Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи - 2

• 72 614
  • 918
  •   1
Отговори
# 705
Моля да махнете цитата, ще махна снимката по- късно🌸

# 706
  • In transit
Жаки, поздравления за двама ви. Heart Eyes Ти си ми голям мотиватор, да не се отказвам от йогата. Признавам си, че на моменти ме примързява, особено като съм по-изморена, но мм като каже: "хайде да направим една йогичка" и не мога да му откажа. Blush Grinning

# 707
впечатлена съм от показаното, голямо браво за Жаки и половинка! наистина е мотивиращо.
аз тези седмици съм дроб направо. толкова съм уморена, че мога да заспя в градския транспорт. а ме чака толкова работа....пф. миналата седмица бях тотал щета, а тази седмица имам две тренировки + две практики, мисля тази вечер да е третата.

# 708
  • София
Супер резултати за Жаки и съпруга й! Упоритостта и отдадеността се отблагодаряват.

Жалко е, че не мога да запаля ММ да практикува заедно с мен, само по фитнес се увлича.

Обичате ли да ползвате пропсове. Аз обожавам. И кубчета, и колани, и възглавници.
Ето малко идейки:
https://www.pinterest.com/pin/567664728044222815/

# 709
Изпуснала съм Жаклининия йогин, но съм сигурна, че е бил впечатляващ!!!

Влизам да кажа, че днес си получих книгата "Асана Пранаяма Мудра Бандха" и с ръка на сърце казвам, че това е книгаТА, която всеки, интересуващ се от йога малко повече отвъд простото "гимнастика и раздвижване", трябва да има. Библия.

# 710

Влизам да кажа, че днес си получих книгата "Асана Пранаяма Мудра Бандха" и с ръка на сърце казвам, че това е книгаТА, която всеки, интересуващ се от йога малко повече отвъд простото "гимнастика и раздвижване", трябва да има. Библия.

Налиии?

Откакто я имам не спирам да казвам същото. Толкова я харесвам, че я имам 2 два екземпляра, защото съм абсолютен разсипник. Радвам се, че ти допада.

# 711
Ей, навихте ме Simple Smile Ще я поръчам.
Не знам доколко е свързано с йогата, но нещо ме е стегнал кръста. На финала на последната практика като седнахме и усетих едно прорязване в седалищния мускул, но не му обърнах внимание. След 3 дни ме стегна. По принцип ми е слабо място и внимавам с асаните с огъване назад. Сега се чудя каква практика да правя и дали изобщо да правя или да изчакам да се закрепя.

# 712

Налиии?

Откакто я имам не спирам да казвам същото. Толкова я харесвам, че я имам 2 два екземпляра, защото съм абсолютен разсипник. Радвам се, че ти допада.

Дами, бихте ли споделили от къде я поручвате?

# 713
Аз съм я купувала от Българската йога асоциация, където ходя на йога. Имат сайт и мисля, че може да се поръча:
https://shop.yogabg.com/produkt/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B0-% … 0%B4%D1%85%D0%B0/

# 714
Аз съм я купувала от Българската йога асоциация, където ходя на йога. Имат сайт и мисля, че може да се поръча:
https://shop.yogabg.com/produkt/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B0-% … 0%B4%D1%85%D0%B0/

Благодаря!
От скоро се запалих по йога. В момента съм в търсене на някой практикуващ в моя град. На този етап чета, пробвах в домашни условия няколко пъти, но не ми се получава за сега.

# 715
  • Бургас
И аз си я взех тази книга, мисля че споменах. Доволна съм от покупката, намерих я в книжарница Хеликон. Ако имате наблизо такава може да проверите. Дори да не е налична в момента, предполагам че ще я снабдят и ще е без заплащане на доставка.

# 716
до мен имам хеликон, мда....Winkтези дни съм на кротки и тихи практики, обаче съм преуморена и ми е трудно. повтарям познати неща, но нещо не ме държат ръцете и краката.

# 717
Прехвърлих набързо изтегленият на руски вариант, и ще изкажа малко по различно мнение като съм напълно наясно, че цялостта на системата няма как да се събере в една книга. И правя отметки, че с този стил йога нямам голям опит ( Сатянанда ) и знам, че в някой школи не се набляга на точното подравняване в позите ( а за мен това стана много важно след травми от неправилно практикуване )  Асаните и пранаямите не са достатъчно добре обяснени, за да се разберат и практикуват правилно, особено от хора без практически опит с учител. За илюстрациите на позите ..... само като погледнех някой и ме заболяваше я врат я коляно. Пеенето на мантри при динамични варианти също не е подходящо ако не си напреднал достатъчно, повечето хора едвам синхронизират дъха си в слънчевият поздрав.

Това си е мое лично мнение,
и друг път съм го споменавала - ако искате да започнете с йога най-добрият вариант е на живо с учител, ако няма такава възможност видеата са следващата добра опция.

# 718
В последните 2 седмици правя йога с Кино Макгрегър. Много ми допада и като обяснения, и като практики.

Много ми се ходи на йога ритрийт в някаква хубава дестинация с инструктор, когото харесвам. Витас ще има ритрийт в Колумбия през 2023,  за съжаление точно по това време няма да мога. И тази година (2022) не успях, пожелавам си 2024 да успея 🧘‍♀️

# 719
  • София
Момичета, намерих темата за "Петимата тибетци". Започвам да я чета от начало. Дали някой продължава да ги изпълнява все още?

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 11:20 от Emsi696

Общи условия

Активация на акаунт