Косопад - 21

• 51 611
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Пинки, поръчах от протеина , за  който даде линк по- нагоре.
Вътре има мерителна лъжичка, по една доза на ден. Чедя се за човек, който не спортува, дали не много тава. Иначе не очаквах , че е толкова приемливо като вкус, представях си го противно.

# 451
Косопадът ми след раждане не продължи дълго, косата ми после се възстанови напълно, имах на главата си не коса, а косище дъъълги години.
Не се притеснявайте, ще мине скоро. Аз мажех предимно растителни неща, в ония години нямаше толоова химии и мазила против косопад. Заложете на природната козметика, спокойствие, разходки и се радвайте на дечицата си.

# 452
Може да е полезно за някой от вас , съвет от трихолог за намаляване на косопада при мазна коса.
Цитат от англиски форум:
"...Майка ми (65 винаги имаше фина коса, но сега виждам целия й скалп) беше на трихолог миналата седмица.  Той забеляза, че тя има мазна коса и й каза, че това е една от причините за косопада... Всички искаме да намалим измиването на косата си, като познаваме, че някой с красива коса се мие само веднъж седмично... Но ако имате мазна коса , по-добре е да се мие всеки ден, каза лекарят.  Мазнината на скалпа може да запуши корените на косата ви... и да засили косопада."
Още едно мнение в подкрепа на тезата чист скалп,здрав скалп.

# 453
И мен не ме подмина ужасяващият косопад след раждане. Очаквах да започне веднага след раждането, но започна след 2 месеца и половина. На ден по една лопата с косми. Някъде четох, че нищо не помага и трябва да изчакам да премине.... Кога да очаквам това чудо?! Колко месеца след раждането се нормализираха нещата при вас?

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 10:49 от mariamp28

# 454
При мен за около 3-4 месеца премина следродилния. Може единствено и само да суплементираш някакви витамини или общо-познати неща, и да чакаш. Наистина няма какво друго за следродилния. После ще порасне Simple Smile

Относно миенето на косата - абсолютно е така, здравия скалп е много важен.

# 455
Аз си взех конски шампоан и тривитаминол. Стискайте палци да има ефект.

# 456
Аз си взех конски шампоан и тривитаминол. Стискайте палци да има ефект.

Да не те разочаровам, но т.нар. конски шампоан и балсам ползвах много дълго без никакъв ефект.
Тривитаминола също не е ефикасен срещу косопада- майка ми го ползваше упорито,но ефектът не дойде. Тя твърдеше че косата и след тривитаминола е по лъскава и жива,но сгъстяване нямаше.
Ако бориш косопад бих те посъветвала да заложиш на серумите за ежедневна употреба.
За красива,здрава и хидратирана коса има професионални продукти който ти гарантират ефект на подредена,здрава и бляскава коса.
Важно е какво е отключило процеса,какви са изследванията ти,има ли дефицити.
Масажите са много важни също,има различни техники, който помагат за кръвоснабдяването на главата и подобряване състоянието на скалпа.
Процеса обаче е дълъг, трябва търпение и упоритост.
И за да бъде малко по оптимистичен поста,мога да споделя,че след по вече от година упорити грижи,масажи,добавки виждам подобрение. Косата ми е видимо по плътна има и нови растежи. Това ме радва но продължавам.
В момента ежедневният серум който ползвам е Нуминокс на Медисютикъл.
Чакам уплътняващата серия на Grow gorgeous в комплект с интензивния серум. Поръчах и маската Back into the roots, от която съм изключително доволна.

# 457
Lorinda, да те помоля да споделиш за добавките, от които си доволна и ако е възможно малко повече информация относно различните техники за масаж на скалпа.

# 458
Ivelionora,
След кръвен тест и установени дефицити, изследвания в норма,но показатели на долна граница:
Витамин С и желязо, /витамин С спомага абсорбцията на желязо./
Витамин Д , приеман с витамин К2 Мк7 отново за да усили абсорбцията.
Марин колаген и В12.
Цинк
Л Лизин.
Селен депо и магнерот- магнезий.
Прием с отстояние. Не е препоръчително да се вземат на веднъж. Аз съм ги разделила на сутрешен,обеден и вечерен прием.
Препоръка от лекар цинкът да е вечер.
Относно техниките на мадаж има много информация в темите. Най общо ежедневен с нанасянето на серума. Препоръчват да е преди поставянето и после до абсориране на продукта. С кръгови движения,леко пощипване. Дерма ролер също. Микро отворите на скалпа след дермаролера спомагат за по доброто проникване.
Има ефект и от мезотерапия, която е комбинация от пептиди,витамини и други активни съставки който се вкарват инжекционно. Усещането е лека болка и дискомфорт,но отминава бързо.
Ще потърся и ще прикача инструкцийте за масаж.
https://perfecthairhealth.com/microneedling-best-needle-length/
Тук има много информация за дермаролинг и други техники на масаж.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 18:43 от Lorinda

# 459
Аз не съм си правила никакви  изследвания   но като цяло не се храня много редовно и ям малко, повечко ми идва стреса и доста наблягам на ученето, защото навремето не го правех...
 Бихте ли ми помогнали какви изследвания да направя! 🙄🤗

# 460
Ето по-важните изследвания:

ПКК (пълна кръвна картина) – e тест, който дава информация за установяване на анемия, възпаление и левкемия; Това е основен показател, който трябва да се проследява при всички индивиди с косопад.
Серумно желязо – високо и особено ниско съдържание има отношение към косопада. Желязото е ключов елемент, необходимо за синтеза на хемоглобин и миоглобина. Косата функционира, като потенциално депо за желязо. Желязо-дефицитните анемии са придружени от косопад. Хемоглобинът, като преносител на кислород е нужен за клетките на космените фоликули.
Серумен феритин – това е главния желязо-свързващ протеин, който показва, колко желязо се съхранява в организма. Той е ранен показател на железен дефицит. Той е маркер и за възпаление. Феритин се съхранява и в космените фоликули. Ниският серумен феритин нарушава растежа на косата, тъй като тялото се стреми да запази желязото за основни функции на тялото Нивата на феритин често са ниски при жените в пременопауза и менопауза, особено пациенти с женски тип косопад.
Тотален желязо свързващ капацитет (TIBC) – чрез измерване в циркулацията е мярка за налично желязо в човешкото тяло.
Полови хормони (тестостерон, дехидроепиандростерон сулфат, пролактин, фоликулостимулиращ хормон, лутеинизиращ хормон ). Мъжките и женските полови хормони влияят върху растежа на косата. Признаци на андрогенен излишък включват загуба на коса и плешивост, растеж на косата по лицето, гърдите или корема. Дихидротестостеронът (DHT) е пряко свързан с нивата на тестостерон и уврежда космените фоликули, напоследък се счита за главен виновник за косопада . Дисбаланс в синтезата на женските полови хормони (естрогени) също води до косопад.
Щитовидните хормони (T3, T4, TSH) имат пряко отношение към косопада и последният често е един от първите признаци на хипотиреоидизъм. Косопад се наблюдава и при хипертитеоидизъм, но по-рядко. Когато в организма няма достатъчно феритин, щитовидната жлеза не може да произвежда достатъчно тиреоидни хормони.
Цинк, мед и селен в кръвен серум – ролята на тези микроелементи в косопада е все още дискутабилна. Цинкът е мощен инхибитор на регресия на космения фоликул и ускорява възстановяването на космения фоликул. Дефицит на цинк корелира с алопеция ареата. Повишена концентрация на цинк може да доведе до плешливост. Цинк и мед участват в регулацията на хормоналния баланс и в усвояване на витамини и протеини, които са важни за косата.
 Хормони на надбъбречните жлези.

# 461
Lorinda, много благодаря за полезната и ценна информация. От личен лекар ли е направлението за гореизброените изследвания? Фризьорът ми каза да проверя за изменения в хормоните дали има съответно някакъв проблем там и точно си мисля към какъв специалист да се насоча.

# 462
Lorinda,
Цяла година ли приемаш добавките?

# 463
Да,вече 8 месеца, направих контролни изследвания и се оказа,че феритина е далече от заветните стойности и продължавам с приема.
Аз правих изследванията на частно,но ако има възможност за направление от личен лекар ще е по добре финансово.

# 464
Аз имах дефицит на Д, и доолна граница на В12, но ми казаха само месец да пия.
Сега пия през няколко дни/всеки ден, по мое си желание, но не съм мерила повече стойности. Затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт