Косопад - 21

• 51 608
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
Моля за препоръка за трихолог или добър дерматолог или друг лекар , който е специалист с лечението на косопад. Вече съм на крачка от присаждането на коса. Искам да направя последен опит да мина без тази не дотам приятна процедура.

# 466
Е то и присаждането не е за всеки. Трябва да имаш доста на едно място, от което ще се вземе коса, за да преместиш на друго. Ако като цяло косата е рядка, пак може да не се получи. Имам колега който си присади и доста го разпитвахме. Та от там съм информирана. Този имаше доста гъста коса отзад и от там взеха за отгоре. Сега сякаш му се поразреди отзад, но изглежда добре отгоре. Въобще като цяло.

# 467
Отделни при жените се увреждат всички фоликули на косата, докато при мъжете само на темето.Затова не е ясно дали въобще може да има
читави  фоликули за присаждане.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 17:45 от ДХ3

# 468
В клиниката видях снимки на жена с оголено място само по "пътя" и на присадената ѝ коса само на това място. Причината беше СПКЯ. Така, че не всички фоликули са били увредени.

# 469
В клиниката видях снимки на жена с оголено място само по "пътя" и на присадената ѝ коса само на това място. Причината беше СПКЯ. Така, че не всички фоликули са били увредени.
Да, разбира се.Мисълта ми бе, че ако се случи да има трайно увреждане и загиване на фоликулите, не е ясно дали ще са останали читави при някоя дама, докато при мъжете отстрани и отзад косата не се влияе от хормоните.
Затова не бива да се разчита на присаждане, без преди това да се бори човек за лечение, защото в един момент няма да има откъде да присади коса.
Не е сигурно решение на проблема, това исках да кажа.

# 470
Да, така е.

# 471
Неприятното е,че няма нито едно 💯 процента сигурно и ефикасно лечение,било оперативно или медикаментозно или локално прилагано. Това прави процеса на лечение изключително труден, много индивидуален и доста скъп предвид факта,че доказано по -доброто лечение е комбинираното от приемани добавки,серуми и локално прилагани терапии и масажи. Да добавим и изследвания и лекарски прегледи и инвестицията е сериозна.
Като всичко това трябва да е за доста дълъг период,да не кажа до живот. Защото дори и след възстановяване на загубената коса,после е необходима подръжка и превенция.

# 472
Здравейте, дами. Понеже имам сериозен косопад от края на септември, а винаги съм била с много гъста коса със дебел косъм, да ви попитам какви продукти ползвате. Отдавам го на двата АБ дето изпих, не за ковид, а за гнойна ангина. Правих изследвания на хормони на щитовидната, в норма са. Пих витамини от групата Б, селен и нищо. Шампоани за косопад, ампули маски и нищо. Отрязах си косата и пак пада. Дайте съвет

# 473
  • София
А аз да питам при още някой дали се е случвало усилване на косопада след започване на серум Нуминокс на Меди? (или друг серум)  Или е само при мен. Мажа се с него редовно от 1ви ноември веднъж на ден- всяка вечер  (+ вода от коприва сутрин), но не намали дори малко ,а сякаш даже се усили.  Да, знам,че трябва поне 3 месеца да съм постоянна в грижите и мазането, но все пак...нормално ли е това-  мажа, пия и Анакапс прогресив, а все едно нищо не правя.

# 474
Да, при мен
падаше много след
всяко втриване в началото.Сега вече
не е така.Ползвам го от
края на юли месец.

# 475
Lolo,
За мен е малко вероятно да е от серумите, дори и при дългосрочно ползване - около 6м.не съм наблюдавала такъв страничен ефект.
Следиш ли другите показатели,как са хормоните, желязо, Вит Д и В12.
Нивата на стрес също,неподходяща диета, дехидратиране.
За пример дори нещо толкова невинно като пиене на 4 кафета на ден и не пиенето на вода може да обърка тотално организма. + Пиенето на кафе в големи количества води и до Неабсорбация на желязо.
Та моят съвет е търси какво отключва косопада.
За твое успокоение започни друг/ Гг, Давинес, Епруваж/серум за да видиш дали ще има повлияване.

# 476
  • София
Благодаря ви. И аз си мислех дали не е от самия масаж да пада, а не от серума, но аз не масажирам чаак толкова много при нанасянето (знам, че трябва, но не го правя особено това с масажите) Още не съм изследвала всичко, което искам, те първа трябва да го направя, но се чудя след като приемам витамини и хран. добавки - Анакапс, омега 3-6-9, вит. C , предполагам трябва да ги спра преди да пусна изследването нали? Защото например искам да проверя и вит. Б12, а в анакапс мисля, че го има и ще повлие на изследнането. Можете ли да ме ориентирате колко дни преди това трябва да го спра, за да не повлияе?

# 477
Благодаря ви. И аз си мислех дали не е от самия масаж да пада, а не от серума, но аз не масажирам чаак толкова много при нанасянето (знам, че трябва, но не го правя особено това с масажите) Още не съм изследвала всичко, което искам, те първа трябва да го направя, но се чудя след като приемам витамини и хран. добавки - Анакапс, омега 3-6-9, вит. C , предполагам трябва да ги спра преди да пусна изследването нали? Защото например искам да проверя и вит. Б12, а в анакапс мисля, че го има и ще повлие на изследнането. Можете ли да ме ориентирате колко дни преди това трябва да го спра, за да не повлияе?

Поне 14 дни трябва да не приемате витамини , за да имате точен резултат

# 478
И аз не правя коййй знае какъв масаж, но падаше много в началото.Вече не е така определено.

# 479
Аз съм с псориазис. Когато се влоша и трябва да слагам лекарства с втриване винаги имам бая коса. Чела съм по другите групи, че в началото винаги е така с този род серуми/масла/маски. Но това са коси, които така или иначе са щели да паднат - дали сега или след седмица...
Моята дерматоложка ми изписа витамини Перфектил - според нея са най-добри и с най-добро въздействие относно косата, никакви дюкрета, ревалиди и прочие. Спомням си, че преди години пак са ми ги изписвали (аз имам проблем от години, та бая съм ходила на прегледи, изследвания и прочие и бая витамини и добавки съм пила, мазала и т.н.). Не си спомням обаче какъв беше ефектът на времето. Сега специално ми ги изписа, защото съм с ТЕ (телогенен ефлувиум) (съчетан с обикновената ми андрогенна алопеция) - дали от стрес, дали от нещо друго, но последните 2-3 седмици губя ужасно много коса (която и без това нямам в изобилие). Дано Перфектила помогне... Въобще дори не ми се пише за емоционалната страна на нещата, пия валериан с шепи и се "справям" някак. Добре ми се отразява споделянето и четенето в съпорт групите. За съжаление в БГ няма такива, нито на живо, нито онлайн съм намерила, та са все чуждестранни, но пак е нещо. Мисля, че само хората, които преминават през това, могат да разберат за това как се чувства една жена, как се отразява на цялостното й усещане коя е и каква е, как действа на самочувствието, на отношението с любимите хора, на отношението като цяло с други хора... въобще другите аспекти на косопада, не чисто физическите симптоми. Въобще дълга тема е психо-здравето в такъв момент. Подканвам ви да споделяте и да отпускате тук напрежението, стреса, сълзите... действа добре на душата, вместо да плачете сами в банята (и това съм го правила).

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 12:36 от the doors

Общи условия

Активация на акаунт