Косопад - 21

• 51 552
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Essentiall,
Не се паникьосват и не се стресирай допълнително. Страшно е и е депресиращо, но като започнеш да действаш ще се почувстваш по добре,а когато видиш и резултатите съвсем ще се окуражиш.
Направи план за действие и го следвай. Докато направиш новите изследвания и ти разчетат резултатите ще имаш време да проучиш продуктите за твоят тип коса и скалп. Добре е да имаш освен с медицинска насоченост шампоан и балсам,маска/ Низорал, Медисютикъл/и хидратираща серия/ Джойко, Филип Кингсли/и протеинова такава Керастаз , Афоджи 2 Мин. Реконструктор/
Масажи можеш да правиш докато чакаш резултати, маска с розмарин и черно ямайско рициново масло.
Много течности.

# 601
Приемам доста течности и с това проблем нямам.
Дали можеш да препоръчаш конкретни продукти които на си взема? И кое кога да използвам.

# 602
Дали можеш да препоръчаш конкретни продукти които на си взема? И кое кога да използвам.
Ще трябва четене в темата, с два поста ще е трудно да се каже.Няколко поста по-нагоре се коментираха масла.Има линкове за масажи, аз преди 2страници дадох отзиви за серията на Mediceuticals. И за изследвания доста е писано.Мисля, че
текущата тема ще даде отговори на много въпроси и ще помогне да си изясниш малко картината на евентуални причини за косопад, изтъняване на косата и какво да се прави в случая.
Успех и весела Коледа!

Последна редакция: нд, 26 дек 2021, 11:32 от ДХ3

# 603

В заглавната тема Косопад 21 има много полезна информация,а също и в темите назад също ще намериш много синтезирана информация.
За моята тънка,къдрава и суха коса идеално пасват:
Kérastase densifique шампоан и маска, Medisutical Bioclenz шампоан, серумите за ежедневна употреба Numinox, Cellagen .
Дълбоко почистващ шампоан Medisutical Vivid - използва се 2 пъти в месеца.
Grow gorgeous thickening hair and scalp mask, шампоана и балсама от серията също са много добри.
Еластисайзър Филип Кингсли за дължините.

Последна редакция: сб, 25 дек 2021, 19:50 от Lorinda

# 604
Ес, бъди готова да инвестираш колкото в една малка кола. И търпение, де.

# 605
Аз нямам желание за такива инвестиции, за това подходих с масла и търпение. И правилна грижа за косата, не говоря за продукти в случая, а за това как я мия, как я суша, масажи и т.н.
Не мога да се пречупя да платя такива суми за шампоани и мазила, и то без да знам дали ще подействат, а да го карам на проба- грешка.
Всеки е различен все пак и при някои е наложително да се закупят.
И аз разбрах изведнъж че нещо се случва, просто си връзвах косата и стоя готова да се боря с безкрайното много къдрави бебешки косички и след като се вързах видях че ги няма, просто все едно за една вечер се бяха изпарили, много неприятно усещане и притеснение.

# 606
Така си мислех и аз- не боядивах косата, не я горя с преса, а изведнъж се оказа, че тя ме предаде. Дадох си сметка, че проблемът  е по- дълбок и няма да се оправя само с масажи, молитви и шампоани.   

# 607
О, аз се боядисвам и изправям с преса, слагам и сухи шампоани и никога не съм спирала. Честно казано освен ако не дърпаш косата агресивно да се скубиш и т.н. не виждам това какво правиш на вече израстналата коса да е от особено значение за косопада.
Както ти спомена ако проблема е по- дълбок дали ще си направиш буклички с машата не  е от значение.
Просто реших преди да се впусна в това пазаруване да си дам няколко месеца период в който да видя дали ще оправя проблема с масла.

# 608
Не се боядисвам от 7години...не ползвам никакви преси  и т н единствено сешоар зимата. Не опъвам и дарпам косата, използвам четка от естествен косъм.
И факт...косата ми опада. 
В миналото правех всичко гореизброено и имах страхотна коса.

# 609
# 610
Аз не бих и сега ще ти кажа защо.
1- започнеш ли терапия с миноксидил, трябва да е во веки, а не само за 3 месеца.
2- цената не е без значение. Обикновен миноксидил 2 % е около 20 лева и на мен ми стига за малко повече от 2 месеца.
3- не бих ползвала миноксидил без консултация с трихолог и без допълнителни изследвания.
4- не бих го ползвала преди да съм опитала други варианти.

# 611
Аз не бих и сега ще ти кажа защо.
1- започнеш ли терапия с миноксидил, трябва да е во веки, а не само за 3 месеца.
2- цената не е без значение. Обикновен миноксидил 2 % е около 20 лева и на мен ми стига за малко повече от 2 месеца.
3- не бих ползвала миноксидил без консултация с трихолог и без допълнителни изследвания.
4- не бих го ползвала преди да съм опитала други варианти.

Благодаря ти

# 612
Да допълня mariat защо вариянта Миноксидил се оставя за последно,след като се пробват всички други възможности.
Лошото е че при спиране на използването на Миноксидил новопоникналата коса се губи.
Т.е. има ефект докато се ползва и то след като се мине първо през първоначалното засилено падане на косата.

# 613
Да, това за мен е в т.1.

# 614
Аз нямам проблем с постоянното ползване на миноксидила, в крайна сметка това се превръща в една ежедневна част от рутината на човек, като миенето на зъбите.
Лично за себе си съм решила, че ще мина на миноксидил като приключа с детераждането. За мен най-важното противопоказание е, че не може да се ползва по време на бременност (уврежда плода, особено, ако е от мъжки пол) и не бих рискувала докато все още обмислям второ дете, да се случи нещо и да се налага да взимам ужасявщи решения, които не знам как ще понеса.
Истината е, че това е вариантът, който съм избрала за себе си - смятам евентуално да имам още едно дете в следващите 2-3 години и след това ще се опитам да спася всичко, което ми е останало (което не е много…). До тогава суплементирам колкото мога, купих си и Фолигейн капсули да опитам и така.

Последна редакция: нд, 26 дек 2021, 17:54 от the doors

Общи условия

Активация на акаунт