Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 47 979
  • 797
  •   1
Отговори
# 90
Ваксинирана съм и ще пътувам за Англия. На сайта на gov.uk до скоро даваше, че ковид сертификат от България се приема и е нужен само тамошен тест на 2ри ден. Сега обаче изписва, че за България (и някои други страни) ковид сертификат не се приема като доказателство за ваксинация.
Чудя се - все едно изобщо не съм ваксинирана ли? И си правя тест на 2ри и 8 ден + карантина 10 дни? 🙄

# 91
  • BG-DE
Ами нищо чудно, след като разпространихме, че в Бг се издават фалшиви сертификати 😊 защото иначе ваксинационните сертификати не се приемат само при Делта варианта, но Бг не е обявена за такава страна, доколкото знам.

# 92
И моята асоциация веднага беше, че е заради фалшивите сертификати, но със същия коментар са и други страни - Германия, Чехия, Андора и др.

# 93
  • Варна
Ваксинирана съм и ще пътувам за Англия. На сайта на gov.uk до скоро даваше, че ковид сертификат от България се приема и е нужен само тамошен тест на 2ри ден. Сега обаче изписва, че за България (и някои други страни) ковид сертификат не се приема като доказателство за ваксинация.
Чудя се - все едно изобщо не съм ваксинирана ли? И си правя тест на 2ри и 8 ден + карантина 10 дни? 🙄

Сигурна ли сте какво точно сте прочели ? Според мен пише ,че не може да сканирате сертификата във цифров формат при попълване на формата за локация . В такъв случай ще рябва да си носите хартиения вариант на сертификата за ваксинация на летището.

"EU DCC – you cannot use the EU DCC to add proof of vaccination status in the UK passenger locator form.."
превод : "EU DCC – не можете да използвате EU DCC, за да добавите доказателство за статус на ваксина във формуляра за локация на пътници в Обединеното кралство ."

"An EU Digital COVID Certificate is a digital proof that a person has either
-been vaccinated against COVID-19
-received a negative test result or
-recovered from COVID-19 "
Това се разбира без превод

# 94
Сигурна ли сте какво точно сте прочели ? Според мен пише ,че не може да сканирате сертификата във цифров формат при попълване на формата за локация . В такъв случай ще рябва да си носите хартиения вариант на сертификата за ваксинация на летището.
...

Дано е така. Превеждам си го така, но тълкуванието ми беше малко под въздействие на предполетна треска 😅
До преди седмица си пишеше, както при останалите страни - че EU DCC се приема за доказателство за ваксина и сега като го гледам различно се панирах.

Благодаря за отговора - доста ме успокоява ☺

# 95
  • Berlin
Здравейте, и на мен ми предстои пътуване до Англия. Въпросът ми е относно теста на втория ден - колко време преди пътуването трябва да се поръча и откъде?

# 96
  • Berlin
Супер, мерси, ще поръчам оттам.
Въпреки че цялото е нещо е пълна глупост за пътуващите за един уикенд като мен. Реално аз теста въобще няма да го правя - на ден 2 вече ще съм се прибрала откъдето съм дошла тъй като денят на пристигане е ден 0...

# 97
  • Sofia
Но пък изрично са си написали, че трябва да го платиш, дори и да не го ползваш … И без теста не можеш да попълниш PLF.

# 98
Искам да ви попитам за съвет/идея за пътуване с деца под 12 години за Коледа-Нова Година. Родителите сме ваксинирани, но не искаме да си правим на нас или децата ПСР или други коронавирус тестове. Не е проблем, ако пътуваме до червена зона и ни карантинират за 10 дни навръщане. Търсих в Азия, но там изискванията са много строги и не намерих държава, която да отговаря на критериите ми. Мисля си за Африка, но не съм пътувал наскоро там, а и заради децата искам да е по-безопасно място, защото сме имали проблеми с нахални или опасни хора в северноафрикански държави.

# 99
На прима виста, Бразилия не иска тестове за деца под 12 и на връщане в България няма да им искат (за възрастните ще искат доста обаче). Бразилия е в червената зона, но в момента има много по-малко ковид, отколкото в България.
Вижте Мексико, Доминиканска република и въобще каквото хванете в Латинска Америка.

# 100
Доколкото виждам и в Доминикана, Бразилия, Дубай - всичките искат PCR тест на влизане. Дори в Занзибар са въвели Sad Само да уточня, че търсих дестинации, към които и възрастните могат да пътуват без такива тестове. Иначе не ни е проблем, ако има Ковид на дестинацията или ако трябва обратно PCR в България, защото ще се карантинираме ако е нужно.
Но след като се поразтърсих виждам, че PCR теста се е превърнал в задължително условие и без него извън Европа не може реално на никъде да се пътува.

# 101
  • Berlin
Дори да намерите нещо без ПСР или Антиген, бъдете готови това да се промени и да го въведат като условие докато дойде време за пътуването.

Аз не бих се отказала от пътуване заради тест, налага се да сме по-гъвкави ако искаме да си летим напред назад Simple Smile

# 102
  • Sofia
Дори да намерите нещо без ПСР или Антиген, бъдете готови това да се промени и да го въведат като условие докато дойде време за пътуването.

За наличието/ липса на карантина важи същото.

Всеки е различен и има своите съображения, но да стоя 10 карантина, вместо да направя един тест ми се струва … неразбираемо и би ми било интересно да прочета доводи, защото нищо не ми хрумва като евентуална причина.

# 103
  • София
С ваксина съм от юли месец.
Преди това пътувах често при дъщеря ми в чужбина.
На връщане не съм правила ПСР, декларирах карантина.
Довода - не ми се даваха х 100 лв. през 20тина дни. Достатъчно ми беше, че на отиване плащах за ПСР.  Аз не работя, мога да си позволя да си седя в къщи 10 дни. Но и често не спазвах карантината.
Иначе не се притеснявам да не ми вземат "Уникалното ДНК", не вярвам в подобни глупости.

# 104
  • Козлодуй
И аз не искам тестове да ни правят при положение че сме ваксинирани Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт