Родени през месец април 2021 - Тема 6

• 20 381
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
И мен ме притесняват фойерверките, как ще спи малкото... Мисля да й пусна звук на дъжд с надеждата поне малко да прикрива бумтежите.

# 586
И моята беба е с побъркан режим на сън, но в никакъв случай не мога да го нарека на новородено Grinning До четвърти-пети месец при мен беше раят на земята. Или не се събуждаше изобщо нощем или по веднъж. Е откакто започнахме захранването се буди по няколко пъти нощем, а от известно време вече и заспиването е ад. Няма на гърда, няма люлеене, няма музики. Взема ли я на ръце да я успокоя се почва блъскане, ритане, писъци. Сложа ли я в леглото ѝ същата работа. Вече доста пъти се случва да заспи към 1 през нощта. Няма абсолютно никаква полза от режими на будуване, на сън през деня, нищо не действа. И не става въпрос за регресия в 8 месец, защото сме така от 2 месеца. Когато заспи по-рано вечер пък се буди на всеки 2-3 часа.

# 587
И моята се будеше по цяла нощ и по цял ден. Същото с пищенето, въртенето, разнасяне, люлеене, цялата промоция…
При нас имаше голям ефект от режим на дневния сън, самостоятелно заспиване и тихо будуване преди сън да успокои страстите. Сега я оставям в кошарата и излизам от стаята. Отнема ѝ между 2 и 10 минути да се приспи. През деня спи два пъти по час и нещо. Вечерта не се буди нито веднъж, махна си и нощното хранене като оправихме съня. Има смисъл от такива неща, когато се правят систематизирано, организирано и имате подкрепа да продължите, когато сте аха да се откажете преди прогреса. Аз горещо препоръчвам консултантите по детски сън. Галя Кузманова ми спаси психическото и физическо здраве за 2-3 седмици. Не е нужно да търпите и да чакате да мине, има живот и след безсънието… Grinning

# 588
И моята си има поне 3 събуждания, като може да мине с гърда, може и с вода. Будува си някои нощи, примирила съм се 😃. Иначе си прави около 12 часа нощен сън и понамали дневния на 1:30-2, което си е нормално предвид нощния. Интервалите в момента са ни добре на 3/3:30/3:45. Заспива към 19:30-20:00, което ме устройва.
За НГ ще увелича белия шум, така или иначе спим на него, и ще се надявам да не се събуди.
Днес хапна, значи си е от зъбите отказът. Въведох белтък със супа със застройка и зеленчукови мъфини правих, че не знаех кое ще иска да яде. Хапна и от двете, пиша го успешно 😃.

# 589
Ами той дневният сън е ок. Примерно интервали на будуване 3 часа. Спи два пъти - веднъж час-час и нещо и веднъж около 40 мин-час. Навън в количката също спи за малко. И това си е стандартно заспиване от известно време. Аз съм скептична към консултантите по сън, защото общо взето темата е една и съща. Да спяло еди колко си пъти, в еди кой си час. Еми, да, така се случва, ама нощният сън се прецака необратимо. Нз дали съм готова да дам ей така около 300 лв за консултанти по сън, за да ми кажат да я слагам да спи в еди-колко си, което аз така или иначе правя. Не знам ,може и от голяма полза да е, но се замислям дали  ще е от полза. То как пхротича тази консултация? Пита как е сегашното положение и дава съвети за по-нататък? Примерно ако ми кажат удължете съня с еди-колко си минути, еми това няма как да се случи Grinning  Просто бебето е в някаква такава фаза, че нощно време му се яде, после като се наяде му се играе. Пробвах и да я оставя в кошарата сама вечерта на тъмно. Гледам я на камерата, седи си права като сурикат или си танцува Grinning
Може и от зъби да е драмата, понеже още няма никакви и може и това да се наслагва.
Аз също въведох белтък на омлет.

# 590
Бебетата нямат фази, в които нощем им се играе. Тази фаза се нарича “недобро разпределение на дневния срещу нощния сън”, което по думите ти е налице и при вас. За да започнеш работа по съня изобщо ти трябват първо реалистични очаквания за това средно колко може да спи спокойно бебето през деня и нощта. 12 часа спокоен нощен сън е абсурд при 99% от бебетата. Има и еднорози, които много си ценят съня и си спят яко, ама съм срещала единици такива, а си пиша с много момичета за съня на децата им и имам доста добра лична статистика вече. 10 часа и половина нощен сън и до 3 часа дневен сън е най-често срещания работещ вариант за 9-месечни. Будуването е около 10 часа и половина. Можеш да опиташ интервали 3-3:30-4, 2 дневни дремки до час и половина всяка като последният час преди сън е спокойно будуване (без музикални и светещи играчки, превъзбуждащи игри и шумни гости, общо взето неща, които не напрягат нервната система, а я отпускат, гушкане накрая на будуването). И колкото по-стриктна, последователна и упорита си, толкова по-бързо се нарежда съня.
Иначе нашата консултация беше с проследяване и протече така:
- чух се по телефона с консултантката, обясних ѝ ситуацията при нас и се разбрахме кога да започнем;
- седмица преди старта попълних анкета за навиците на детето (хранене, начин на приспиване, ритуал, обичайна обстановка за сън);
- 5 дни попълвах дневник за съня, в който описвах всяко приспиване кога започва, кога е заспала, с каква помощ, колко събуждания е имала и как е доприспана;
- консултантката ми изпрати видео, в което обяснява основните неща, които влияят на детския сън, общите неща, които са валидни за всички;
- след това направихме 2 часа разговор в скайп, на който обсъдихме новия режим на малката, план за самостоятелно заспиване, зададохме си всички тъпи въпроси;
- всеки ден попълвах дневника за съня и на сутринта се чувахме с нея да обсъдим дали е имало някакви проблеми, дали има нужда от промяна в режима, как да процедираме през настоящия ден;
- вторите 2 седмици се чувахме през ден, тогава вече сънят беше ок и честно казано аз я разпитвах някакви странични неща, защото ми е интересен бебешкия сън като тема, но всъщност първите две седмици ни стигнаха да оправим нещата. Вторите две седмици си бяха за мен и моето любопитство… Grinning
Всяко дете може да спи добре, без значение дали е кърмаче, дали е на АМ, дори бебоците с анемия могат да имат значително по-добър сън от обикновено, когато им помагаме по всякакъв начин. Според мен си заслужава цялото усилие. Някои майки преценяват, че не е за тях това и предпочитат да изчакат. Аз ги разбирам… Някои бебета наистина се оправят сами с времето. Аз лично нямах капка енергия да чакам и секунда повече, толкова бях на ръба. Неспящото ми бебе сега не се буди изобщо - нито нощем, нито денем. И, честно казано, това ми е любимият период от майчинството досега… Grinning

# 591
И моята си има поне 3 събуждания, като може да мине с гърда, може и с вода. Будува си някои нощи, примирила съм се 😃. Иначе си прави около 12 часа нощен сън и понамали дневния на 1:30-2, което си е нормално предвид нощния. Интервалите в момента са ни добре на 3/3:30/3:45. Заспива към 19:30-20:00, което ме устройва.
За НГ ще увелича белия шум, така или иначе спим на него, и ще се надявам да не се събуди.
Днес хапна, значи си е от зъбите отказът. Въведох белтък със супа със застройка и зеленчукови мъфини правих, че не знаех кое ще иска да яде. Хапна и от двете, пиша го успешно 😃.

Браво Бел, белтъкът си е стъпка😁

Малкия спи около 10 часа нощен съм и около 4 часа дневен😁

# 592
звярът продължава с 3 дремки през деня. сутрин се събужда окончателно между 8 и 9 ( най-често около 8:30). в 11:30 трябва да дремне. ако сме навън заспива в количката или в раницата по това време. ако сме вкъщи се налага да я гушна и заспива до 5 минути. спи 40-60 мин. обикновено в 12:30 е будна вече. в 13:30 похапва. в 15:00 най-късно е време за дрямка 60-90 мин. в 16:30 е будна (най-късно). в 17:00 похапва. в 18:30-45 трябва да дремне. до 19:30. в 20:00 вечеря. в 22:30 пие мляко и после я приспивам гушната. ако е спокойна я слагам в нейното легло, ако не -- остава при нас ( понякога успявам да я преместя през нощта, но понякога спи при нас по цяла нощ. в 6 пие мляко и после си доспива в нейното легло ( 9 от 10 пъти) до към  8:30.
ако се забавим с дремките, настава ад.

# 593
След много опити открих, че след 3 часа будуване е най-лесно да бъде приспана. На 3.30 настана ад. Изпадна в истерия и не спа повече целия ден. Ще се пробвам поне за консултация с консултант по сън, но ако ми предлага промяна на това да не е на 3 часа просто не виждам какъв успех ще бъде при положение, че при всички такива проби повече не е заспивала цял ден. Вчера имаше към 2 часа дневен сън, приспах я в 20:30 и към 3 се събуди в истерия. Плачеше на писъци. След време се успокои, но остана будна към час и половина. Заспа към 5 и така до 9.

# 594
Пиши ми на лично ако искаш да ти дам някакви съвети за разширяването и ние го правихме миналия месец. Отведнъж не можеш да го направиш 3 и 30, защото ще се преумори и затова ти се струва, че не може да ги издържи. Просто по-плавно трябва да свикне. В момента заспиването на горе-долу три часа е навик, ама ако ѝ сметнеш будното време през деня и после добавиш нощното будуване - ще видиш, че тя си взима около 10 часа и половина така или иначе. Трябва да разшириш дневното плавно, за да не се стресира, но и да не става нощем да си добудува и на сутринта пак да е уморена рано.

# 595
  • София
Аз затова рязко се умълчах - толкова бях недоспала и още съм. Беше почнал на два часа да ме буди, всяко дневно приспиване с рев,спазвах разбира се интервали,рутина. Накрая се предадох и даже давам каша около 19ч. и АМ плюс кърменето преди сън.Сякаш спи по-спокойно малко. Но като цяло пънем се със съня още. В последно време са две или три дремки в зависимост от събуждането.

Светли празници, момичета! Да са ни живи и здрави душичките 🥰 И да си оправят съня😁

# 596
Весела Коледа момичета❣

Как са малките покрай събиранията? Андри беше Ок първите два часа и после стана кисел. Дойде му много.

Какво мислите за захранването? Ок ли е ядки чак след 4-5г!? Или авокадо след 14?!

# 597
авокадо е една от първите храни уж. много бебета над 6 месеца хапват авокадо.

а за ядките.. аз ще захраня с каша със сушени плодове, лешници и бадеми и мед още края на януари. преди това ще въведа меда пак с каша. готови каши за 6+. с другите ядки ще изчакам до към годинката поне.

# 598
Весела Коледа момичета и бебоци! Бъдете здрави!!!
Бебето беше на масата точно половин час, след това в леглото. Днес пиех кафе, а брат му решил, че те двамата ще отворят подаръка на бебето, този спомен щял да си е само за него. Признавам- стана ми тъпо, не го показах, после обаче реших, че има право да има някакъв такъв момент между тях, дори и да бъде помнен само от единия.
Авокадото е една от любимите храни на бебето, а в комбинация с круша направо полудява Simple Smile
Ядките са сложен въпрос. От една страна са силен алерген, от друга не се препоръчват тъй като лесно могат да попаднат в дихателните пътища и от там става Леле мале, обаче са много полезни…на баткото съм давала ядки под формата на млека или съм ги правила/купувала на брашно и прибавила към съответното ястие или тахан, ще почна след 1,5 години. Цели започнах да му давам на 4 години.

# 599
И аз съм на мнение, че ядките са за към 1г, а авокадо много често за следобедна закуска с някакъв плод. Като види направо полудява!

Общи условия

Активация на акаунт