Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво да направя ?

 • 4 256
 • 105
 •   1
Отговори
 • Мнения: 6
Четох хиляди неща в този форум и не само , затова ще се опитам да бъда кратък . Обичам жена си повече от всичко и в крайна сметка щом иска раздяла ще я оставя да бъде щастлива …. Без обиди , без драми , без настройване на детето ,   ще се опитам да я подкрепя и в това и да и остана до нея като приятел колкото и да ми бъде трудно …. Защото е страхотна , защото е дала адски много на мен , на детето ми и на всички около нас , винаги се е раздавала на макс за всички и никога не е мислила за себе си ,  защото кажи речи никой от хората около нас няма да я подкрепи в това което иска да направи … дори родителите и , всички ще я изкарат лоша а тя е най добрият човек който познавам и всеки би го потвърдил . Не искам да страда , не искам да се чувства гузна , не искам да я изкарват такава каквато не е …. всички правим грешки и ако тя е допуснала нещо да се случи заради проблемите в брака ни , не мога да я съдя , не мога да я мразя ,  не мога да я смачкам и захвърля като някаква салфетка , обичахме се толкова силно и е майка на детето ни което обичаме повече от всичко .
Женени сме от 10+ години и имаме детенце на 10 . Брака ни не беше това което и двамата очаквахме , и двамата сме много емоционални и усмихнати хора , хора с голямо его , никои от двамата не отстъпва … карали сме се много , обиждали сме се лошо , скандали , упреци , липса на уважение ,  не успявахме да водим диалог заради характерите си … Не бях това което трябваше да бъда , не я подкрепях за много неща защото ми се струваха глупави , бях егоист , налагах се , обиждах и упреквах за много неща , не и показвах , че я обичам ,  приех я за даденост защото тя самата се поставя в това положение и всички я приемат като много добра , усмихната и отдадена за всички около нас без никога да мисли за себе си . Вече се промених и видях голямата картина , но е твърде късно …. Тя също има своите грешки въпреки , че в момента не ги вижда и не ги осъзнава , упреква мен за всичко .
Усещах , а впоследствие и разбрах , че има връзка с друг …. според мен емоцията и е много силна . Третия човек изпитва същото и може би я чака  … хиляди пъти я молих , плаках , несъзнателно я манипулирах , притисках я да спре , направих хиляди жестове и се опитах да и покажа , че тя е всичко за мен . Дори няколко пъти си тръгвах да не я мъча повече , но тя ме връщаше … може би се страхува да не направя някоя глупост . Все още живеем заедно но като съквартиранти и се грижим за детето ни , с третият човек се виждат на работа но за кратко защото не работят в един офис , мисля и , че си пишат , но само на работа . Не излиза никъде , не се вижда с никого , толкова е тъжна и объркана , не иска да ми каже да си тръгна въпреки , че го иска , аз нямам сили да си тръгна сам ….. все още се надявам на чудо . Сама казва , че в момента няма нищо между тях , но не иска да спира да вижда третият човек , казва , че може да се отдели от него , но не иска защото има намесени чувства , защото и е приятно да го вижда и общува с него защото не може да се прави , че не го вижда … тоест в момента няма нищо с него но това между тях тлее и си общуват под някаква форма . На въпроси от сорта какво ще правим с брака ни ? Искаш ли да се разделим ? Казва , че не знае какво иска .... На въпроса обичаш ли го ? Казва незнам ..... което според мен значи , че е влюбена ...

Повече от всичко се страхувам да не я загубя , толкова много неща ни свързват , радвам се на всяка допълнителна секунда с нея ….

Как да излезем от този триъгълник ? С ултиматуми нищо не се постига . Мисля , че тази емоция няма да е вечна , но ще разбие целият ни свят ….. а тя сякаш мисли , че това ще е вечно . Не знам дали е правилно да я спирам , а и не мога и да искам ? Тя казва , че в момента живее на автопилот яде , спи , работи и това е …. пълна апатия към всичко и всички , казва , че може и така да живее за да са щастливи всички ( дете , родители , приятели ) , но няма да е по различна .  Детето ни е много емоционално и лабилно , не знаем как да му кажем …. това ще го съсипе … вече усеща , че нещо не е наред и започна да ни пита все по настоятелно , да обвинява майка си , че ми е казала нещо лошо като ме вижда , че съм тъжен …. това адски я натъжава и тя не го заслужава  , опитвам се да не показвам емоция пред него , но ми е адски трудно .   Аз също не знам как мога да живея така след всичко което се случи …. в крайна сметка ще си тръгна сам защото това не може да продължава така и според мен най добре в тази ситуация е да се разделим за известно време , всеки да се успокои и да видим какво ни е писано , но така ще я оставя на третият човек , а това е последното нещо което искам ….
Все още търся сламки за които да се хвана и да се боря за нас …. но съм сам …
Като какъв постъпвам аз ? Като страхливец ? Като глупак ? Като мухльо ? Като човек който обича прекалено силно и иска да си запази семейството въпреки всичко ? Винаги съм смятал , че при нещо такова постъпката на един истински мъж би била да прекрати всичко на момента и да се грижи за детето си без излишни драми , но ето какво ми поднесе живота …
П.С. Виждам , че на всяко второ мнение пишете , че е пързалка . Е това за съжаление не е …. моля ви за съвет как изглежда всичко това отстрани …. как да се справим …

Реклама
# 1
 • Мнения: 17 263
Ако толкова го искаше третия, досега да е с него. Според мен все още можеш да наклониш нещата в твоя полза, когато има дете винаги си струва да се положат всякакви усилия връзката да се запази.

Хубаво, че си признаваш грешките.

# 2
 • Мнения: 1 840
щом иска раздяла ще я оставя да бъде щастлива …

Остави я  защо се излагаш ...

# 3
 • Мнения: 563
Пич - нямате шансове повече. Ако не бъркам сте около 40-те - възрастта, когато семейните решават, че не знаят това ли искат от живота. Трябва да говорите спокойно с детето, да го подготвите. Разберете се при кого ще остане. Съпругата ти най-вероятно няма да прекъсне връзката с другия, а живеенето заедно по този начин е мъчение. Уточнете се кой може да се изнесе и си действайте - психологическа подготовка на детето, ако искаш ѝ дай срок - примерно 3 месеца преди да подадеш молбата за развод - така и тя ще е спокойна, че може да се върне (дали е така всъщност зависи от теб), ако не се върне - молба за развод и я оставяш "да се наживее".

# 4
 • волно калдъръмче
 • Мнения: 5 874
Кажи й това, което каза на нас. Ох, не знам. Бих искала да те окуража, но нямам идея как. Говорете направо. Няма да има полза от това да се обикаляте и да се наранявате взаимно. С това единствено печелиш време и новата тръпка може да отшуми. Но жената пак няма да е истински твоя. Нещо се е пречупило.

# 5
 • София
 • Мнения: 6 986
Според мен е влюбена и нещастна от това, че е с теб, а не с другия. Освен да й помогнеш, като й дадеш зелена светлина да действа с него, друго не виждам какво можеш да направиш. Ситуацията не е между теб и нея, а между нея и другия, и само там може да се разреши. На твое място, бих се отдръпнала и бих дала пълна свобода да направи избора си.

# 6
 • Мнения: 1 455
" Тя казва , че в момента живее на автопилот яде , спи , работи и това е …. пълна апатия към всичко и всички " - може би тук е проблема, в другия мъж вижда нещо по-различно и интересно - например говори свободно с него, не мисли за ежедневните неща.
Може би ти самият трябва да я ухажваш, да й предложиш някаква почивка, нещо разнообразно.

# 7
 • София
 • Мнения: 6 986
В апатия е, защото иска да е с другия, а е вързана с мъж и дете. Няма смисъл да се прави авторът на шут.

# 8
 • Мнения: 19 718
Разведете се официално.
Остави жената ако може да е щастлива без теб. Очевидно, че не я правиш нито щастлива, нито я караш да се чувства добре и т.н.
Дали ще е с този трети човек в момента, или с някой друг, това е нейно право.

# 9
 • Мнения: 6
@Iris04 И аз на това се надявам . Благодаря ти за подкрепата Simple Smile
@Ел_Си Не мисля , че се излагам .... семейството е живота ми ...заради тях ще пробвам всичко преди да си тръгна
@Player82 Имаш в предвид , че не се е наживяла и иска нови емоции ? Ако е така работата ясна , но времето ще покаже
@Вяра Не мисля , че така ще отшуми ... тръпката и е там и я вижда и чува всеки ден , дори и за малко е достатъчно да тлее и да не и дава мира ...
@Лъвица За съжаление и аз така мисля .... и аз това мисля да направя . Ако и дам време за размисъл и тя го използва за размисъл и реши да пробваме да изгладим нещата съм готов да се опитам да преглътна всичко . Ако тя обаче използва това време да се отдаде на емоцията си повече няма да мога да бъда с нея . Ще си гледаме детенцето разделени и това е ...

# 10
 • Мнения: 4 874
Имате дете, осигурете му щастлив живот. Какво печели от дом с двама съквартиранти, потисната майка и баща обсебен от това как да я върне?
Тръгни си и опитай да подредиш живота си.

# 11
 • Мнения: 563
@Player82 Имаш в предвид , че не се е наживяла и иска нови емоции ? Ако е така работата ясна , но времето ще покаже
Не точно, просто е криза на средната възраст. Лъвица е абсолютно права. Като цяло нямаш шансове. Има даже един филм - Болни от любов с Мег Райън, пусни си го и горе главата, не си първия, не си и последния и в крайна сметка бъди сигурен, че е за добро!

# 12
 • Мнения: 9 157
Няма трети човек, няма връзка.
Жената не е щастлива, сам пишеш, че бракът не е това, което сте очаквали. Не иска да е с теб, но не намира обективна причина да си тръгне - няма любовник, не е без пари, не е жертва на насилие... пишеш, че ако се разделите , всички ще я обвинят. Оттам и този колега е някакъв катализатор, а не причина. Вероятно няма да се събере с него, щом досега не е.
Мой прочит.
При всички положения няма да ви се получи повече.

# 13
 • Мнения: 55
От прочетенето не разбрах,те като са толкова влюбени,защо не са заедно,а тя продължава да живее с вас?Тя ли не иска да си разваля семейството,или той не я иска?Не е ясно как гледа другия човек на нея,дали я иска в живота си или за него е било само авантюра.Като е чужда е интересна,защото е забранена,но като се освободи,не се знае дали интересът му няма да секне.Имате шанс ако другия човек не я иска.Тя ще го преболедува и нещата може да се оправят между вас.Насила няма да можете да я задържите,ако успеете тя ще ви намрази.

# 14
 • INFJ
 • Мнения: 6 754
Любовта е нежна емоция, която няма шанс да оцелее сред крясъци, обиди, неуважение, егоизъм. Съжалявам, но и аз не ги виждам нещата между вас. Дали ще има друг, или не.. какво значение има? Чувствата между вас вече не са същите така или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт