Какво да направя ?

• 5 506
  • 105
  •   1
Отговори
# 75
Разбирам съпругата. Избира сигурността пред коректността. Нормално, все пак тя има дете, не е лесно просто да си тръгнеш. Единственото, с което не съм съгласна, е че е казала на мъжа си.
А кое е лесно, да води паралелни отношения?
Пък и мъжът изглежда сговорчив, би уговорил цивилизована раздяла и условия на детето нищо да не му липсва.

# 76
Рф22 - няма смисъл да се мъчат изобщо.... щото то доверието си е заминало. Ето аз как разсъждавах в същата ситуация - да, направих всичко за да не се стига до развод, обаче аз също си имам достоинство, в крайна сметка това е моят живот, който си продължава и не е нужно да се мъча повече. Искам да се прибирам вкъщи с желание, а не с мрачни размисли. Затуй - дава ѝ се един срок от 3 месеца и после се подава молбата за развод, толкоз.

# 77
Ама хора, те доверието и любовта са заминали много преди да се появи колегата. Нормалните хора охладняват, когато им се вика, не са уважавани, не чувстват че ги зачитат, обичат...
Не са всички като авторките във форума, които въпреки, че ги бият и обиждат ежедневно, пак се натискат да стоят там.
Като няма любов вкъщи, рано или късно ще се намери любов навън.

# 78
Ама хора, те доверието и любовта са заминали много преди да се появи колегата. Нормалните хора охладняват, когато им се вика, не са уважавани, не чувстват че ги зачитат, обичат...
Не са всички като авторките във форума, които въпреки, че ги бият и обиждат ежедневно, пак се натискат да стоят там.
Като няма любов вкъщи, рано или късно ще се намери любов навън.
Донякъде си права.... само че усещането за любов вкъщи е много трудно определимо. До вчера си имал всичко - семейство, любов, почивки и т.н. и в един момент срещаш колега/шеф/друг мъж и изведнъж решаваш, че "нямаш любов вкъщи"... Не съм чул някой да се е развел, защото не е имал любов вкъщи.... Все се развеждат заради друг.

# 79
Тоя друг идва поради някаква причина, не пада от небето. Ако обичаш и те обичат теб, е малко вероятно изведнъж да пламнат някакви любови извън семейството. Когато има дефицит, който не се решава вкъщи, накрая се намира някой друг, който да го реши.

Третият човек е следствие, а не причина.

# 80
  • Далечният изток
player82, на теб специално колко хиляди пъти трябва да ти се обясни, че няма такава жена, дето си е тръгнала от хубавото?! Няма такъв вариант - до вчера си имал всичко, всичко е било прекрасно, и днес вече решаваш, че го нямаш! Това е само в твоята глава. Ако питаме бившата ти, ще каже нещо различно...

# 81
player82, на теб специално колко хиляди пъти трябва да ти се обясни, че няма такава жена, дето си е тръгнала от хубавото?! Няма такъв вариант - до вчера си имал всичко, всичко е било прекрасно, и днес вече решаваш, че го нямаш! Това е само в твоята глава. Ако питаме бившата ти, ще каже нещо различно...

Само че тя не си е тръгнала и даже явно и не иска да го направи.За мен е редно като си нещастен в една връзка първо да си тръгнеш и после да си търсиш друг,но реално единици постъпват така.

# 82
Ъъ, да. Нещата са малко по-различни, когато все пак има дете в картинката.

# 83
Тогава мама може и да тъче на два стана в името на детето. Риъли? Grinning

# 84
  • Агент под прикритие
Тоест, продължаваме да оправдаваме и рационализираме поведението на хора, които очевидно не мислят за последиците от житейските си избори... Grinning

# 85
Рационализиране е точно очакването, че някой ще постъпи "както трябва" в такава ситуация. На всеки му е ясно какво трябва да се направи, но реално да го направиш е друг въпрос.

# 86

Хайде, хайде, тоя сърбеж колко неща е съсипал, че даже и цели държави, кво остава за един брак и семейство. Те на всички начесващи се все нещо им липсва, ама в повечето случаи си е просто сърбеж. Както и е факт след начесването като се разтури всичко, се почват да се леят сълзи и сополи как са се самопрецакали.

# 87
Ти чете ли постовете на автора, и по-специално, за начина, по който се е държал с нея?

# 88
Авторът ми се струва склонен да се самобичува. Човек, който се държи наистина гадно с партньора, по-скоро ще го смята в реда на нещата и ще търси вината в другия, не в себе си, защото такива са му разбиранията.
А този господин се чуди какво е сбъркал. Прекалено чувствителен. Вероятно не е сбъркал нищо (кой знае какво) освен при избора на жена.
Аз не я обвинявам, че се е влюбила в друг, това може да се случи, но оттам нататък поведението й става отвъд всякаква критика.

# 89
Той като не я зачита за нещо, другите мъже и свалят звезди... Нормално е...

Общи условия

Активация на акаунт