Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Насилие в детска ясла... отново

 • 3 516
 • 64
 •   1
Отговори
 • Мнения: 950
Доста зачестиха случаите на насилие над деца в детските градини и ясли. Дано сложат камери навсякъде, може би това ще реши проблема.
 По този повод моя позната сподели, че като била в детската градина я шамаросвали, защото не искала да яде. Днес се зачетох и под една статия, една от коментиращите обясняваше, че  я удряли по главата с бутилка, защото не си оправила леглото. Може би от старото поколение са с такъв манталитет и приемат за нормално да тормозят малките. За съжаление преди не е имало устройства, с които да докажеш какво става в яслите и градините.

# 1
 • Мнения: 5 957
Каква е целта на темата? Да ни преразкажете новините от вчера, да се получи дисксусия за необходимите мерки това да се избегне, да се променят изискванията при подбор на персонал, да си почешем клавиатурите?

# 2
 • Мнения: 950
Разбира се, че за да се обсъдят мерките. И не само, това не е за първи път, а още не е предприето нищо. Много ми напомня и за случая с акушерката.

# 3
 • Мнения: 5 957
Какво предлагаш? Какво си предприела досега, имаше ли резултат, имаш ли деца в подобна възраст, имала ли са подобни неприятни преживявания...
До тук само си чешеш клавиатурата.

# 4
 • София
 • Мнения: 21 560
Ако знаеш колко родители са "за" насилието върху деца. "Възпитателно шамарче" го наричат.

# 5
 • Мнения: 5 957
Ако знаеш колко родители са "за" насилието върху деца. "Възпитателно шамарче" го наричат.
Напомни ми нещо, което съм чувала като дете. "Един шамар спестява 6 месеца агитация." Валидно за доста родители и сега. Очкавам авторката на темата да се включи с наистина интересни и конструктивни мнения, иначе темата няма да изкара до трета страница.

# 6
 • Мнения: 950
О, извинявам се за безпокойството. Щом такъв случай се приема просто за "чесане на клавиатурата", заключете темата моля.

# 7
 • Мнения: 5 957
Реагираш неадекватно. Тично така е зададена и темата. Зададох ти няколко въпроса. Първият е супер лесен. Какво е товето мнение? Защото в първоначалният пост не става ясно.

# 8
 • Мнения: 120
Мен също са ме удряли на детската, а бях много послушна, бях направила малка грешка и за възпитание ме удариха. Още помня физиономията на госпожата. Не съм родител, но не са на добре тези шамари, понижават самочувствието на едно дете, а ниското самочувствие е предпоставка за лошо бъдеще. Аз не мога да нарека удара възпитание. Най-доброто възпитание е добрият пример.

# 9
 • Чужбина
 • Мнения: 1 140
Насилието в яслите и детските градини не е от вчера. И мен са ме биели и другите деца, с които съм била. Ама чак сега родителите почнаха да слагат записващи устройства на децата си. Просто "педагогическия" персонал не е мръднал от преди 30 години и сега. Психически нестабилни и в критическата лелки си изливат яда на децата вместо да овикват мъжете си. Аз съм отгледана от баби, ама колко хора ли могат да си го позволят.

# 10
 • Мнения: 950
Точно това ми прави впечатление, че вероятно наистина отдавна се практикува  възпитание с "насилие" , предполагам, че не при всички е така де. Като чух записа ми стана много жал. Те са малки и не могат да говорят, нито да обяснят на родителите какво става. Миналата година пак имаше подобен случай и се изненадах, че продължават така.

# 11
 • Мнения: 11 069
Цитат
да се променят изискванията при подбор на персонал
И да се вдигнат заплатите.Иначе ще продължават да работят същите ''дами''.Образован човек с добро възпитание,едва ли ще се навре там за предполагам минимална заплата.Няма как да обгрижва всеотдайно чужди деца без стабилен материялен стимул.Като гледам в днешно време,много родители са по-капризни от децата,но когато те са груби със собствените си деца,това не се брои за лошо отношение.

# 12
 • Мнения: 950
Заплатата не е оправдание да се държат така, особено ако е за дреболии, както предните примери. Дано се променят нещата. Но като се замисля и в училищата има насилие, не знам защо се изненадвам...

# 13
 • Мнения: 11 069
Естествено,че не е оправдание ниската заплата.Ще се самоцитирам.
Цитат
да се променят изискванията при подбор на персонал
И да се вдигнат заплатите.Иначе ще продължават да работят същите ''дами''.Образован човек с добро възпитание,едва ли ще се навре там за предполагам минимална заплата.Няма как да обгрижва всеотдайно чужди деца без стабилен материялен стимул.
Кой ще се раздава 100% за жълти стотинки с чужди,малки деца,с най-различен характер и навици?Без стимул,забравете.Още не сме чули запис от частна детска градина.За у-щата не съм чула обидно отношение от персонал.Пък и децата ще си кажат вкъщи.В яслата няма как да каже всичко.По поведението се разбира,че нещо не е наред.По-скоро учениците са агресивни помежду си.

# 14
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 3 856
Ами всичко е до човешкия материал. И камери да има все тая, не може да има камери навсякъде. Но все пак не работи само една лелка с децата, няколко са там и това, че случаите стигат до медиите все пак показва че не всичко остава скрито. Определено в подобни случаи трябва да има и сериозна намеса от държавни институции, така поне управляващият заведението би се замислил повече при подбора на персонал. Дори само да си чешем клавиатурите по темата има смисъл да се дава гласност на подобни изцепки, а не да се вдигат рамене като се случи все едно е нещо нормално.

Общи условия

Активация на акаунт