Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нова некачествена дограма, смяна или 3ен стъклопакет

  • 406
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11
Привет мили хора, писах скоро, че сложихме нова дограма на прозорци (вратопрозорец и 3ен прозорец) в  северната и източната стая, след което духа, неопределимо от къде и апартаментът ми стана на ледник. Затягах винтчета за зимен режим, нищо не помага.
Оказа се, че дограмата е некачесвтена (KMG), отделно защото сме на 5 ет е трябвало да сложат за изток и север троен стъклопакет.
Обковът е на den Braven. Това незнам дали е добре.
Около рамката самата дограма бяха направили такъв голям отвор, че го запълниха с около 15см пяна и само пяна. Беше хваната с по 2 дървени трупчета и имаше доста дупки тук таме. Това нормално ли е?
Още тогава ми се сви коремът.
Съседката от 2 рия етаж и тя слага дограма. Коренна разлика-толкова добре е преценена рамката, че влиза почти перфектно в отвора и е обримчена само с около 2/3 см пяна. Всичко е плътно наоколо. Стабилна работа.

На това отгоре майсторът, който после обръщаше прозорците го беше страх от високото и  отгоре  (отвън) няма никакво замазване, гледам сега 1см луфт има, вижда се пяната.
Допълнително..бяха ми направили и една огромна дупка на свода под вратопрозореца, поне 20 на 40см зейнала дупка под вратата на дограмата, цементът и изолацията опустошени. Него обръщачът го запълни с някакво лепило, зелено една смес, но също не беше съвсем плътно преди да скалъпи как да е паркета, който бе разрушен.

Виках страничен майстор да прецени какво да правя. Посъветва ме да извикам друг майстор да обърне хубаво отгоре прозореца и да поръчам при същите дограмаджии 3ен пакет вместо двоен. Било по добре за 5 етаж изток.

А на мене ми идва да направя всичко наново, което според страничния майстор било лудост. И незнам колко ще струва една качествна Kömmerling напр.
Ами аз за новия стъкло пакет и обръщането ще дам поне 300лв ми се струва само за единия 3ен прозорец.

Вие какво бихте ме посъветвали? Някой с подобен опит? Какво бе решението ви?

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 16:20 от Райна Ли

# 1
  • Мнения: 3 974
Рекламация или да ти връщат парите и да си помъкват дограмата. То хубаво троен стъклопакет, но дали дограмата позволява, а и не духа от него.
Като цяло грешен подбор на майстори.

# 2
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 3 798
Чудих се какъв е тоя "зен" прозорец, търсих в гугъл и накрая ми светна че било "троен" Joy Ами обади се на съседката ти и я питай за координати на нейните майстори.

# 3
  • Мнения: 11
Рекламация или да ти връщат парите и да си помъкват дограмата. То хубаво троен стъклопакет, но дали дограмата позволява, а и не духа от него.
Като цяло грешен подбор на майстори.
Да, много вярно, грешен подбор на майстори.
Рекламация няма да ми направят, защото според тях всичко си е в ред. Т.е. не мога да докажа, че преди не е духало и беше по топло. Ще кажат, че аз съм си избрала стъклата. Което не е вярно.
Те и касова бележка не ми дадоха.

# 4
  • Мнения: 3 974
До колкото разбрах от написаното проблема е в грешно взетите мерки, монтажа и обръщането на дограмата. Не е в изработката на дограмата. Няма как да духа между стъклото и профила.

Общи условия

Активация на акаунт