С тупкащи сърца към ЮНИ гледаме, дрехите стягат ни коремите

• 14 865
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Днес ходих на лекар. Видя се, че всичко е наред - имаме си голямо сакче, с малка запетайчица в него, запетайчицата си имала пулсираща черна точка, значи и сърчицето работи. Таткото ни много се зарадва, най-сетне да види нещо реално, което да го успокои, че чакаме бебе. "Видя ли какви си ги свършил?" му казах, и той беше много горд.  Laughing

Не са близнаци, ама и едно ми стига.  Simple Smile

Лекарката ми разви теория, че на майките им се гади през седмиците, когато се формират основните органи на бебето, за да ги ограничат "да не ядат боклуци, а по-проста храна", която да не навреди на крехкото създание вътре. Иначе въобще не е сигурна дали изкуствените витамини, включително фолиевата, се усвояват. Каза все пак да си ям листни зеленчуци, докато има.

Спокойна жена, надявам се, че всичко ще е наред, аз харесвам такива лекари, дето ти казват - всичко е нормално, не се втелявай за какво ли не.

Ще ходя на преглед след месец, тогава ще ми взимат кръв за кръвна захар, левкоцити и хемоглобин. Кръвната група си я знам, няма да я изследват. Каза че е по-добре изследванията да се направят в третия месец, защото тогава количеството кръв се увеличава, поради увеличените нужди на плода и тогава се вижда има ли анемия или други проблеми.

Стана дълго, надявам се, не ви отегчих с моето ходене на лекар.

Лека седмица и нека зеленото си отива не само от дърветата отвън, но и от физиономиите ни!  Grinning

# 91
Здравейте мами,
да ни е честита новата седмичка и да е изпълнена само с хубави емоции и усмивки,и все по малко  Sick
Аз най-накрая днес след обяд съм на доктор,и ми е много притеснено,за първи път ще ходя на гинеколог.
Имам един въпрос-трябва ли да ми е пълен пикочния мехур за прегледа или не?Защото съм чувала че за прегледа с видозона трябва да ми е пълен пикочния мехур.Вярно ли е или не?

# 92
  • Варна
Аз тази сутрин излочих 1 л вода предварително, явно беше достатъчно, защото лекарката не коментира. Но съм чела че по-добре се вижда, когато мехурът е пълен.

# 93
Здравейте мами,
да ни е честита новата седмичка и да е изпълнена само с хубави емоции и усмивки,и все по малко  Sick
Аз най-накрая днес след обяд съм на доктор,и ми е много притеснено,за първи път ще ходя на гинеколог.
Имам един въпрос-трябва ли да ми е пълен пикочния мехур за прегледа или не?Защото съм чувала че за прегледа с видозона трябва да ми е пълен пикочния мехур.Вярно ли е или не?

Да, трябва. И двата пъти, когато ходех, това ми беше изрично поръчвано.По книгите пишат час преди това да изпиеш 1л вода, но аз просто изпих 2-3 чаши и не ходих 2 часа по малка нужда. Беше ми достатъчно..  
Иначе не се притеснявай - всичко ще мине добре  Laughing После да ни се похвалиш как са нещата.. Успех  Party  bouquet

# 94
благодаря ви Lilibon и Ели4ко за отговорите,ще изпия и аз 1л вода щом трябва.по късно ще пиша как е минал прегледа  bouquet

# 95
Днес явно ми се говори..  Heart Eyes
А да ви попитам сега как сте? Имате ли още сутрешно гадене, повръща ли ви се?
Аз от два дена направо се съживявам.. Нямам толкова киселини, колкото преди, започна да ми отминава и гладът, който ме връхлиташе на час - два и толкова ми прималяваше, че не можех да мръдна от леглото... А днес за пръв път ядох и пържола  Mr. Green, което в някой от дните миналата седмица просто нямаше как да се случи..
Открих, че много ми помага дъвченето на дъвка срещу киселини  Peace И сега не излизам без пакетче такова..
Споделете, какви са вашите усещания? Започвате ли да се подобрявате или все още ви е зле?

bouquet

# 96
За съжаление съм още зле  Sick Cry

# 97
мам4ета, а мислите ли за кът4ета на неродените ни бебета - имам впредвид детски стаи? живея в токущо ремонтиран нов дом, но за съжаление изобщо непригоден за бебе. та сега си мисля какво ли ще ми трябва освен легло и скрин в на4алото поне?

# 98
_ШоШи_ , лошо. А ти си първата сред нас.. Не трябва ли вече да ти отминава  newsm78
galini , и аз това се чудех снощи.. Но ние сме на квартира и ще стоим там в зависимост от наема. Но не мисля, че на първо място ще купим повече от това.. Ако леглото си има повивник и повече чекмеджета, един скрин според мен е напълно достатъчен. Най - много и ние да намажем с шкаф покрай бебо Wink

# 99
  • Sofia
мили юнски мами,
аз ще ставам мама през ЮЛИ (по мои сметки 09.07.2007), но още не съм открила други юлски мами.
може ли да се присламча към вашия форум, че сте най-близко до моята дата.
иначе днес ходих на лекар и видяхме плодно сакче - 11мм и си отговаря на нормата за 5-6 г.с.
аз (да чукам на дърво) за сега нямам голям проблем с гаденето. но много ми се подува коремът - газове ...
много ще се радвам да ме приемете тук при вас!
 Hug на всички!

# 100
Момичета, толкова рано на коремен ли ходите, по-добре е на вагинален  ехограф.А и няма нужда от пълен пикочен мехур.

# 101
пишете ме и мене...

22 юни

за първи път ще раждам... и друго няма...

minie mouse, докторката се опита да прави това дето е през корема, но аз не знаех, че не трябвало да ходя до тоалетната преди това (щото по презумция не знам много за тия неща) и ме гледа на вагинален. Така видяхме запетайката, която обаче тупка та се къса.

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 17:28 от Galeto_D

# 102
Моята "запетайка" също си расте и се развива. Аз се чувствам странно-разсеяна съм, спи ми се постоянно, много ми се промени хранителния режим, май ще ставам вегетарианка и се надявам този път да не наддам много като с баткото. Сутрин за гаденото - при мен действа кроасан с шоколад или банан, само че не е само сутрин, така че почти цял ден само това.
За стаята на бебе - от опит /баткото е почти на 5 год./ знам, че на първо време не трябва кой знае какво. Много ми беше удобна една стара маса, бях сложила одеало и отгоре сменях памучни пелени - на нея сменях пелени, преобличах, къпех, когато идваше доктора на дом. посещения преглеждаше. По този начин си спасих кръста, защото тези движения ги правиш безброй пъти и можеш да си докараш много проблеми.

# 103
arksi, добре дошла при нас  Party
То освен това не се знае дали няма да се окажеш накрая една юнска мама..  Mr. Green А иначе да не те обезкуражавам, но и аз в началото започнах само с газове, които после се оказаха едно нищо в сравнение с киселините, които ме очакваха  Laughing Хубавото при мен е, че за около 2 седмиц най - страшното премина. И сега не ми е идеално, но се чувствам доста по - добре bowuu Днес дори 2 пъти ядох месо, за което миналите дни не можех дори и да помисля.. Само ме е страх, че както ми идва апетита... не се знае до края какво ще стане  Joy Но лошо няма  hahaha Ще му мислим накрая  Peace

# 104
  • Sofia
аз да ви питам
гинеколожката ми препоръча витамините за бременни на  HIPP - те обаче имат необход. доза фолиева. сега се чудя - да пия ли отделно фолиева или само витамините  Thinking
или да се обадя на лекарката .......

Общи условия

Активация на акаунт