Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Недостатъчна кърма

  • 594
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте , майчета!
Имам бебка на 2 месеца , което през деня предимно е на изцедена кърма , а вечер на АМ.
Имам 2 причини да й давам изцедена кърма
1во: На 5 та минута заспива на гърда, буди се суче 4/5 пъти и пак заспива .
Оставям я на леглото веднага се буди и търси пак гърда , та сме като закачени ..
2 ро : след този кръговрат се оказва , че вече няма кърма и пада голям рев.
Изцеждам се да видя дали има нещо останало , но нито капка ..
В момента се изцеждам през около 3 часа и съхранявам в хладилник малките порции от по 60 80 мл , като вечерта е изцяло на АМ.
Моля, дайте съвет как да увелича количеството кърма , имайки предвид ,че съм пробвала различни лактогонни чайове , сминдух , лактил , рицинус комунис, повече вода , овес , безалкохолна бира ..
Основната ми цел е да махнем АМ , но се чувствам в безизходица .

# 1
  • Мнения: 142
Бебето е много малко и е нормално да заспива на гърда. В началото  кърмех през 20 минути. Колкото по-често суче, толкова повече кърма.
Личното ми наблюдение е, че една помпа не може да изпразни гърдите толкова, колкото когато бебето суче. При мен задното мляко слизаше само и единствено при сучене.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 03:28 от Tytti

# 2
  • Мнения: 6 901
На всяко кърмене давай от двете гърди. Първо слагаш на гърда 1, после на гърда 2. На следващото кърмене първо на гърда 2 и после на 1. Така се стимулира лактацията и няма да има нужда от АМ.
В началото почти всички бебета заспиват на гърдата, това не е основание да изцеждаш, съграняваш в хладилник, топлиш и пр. Вкарваш се в съвсем излишен филм, вместо да приемеш, че нещата са нормални, да будиш детенцето с нежно побутване и пипане по носле, бузка и където се сетиш. Мъничко е бебенцето, затова заспива.

# 3
  • Мнения: 241
Цедене на 3 часа е крайно недостатъчно. Давай гърда по-често, винаги когато иска, така е в началото и всички сме минали през това, но след месец-два ще видиш колко бързо ще се наяжда и ще става все по-лесно. Ако си решила да продължиш с цедене, просто се цеди по-често, най-добре на 2 часа, но не си усложнявай живота, давай гърда, този период ще отмине бързо. При нас беше същото… цока, след 10 мин. заспива и като я оставя се почва мрън мрън и отново на гърда. Това е нормално поведение и не означава, че имаш малко кърма! Бебето суче за успокоение, за да заспи, защото има колики, защото иска да е до мама и така Blush успех и не се отказвай! Flowers Four Leaf Clover

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 53
Пробвай това , при мен и други приятелки помогна . Напълно безвредно, хомеопатично Simple Smile

# 5
  • Мнения: 5 041
Принципът е много прост - колкото повече кърмиш, толкова повече кърма имаш. Кърми и нощем. В началото сте като скачени съдове с бебето, после нещата се нормализират. Близките ти да поемат останалите неща в къщи, ти нямаш време. Кърми на поискване, та дори и на всеки 15 мин.
Щом си вкарала АМ, вече си на т нар смесено хранене. Не е толкова страшно, но има 1 опасност - бебето може да се отбие, защото с шише се пие по-лесно и да изгуби интерес към кърменето.
За да ти бъде храненето успешно, трябва да следиш бебето да наддава добре, лекарите ти казват колко.  Много е смущаващо, но използвай везна и записвай, много лесно ще се ориентираш по колко АМ да даваш. Може постепенно да се намали до изчезването на АМ от менюто на детето.
Има една много удобна вещ - на "Медела" -
https://www.mommygear.com/medela-supplemental-nursing-system-SNS.htm
Това нещо служи за смесено хранене, първо се храни с кърма, докато има, след това само лепваш тръбичката и детето започва да се храни пак на гърда, но от изкуственото мляко. Така знае само "1 място за хранене"

Общи условия

Активация на акаунт