Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не му харесва на детска градина

 • 1 910
 • 38
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 11


За мен е правилно такива деца да се отделят в друга стая и да не спят. Но едва ли скоро ще стане.

И какво, така още 10 деца няма да искат да спят и ще отидат в другата стая?

Съгласна съм за режим, и останалите методи също са добри. Трябва и вкъщи да спи. Почнете да го слагате на леглото с пижамата, лягате с него и почвате да четете книжки. Първият път няма да заспи, но след време постепенно ще почне - първо няколко минути ще дремне, после половин час и така...

Бре ти да видиш. Някои деца не спят и няма нужда да ги принуждават.

Авторката, може ли да уредиш да не го карат да спи. Аз бях издействала това за моето дете. Играеше си тихо и не пречеше, всички бяха доволни.

И самите госпожи казват, че може и да не спи,за това няма проблем.

# 16
 • Мнения: 203
Моето е първа година там, до обяд е добре играел,хапвал дойде ли времето за спане настава кошмар. Но при нас проблем може би и че не мога да кажа, че лелките и учителките се справят, не е удачно примерно да го пробват да спи в месеца 2 пъти и кажа ли им да опитат почват "ох не знам" и клипове ми пращат как реве и са му дали чорапите в ръка при положение, че съм дала биберон и любима играчка да се занимава в леглото.
Казват ми нямаше биберон в чантата му и на края търсят пред мен и хоп биберон в чантата, а аз сутринта им казвам даже какво съм сложила в чантата му. Абе така е ще си спи у дома няма как.

# 17
 • Мнения: 915
Тази случка с биберона от детска градина ли е Anguished
А относно играчките от вкъщи, в нашата ДГ не се позволяват никакви лични играчки заради  обстановката покрай ковида. И обувки, и раници с дрехи прибираме всеки ден.

Кой знае какво качество на обгрижване не очаквам от две жени при двайсет деца, аз съм доволна като си го прибера живо и здраво, а за навици и учене  наблягаме вкъщи.

Иначе съчувствам на авторката на темата, и аз имам много лоши спомени от ДГ, наистина някой деца не свикват...

# 18
 • Мнения: 203
Тази случка с биберона от детска градина ли е Anguished
А относно играчките от вкъщи, в нашата ДГ не се позволяват никакви лични играчки заради  обстановката покрай ковида. И обувки, и раници с дрехи прибираме всеки ден.

Кой знае какво качество на обгрижване не очаквам от две жени при двайсет деца, аз съм доволна като си го прибера живо и здраво, а за навици и учене  наблягаме вкъщи.

Иначе съчувствам на авторката на темата, и аз имам много лоши спомени от ДГ, наистина някой деца не свикват...
Ние живеем на село,в групичката са 14 деца за тях за грижат 3 жени,навиците моето дете си изгради още преди година.
Гърне, хранене, спане въпреки, че детето си има и здравословен проблем.
Относно детската градина харесва му ходи с желание усмихнат не де оплакват, но просто не му дават време да заспи знам, че ще успее, но докато го сложат в кошарката и ревне ми звънят, че не е готово това дете да спи и това е просто.

# 19
 • Мнения: 3 969
Моето спря да спи като мина от яслата в градината. Нито вкъщи, нито на градина. Говорихме с нея, разбираме, че не обича да спи. Просто да лежи, да си почива, да си мисли разни неща, но да не вдига шум и пречи на другите. И така си изкара 4 години. Госпожите не настояваха да спи, беше ок, след като не шуми.
Разбира се и при нас имаше опити за манипулация, като при вас. Измисляше си всякакви неща, защото знаеше, че сестрата е длъжна да ми се обади. Като й доскучее там и я заболяваше ухо, ставаше лошо, корем я болеше. Първите пъти се връзвахме и я взимахме и хайде на лекар. Но то не може всеки ден някой да тръгва от работа заради лъжи. Казах й, че другия път като нещо се случи, сестрата ще я прегледа и няма да ми звъни. Ако наистина й има нещо, просто ще стои в нейния кабинет. Че вече съм забранила да ми звънят. Опита се да ги карада звънят и на дядо й... Общо взето в момента, в който разбра, че не се връзваме на глупостите, които измисля, спря. Разбира се, обяснявах как докато тя е на градина, ние сме на работа, не се забавляваме или правим нещо интересно без нея.
Сега вече в първи клас, градината много й липсва 😂

# 20
 • Мнения: 5 957
Синът ми спря да спи на обед на 2г.
В градината не спеше - лежал, чоплел си си нещо, понякога си говорел със съседчетата (това от госпожите информация).
Ходи само 1 и 2 група, после го пуснах на предучилищна в училище до обяд., и на 6 г. 1 клас 😁
Сууупер щастлив беше, че се е приключило със спане то 🤣

# 21
 • Германия
 • Мнения: 2 442
И аз мразех да спя в градината, ето минали са повече от 30 години от тогава и още ми е прясно в съзнанието колко ненавиждах това, че ме караха да спя като нито можех нито исках!

Дъщеря ми спеше в градината точно до 4г, после от раз престана. Но в нашата ДГ спят само децата, които имат нужда, и те спят в отделна стая. Другите деца си играят, четат книжки или не знам и аз какво правят. За мен това е най-смисленото, вместо да караш всички да спят 2-3 часа. То ми е ясно защо го правят, но няма да е зле да започнат да гледат и нуждите на децата, а не само на леличките 🙄

# 22
 • Мнения: 915
При условие че в БГ реалността е 25 деца с един учител и една леличка, не разбирам какви "интереси на леличките" се вземат под внимание.
Интересите са на някой по-нагоре по веригата.....

# 23
 • Мнения: 6 852
Не е много наред това, че детето чак толкова много се пазари и не иска да ходи на градина. Ако е ок за учителките, че той не спи, защо тогава е тази съпротива? Да не би все пак някой да му се кара там на това дете? Да не би да са други проблемите - да има някое дете, което го закача или тормози?

Моята дъщеря от малка не спеше след обяд, лежеше си в градината в креватчето и това не беше проблем за никого.

# 24
 • Германия
 • Мнения: 2 442
Ами в техен интерес е да спят всички деца 2-3 часа, време в което те не трябва да се занимават с тях! Не е толкова трудно един човек да остане при спящите деца, а другия, ако са само двама, да се занимава с останалите деца, да четата книжка, да слушат някоя приказка или с каквото там се занимават. Не е въпрос на неможене, а на неискане

# 25
 • Мнения: 43 989
При условие че в БГ реалността е 25 деца с един учител и една леличка, не разбирам какви "интереси на леличките" се вземат под внимание.
Интересите са на някой по-нагоре по веригата.....
Племенниците ми във Франция бяха по 30 деца в група. Персоналът е същият като бройка. Никой не казва, че му е много и не могат да се справят. Затова не мисля, че причината е там, а в остарелите методи на работа.

# 26
 • Мнения: 915
Аз споменах БГ реалността.
Франция, Германия не са ми на дневен ред, детето ми ходи в българска общинска градина.
Мое желание е ,например, да имам възможност да избирам менюто за деня т.е. да има няколко варианта според вкусовете на детето. Да, ама не. И това не е защото на готвачките не им се занимава, а защото разпоредбите и организацията е такава.
Детето ми в повечето случаи  не спи на обяд.Но не ми се е оплаквало, казва, че почива, ходи до тоалетна, подрежда си дрехите и т.н. Bowtie

Проблема е по-нагоре, както вече писах...
И притесненията ми не са кой спал и кой какво изял, а с хапещите, щипещи и агресивни деца.

# 27
 • Sunshine state
 • Мнения: 8 771
И аз мразех да ходя на градина, не знам защо дори. Всяка сутрин беше същински цирк у нас още като видех униформата и започвах да се дера с глас. Така чак до там. После и там имаше драма и рев, докато нашите ме вземат, но реално нямаше причина за това. Сега дори с носталгия и топли чувства си спомням за госпожите, за металните купички и всичко. Simple Smile Моят съвет е да не се впрягате толкова.

# 28
 • Мнения: 442
И аз мразех да ходя и легнехме ли следобеден сън, мен ме започваха постоянните т.нар. "капки" , ходех по 10 пъти до тоалетната, ако е добрата госпожа. Никога не ме взимаха по-рано. Беше травма за мен, но с времето отмина, като се сблъсках с ощв по-големи травми.

# 29
 • Бургас
 • Мнения: 10 080
Ами...не може насила децата да спят.
Това е ясно.
Иначе позивите за тоалетна са много,когато човек се притеснява и не се чувства комфортно.
Моят син е на 15.
С това онлайн обучение...вкъщи е,виси в тоалетната.Напъва го.Ама нормално,няма домашни,не учи,лъже,че микрофонът не му работи...Говорим,обясняваме се ...
Искам да осъзнае нещата,не да се бием и наказваме.

Общи условия

Активация на акаунт