Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

самотна майка

 • 5 765
 • 129
 •   1
Отговори
 • Мнения: X
Здравейте!
На 30 години съм в 14 седмица от бременноста.Мъжът от който съм бременна на 39 ,разделени сме вече близо два месеца от научаването за бремеността, това бе причината. заедно бяхме 5г. живеехме заедно от няколко, той има три деца аз не, приемах противозачатъчни и от около година не сме се пазили по друг начин освен този и не се е случвало да забременея, до сега,как е станало и аз не зная по изчисления на седмиците на които отговаря бебето е в последния ден от цикъла ми когато хапче не съм пила и как е възможно не зная. Той ме обвини,че го лъжа и че не е момента сега защото не е стабилен финансово и склед година две да имаме дете много иска дете от мен не бил сега момента, нищо от това аз не приех за истина и веднага си събрах багажа. до ден днешен около два месеца той не е попитал какво стана абортирала ли съм или не, как е бременноста, изпратих му клип от видеозона защото сметнах,че е редно заради бебето да знае какво става, при което той ми звънна и накратко каза ,че той дете няма, при което затворих телефона, звъна още веднъж, но нямах сили да понеса какво още би казъл и не вдигнах.Това е същият човек който всеки ден след работа се прибирах посрещната с вечеря,интересуваше се от майка ми и баба ми и т.н гледал ме е като писано яйце.
Какво да правя, как милите имали смисъл да се опитвам да вродя бащински чувства в този човек?

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 21:31 от Анонимен

# 1
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Вярваш ли, че мъж на 39г, с три деца, е щял да направи четвърто след година-две-три? Защо тогава, милионер ли ще стане за две-три години? Аз не вярвам, че някога е щял да поиска, и от една страна по-добре, че е станало сега, защото щеше да загубиш още повече време в тези отношения.

Човек, който обича, не се извърта така на 180 градуса. Нещо не се връзва.

# 2
 • Мнения: X
същото мисля и аз относно искането явно не е имал намерение и се е надявал да не се случи , но по скоро въпросът ми е има смисъл да се опитвам в името на детето с идеята то да има баща , да затоплям тези отношения щом ми казва аз дете нямам. никога,никога не съм очаквала подобно неяо ,та тои самият има деца как би имал дете незнайно къде без да го познаваш, просто не мислимо е за мен , не зная и как да постъпя

# 3
 • София
 • Мнения: 7 518
Той си е казал мнението еднозначно, не виждам какво повече очаквате от него. Остава да приемете решението и да се примирите с него.

# 4
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
По-добре да си запишете детето на вас, с баща неизвестен и да не се занимавате с него. Той е заявил мнението си. Насила хубост не става. Може да е баща на три деца, но към четвъртото да се окаже, че няма бащински чувства. Какво може да направите - нищо...
Приемете, че ще бъдете единствен родител за детето си и дано имате условията, както финансови, така и всякакви други, битови и т. н., да можете да си го отгледате.

# 5
 • Мнения: X
не мога да разбера все още как човек би могъл да е толкова двуличен, сякаш няма нищо общо, за другите си 3 деца се грижи а това отрича, защо, аз ли съм причината, или какво,ня някого случвала ли се е подобна ситуация, трудно е да се примириш щом става въпрос за дете, да имам условия но знам, че мога да зареда дело за бащиство поне за да даде името си ,друг е въпросът дали е правилно или не объркана съм

# 6
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Насила не можеш да накараш човек да си гледа детето. Ако той сам не се усети, не виждам как ще стане. А и разбираш ли колко абсурдно звучи на мъж с три деца, да будиш бащини чувства? Нещо не му е наред в главата.

# 7
 • Мнения: X
точно затова се чудя как може към три да имаш а към 4 не защо то нали е твое

# 8
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
За какво ви е дело за бащинство?
Съдът ще го признае за баща и какво? Той изведнъж ще стане баща на това дете ли?
Не че нямате право, имате право да установите кой официално е баща на детето ви, но има ли смисъл? И какво ще постигнете с едно такова дело? За всяко нещо, което касае детето, да сте обвързана от разрешението на "баща му"... Аз не бих го направила. Бих си го гледала сама, без да очаквам каквото и да било от така наречения баща.

# 9
 • Мнения: X
мисля,че е редно да даде името си и да има поне мимална отоговорност като издръжка колкото и нищожна да е тя, аз и все ще съм изумена от него и имам надежд,че не може да съществува такъв бездушен човек, нима щом се роди няма да иска да го види, това за мен просто е не мислимо

# 10
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
Ами точно защото е показал какъв е по отношение на детето, не бих го писала като негов баща и не бих търсила издръжка от 162,50 лв...... Ама това съм аз. Вие разсъждавате по друг начин....
Само искам да ви кажа, че могат да съществуват бездушни хора, оооо, могат, и още как...

# 11
 • София
 • Мнения: 2 950
Ако започне да ти прави проблеми ще има да се проклинаш, че си му дала права...!

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 11:34 от Светулчица

# 12
 • Мнения: X
не ми се е случвало подобно нещо, ами да пак е нещо дори и минимална да е и смятам, че е редно детето да знае кой е баща му , то все пак не е случайна среща или нещо подобно ,но пък да не се сети тогава прекалено,че е баща и да си използва правата за да ми стъжнява живота

# 13
 • Мнения: X
Той има три деца и повече не иска - мисля, че го знаеш и остава да го приемеш. Като е такъв, по-добре да мисли, че детето не е негово. Да не вземе някога да доказва бащинство. Не мога да ти опиша как може да обърка животите на теб и детето ти! За много неща ще се иска неговото съгласие и ти трябва винаги да си добре с него, защото може да те изнудва за разни неща или да ти прави на пук. Работата ми е такава, че често съм свидетел на такива случаи. М****та и́ на издръжката! И без това ще се справиш, няма да имаш друг избор просто. Но как може да ви унижава заради тая издръжка!
Можеш да направиш аборт и да имаш дете от някой, който те обича и иска дете. Можеш да си гледаш детето сама. Ще видиш как във времето ще почнат да се включват сами/разведени/много ангажирани приятелки, с които заедно ще си гледате децата. Ще се предават дрешки от големите към малките, ще  се редувате да ги вземате от градина и пак ще бъдете щастливи - ти и детето ти.

# 14
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
От практиката си ще кажа - ще съжалявате.... Ама ще се убедите късно. И няма как да се върнат нещата тогава обаче...
Този мъж няма да стане баща на детето, ако щете го съдете, ако ще да плаща издръжка.... той баща няма да бъде на това дете. Колкото по-рано го осъзнаете, толкова по-добре.
Какви права да ползва?!
Това, че ще му натресете едно дете, ще бъде задължение за него, не право.
Ако ще си правите мръсно, давайте.  Ама ако помислите реално и само за детето, то такъв баща само по документи, изобщо не му е нужен.

# 15
 • Мнения: X
навярно сте прави, аз съм в 14 седмица късно е за аборт

# 16
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Абе какъв аборт, нали го искаш това дете. Не е нужно всички останали също да го искат, за да се чувства обичано.

# 17
 • Мнения: X
да, да не бих го направила, на 30 г съм все пак, казвам понеже по-горе бяха споменали за аборт!Страхувам се само от обясненията за това къде е тати щом му дойде времето

# 18
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
Ми те повечето деца в групата му в детската и в класа му в училище ще са деца, растящи без бащи. Като гледам каква е тенденцията.... На никого няма да му прави впечатление, че едно дете е отглеждано само от майка си. Включително и на вашето дете.

# 19
 • Мнения: 946
Майко мила! 162.50 лв. издръжка за дете!!!! Нечовешка цифра е това Hushed

Авторке, наистина ли искаш да поделиш, съответно подариш половината си попечителство над детето на такъв човек? Той и никога може да не реши да ползва правата си, а може да ти направи и много мръсно.
Всяка бременност разбърква хормони, чувства, но не реагирай емоционално, а помисли логично кое е най-доброто за теб и детето. Искаш или не с фамилното име идват и 18 години съобразяване с бащата за бъдещето на детето ти.
И има много случаи, в които многодетен баща не иска някое от децата - пресен пример: Оуен Уилсън.
Там поне издръжката със сигурност си заслужава.

# 20
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
Threemafan, ами толкова е в момента минималната издръжка за дете. 1/4 от МРЗ. И доста съдилища определят точно този минимален размер, когато например няма доказателства за доходите на бащата.
Аз ако съм, хич няма да се занимавам да водя дела, но има майки, които наистина разчитат на тази сума, а ако идиотът, който е писан в акта за раждане като баща, му се свидят и тях да плаща.... Или няма имущество, трудов договор, банкови сметки? Какво правим, като и тези 162,50 не можем да му вземем...
Баща бил, айде холан. Такъв хич да не фигурира в акта за раждане.

# 21
 • Мнения: 79
Бях в такава ситуация преди десетина години. Точно с 30-годишна, решила да хване последния влак и да ме върже с дете, което не сме планирали двамата заедно. Постъпих честно и почтено - заведох я при един от най-добрите частни гинеколози, записах и час за аборт, платих го и и обясних, че трябва да реши кого действително обича и да направи избора си: или с мен, или с дете. Трети вариант няма. Тя избра детето, събра си багажа и си замина. От тогава нито сме се чували, нито сме се виждали.

Само за информация - не можеш "да запишеш детето си" на някого. Ако нямате брак, трябва самият той да го припознае. Което има пълното право да откаже да направи. След раждането ти можеш да тръгнеш да го съдиш за бащинство и да изискаш ДНК тест, но пък той може да откаже да се подложи на него. В общи линии, след няколко години може и да спечелиш делото на всички инстанции. Но мъж, на когото си причинила подобно преживяване, има не стотици, а хиляди начини да ти стъжни живота - и на теб, и на детето - до такава степен, че да си готова сама да му плащаш 150 лева месечно, само и само да не чуеш никога повече нищо за него... Така че - по-добре недей с рогИте напред Simple Smile

# 22
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Хубаво е, че мъжете от време на време си научавате урока, че правенето на секс е споделена отговорност, след която, ако се случи да има бременност, може да няма абсолютно никакво значение какво мислите вие по въпроса.
Завел я бил за аборт. Направила е правилен избор в това кой да обича. Някой, който също ще обича и нея.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 01:36 от Elunaria

# 23
 • Мнения: 1 983
Не си причинявайте сама неприятности!Човека си има предостатъчно деца и не иска повече.Насила баща не се става!
Ще сте обвързана с него до 18год на детето. На една екскурзия да искате да го заведете,ще ви трябва разрешение.
Щом сте решила ,раждайте си го и си го гледайте,да сте живи и здрави!

# 24
 • Мнения: 468
Бях в такава ситуация преди десетина години. Точно с 30-годишна, решила да хване последния влак и да ме върже с дете, което не сме планирали двамата заедно. Постъпих честно и почтено - заведох я при един от най-добрите частни гинеколози, записах и час за аборт, платих го и и обясних, че трябва да реши кого действително обича и да направи избора си: или с мен, или с дете. Трети вариант няма. Тя избра детето, събра си багажа и си замина. От тогава нито сме се чували, нито сме се виждали.

Само за информация - не можеш "да запишеш детето си" на някого. Ако нямате брак, трябва самият той да го припознае. Което има пълното право да откаже да направи. След раждането ти можеш да тръгнеш да го съдиш за бащинство и да изискаш ДНК тест, но пък той може да откаже да се подложи на него. В общи линии, след няколко години може и да спечелиш делото на всички инстанции. Но мъж, на когото си причинила подобно преживяване, има не стотици, а хиляди начини да ти стъжни живота - и на теб, и на детето - до такава степен, че да си готова сама да му плащаш 150 лева месечно, само и само да не чуеш никога повече нищо за него... Така че - по-добре недей с рогИте напред Simple Smile
                      Не е моя работа,да обсъждам,решенията във вашия живот,но ми направи впечатление,това изказване,"постъпих честно и почтено" и си помислих,към кого към вас самият ли постъпихте достойно,поствяйки жената пред такъв недостоен избор.Някак си представата ми за чест,в такава ситуация е друга,да си поемете отговорността,като мъж и да станете родител,защото това дете е ваше!

# 25
 • Мнения: 1 023
С това мислене лауреата ще си кука сам до края. Първо, повечето от децата не са планирани. Второ, като не искаш дете, не правиш секс или си плащаш еди къде си. Много грозен пост, ама много.....

# 26
 • София
 • Мнения: 7 290
Зори, само и единствено проблеми те очакват в бъдеще, ако се запънеш "за тоя татко". Изобщо не се занимавай с него, напротив - плюй в пазвата да не се сети някой ден, че има там дете...
С припознаването следват само неприятности.
А за смешните 160 лв, които я ти дава, я не, наистина не си заслужава - спокойствието цена няма. Ако откаже да ти ги дава - ще си ги събираш със съдия изпълнител, което също е разход и на време, и на пари, и на нерви. Само че законовите последици от припознаването си остават.
Не ти трябва на баир лозе!

А той ако реши да е баща на детето, ще бъде.

# 27
 • Мнения: 2 320
Ами той човекът не иска дете, поне за момента. И е знаел, че жената пие хапчета. Той деца си има достатъчно. Като искаш дете, въпреки него, си поемаш отговорността и си го гледаш сама. Което е и по-добре де, за някакви смешни пари не си струва ядовете.

# 28
 • Мнения: X
Аз също съм против това да се принуждава някой да бъде родител. Знаел е, че тя пие хапчета и какво да направи? Въпреки това да слага презерватив ли? Тя иска дете, той не иска. Отговорността е огромна, целият живот се променя с едно дете. То не е като да си вземеш рибки с аквариум. Не го съдя за това, че не желае детето. Но пък от друга страна, като си решил да нямаш повече деца, направи си вазектомия да ти е мирна главата!

# 29
 • СИ
 • Мнения: 1 717

Бях в такава ситуация преди десетина години. Точно с 30-годишна, решила да хване последния влак и да ме върже с дете, което не сме планирали двамата заедно. Постъпих честно и почтено - заведох я при един от най-добрите частни гинеколози, записах и час за аборт, платих го и и обясних, че трябва да реши кого действително обича и да направи избора си: или с мен, или с дете. Трети вариант няма. Тя избра детето, събра си багажа и си замина. От тогава нито сме се чували, нито сме се виждали.


Като не искаш да те вързват, ходиш да чукаш на платено и си свиркаш. Ама ти си решил, че ще намериш някоя, която да ти шета, готви и пере за Бог да прости. Как да стане?

# 30
 • Мнения: 22 870
Скрит текст:
Бях в такава ситуация преди десетина години. Точно с 30-годишна, решила да хване последния влак и да ме върже с дете, което не сме планирали двамата заедно. Постъпих честно и почтено - заведох я при един от най-добрите частни гинеколози, записах и час за аборт, платих го и и обясних, че трябва да реши кого действително обича и да направи избора си: или с мен, или с дете. Трети вариант няма.
Тя избра детето, събра си багажа и си замина. От тогава нито сме се чували, нито сме се виждали.

Скрит текст:
Само за информация - не можеш "да запишеш детето си" на някого. Ако нямате брак, трябва самият той да го припознае. Което има пълното право да откаже да направи. След раждането ти можеш да тръгнеш да го съдиш за бащинство и да изискаш ДНК тест, но пък той може да откаже да се подложи на него. В общи линии, след няколко години може и да спечелиш делото на всички инстанции. Но мъж, на когото си причинила подобно преживяване, има не стотици, а хиляди начини да ти стъжни живота - и на теб, и на детето - до такава степен, че да си готова сама да му плащаш 150 лева месечно, само и само да не чуеш никога повече нищо за него... Така че - по-добре недей с рогИте напред Simple Smile

Така е, отговорността обикновено я поемат жените в такива ситуации. А би трябвало да е споделена. Това, че е намерен лекар и платен аборт не е решение, защо жената да го отнася, възможен е вариант при който тая жена да получи увреждания и повече да няма деца. Както се казва, сам мъж - половин мъж, сама жена - мъж и половина! Simple Smile Аз малко не вярвам на това - излъга ме, върза ме......то, че има глупави - има, ама не знам да им налитат жените. Пък повечето мъже за умни и хитри се имат, та не разбирам как така лесно ги връзват.
Зори, подреждай си живота с детето и тоя го остави зад борда. Сами жени и повече от едно дете гледат и се справят. Е, не е лесно, но пък им е пълноценен животът. Защото са дали живот, не са го убили. За мен това е едно от стойностните неща в живота - да отгледаш дете/деца.

# 31
 • София
 • Мнения: 7 290
При взети мерки за безопасност, в случая един от най-сигурните, не може да се търси персонална отговорност.
Много мъже също злоупотребяват с жените и ги забременяват уж случайно.
В случая, картите са на масата! Всеки решава за себе си!
Да не говорим, че една бременност и раждане крият много повече рискове за жената от един аборт.

# 32
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
Какви аборти?! Жената иска да има дете. Въпросът е друг и касае бащата.

# 33
 • София
 • Мнения: 7 290
Какви аборти?! Жената иска да има дете. Въпросът е друг и касае бащата.
Коментарите по повод включването на Нобеловия лауреат.

Авторката не разбирам за какво се тръшка, щом е пиела противозачатъчни.
Станало е бебето, мъжът казва - не го искам - и е прав за себе си. Тя казва - искам го - и е права за себе си.
Ако послуша мнозинството - да не го съди за бащинство и припознаване, за да си спести много главоболия - добре.
Ако си направи, каквото е решила - ще си носи последствията и толкова.

Дано й се успокоят емоции и да успее да прецени на "трезва" глава следващите си действия.

# 34
 • Варна
 • Мнения: 32 426
Няма да й се успокоят. Тя изобщо не може да приеме, че се е натресла на мухльо. Имал бил три деца, как можело за тях да го е грижа, а за това не? Ами ей тъй, може. Ще го изтормози да признае детето и после 18 години ще се проклина на какъв чеп се е натресла ама ще трябва да стиска зъби.

Авторке, само едно ще ти кажа. Ще си изгледаш детето и сама. И даже не е страшен моментът, когато то те попита за баща си. Искаш ли да ти кажа кое е най-страшното? Да обичаш безумно детето си, а да виждаш как баща му го наранява с незаинтересованост. Детския плач тогава и неизвестността, които тормозят детето ти, ще ти късат душата и пак то казвам, ще се проклинаш сама себе си, че си го позволила. Собственото ти его и тъпия довод "да знае кой е баща му" ще ти изядат главата. Да не говорим, че тук баща няма. Има тъпкач, който по случайност те е забременил. Опичай си акъла.

# 35
 • София
 • Мнения: 2 950
Няма да й се успокоят. Тя изобщо не може да приеме, че се е натресла на мухльо. Имал бил три деца, как можело за тях да го е грижа, а за това не? Ами ей тъй, може. Ще го изтормози да признае детето и после 18 години ще се проклина на какъв чеп се е натресла ама ще трябва да стиска зъби.

Авторке, само едно ще ти кажа. Ще си изгледаш детето и сама. И даже не е страшен моментът, когато то те попита за баща си. Искаш ли да ти кажа кое е най-страшното? Да обичаш безумно детето си, а да виждаш как баща му го наранява с незаинтересованост. Детския плач тогава и неизвестността, които тормозят детето ти, ще ти късат душата и пак то казвам, ще се проклинаш сама себе си, че си го позволила. Собственото ти его и тъпия довод "да знае кой е баща му" ще ти изядат главата. Да не говорим, че тук баща няма. Има тъпкач, който по случайност те е забременил. Опичай си акъла.
Авторке, прочети внимателно този пост!
После го прочети пак.
И след това отново.

# 36
 • Мнения: 169
Една моя приятелка пиеше противозачатъчни и все пак забременя. Та, възможно е.
Зори, не си слагай таралеж в гащите с това припозпаване на детето. Само проблеми ще имаш. Да го запишеш на ясла: трябва лична карта на таткото; да пътувате в чужбина ти трябва разрешение от таткото; трябва да има осигурено време с тати, коего детето ще чака и само ще страда ако не го взима. Разбира се, детето има право да знае кой е баща му, но няма нужда това да е официално записано.
Има и свестни мъже де, но на 2 познати бившите им изобщо не им плащат заветната издръжка - само се съдят, напрежения, караници.
Детенцето ще е много по-щастливо със спокойна и щастлива мама. А и ти си още млада - след 2-3-5 години като нищо ще срещнеш някой подходящ за теб. Сега нещата са различни - на много мъже не им пречи че си с дете, то често и те са. И тогава също ще се радваш, че "таткото" не е в картинката.
Не се страхувай, всичко ще се подреди с поглед напред и никакво обръщане назад.

# 37
 • Мнения: X
Бях в такава ситуация преди десетина години. Точно с 30-годишна, решила да хване последния влак и да ме върже с дете, което не сме планирали двамата заедно. Постъпих честно и почтено - заведох я при един от най-добрите частни гинеколози, записах и час за аборт, платих го и и обясних, че трябва да реши кого действително обича и да направи избора си: или с мен, или с дете. Трети вариант няма. Тя избра детето, събра си багажа и си замина. От тогава нито сме се чували, нито сме се виждали.

Само за информация - не можеш "да запишеш детето си" на някого. Ако нямате брак, трябва самият той да го припознае. Което има пълното право да откаже да направи. След раждането ти можеш да тръгнеш да го съдиш за бащинство и да изискаш ДНК тест, но пък той може да откаже да се подложи на него. В общи линии, след няколко години може и да спечелиш делото на всички инстанции. Но мъж, на когото си причинила подобно преживяване, има не стотици, а хиляди начини да ти стъжни живота - и на теб, и на детето - до такава степен, че да си готова сама да му плащаш 150 лева месечно, само и само да не чуеш никога повече нищо за него... Така че - по-добре недей с рогИте напред Simple Smile
                      Не е моя работа,да обсъждам,решенията във вашия живот,но ми направи впечатление,това изказване,"постъпих честно и почтено" и си помислих,към кого към вас самият ли постъпихте достойно,поствяйки жената пред такъв недостоен избор.Някак си представата ми за чест,в такава ситуация е друга,да си поемете отговорността,като мъж и да станете родител,защото това дете е ваше!
аз също не разбирам и не виждате детето си до ден днешенли, кое е честно и додтойно?как ще откаже днк тест при заведено дело?и как да избира Вас , за какво, и защо да ви връзва, тя сама ли го направи това дете

# 38
 • Мнения: 2 470
Зори, в дългосрочен план ти е направил услуга. Човек, който обича партньора си, не го оставя да се оправя сам в такава ситуация. Бъди щастлива, милиони жени мечтаят да са бременни и не успяват. Ще се справиш. Дано имаш подкрепа от семейство и близки.

# 39
 • Мнения: X
благодаря на всички за съветите бяха ми от полза , а относно издръжката от 160 лв ако не е на трудов договор задължава ли се да я плаща все пак или тогава не няма от къде ?

# 40
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
Задължен е при всички случаи да я плаща. Въпросът е, ако не плаща доброволно и се пристъпи към принудително изпълнение, дали има какво да му се вземе и от къде да му се вземе, за да може дължимото да се дава на детето всеки месец.

# 41
 • София
 • Мнения: 7 290
Ще получаваш едни 80 лв от общината, ако бащата е безработен.

Зори, последно ти пиша, че реагираш като стена.
Пазили сте се, не се планували бебе, не сте работили за бебе! Защо? Защо се чувстваш излъгана? Не ти е свалил звездите и хиляди сладникави обещания, които не е спазил.
Защо си толкова надъхана? Какво целиш? Какво ще постигнеш?
Да си съсипеш психиката, тази на детето ти и да накараш мъжът да те ненавижда.
За какво ти е?

# 42
 • Варна
 • Мнения: 32 426
Самозаблуждава се, че той ще поиска детето. Защо мислиш, че му е пратила снимката от видеозона? Със същата надежда. Изобщо не слуша, че онзи й казва истината в прав текст - той деца си има и повече не му трябват. Още много ще си бие главата в стената, докато го проумее.

# 43
 • София
 • Мнения: 7 290
С лошо, злоба и насила, с дела и принуда Никога! няма да стане!
Само ще я мрази, ще мрази и детето си.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 21:00 от Dicewithoutnumbers

# 44
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
благодаря на всички за съветите бяха ми от полза , а относно издръжката от 160 лв ако не е на трудов договор задължава ли се да я плаща все пак или тогава не няма от къде ?

Няма значение. Наистина.

Не ти трябва тоя човек да фигурира където й да е, защото освен да си навлечеш само проблеми, друго няма да постигнеш. И ще го разбереш много скоро, ако го признае за свое. Като почнат навсякъде да ти искат негов подпис и съгласие, а той един Господ го знае къде е, ще разреши ли, ще ти извива ли ръцете, ще видиш за какво става въпрос и откъде изгрява слънцето.

Не те обича, и детето ти не обича. Много е гадно, но колкото по-бързо го проумееш, толкова по-добре за теб. И детето.

# 45
 • Мнения: 946
От толкова много отговори, все добронамерени, ти се хвана за думите на Нобеловия лауреат.
Ами така е преценил, така е постъпил и си живее спокойно, че и историята си я разказва с гордост из форум. Ти това ли искаш за твоето дете? Такова отношение, че и по-зле? Защото освен безразличие има и озлобление.

Дано докато се роди бебето се посъбереш психически, дано имаш и родители и роднини, приятели, които да те посъветват разумно и да ти помагарт, особено на първо време .
Успех ти желая и лека бременност.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 21:11 от Threemafan

# 46
 • София
 • Мнения: 14 679
Ами така е преценил, така е постъпил и си живее спокойно, че и историята си я разказва с гордост из форум. Ти това ли искаш за твоето дете? Такова отношение, че и по-зле? Защото освен безразличие има и озлобление.
Ами ако жената е направила аборт след като се е махнала от него?
Честно казано, ако мъж така ми постави въпроса, ще направя и двете неща

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 12:11 от Cuckoo

# 47
 • Мнения: 680
Неприятна ситуация, особено за бременна жена.
Другите доста грубо са го написали, но за съжаление са прави, по-добре ще ти е без този човек, издръжка я видиш, я не. А ако той фигурира само разправии.

Ако не го запишеш имаш доста ползи:-
- Няма да ти се меша в решенията
- Водиш се самотна майка, което ти помага за ясла, детска градина, училище
- Ти си само на 30,ще срещнеш нови мъже, които много по-лесно ще приемат детето, ако бащата не фигурира.
- Ще възпитаваш детето по твоите разбирания, а не да взема приемер от човек, който зарязва бременна жена.

Колкото и невъзможно да ти се струва, ще се справиш, вярвай в себе си! Потърси помощ от семейство и приятели и не хаби енергия да се занимаваш с този човек.

# 48
 • Мнения: X
Авторке, представи си и нещо друго: щеш - не щеш, ще си длъжна да оставяш детето си при бащата за два и повече дни. Той тогава е много възможно да живее с друга жена. Тя също ще участва в живота на детето ти - ще го поучава, ще се грижи за него, ще му прави забележки. Ще се дразниш, когато детето ти я харесва. Ще се дразниш и когато не я харесва. Я си представи някоя си там да прави закуска на детето ти, да го води на забавни места, да се държи като майка и то да иска пак там, защото леля Х е много добра. Я си представи да се оплаче, че леля Х му се е карала, обидила.
И пак си прочети коментара на HighSpeed!

# 49
 • Варна
 • Мнения: 13 118
Съжалявам за неприятната ситуация. Авторката е в деликатно състояние. Но решението за дете, би трябвало да е споделено. Доста жени се заблуждават, че секса ангажира. Егоизъм при мъжете е в основата. Отказвайки да стане родител, той неглижира и теб. Съхрани авторитета  си и вземай обективни решения. Илюзиите за вменяване на бащинство ще ти пречат. Аз не бих родила нежелано дете. Виждала съм последствията и унижението на жени. Някои дори възобновяват интимните връзки, за да изпросят внимание или сантимент към детето. Но ако имаш достойнство, никой и нищо няма да влияе на майчината опека и любов.
Не са ми ясни съветите за търсене на нов "принц" и "баща". Не се ли чувствате пълноценни личности?

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 14:19 от Viviana91

# 50
 • София
 • Мнения: 14 679
Ако питате мен - да се събират 2 жени, всяка с дете, и да си помагат взаимно. Обаче си представям как ще се заскубят на втората седмица как трябва да се чисти...или нещо подобно

# 51
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Айде бе, 5 години връзка и няколко съвместно съжителство, ако не ангажират, то кое ангажира в крайна сметка? Да ги зашият като сиамски близнаци ли?
Доживях да чуя, че е унижение за една жена да е самотна майка. Еми не. Унизително е да си червей като мъжете, които нямат грам чувство за отговорност и се правят, че няма там някъде дете, което е тяхно. Ето това е унизително.

# 52
 • СИ
 • Мнения: 1 717

... Но решението за дете, би трябвало да е споделено. Доста жени се заблуждават, че секса ангажира. Егоизъм при мъжете е в основата...


Егоизмът си го има, да. Не само при мъжете между другото. Но при някои хора е крайно изявен. Познавам и такива.
Но винаги ми е било малко чудно, как някои жени решават, че ще забременяват и ще раждат деца от някого, когото почти не познават? Или този с когото съжителстват си личи от Космоса, че е егоист и не става за семеен живот, ама те... Не и не. Мислят, че като родят едно дете и нещо ще се промени. Всъщност променя се, но към по-лошо.

# 53
 • София
 • Мнения: 14 679
SeaHorse, чак почти да не познават някого... Просто няма как човек да види другия във всякакви ситуации и тогава да реши. А и хората не са константа през целия си живот като характер

# 54
 • СИ
 • Мнения: 1 717
SeaHorse, чак почти да не познават някого... Просто няма как човек да види другия във всякакви ситуации и тогава да реши. А и хората не са константа през целия си живот като характер

Да, така е. Някои не се познават. Някои са добри манипулатори и се прикриват много добре. Хора всякакви...
Един приятел преди не знам колко години вече, щеше да се взема с една кака. Уж се познаваха и живеха, докато един ден разбра, че тя има дете, което е изоставила. Дойде му като гръм от ясно небе...

# 55
 • София
 • Мнения: 14 679
Един приятел преди не знам колко години вече, щеше да се взема с една кака. Уж се познаваха и живеха, докато един ден разбра, че тя има дете, което е изоставила. Дойде му като гръм от ясно небе...
Можеше и да не разбере. Предполагам, инфото му не е дошло от нея

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 16:25 от Cuckoo

# 56
 • Варна
 • Мнения: 13 118
Elunaira, унизително е да изискваш или просиш бащинско отношение. Мъжът е дал отрицателно мнение.
SeaHorse, егоизъм има и в решението да станеш родител. Особено, при отказ от другия партньор. Детето ще има своите емоционални нужди и въпроси.

# 57
 • Мнения: 2 320
Абсолютен егоизъм е да забременееш непланирано, че даже и нежелано /хапчетата... /, и после да тропаш с краче, че той бил длъжен. Ми не, не е!

# 58
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
А той няма нищо общо с правенето на детето, така ли?

# 59
 • София
 • Мнения: 14 679
Е, при положение, че тя е вземала противозачатъчни, как да му вменим вина?
Защо все пак е станало така....не зная

# 60
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
А защо на нея се вменява вина, че е егоистично да забременее, докато пие хапчетата? Звучи също толкова абсурдно.
Случило се е. Точка. Наивно е да се вярва, че жена, която иска дете, ще направи аборт, защото мъжа така казал. Той може да казва каквото си иска, но рисковете са за нея. Друг шанс може да няма.

# 61
 • Мнения: X
Айде бе, 5 години връзка и няколко съвместно съжителство, ако не ангажират, то кое ангажира в крайна сметка? Да ги зашият като сиамски близнаци ли?
Доживях да чуя, че е унижение за една жена да е самотна майка. Еми не. Унизително е да си червей като мъжете, които нямат грам чувство за отговорност и се правят, че няма там някъде дете, което е тяхно. Ето това е унизително.
това именно за мен е най- болното и необяснимо как човек се променя на 360 градуса и 5 г. не си го познавал
как така не му се вменява вина, нима съм първият случей който пие противозачатъчни и се е случило.Аз съм на 30г. и нямам деца, нормално е да го задържа защото макар и напредналата медицина, никога не се знае дали ще имам шанс, а това дете не е от случайна среща или нещо подобно, не е планувано но се е случило и не миля, че и двамата нямаме отговорност за това, и като мъж според мен е унизително да не се поеме отговорност щом жената е решила да го задържи дори и да е решила да не е с мъжа, това не отнема чувстватъа и отговорността, а относно познаването на човека, никога той не се е държал по- подобен начин, просто никога аз казах и по- горе, нито финансово ме е затормозявал, нито с отношение, всеки ден от работа се прибирах с приготвена вечеря, тъй- като той работи за себе си и е по- рано в къщи. Явно е от тези маниполатори които не си показват истинските лица , но как човек успява да го прави и защо му е нужно не зная това е друг въпрос. А относно това дали е узително да заставиш бащата с бащиство, за мен е по- унизително за самият баща,че отхвърля част от себе си, няма защо да е унизително за мен, аз го правя за детето си, за мен този мъж е безразличен,всичко в мен се е превърнало в едно безразличие, единствено искам да има контакт с детето, да подновя отношения няма как да стане

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 19:50 от Анонимен

# 62
 • Варна
 • Мнения: 32 426
Или добре се е преструвал или ти просто си слаб познавач на характери. Но си е такъв, не е станал от днес за утре.

# 63
 • Мнения: X
Или добре се е преструвал или ти просто си слаб познавач на характери. Но си е такъв, не е станал от днес за утре.
да да явное така, но по нищо не е личало винаги е бил много мил към мен, моето семейство, родителите си, децата си. Не зная явно има и такива хора, цял живот не можеш да ги разбереш, затова и хората се разделят

# 64
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 7 895
Айде бе, 5 години връзка и няколко съвместно съжителство, ако не ангажират, то кое ангажира в крайна сметка? Да ги зашият като сиамски близнаци ли?
Доживях да чуя, че е унижение за една жена да е самотна майка. Еми не. Унизително е да си червей като мъжете, които нямат грам чувство за отговорност и се правят, че няма там някъде дете, което е тяхно. Ето това е унизително.
това именно за мен е най- болното и необяснимо как човек се променя на 360 градуса и 5 г. не си го познавал
възможно е и единият и другият да са се врътнали на 180 градуса, но в противоположни посоки.
разликата пак е 360, но вина имат и двамата. а това, ми се струва, е по-често явление.

# 65
 • Мнения: 79
Не е моя работа,да обсъждам,решенията във вашия живот,но ми направи впечатление,това изказване,"постъпих честно и почтено" и си помислих,към кого към вас самият ли постъпихте достойно,поствяйки жената пред такъв недостоен избор.Някак си представата ми за чест,в такава ситуация е друга,да си поемете отговорността,като мъж и да станете родител,защото това дете е ваше!
Ха-ха-ха Simple Smile Четенето на Нора Робъртс и Силвия Дей точно до такива представи за чест води Grinning

Добре, ще се опитам да Ви го обясня по-простичко. Да допуснем, че ситуацията е обратната - някоя мацка ми лепва случайно трипер. След което ми плаща прегледа и лечението. Аз имам ли право да я обвинявам, че била постъпила недостойно и непочтено, защото е отказала да ме храни, облича и издържа в следващите 20 години минимум (или, доста по-вероятно, цял живот) заради това, че ме е заразила неволно, докато сме правили нещо, еднакво приятно и за двамата?

А също така ми е много интересно каква би била реакцията Ви, ако Вие бяхте майка на мъжа. Имате син - интелигентен, с добро образование и професия, стабилни доходи, хубаво самостоятелно жилище, без лоши навици (не пие, не пуши), радва се на женско внимание... В даден момент някоя, дето дори три изречения не може да напише без грешки, му се навира отдолу, глътва балона, отказва да прави аборт и го изнудва емоционално - той трябвало да да се ожени за нея, защото и е направил дете! Вие бихте ли я подкрепили, или ще застанете на негова страна?

# 66
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Не си помагаш, човек..
Първо, наистина ли сравняваш бебе с трипер?
Второ, аз ако имам син, ще обвинявам него, че е такъв кретен, който явно още не знае как стават бебетата.
Трето, как става това с навирането отдолу, в смисъл, изнасилиха ли те? Или и ти самият си бил съгласен да правиш секс, което е един от най-известните и често срещани начини да се направи бебе?

# 67
 • Мнения: X
Не е моя работа,да обсъждам,решенията във вашия живот,но ми направи впечатление,това изказване,"постъпих честно и почтено" и си помислих,към кого към вас самият ли постъпихте достойно,поствяйки жената пред такъв недостоен избор.Някак си представата ми за чест,в такава ситуация е друга,да си поемете отговорността,като мъж и да станете родител,защото това дете е ваше!
Ха-ха-ха Simple Smile Четенето на Нора Робъртс и Силвия Дей точно до такива представи за чест води Grinning

Добре, ще се опитам да Ви го обясня по-простичко. Да допуснем, че ситуацията е обратната - някоя мацка ми лепва случайно трипер. След което ми плаща прегледа и лечението. Аз имам ли право да я обвинявам, че била постъпила недостойно и непочтено, защото е отказала да ме храни, облича и издържа в следващите 20 години минимум (или, доста по-вероятно, цял живот) заради това, че ме е заразила неволно, докато сме правили нещо, еднакво приятно и за двамата?

А също така ми е много интересно каква би била реакцията Ви, ако Вие бяхте майка на мъжа. Имате син - интелигентен, с добро образование и професия, стабилни доходи, хубаво самостоятелно жилище, без лоши навици (не пие, не пуши), радва се на женско внимание... В даден момент някоя, дето дори три изречения не може да напише без грешки, му се навира отдолу, глътва балона, отказва да прави аборт и го изнудва емоционално - той трябвало да да се ожени за нея, защото и е направил дете! Вие бихте ли я подкрепили, или ще застанете на негова страна?
не мога да коментирам вашият случей! Няма и нищо общо с моята ситуация явно!Не разбирам случилото се межди вас, но някак това ваше виждане не ми е ок

# 68
 • Мнения: 79
Първо, наистина ли сравняваш бебе с трипер?
И каква е разликата? И двете са заболявания, предавани по полов път. Е, в единия случай са бактерии някакви, в другия - вътрешен паразит... И двете изискват лечение (в единия случай - оперативно), иначе водят до тежки и необратими изменения на организма. Защото, нека бъдем честни - да вкарваш 300 грама там, откъдето са излезли 3 кила е като да бъркаш с чаена лъжичка в буркан с компот... Wink

Второ, аз ако имам син, ще обвинявам него, че е такъв кретен, който явно още не знае как стават бебетата.
Въпросът е - на чия страна ще застанеш? Ще убеждаваш ли сина си да се ожени, или ще се чудиш как да го отървеш от златотърсачката?

Трето, как става това с навирането отдолу, в смисъл, изнасилиха ли те? Или и ти самият си бил съгласен да правиш секс, което е един от най-известните и често срещани начини да се направи бебе?
Това с навирането отдолу, както всяка жена добре знае, става много лесно. Достатъчно е да разкопчееш няколко копчета, да поклатиш чифт цици под носа на мъжа и той е готов... На нас малко ни трябва... Simple Smile Но да твърдиш, че мъжът носи вина за непланирана бременност, защото "сексът бил един от най-често срещаните начини за правене на бебета", е като да заявиш, че производител на кухненски ножове е виновен за убийство с нож, защото "кухненските ножове са едни от най-често използваните оръжия за битови убийства" Grinning

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 21:05 от Нобелов лауреат

# 69
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Със сериозна диагноза си, ако това са реалните ти разсъждения.

И за себе си ли смяташ, че си заболяване, предадено по полов път? Защото общо взето, съм сигурна, че и ти по стандартния ред си се появил на този свят.

Хипотетичният ми син, щом прави секс, значи е достатъчно голям и отговорен, за да може сам да се справи със ситуацията. Страни не мисля, че е правилно да взимам? Какво трябва да направя? Да убеждавам и аз някакво момиче да прави аборт ли?

Не всички мъже са готови за секс само заради едни гърди, има и такива, които подбират и по други критерии.
На всеки нормален човек е ясно, че за бременност са нужни двама. Не смятам, че единият е по-виновен или по-невинен от другият. Освен, ако не говорим за изнасилване. Което явно на теб се случва редовно.

# 70
 • Мнения: 22 870
Аз пък се чудя как тоя "син - интелигентен, с добро образование и професия, стабилни доходи, хубаво самостоятелно жилище, без лоши навици (не пие, не пуши), радва се на женско внимание" се оставя да го върже "някоя, дето дори три изречения не може да напише без грешки" ?
Интелигентните си търсят и подходяща компания, не виждам какво ще правят при такава някоя, дето.......
Ако му е толкова умът в главата на "интелитентния" ми син, ще го оставя сам да се оправя. Ничия страна не заемам.

# 71
 • Мнения: X
Аз пък се чудя как тоя "син - интелигентен, с добро образование и професия, стабилни доходи, хубаво самостоятелно жилище, без лоши навици (не пие, не пуши), радва се на женско внимание" се оставя да го върже "някоя, дето дори три изречения не може да напише без грешки" ?
Интелигентните си търсят и подходяща компания, не виждам какво ще правят при такава някоя, дето.......
Ако му е толкова умът в главата на "интелитентния" ми син, ще го оставя сам да се оправя. Ничия страна не заемам.
споделям мнението, изумена съм от казаното нямам думи!Та голяма част от бременностите са непланирани, тогава трябваше всички бащи да не заят коии са децата им !

# 72
 • Мнения: 79
И за себе си ли смяташ, че си заболяване, предадено по полов път? Защото общо взето, съм сигурна, че и ти по стандартния ред си се появил на този свят.
Аз смятам самия живот за нелечимо венерическо заболяване - предава се по полов път и винаги завършва със смърт Grinning

Не всички мъже са готови за секс само заради едни гърди, има и такива, които подбират и по други критерии.
Интелигентните си търсят и подходяща компания, не виждам какво ще правят при такава някоя, дето.......
Вие двете нарочно ли се правите на ударени? Колко пъти през живота си сте чули мъж да казва за добре оформена жена: "Тая е толкова тъпа, че не искам да я чукам!"??? Защото аз - нито веднъж. По други критерии мъжът подбира съпруга и майка на децата си. Но когато става въпрос просто за секс за удоволствие, критерият е точно един - "форми и размери".

Та голяма част от бременностите са непланирани, тогава трябваше всички бащи да не заят коии са децата им !
Затова една стара народна мъдрост гласи: "Ако видиш детенце, погали го - може да е твое!". А поуката е: "Ако срещнеш стар човек, направи му път - може да ти е баща!" Simple Smile

# 73
 • Мнения: X
И за себе си ли смяташ, че си заболяване, предадено по полов път? Защото общо взето, съм сигурна, че и ти по стандартния ред си се появил на този свят.
Аз смятам самия живот за нелечимо венерическо заболяване - предава се по полов път и винаги завършва със смърт Grinning

Не всички мъже са готови за секс само заради едни гърди, има и такива, които подбират и по други критерии.
Интелигентните си търсят и подходяща компания, не виждам какво ще правят при такава някоя, дето.......
Вие двете нарочно ли се правите на ударени? Колко пъти през живота си сте чули мъж да казва за добре оформена жена: "Тая е толкова тъпа, че не искам да я чукам!"??? Защото аз - нито веднъж. По други критерии мъжът подбира съпруга и майка на децата си. Но когато става въпрос просто за секс за удоволствие, критерият е точно един - "форми и размери".
ама какъв секс за удоволствие ,говорим за 5 години връзка и съжитество на семейни начела това секс за удоволствие ли е ?

# 74
 • Мнения: 271
Здравейте, аз категорично подкрепям съветите да бягате от тоя човек. Пишете детето с баща неизвестен и като порасне му обяснете. Детето не трябва да се лъже, то усеща нещата. Не знам на колко сте години, но съм убедена, че ще срещнете нова любов, и той ще се грижи добре за детето. Майките сме така, вероятно по това ще го изберете, дали става за баща. Стегнете се, няколко години ще ви е трудното, после става много по-добре. Майка ми сама ме е отгледала и макар че познавам баща си, предпочитам да не е бил в живота ми. Алкохолик. Не е лесно да си дмаотна майка, но има един плюс - детето ще ви обожав си вие ще сте всичко за него. Ще имате много силна връзка. Успех ви желая.

# 75
 • Мнения: 79
ама какъв секс за удоволствие ,говорим за 5 години връзка и съжитество на семейни начела това секс за удоволствие ли е ?
До момента, в който падне на колене пред теб, подаде ти пръстена с брилянт и каже: "Искаш ли да станеш моя съпруга и майка на децата ми?" е секс за удоволствие. Независимо колко продължава. Те хората затова са измислили брачната институция - за да се разграничава сериозната връзка от необвързващите отношения.

# 76
 • Варна
 • Мнения: 13 118
Зори 91, от самото начало ли той не желае деца? Наясно ли си дали и как обгрижва своите?

# 77
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
Майкоуууу, я си смени ника, нобелов лауреат бил...
Толкова много простотия, пошлост, цинизъм не бях срещала у един човек... Ти как си събрал всичко отвратително, което може да се събере в един човек?!
Леле, леле, имам син, Боже, кръстя се с две ръце, че не съм възпитала такова л@йно...

# 78
 • Мнения: 79
Майкоуууу, я си смени ника, нобелов лауреат бил...
За протокола - никът ми е такъв, защото се регистрирах във форума, за да отговоря на един пост, който гласеше: "Ако някой успее да отговори на този въпрос, ще е за Нобелова награда" Simple Smile

# 79
 • Мнения: X
Зори 91, от самото начало ли той не желае деца? Наясно ли си дали и как обгрижва своите?
неееееееее винаги е казвал ,че иска още един син но не сме правили и двамата планове в момента изобщо защото не ни е било фикс идея но щом е ставало на въпрос да искал е и как ще живеем сме говорили, в смисъл какво да ремонтираме по къщата , по- скоро искахме да направим ремонт и да поолекнат финансовите ангажименти, поне това сме говорили и двамата, за неговите да добре се грижи, за родителите си също, за моите също

# 80
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Скрит текст:
И за себе си ли смяташ, че си заболяване, предадено по полов път? Защото общо взето, съм сигурна, че и ти по стандартния ред си се появил на този свят.
Аз смятам самия живот за нелечимо венерическо заболяване - предава се по полов път и винаги завършва със смърт Grinning

Не всички мъже са готови за секс само заради едни гърди, има и такива, които подбират и по други критерии.
Интелигентните си търсят и подходяща компания, не виждам какво ще правят при такава някоя, дето.......
Вие двете нарочно ли се правите на ударени? Колко пъти през живота си сте чули мъж да казва за добре оформена жена: "Тая е толкова тъпа, че не искам да я чукам!"??? Защото аз - нито веднъж. По други критерии мъжът подбира съпруга и майка на децата си. Но когато става въпрос просто за секс за удоволствие, критерият е точно един - "форми и размери".

Та голяма част от бременностите са непланирани, тогава трябваше всички бащи да не заят коии са децата им !
Затова една стара народна мъдрост гласи: "Ако видиш детенце, погали го - може да е твое!". А поуката е: "Ако срещнеш стар човек, направи му път - може да ти е баща!" Simple Smile
Аз питах дали себе си смяташ за венерическо заболяване, а не нещо друго.

Има мъже, които не правят просто секс за удоволствие, аз това ти казвам. Има и такива, които искат нещо повече от това.

# 81
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
Не знам що си се регистрирал, но знам, че ти лично не трябва да създаваш поколение, човек... Ако простотията се предава по наследство, не прави деца за бога.... Оф, ще ме баннат заради теб, ама толкова ме ядоса...

# 82
 • Мнения: 946
Абе, като за нобелов лауреат, доста тъпо действие да се изтъпанчи в темата на авторката в женски форум.

Интелигентността се предавала по майчина линия, та детето може и късмет да е извадило. На български език учат в училище, не е нужно майка ти да е професор по лингвистика 😉

# 83
 • Мнения: 79
Аз питах дали себе си смяташ за венерическо заболяване, а не нещо друго.
Да, разбира се, защо аз да съм изключение от общото правило?

Има мъже, които не правят просто секс за удоволствие, аз това ти казвам. Има и такива, които искат нещо повече от това.
Това ми звучи като разговора между две жени:

- Всички мъже са мръсници и курвари!
- О, не! Моят не е такъв! Може до него да лежи гола жена и той да не я пипне.
- Не ми разказвай приказки!
- Лично съм проверявала.


Не знам що си се регистрирал, но знам, че ти лично не трябва да създаваш поколение, човек... Ако простотията се предава по наследство, не прави деца за бога.... Оф, ще ме баннат заради теб, ама толкова ме ядоса...
Не се притеснявай. За създаването на деца сме на едно мнение Simple Smile Аз лично нямам намерение да се размножавам. Едно такова зло като мен му стига на тоя свят Grinning Ако някоя толкова ме е харесала, че желае на всяка цена да роди дете с моите гени - вината вече не е моя... Нито съм обиден от това, че изразяваш мнението си, нито бих тръгнал да доноснича, дори и да се почувствам обиден. Така че и BAN не те застрашава.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 21:51 от Нобелов лауреат

# 84
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Сигурна съм, че всички к**вари са на твоето мнение, нали в крайна сметка трябва да се оправдаят по някакъв начин безсмислените отношения и съществуване.
Да, има мъже, за които секса не е повод за запознанство, но моля те, не сваляй всички мъже до това дъно.

# 85
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
Тоя не е к**вар, тоя е пълен малоумник. Благодаря на Бога, че не ме среща в живота ми с подобни грешки на природата...

# 86
 • Мнения: 79
Тоя не е к**вар, тоя е пълен малоумник. Благодаря на Бога, че не ме среща в живота ми с подобни грешки на природата...
Докато пишеш "бог" с главна буква, мъже като мен ще те заобикалят отдалеч. Освен ако не си с ITM под 23 и с чашка на сутиена D без силикон, разбира се...  Wink

# 87
 • Мнения: 448
Е т'ва е трол.

# 88
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
Чашката на сутиена ми е В. И благодаря на Бог, че мъже като теб ме заобикалят мнооого отдалеч.

# 89
 • Мнения: X
Е... Опитахме да помогнем на авторката, но тя не приема съветите ни. Не разбира, не може да почувства думите, да си представи и да изживее представата.
Авторке, егоист си. Мислиш за себе си, а не за детето. Мислила си за себе си и не за партньора си. Възмутена си, че той те е предал. Но и ти си го предала. За детето ми е мъчно.

# 90
 • София
 • Мнения: 7 290
Дори мъж да ти падне на колене с пръстен, поиска да се ожени за теб и ти поискаш да се омъжиш за него, в никой случай не означава, че ще си раждате бебенца.
Ако мъжът ми ми каже: Това бебе ще го родиш, защото трябва да си понесеш отговорността, че е станало, ще види само блокиран номер.
Пълна психария...

Зори, я се разчети в раздела, да видиш ти що е - години брак, дете, две, три, и една сутрин мъжът решава, че повече не му се играе на съпруг и татко, 'дига гълъбите и толкоз!
Слез на земята и ако си искаш детето - гледай си го. Ако не го искаш - махни го и си намери друг мъж.

# 91
 • София
 • Мнения: 14 679
Хипотетичният ми син, щом прави секс, значи е достатъчно голям и отговорен, за да може сам да се справи със ситуацията. Страни не мисля, че е правилно да взимам? Какво трябва да направя? Да убеждавам и аз някакво момиче да прави аборт ли?
Да ти подскажа една идея - мацката само казва, че приема противозачатъчни. Мъжът има чувства към нея (нормално), вярва й и не взема други мерки, защото не е наложително. Е, в такъв случай дали е виновен? И дали няма да има право на съмнение дали не го излъгала, защото се знае, че хапчетата са доста надеждни.
А ако жената е пропуснала, макар и неволно, да вземе хапчето, когато трябва? Пак разперва ръце и казва: "Ами случи се". И мъжът автоматично трябва да приеме ситуацията.
Хайде да не си затваряме очите. Както има мъже, които не правят нищо особено за уж желаните си деца, така има и жени, които искат само дете, обаче не са в състояние/не искат сами и по-скоро търсят баща и банкомат, не съпруг.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 11:27 от Cuckoo

# 92
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Не съм точно grammar nazi, но такива неща ми правят впечатление и на мен. И въпреки това, правописът на авторката какво общо има с темата? Неграмотните да не раждат?

В дълга връзка е нормално да имаш доверие на жената, че си приема хапчетата редовно, и ако случаят е върху основата на лъжа, разбира се, че е fucked up.

Ама на рандом мацка, която имала цици и ти свалила гащите, да имаш доверие, си е чиста проба малоумие. На всеки про-к**вар е ясно, че трябва да го прави с кондом, и пак да го извади накрая.

# 93
 • София
 • Мнения: 14 679
Ама на рандом мацка, която имала цици и ти свалила гащите, да имаш доверие, си е чиста проба малоумие. На всеки про-к**вар е ясно, че трябва да го прави с кондом, и пак да го изкара накрая.
Съгласна съм, че една жена може по-лесно да навие мъж за секс, отколкото мъж жена. Навремето съм чувала мъже да му викат "меден капан", когато имаше жителство. Против биологията трудно се върви, а и нагласите на мъжете са такива.

Редактирах си постовете, защото нещо не бях прочела добре - мислех, че обвинявате мъжа за неговите правописни грешки. А то се отнасяло за хипотетичната мацка.
Не вярвам пишещите тук да наритат сина си "оправяй се сам", ако се окаже, че от него е забременяла жена, която той не харесва за съжителство и майка на децата си. Все пак сексът при хората не е само за размножаване.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 12:33 от Cuckoo

# 94
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
И какво точно можеш да направиш, като майка на син, забременил жена, от която не иска деца?
Ще ходиш да й тропаш на вратата ли, ще я тормозиш по телефона ли? Какво по-точно?

Ако на мен някой задник и откачената му майка, тръгнат да ми говорят и тормозят как трябва да махам детето, директно отивам в полицията.

# 95
 • Варна
 • Мнения: 13 118
Жалбата към полицията на какво основание ще е? Заплаха за аборт? Коректно е да се коментират различни гледни точки. Ще ви опиша реален казус.
Интимна среща, след запой. Момичето е девствено. Мъжът, красив и желан ерген. Разбрали са се срещата да не е ангажираща. Но тя заявява, че е влюбена. Ползва и лека офанзива от родителите, подкрепящи "чистата", спонтанна любов. Мъжът няма чувства, сантимент. Не е привлечен, но действа като кавалер. Следват фал, раздяла, сълзи. Майка и лобира усърдно. Обяснява детайлно за наранената психика и горчивината от първата провалена любов. Притеснява се от депресивни травми и вредни последствия. Няколко неуспешни опита, на база състрадание и окончателна раздяла. Компромисите отдавна са изчерпани.
След месец и половина, родителите на мъжа са уведомени, че той ще става баща. Бащата още е в неведение-моряк. Заявява на момичето, че брака им би бил грешка и тя не се вписва в идеала му за жена и майка. Съветва я да абортира. Тя се съгласява първоначално. После отказва, с аргумента, че съществува риск за репродуктивната и система.
Родителите на мъжа го пресират да се ангажира с детето. Той се съгласява и сключват брак. Първият скандал се оформи още на сватбата. "Скромната", влюбена девойка предявява куп претенции и капризи. Изпълняват се, за да не се навреди на детето. Оказва се, че подбудите за брак не са особено идеалистични, а основно материални. Следват скандали, семейни войни и мъжа излиза на квартира. Жената остава в дома на родителите му. Тя търси контакти и изисква срещи с него. Печели неприязън и молба за развод. Мъжът печели родителските права над детето.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 18:29 от Viviana91

# 96
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
За тормоз например...

# 97
 • София
 • Мнения: 7 290
А мъжът може ли да подаде жалба в полицията за тормоз, заплахи и принуда?
Или само на жената й се полага?

Ама голяма жертва я изкарвате авторката. Пък тя хич не е. Колко са й чисти намеренията съвсем не съм сигурна вече.

Ако страдаше, защото любовта на живота й, бъдещите й планове за семейство и щастие са пропаднали - сигурно бих я разбрала.
Но тя единствено се чуди как да го принуди да направи нещо, което той не желае и какви дела да му води. Сгади ми се.

# 98
 • Далечният изток
 • Мнения: 6 442
Жалбата за тормоз изобщо не е по казуса на авторката, а е отговор на горните две мнения.

# 99
 • Варна
 • Мнения: 32 426
Определено си е навила на пръста да го върже с бащинство. Личи си по това на кои мнения отговаря.

# 100
 • София
 • Мнения: 14 679
И какво точно можеш да направиш, като майка на син, забременил жена, от която не иска деца?
Ще ходиш да й тропаш на вратата ли, ще я тормозиш по телефона ли? Какво по-точно?
Няма да се занимавам с нея, дори да е виновна за ситуацията. На него ще се накарам, зависи от ситуацията, но ще му кажа да помисли хубаво и не бих го притискала.
Може да съм жена, но синът ми е моето дете. Не е рандъм мъж.

# 101
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Ако мъж се чувства тормозен и притесняван от човек, с който не иска да говори, защо да не може да подаде жалба? В смисъл, как това, че жена, която е тормозена, може да го направи, изключва възможността и мъжът да го направи, ако е в същата ситуация?


И какво точно можеш да направиш, като майка на син, забременил жена, от която не иска деца?
Ще ходиш да й тропаш на вратата ли, ще я тормозиш по телефона ли? Какво по-точно?
Няма да се занимавам с нея, дори да е виновна за ситуацията. На него ще се накарам, зависи от ситуацията, но ще му кажа да помисли хубаво и не бих го притискала.
Може да съм жена, но синът ми е моето дете. Не е рандъм мъж.

Аз не знам къде съм казала, че майката трябва да притиска синчето в такава ситуация? Ще се карам, ще обяснявам, явно, как стават бебетата, но да предприемам действия срещу някакво момиче, само заради това, че е решила да задържи детето, абсурд. И в крайна сметка.. отговорността си е негова. Има как да го накарат да поеме поне минималните си задължения, които са по закон, и ако се стигне до там, от това и майка му не може да го спаси.

# 102
 • Мнения: X
Е... Опитахме да помогнем на авторката, но тя не приема съветите ни. Не разбира, не може да почувства думите, да си представи и да изживее представата.
Авторке, егоист си. Мислиш за себе си, а не за детето. Мислила си за себе си и не за партньора си. Възмутена си, че той те е предал. Но и ти си го предала. За детето ми е мъчно.
за какво съм егоист, заяо не приемам съветите казвате? защо аз съм го предала,защо ви е мъчно за детето ми?!????

# 103
 • Мнения: X
за какво съм егоист, заяо не приемам съветите казвате? защо аз съм го предала,защо ви е мъчно за детето ми?!????
Много добре знаеш защо! От писанките ти имам усещане, че ти си планувала детето, просто не си очаквала тоя развой на нещата.

# 104
 • Мнения: 946
Катерун, добре, че не живеем в Средновековието. С такива "усещания" жената вече щеше да е на кладата.

С какво е егоист и е мислила за себе си, а не за партньора си? С какво го е предала? Еми, всеки мисли първо за собствения си гъС, нормално.

Зълва ми е бременна с трето, непланирано бебе с контрацепция хапчета и след прием на антибиотик на 40+. Реве жената и си скубе косите какво ще прави, но говорим за 3-то дете, а не за първо.

А пък, че ти е жал за детето направо ме разби! То да е живо и здраво пък има кой да го мисли - майка му.

# 105
 • София
 • Мнения: 7 290
Скубе си косите, но решението е нейно ...

Ако сценарият беше обратен - мъжът да иска бебето,а тя не, тогава какво щеше да е - ааа, не! Няма да го махаш! Ще го родиш и ще го гледаш, защото мъжът иска бебето! Пък ти като не си искала бебето, да не си правела секс Confounded .

Авторката има два избора - да си гледа бебето без да търси отговорност от бащата - защото не можеш да му вмениш отговорност и обич! Или да го махнеш и да търси подходящ татко.

Ако си искаш бебето, гледай си го. Просто приеми, че станалото-станало и няма какво да направиш, за да го промениш.

# 106
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Защо все се намира някой, за който е изненада, че решението общо взето го взима жената?

# 107
 • Мнения: 30 178
Не вярвам пишещите тук да наритат сина си "оправяй се сам", ако се окаже, че от него е забременяла жена, която той не харесва за съжителство и майка на децата си.
Разбира се, че бих наритала сина си да се оправя сам и сам да си сърба чорбата, която е надробил.

# 108
 • София
 • Мнения: 7 290
Защо все се намира някой, за който е изненада, че решението общо взето го взима жената?
Само, че докато жената на сама глава взима това решение, не може да търси и отговорност от бащата, след като в прав текст й е заявил, че не го иска.
Нека си го гледа, просто я съветваме да си спести милиони ядове с търсене и вменяване на неща, които принципно са неосъществими. Той не може да я принуди да направи аборт. Само може да я намрази, което ЩЕ СЕ случи, ако тръгне по съдилища.

# 109
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Разбира се, че може да търси отговорност. Финансова. Ако си струваше, разбира се. За парите, които се дължат като издръжка в БГ, не си струват мъките, през които ще минава всеки път, когато реши да заведе детето на почивка в Гърция, примерно.

И като я намрази, какво? Да не би сега много да я обича? Да си мрази оная работа и кухата кратуна, дето не е мислила, че все пак може да се стигне до такава ситуация, щом живее с жена и прави секс с нея.

# 110
 • Варна
 • Мнения: 32 426
Да ама тя не иска да я мрази. Иска да я обича, и нея, и детето. Което няма как да стане, особено насила, това се опитваме да й обясним ама не ще да вдене. Разочарованието ще се трансформира в желание за мъст, ще го принуди да признае детето и да плаща мизерната издръжка, мислейки си, че така получава някаква компенсация. С годините ще схване, че сделката не си е струвала, но ще е късно.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 08:08 от HighSpeed

# 111
 • София
 • Мнения: 14 679
Разбира се, че бих наритала сина си да се оправя сам и сам да си сърба чорбата, която е надробил.
Ясно, че сам ще си сърба чорбата, но зависи каква ще е тя.
Колкото и да е непопулярно мнението ми точно в този форум - и мъжете могат да са потърпевши в такива случаи.
Неслучайно казват, че мъжете мислят с грешната глава. И моето дуднене едва ли би променило това.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 11:37 от Cuckoo

# 112
 • Мнения: 2 320
На 30 си и искаш дете, това го разбирам. Ама били сте говорили с него... Той предложи ли да спреш хапчетата?... За това си егоист. И наистина горкото дете, защото като не стане твоето, ще го увредиш сериозно, плюейки бащата, дето по принуда е станал такъв. 160 лв. издръжка ли са зора или се надяваш на нещо по-сериозно?

# 113
 • Мнения: 1 983
На какво по-сериозно да се надява.Човека има три деца и не е милионер,все пак.Сто души казаха,че насила хубост не става и за мизерна издръжка ,после ще и се стъжни живота,ама не вдява.
Ако в бъдеще бащата пожелае,никой няма да го спре да помага или да общува с детето,ама надали.

# 114
 • София
 • Мнения: 7 290

Ако в бъдеще бащата пожелае,никой няма да го спре да помага или да общува с детето,ама надали.
Тя ще го спре. От злоба и инат, че не е станало на нейното.

# 115
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 7 895
Ако в бъдеще бащата пожелае,никой няма да го спре да помага или да общува с детето,ама надали.
бедна ти е фантазията как това би могло да се случи.

# 116
 • Мнения: 1 983
Аз казвам,че ако иска майката може да разреши на бащата да общува с детето и евентуално да прием някяква помощ.За да бъде решението изцяло в нейните ръце,не трябва да иска бащата да припознава детето.Иначе съда има думата за режим на свиждане и прочие и както вече писахме ще и се стъжни.

# 117
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
На 30 си и искаш дете, това го разбирам. Ама били сте говорили с него... Той предложи ли да спреш хапчетата?... За това си егоист. И наистина горкото дете, защото като не стане твоето, ще го увредиш сериозно, плюейки бащата, дето по принуда е станал такъв. 160 лв. издръжка ли са зора или се надяваш на нещо по-сериозно?

Няма 100% сигурност с нито един метод за контрацепция, освен тоталното въздържание. Не ми се струва редно да намекваш постоянно, че не си е пила хапчетата, при положение, че и с тях няма 100% гаранция.

# 118
 • Мнения: 79
Няма 100% сигурност с нито един метод за контрацепция, освен тоталното въздържание.
Наистина ли??? Grinning Защото аз не съм чул от орален секс някоя да е забременяла. Нито от анален, въпреки че в Анадола опитите продължават... Trollface

# 119
 • Мнения: 169
Моя близка приятелка забременя въпреки, че пиеше противозачатъчни. Самата тя не искаше детето, както и партньора й. Не е било някакъв номер. Вече имаха 3 деца, а и бяха 40+. В крайна сметка решиха да не го задържат... Тъжно, но такъв е живота. Случват се такива неща.
На 30 си и искаш дете, това го разбирам. Ама били сте говорили с него... Той предложи ли да спреш хапчетата?... За това си егоист. И наистина горкото дете, защото като не стане твоето, ще го увредиш сериозно, плюейки бащата, дето по принуда е станал такъв. 160 лв. издръжка ли са зора или се надяваш на нещо по-сериозно?

Няма 100% сигурност с нито един метод за контрацепция, освен тоталното въздържание. Не ми се струва редно да намекваш постоянно, че не си е пила хапчетата, при положение, че и с тях няма 100% гаранция.

# 120
 • София
 • Мнения: 7 290
Може да не са сигурни на 100%, но това не означава, че трябва да го роди и да го натрапи на мъж, който не го желае.
И точно затова ще си носи последствията.

# 121
 • Мнения: 271
Аз малко като адвокат да се включа Grinning но тя авторката не е казала, че няма да ни слуша съветите, според мен събира мнения момичето и мисли по въпроса и освен това каза десет пъти, че се чуди как е възможно да постъпи така нейният човек. Ами гадничко е да ти дойде така изневиделица, и аз да съм няма след една седмица да кажа майната му продължавам си живота. Малко време ще ми трябва. Освен това много ме дразнят грубиянските коментари, ясно че на някои хора толкова ви е възпитанието, ама бременна е все пак, повечето без тук включилия се господин сме били също, хормоните не прощават. Аз например гледах пред бременността по TLC Моето 300-килиграмово тяло Joy

# 122
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Скрит текст:
Няма 100% сигурност с нито един метод за контрацепция, освен тоталното въздържание.
Наистина ли??? Grinning Защото аз не съм чул от орален секс някоя да е забременяла. Нито от анален, въпреки че в Анадола опитите продължават... Trollface

Това някакво оригинално и остроумно чувство за хумор ли трябва е? Защото е на нивото на алкохолиците пред кварталното магазинче.

Може да не са сигурни на 100%, но това не означава, че трябва да го роди и да го натрапи на мъж, който не го желае.
И точно затова ще си носи последствията.

Жената има право да направи това, което сметне за нужно. На 30 не е престаряла, но нямаш абсолютно никаква гаранция, че ще срещнеш подходящ човек в следващите 5 години, нито пък дори 10 години. Освен това нямаш никаква гаранция, и че ще можеш отново да забременееш.

Изобщо, основният фактор, с който аз лично ще се съобразявам, е аз какво искам, а не мъжът. Той днес е тук, утре може да го няма. И като цяло, съветвам, когато става дума за бременност и раждане на дете, решението да си е основно на жената. Тя ще живее с решението, каквото и да то.

# 123
 • Мнения: 739
Аз пък се чудя, как сте била във връзка с мъж с три деца, а вие без. Някак е логично този мъж да не иска повече деца. Дори само от финансова гледна точка.
Късно е за аборт, значи си раждате детето и си го гледате сама. Няма какво друго да се направи.
Мъжът може и да ви е обичал, но всеки първо обича себе си.

# 124
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Нали уж са имали разговори, че ще имат и те дете. Друго не вярвам да държи която и да е жена в такива отношения - или трябва да не иска деца, или трябва да е луда, ако очаква, че мъж, който открито заявява, че не иска повече, ще й направи. Ама тоя явно не й е заявявал открито такова нещо, а тъкмо обратното...

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 01:45 от Elunaria

# 125
 • София
 • Мнения: 7 290
Както много други мъже е разчитал на отлагане във времето. Разговорите са били за някакво необозримо бъдеще, което двамата са виждали различно.
Разбира се, че може да си го роди без негово позволение. Единственото, което се опитваме да й обясним е, че няма абсолютно никакъв начин да го накара (принуди) да обича и да се грижи за нея и детето. Може да се съдят за едно 160 лв, но е напълно ненужно, даже е вредно.
Това е.

# 126
 • Варна
 • Мнения: 32 426
Замазвал й е очите с лъжи, че ще имат дете, защото му е била удобна.  А тя му е вярвала. За чувства изобщо не става дума, защото в момента, в който е станала неудобна, той й е показал вратата. Очевидно е ставало дума за удобства и изгода, но тя не го е видяла навреме.

# 127
 • INFJ
 • Мнения: 6 046
Ясно ми е, че я е лъгал. Но пък, ако на човека, с който живееш не можеш да вярваш, то на кой, братче...

# 128
 • Варна
 • Мнения: 32 426
Е, всички подхождаме с доверие в една връзка, то няма как да е другояче. За съжаление, понякога доверието се оказва неоснователно и се разочароваме. Тук обаче авторката отказва да прогледне за истината. Там й е проблемът.

# 129
 • Мнения: 87
благодаря на всички за съветите бяха ми от полза , а относно издръжката от 160 лв ако не е на трудов договор задължава ли се да я плаща все пак или тогава не няма от къде ?
момиче зарежи издръжки, зарежи всичко! Самотна майка съм, оставих бащата на детето си като беше синът ми на година и половина е писала съм нова тема даже тука, сега си трепя главата в земята защото не го оставих като бях бременна ама не и аз като теб детето ми да има баща... То баща да беше, пълен нещастник! Ни издръжка виждам и само проблеми на главата... Ти за тези 160лв ли си не разбирам... Я си пиши детето на твое име и го оставяй тоя да си диша. Един ден ще срещнеш някое добро момче, ще обича и теб и детенцето ти даже може да го препознае! Баща не е тоя дето го е направил, а този който гледа! Не се занимавай с глупости, щеси биеш главата като мен един ден гаранция ти давам!

Общи условия

Активация на акаунт