COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 283 396
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 23 325
  • Шотландия
Мила, права си.
Но който вярва във ваксините, не би се разколебал от постовете на Алмондина.
Който е анти, ще си бъде пак.

Така е, съгласна съм.   Думата ми беше за колебаещите се и нерешителните. Имам позната, която изкара уж не много тежък КОВИД,  с температура и силна умора, но вкъщи. Остана й дълъг КОВИД, тежък, със сериозни затруднения в дишането,  който влачи вече повече от година, почти не може да работи,  защото се задъхва дори при говорене, да не говорим при физически усилия. Не се ваксинира след КОВИД-а, въпреки че я подканиха неколкократно. Сега го кара втори път... питам защо не се ваксинира? Имала имунитет,  то дали щяло да помогне,  чела по форумите противоречиви мнения... Не е уж антиваксърка, има всичките други ваксини и на детето си ги е сложила.

# 23 326
И аз имам такива познати. Вкл. лекари.

# 23 327
  • При семейството си
През изминалото денонощие няма починали лица:
https://coronavirus.bg/
Ще видим колко ще са във вторник след три почивни дни.

Ние искаме починали, бройки, раздумки във форума. Иначе…скучно.

# 23 328
  • София
Ами не, Мила, ти не си разбрала. Коментирах, че няма нужда от 4 бустер от сегашните ваксини, а не че няма нужда от ваксините по принцип. А че е след поста на Алмондина е чисто съвпадение, защото аз не ги чета - прекалено дълги са и е използван гугъл превод.

# 23 329
  • Mostly in my mind

Абсолютно!

# 23 330
  • Шотландия
Ами не, Мила, ти не си разбрала. Коментирах, че няма нужда от 4 бустер от сегашните ваксини, а не че няма нужда от ваксините по принцип. А че е след поста на Алмондина е чисто съвпадение, защото аз не ги чета - прекалено дълги са и е използван гугъл превод.
Напротив, разбрала съм те - твърдиш, че бустерите ставали все по-неефективни, което изобщо не е вярно. Бустерът е като да преговориш наученото през годината преди изпит - припомняш си наученото и научаваш това, което си забравила.  Същото става с имунната система при бустер.  Разликата между 1 и друг бустер не е толкова фундаментална, макар че някои се смятат за по-добри от други. Най-добрият бустер е поставеният.  Вече кога е време за 4-ти, зависи от личните обстоятелства и от обстановката в държавата. 

И тезата да се натискат учените да изработват нещо ново също е странна - ами теб не са спрели, но става бавно просто.

# 23 331

Абсолютно!
верно? Не знам, кои сте вие, но аз починали не искам. Иначе, забавлявайте се, щом ви е скучно.

# 23 332
У нас специалистите си противоречат. Кантарджиев каза, че си имало случаи на ковид, но тестването било слабо и се подценявал вируса. Питаха Симидчиев днес за тестването у нас. Той каза, че ако имало толкова ковид случаи щяло да има напълване на интензивните отделения. Безплатни тестове трябвало да има когато дойдела новата вълна. После защо хората не знаят на кой да вярват и мислят, че вече няма ковид.  Болни има, може да не е като по време на вълна, но случаи си има. Гледам темата тук, групи във фейсбук за заразени и хора с пост ковид също и около мен се случва да чувам за познати заразени.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 09:15 от daisy12

# 23 333
За щастие корона-вирусът играе все по-малка роля в ежедневието и бита на хората в Германия. Надявам се скоро да отпадне и задължителното носене на маска в обществените превозни средства тук. Иначе на практика други ограничения май няма вече.

# 23 334
# 23 335
Аз започнах с внезапно запушено ухо, не чувах добре... Също ми изтича карантината утре.

Допълвам към този ми постинг, че за всеки случай се тествах вчера с PCR и тестът ми е изцяло негативен (на пети ден, ако CT е 30 или повече също изтича карантината). Тази седмица ще обърна внимание на ухото, защото все още има някакъв проблем. Лекуваха ме няколко дни с капки за нос, растителни таблетки и по едно хапче против алергия нощем. Това беше Relaxed

# 23 336
Аз започнах с внезапно запушено ухо, не чувах добре... Също ми изтича карантината утре.

Допълвам към този ми постинг, че за всеки случай се тествах вчера с PCR и тестът ми е изцяло негативен (на пети ден, ако CT е 30 или повече също изтича карантината). Тази седмица ще обърна внимание на ухото, защото все още има някакъв проблем. Лекуваха ме няколко дни с капки за нос, растителни таблетки и по едно хапче против алергия нощем. Това беше Relaxed
Браво, много добра новина. Явно при новите варианти преобладават тези проблеми с ушите доколкото чета и се информирам.

# 23 337
Г.Маринов за ре и ререинфекциите.
https://www.facebook.com/711315/posts/10102890673034868/?app=fbl

При реинфекции леко се снижава риска, но при следващи се увеличава.
Траен имунитет срещу КОВИД няма, колкото и да лъжеше М.

# 23 338
Маринов обезсмисли ваксините. Особено за преболедували. И даже напротив😀 Не че е голяма тайна, но все пак …

# 23 339
Само че според данните на Маринов, третото заразяване се е случило на изключително малка група от хора на фона на първите инфекции, че и на фона на първите реинфекции. Реално според това проучване 50 човека са стигнали до болница вследствие на трета инфекция (от 308к човека с първична инфекция), а едва 0.06% от влезлите в изследването с първа инфекция, са го карали и трети път. Ми не идва Армагедон според тези данни. Да, за част от хората ще има второ, трето и пето разболяване. Но явно не масово, никак даже.

Общи условия

Активация на акаунт