COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 283 403
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 23 280
  • София
То защото други вируси не предизвикват никакви усложнения, та само Ковид е виновен. И така написана статия без нито една конкретна цифра си е точно бла-бла.

# 23 281
И сякаш всички инфаркти и инсулти допреди Ковид са били причинно обусловени от лекарите. Айде, нема нужда.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 19:17 от brumm

# 23 282
СЗО разкри истината за смъртността от COVID-19. Това е близо три повече от официално отчетените починали от коронавируса. Пандемията от COVID-19 е причинила смъртта на близо 15 милиона души по света, обяви Световната здравна организация (СЗО). Само в Индия реално е имало 4,7 милиона смъртни случая, свързани с COVID-19 или 10 пъти повече от официално обявените. Много държави изглежда са омаловажавали данните за смъртността от коронавируса, опитвайки се да представят в по-добра светлина реакцията и политиките си срещу пандемията. В Египет свръхсмъртността е 11,6 пъти по-висока от официално отчетените жертви на коронавирусната пандемия. В Индия – 10 пъти. В Пакистан – 8 пъти. В Сърбия 4,4 пъти. В Русия – 3,5 пъти.За сравнение, в България по данни на НСИ броят на починалите през 2021 г. надхвърля средния за предходните 5 години с близо 31 хил. Тоест смъртността от COVID-19 вероятно е била около 2,3 пъти по-висока от официално отчетената за периода.Същевременно за Китай, Япония и Австралия данните на СЗО сочат намаляване на общата смъртност от началото на пандемията. В тези страни много рано бяха наложени стриктни ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса.. https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/szo-prizna … -covid-19-6142706

# 23 283
СЗО разкри истината за смъртността от COVID-19. Това е близо три повече от официално отчетените починали от коронавируса. Пандемията от COVID-19 е причинила смъртта на близо 15 милиона души по света, обяви Световната здравна организация (СЗО). Само в Индия реално е имало 4,7 милиона смъртни случая, свързани с COVID-19 или 10 пъти повече от официално обявените. Много държави изглежда са омаловажавали данните за смъртността от коронавируса, опитвайки се да представят в по-добра светлина реакцията и политиките си срещу пандемията. В Египет свръхсмъртността е 11,6 пъти по-висока от официално отчетените жертви на коронавирусната пандемия. В Индия – 10 пъти. В Пакистан – 8 пъти. В Сърбия 4,4 пъти. В Русия – 3,5 пъти.За сравнение, в България по данни на НСИ броят на починалите през 2021 г. надхвърля средния за предходните 5 години с близо 31 хил. Тоест смъртността от COVID-19 вероятно е била около 2,3 пъти по-висока от официално отчетената за периода.Същевременно за Китай, Япония и Австралия данните на СЗО сочат намаляване на общата смъртност от началото на пандемията. В тези страни много рано бяха наложени стриктни ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса.. https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/szo-prizna … -covid-19-6142706
За съжаление това ни беше ясно много преди СЗО да го обяви. А някои от нашите сънародници още готвят за псевдопандемия.

# 23 284
И аз не разбрах, колко са, все пак има значение, дали 2 или 2000. От преди пандемията познавах двама с инсулт преди да са направили  30 г. възраст, единият дебел, другият пушещ като комин.

# 23 285
  • София
За мен е страшно, че още преди пандемията възрастта за инсулт и инфаркт започна да пада много притеснително. Сега ме притеснява да не го припишат изцяло на коронавируса. Да, вирусът причинява ужасни последици, но смятам, че съвременният начин на живот (колкото и все пак да го харесвам) скъсява живота много. И не го пиша, за да сложа розовите очила или да омаловажа пандемията, а напротив - защото медиците трябва да са триста пъти по-внимателни, когато правят заключения.
Дали един инсулт се дължи само на прекарания коронавирус? Ето това става все по-тегав въпрос...

# 23 286
Аз влизам, защото се пише малко в последно време. Като вляза във военната, няма изчитане. Ксто почне да се препълва тази, спирам да я следя.
Като бях болна с Ковид не влизах нито в тази, нито в темата за Сбъсъка. Верно, страшно си беше.

# 23 287
Аз също не мога да си отговоря на въпроса - ако човек, наистина смята ковид за безопасен или се стресира от темата, какво интересно намира тук. Не разбрах, защо ми са изтрити някои постове, в които споделям своите наблюдения за боледуванията около мен. Много ми бяха интересни постовете на редица потребители, които също споделяха наблюденията си. За съжаление, бяха принудени да престанат да пишат тук. Темата беше цветна, можех да си "сверя часовника" - аз ли малко пресилвам със заключенията си или действително хората имат подобни наблюдения. Останаха малко потребители, които да споделят своите наблюдения. Всички имат свое мнение, интересно е, освежаващо е и от двете страни. Липсват доста хора, които споделяха мнения и факти от началото на пандемията. Бих се отказала от темата, ако не мисля, че огънчето само тлее и нищо не е свършило. Това често боледуване, не е нещо, което да смятам за безобидно. Повече от веднъж не съм боледувала в годината. Хубаво е да четем какво са казали професорите, но пък не са за подценяване и наблюденията на обикновените хора, но не твърдящи, че ковидът е безобиден, а какво се случва около тях.

# 23 288
Загледах се е статистиката за Ковид сега. Как да разбирам 132 914 активни случая към момента, а заболели/заразени последните 14 дни 6 500?

# 23 289
Данните в статистиката за активни случаи не са актуални. Това отдавна го забелязахме.

# 23 290
Смятам, че темата вече не е актуална. Време е човечеството да спре да се влудява и да си живее живота нормално. Там, където има задължително носене на маска, то трябва да отпадне. Има ваксини, има маски, който иска да се пази може да го прави.

В Гърция на скоро почина 3 годишно дете. Било е прието в педиатрично отделение с температура и други неразположения. Докато направят нужните изследвания и да поставят диагноза, детето е починало от полиорганна недостатъчност и белодробен арест. Два месеца по рано цялото семейство е карало Ковид, като всички са били с леки симптоми, а детето без никакви симптоми. Семейството настоява за разследване за лекарска небрежност.
ПП: От интервюто с лелята не личеше да приема Ковид на сериозно. По памет каза нещо от сорта - " Абе какъв Ковид? На детето нищо му нямаше докато карахме Ковид. Другите бяхме само с хрема и малко кашлица."
     Та едни си живеят живота, а други си скубят косите.
      За лекарите, които са неглижирали състоянието на детето пък думи нямам. 10 дена им е отнело диагностицирането Triumph

# 23 291
  • Сф
Брум, не знам страшно ли е , не е ли. Статистика не ми трябва или невролог. Двама мъже под 50 имаше тук в блока , здрави та дрънкат. Не знам колко време точно след кв и получиха инсулт ей така от нищото. И айде , неочаквано. 15 години съм тук ,не е имало такива случаи. Това са млади хора с деца, по на 45. Точно си говорих и вчера с един друг. Той пък е бивш спортист, до Пирогов стигнал с кв. А сина му на 30 с много увреждания, като настинка го мина.  За себе си знам, че е много странен тоя вирус! Не е само да мори стари и болни. Сега, аз пиша за неваксинирани. няма ли, ако бяха. За себе си обаче знам и съм благодарна ,че минах леко.
Чувам от близки, че пак го карат, по- леко уж. Има си кв. Тестават се тия, които не са го карали като , че ли. На никой не му пука иначе ,като настинка го карат. Това са ми наблюденията, лични. Иначе не съм чула, някой от моите познати да си е пускал пост ковид пакет, включително тия с високо кръвно. Не знам защо българина е така немърлив към собственото си здраве. Трябва под строй да ни водят явно, като навремето.

# 23 292
  • При семейството си
От данните - от 12 починали 5 са ваксинирани (да, знам, без бустер са):
https://coronavirus.bg/
Дина 64, не знам какво визираш под “принуден да спре да пише в тази тема”, но много потребители пишат в много по-актуалната и не по-малко сериозна в момента тема за войната в Украйна.
За съжаление и преди 2019- 2020 година тенденциите в България са намаляване продължителността на живота.

# 23 293
Мислех, че само на мен ми направи впечатление 5 починали сред 12-те, но явно не само на мен.

# 23 294
  • София
Възможно е мненията да са изтрити, защото статистика не се прави на база "наблюденията около мен". Тук има потребители с огромен брой познати, починали от коронавирус. И ако например от 10 болни познати 8 са починали, а двама го карат много тежко, това не означава, че смъртността от COVID-19 е 80 процента, а другите 20 го карат тежко.
Абсолютно излишни са и напомнянията, че "този вирус трябваше да бъде елиминиран, омазахме се". Първо, това не е възможно в този глобален свят, и второ - трябвало, не трябвало, мандалото хлопна отдавна. Както и "вирусът не е свършил, хората се самозаблуждават" - ами, хубаво, и какво да направим? Да ги набием? Да ги вкараме в лагери, докато се усетят, че пандемията не е свършила? Това е положението. Хубаво, лошо, притеснително, но и не чак толкова притеснително. Дайте да видим какво правим оттук нататък, не какво е било и колко хората не им пукало.
Етo, Moderna и Pfizer работят по нови ваксини, ЕМА ги иска до есента, нещо правят хората.

Общи условия

Активация на акаунт