COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 283 407
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 23 310
Колегата е с диагноза "вирусна пневмония". Карала съм вирусна пневмония преди много години. Няколко колежки я изкарахме.

# 23 311
  • При семейството си
През изминалото денонощие няма починали лица:
https://coronavirus.bg/

# 23 312
Ще видим колко ще са във вторник след три почивни дни.

# 23 313

При мен не работеше портала. Помислих, че са го затворили. Grinning

# 23 314
Днес Сербезова ще говори за ковид по Нова следобеда - не може да бъде. Ще има хвалебствия и биене в гърдите как добре се справят и са се справили усещам.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 11:23 от daisy12

# 23 315
Сербезова какво общо има с ковид? Хората се опитват да се справят въпреки неадекватността й. Малко нещо да беше свършила, поне да не пречеше. Някаква идея да имаше - не знам, но никой министър на здравеопазването не ми е бил по-противен.

# 23 316
Сербезова какво общо има с ковид? Хората се опитват да се справят въпреки неадекватността й. Малко нещо да беше свършила, поне да не пречеше. Някаква идея да имаше - не знам, но никой министър на здравеопазването не ми е бил по-противен.
Струва ми се че не разбира, че със закриване на ковид по отделения и ваксинационни центрове нищо не се решава. Хора имащи нужда от болница сега трябва да влизат в инфекциозни болници заедно с болни от други заразни заболявания. Така има риск освен ковид да прихванат и нещо друго там. Личните лекари продължават да не могат да издават направления за тест - пълна каша е. Има ваксинационна кампания, нов сайт, където липса информация за ваксинационни центрове и работното им време. Дано днес засегнат някой от тези проблеми.

# 23 317
Може ли да пишете в колко часа и кое предаване ще дават Сербезова?

# 23 318
Може ли да пишете в колко часа и кое предаване ще дават Сербезова?
"На фокус" е предаването от 16.30 по Нова. Може би в началото ще е някъде Сербезова.

# 23 319
Благодаря

# 23 320
То не е ли в неделя 🙄

Тази ще каже, че са овладели кризата, с широка усмивка.

Между другото, от фармацевтичния бранш били много доволни от нея, понеже не съм в час, не разбрах точно какви реформи прави , но били правилни

# 23 321
То не е ли в неделя 🙄
Да, утре е - моя грешка. https://nova.bg/accents/view/2022/05/06/367982/ Утре от 16.30. Сега го потърсих - дадоха рекламата и не бяха уточнили кога е.

# 23 322
  • Шотландия
Смъртните случаи от Covid вече не са преобладаващо сред неваксинираните, тъй като броят на възрастните хора расте
https://www.washingtonpost.com/health/2022/04/29/covid-deaths-un … cinated-boosters/
Неваксинираните хора представляват преобладаващото мнозинство от смъртните случаи в Съединените щати по време на голяма част от пандемията на коронавирус. Но това се промени през последните месеци, според анализ на щатски и федерални данни на Washington Post.
Алмондина, с цялото ми уважение към желанието ти да представяш новини,  на твое място бих се замислила върху ефекта от някои новини върху масата читатели. Потребителката под твоето мнение, например,  е направила заключение, че тъй като ваксините ставали все по-неефективни,  нямало смисъл хората да се ваксинират. Много хора са така, не разбират дълги чаршафи на специализиран език. Например,  не отчитат, че в страните с високо ваксинално покритие на възрастните това е неизбежно - на всеки му идва времето някога организмът му вече да не се справя и да премине в отвъдното.  Но едно е да си отида на 60, че и по-рано, защото не е бил ваксиниран и атаката на вируса го е съборила от първия път, съвсем друго е да си отиде на около 90, когато поради ваксините е прескочил трапа на срещата с вируса първите пъти. И 1 година да му подари ваксината, това е 1 г. живот и общуване с близки и познати. Който и да питаш, ще ти каже, че и месеци да подари, са от значение.

# 23 323
Мила, права си.
Но който вярва във ваксините, не би се разколебал от постовете на Алмондина.
Който е анти, ще си бъде пак.

# 23 324
https://nltimes.nl/2022/05/07/strong-increase-newest-omicron-variants-amsterdam  След Австрия и Холандия открива BA4 и BA5, те се оплакват от малко секвиниране, а ние какво да кажем с нашето :   "Силно увеличение на най-новите варианти на омикрон в Амстердам"                                                            

"Най-новите омикронни варианти на коронавируса изглежда са отговорни за 7 процента от инфекциите в Амстердам. В произволна извадка 13 от 181 анализирани теста съдържаха така наречените варианти BA.4 и BA.5, докладът на Amsterdam UMC и GGD Amsterdam. Това все още е малко в абсолютен смисъл, но е "силно увеличение", каза Шантал Бликър-Роувърс, професор по инфекциозни болести в Radboud UMC, в Twitter.

Преди седмица един тест в извадката съдържаше варианта BA.4 или BA.5. Националният институт за обществено здраве и околна среда (RIVM) по-рано обяви, че новият вариант се е появил в Холандия. По това време вариантът изглежда не се е разпространил по-нататък в Холандия. Другите анализирани тестове в пробите показаха варианта BA.2, варианта омикрон, който в момента е доминиращ в Холандия.      
    Според Световната здравна организация (СЗО) вариантът не изглежда по-патогенен или заразен от настоящия вариант на омикрон. Вариантите BA.4 и BA.5 са идентифицирани по-рано от СЗО в Германия, Дания и Южна Африка.

Поради промените в генетичния материал на вариантите е възможно BA.4 и BA.5 да пробият по-лесно имунната система, въпреки факта, че някой може да е бил ваксиниран или преди това заразен с коронавирус. RIVM все още разследва това. Цифрите се появиха в акаунта в Twitter на партньорството ARGOS, което означава регионална геномна епидемиология и наблюдение на огнища в Амстердам. Това са положителни резултати от тестове за коронавирус, направени в GGD Amsterdam. Регионът GGD обхваща Амстердам, Амстелвеен, Уитхорн, Алсмеер, Димен и Оудер-Амстел.

Поради коригираните съвети за тестване, само здравни служители, уязвими хора или хора, които се нуждаят от сертификат за възстановяване, понастоящем се подлагат на тест в GGD. Последната група често са хора, които не са ваксинирани или не са получили допълнителна ваксина. Следователно извадката не казва всичко за разпространението на вариантите BA.4 и BA.5 в Амстердам. В по-ранните варианти Амстердам често изпреварваше останалата част от страната и извадката беше индикатор за хода на варианта."

Общи условия

Активация на акаунт