Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Всякакви въпроси относно пералнята - тема 12

 • 16 313
 • 630
 •   1
Отговори
# 210
 • София
 • Мнения: 11 886
Всеки си има различни критерии за чисто. Щом някой смята, че дреха носена цял ден по обществени места, обърсвала кой знае какво и събрала една камара прахоляк и мизерии, е много чиста, защото била носена само веднъж и който смята, че препиране за 2 мин. на ръка е изпиране, няма как да му се обясни каквото и да е. Хипотетичен втъпрос: замърсеността на дреха носена веднъж за 10 часа равнява ли се на дреха носена 5 пъти по 2 часа (хипотетично при равни други условия) или в пръвия вариант е по-чиста, щото само веднъж е носена, следователно може ли в първия вариат да я търнем за 15-30 мин (щот нали само 1 път носена), а във втория 2ч., че бая сме я поносили  JoyJoy Размишлявам си Joy

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 17:43 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 211
 • Мнения: 24 108
Дреха, носена веднъж, ако не  се е допирала директно до тялото за да попие пот и умрели кожни клетки, не е мръсна по принцип. Който говори за "дреха носена цял ден по обществени места, обърсвала кой знае какво и събрала една камара прахоляк и мизерии" е добре да си помисли за платото/якето/сакото, което обира най-много мизерии, но не се перат много дни. От там нататък кой колко често и как пере е въпрос по-скоро субективен и психологически, не е свързан с някакви обективни критерии. То затова и препиране за половин час минава за пране - просто не се перат наистина мръсни неща. Виж, ако се перат бели мъжки ризи, носени с вратовръзка (както беше някога), тогава от такова половинчато пране след време се захабяват и стават мърляви. Но при разни цветни блузки нищо не се вижда. А и при днешните ензимни препарати прането не е кой знае каква философия - трябва да престои накиснато в препарата някакво минимално време за да подействат ензимите, а после да се поразбърка малко за да може водата механично да отмие вече разтворената мръсотия от пространството между нишките. По-важно ми се струва плакненето, за да не остават тези ензимни препарати по тъканите.

# 212
 • ...на безопасно
 • Мнения: 2 774
Малко помощ може ли за един Бош 6 серия.
Не мога да му намаля звука за край на програмата. В книжката само е написано, че програматора се слага на 2 и после избираш от 1-9 за степен. Мисля, че и друго трябва да се натисне.....

# 213
 • Мнения: 6 423
Малко помощ може ли за един Бош 6 серия.
Не мога да му намаля звука за край на програмата. В книжката само е написано, че програматора се слага на 2 и после избираш от 1-9 за степен. Мисля, че и друго трябва да се натисне.....
Сигнал за край 2 0 (изкл)
1 (тихо)
2 (средна)
3 (силно)
4 (много
силно)

2. Натиснете Spin  и едновременно настройте селектора на програми на позиция 2.
a Дисплеят показва актуалната
стойност.
3. Настройте селектора на програми на желаната позиция.
4. За да промените стойността, натиснете върху Finished in .
5. За да запаметите промяната, изключете уреда

# 214
 • ...на безопасно
 • Мнения: 2 774
Хехе, в мойта книжка доста е спестено.
Благодаря

# 215
 • Мнения: 6 423
Моля. Стъпките са същите ако искаш да настроиш и силата на звука при натискане на бутоните. Само, че вместо от позиция 2, нагласяш на позиция 3.

# 216
 • Пловдив
 • Мнения: 121
Здравейте, имам пералня AEG L6SE47SE и в упътването пише, че преди първата употреба трябва да налея 2 литра вода в отделението за детергента, както и да изсипя малко количество детергент в отделението. Този детергент някакъв препарат за почистване на пералня ли е, или прах за пране?

# 217
 • Мнения: 2 251
Здравейте, имам пералня AEG L6SE47SE и в упътването пише, че преди първата употреба трябва да налея 2 литра вода в отделението за детергента, както и да изсипя малко количество детергент в отделението. Този детергент някакъв препарат за почистване на пералня ли е, или прах за пране?
прах за пране

# 218
 • Мнения: 12 098
Да, почистващ препарат е детергент. Противоречие се получи... Какво ли е искал да каже авторът? (на упътването Grinning )

# 219
 • Мнения: 6 423
Авторът е искал да каже една супена лъжица препарат за пране, да се изчисти пералнята, ако случайно има смазка от завода, а водата се налива, за да се активира помпата.
Вода се налива и всеки път след почистване на помпата. За АЕГ говоря.

# 220
 • Мнения: 1 499
А как се почиства помпа? Или това е основното почистване с препарат за перални?

# 221
 • Мнения: 6 423
А как се почиства помпа? Или това е основното почистване с препарат за перални?
Хайде, моля Ви, да си прочетете упътването много внимателно. Там е описано стъпка по стъпка и кога се прави и как за съответния модел. Елементарно е.. Ако го нямате, си го изтеглете от сайта на марката.
Това не е почистването с препарат, но ако е, двете неща могат да съвпаднат.

# 222
 • оттам, откъдето започва България
 • Мнения: 9 368
Не съм със същия модел AEG, но според мен почистването на помпата касае почистване на филтъра.
В моето ръководство за употреба е в т. 14.9.

# 223
 • Мнения: 295
Здравейте,
Не знам в коя тема е най-редно да пиша и понеже в тази пише всякакви въпроси, та реших че въпросът ми влиза в тая категория Grinning
Предстои ми преместване в нов дом , където продавачът в последния момент реши, че ще си вземе електроуредите, които уж влизаха в цената на апартамента.
Сега на първо време трябва да се купи пералня и хладилник, но и разбира се всичко останало.
Единият ми въпрос е дали имате наблюдения дали след празниците пускат по-големи отстъпки на електроуреди, или моментът беше сега на черния петък? Все се надявам, че през януари, когато хората са се вече поохарчили,  да е нормално веригите да пуснат намаления и да купим нещо изгодно. По принцип не сме от хората, които да правят компромиси с качеството - когато се купува се купува каквото е добро, а не каквото е евтино. Но сега се налага да купуваме едва ли не всичките уреди за дома и ще ни дойде в повечко. Та дали да купуваме през декември или да чакаме януари според вас?
Вторият ми въпрос е по темата за пералните - какво трябва да гледам за една пералня. Досега сме ползвали на хазяйката ми пералня Беко, но ми е много шумна, а я рекламираха уж като по-тиха. Може би е важна и енергийната ефективност сега, коагато се очаква да поскъпва тока?
Ще се радвам на всякакви препоръки и благодаря!

# 224
 • Велики Преслав
 • Мнения: 3 634
Гледайте вместимост над 8 кг, по възможност 1600 оборота. Като марки
Най-скъпите модели на Whirlpool,
AEG
Някои Бошове
Миле
Някои модели на Хаиер
Самсунг
Тегло над 70-80 кг
Хубаво чекмедже за препарати
Голяма врата
Душ система (при повечето я има)
Плавно регулиране на градуси и обороти
Лесно лавиране откъм настройки на време, брой плакнения и доп функции.

Общи условия

Активация на акаунт