На половин годинка става вече МАЙ-ското ни мече-клече

• 12 632
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
Най-накрая и аз да се запиша днес. До сега чистихме с половинката, без да знаем, че е задушница. Направо се изгърбих. Но и татето много ми помогна. Добре, че беше той.
Сиска, тъй и тъй ще изваряваш мас, защо не пробваш да направиш настойка с невен и така да мажеш малката. Аз го ползвам за какво ли не и в 99% има ефект. Ако ли пък няма - поне няма да навреди.
Момичета, това за социалния ви живот трябва вие сами да си го извоювате - малко по малко. Още от гаджета с моя мъж си имаме обща компания от приятели и поотделно всеки си има своя собствена - той не иска да излиза с моята, а аз с неговата. Така се редуваме, поне веднъж седмично всеки си излиза самостоятелно, а другия гледа бебо, защото майка ми я няма, а на свекито и двамата нямаме доверие да го гледа. Благодарение на това не ме хвана никаква следродилна депресия.
Това студено време много ме подтиска. Грее слънце, но духа прочутия сливенски вятър и направо ще е жестоко да изведа Гого навън. И без това едва ни минаха лишеите...
За обличането ние също се сърдим и не само това. Вчера докато го облека да излезем за кухнята такъв вой наддаде, че ни чу целия квартал и после през цялото време беше нацупен - бърчеше чело и ръмжеше заплашително. Абе бебешка му работа.
Честито на всички месечковци!

# 136
  • София
Сиска и обривът и хремата са признак на алергична реакция. Опитай се да направиш връзка между това, което е яла преди да се обрине . Ако е някакво комбинирано пюре, в него имаше ли съставки, които досега не е хапвала? Давала ли си някаква нова храна? Спри за някокло дни захранването и ще се оправи може би и без мазила особени.

# 137
Сиска и обривът и хремата са признак на алергична реакция. Опитай се да направиш връзка между това, което е яла преди да се обрине . Ако е някакво комбинирано пюре, в него имаше ли съставки, които досега не е хапвала? Давала ли си някаква нова храна? Спри за някокло дни захранването и ще се оправи може би и без мазила особени.
и пробвай с крем " Бочко" от 1 и нещо...при нас има много добър ефект при пъпки разни......и това с невена също става...но най-вече се успокой и като задреме Божа-лягай с нея....

# 138
Сиска ако хремата е преди захранването,пъпките може да са от вятър и студ.

# 139
  • Велико Търново
Благодаря ви момичета Hug!Аз,със свинска мас,че няма да я намажа няма,ама ей сега идва една приятелка и като я видя ми вика,че и прилича на претопляне и аз ей #Crazy,защото Божа е вечно гола,ама сега като се захлади май нещо съм се престарала откъм обличане,но веднага се взех в ръце и я оставих само по анцуг.Така или иначе ще спра да давам пюрета и каша да понеделник дано да се оправи.А за не спането и просто думи нямам.
Ох,отивам да готвя,защото трябва все пак да се вечеря.
Лека вечер и спокойна нощ! Hug

# 140
здравейте мами!
Да си похваля първо бебето, че откакто стана на 6 месеца и все едно бебе нямам а кукла. Занимава се доста време сам, заспива си сам, като отида при него почва да мърка като коте от кеф, но като се махна не се сърди. Пу, Пу все така кротичък да мие. А вчера си пропуснах фитнеса, защото бях на конференция. , не че не поспортувах у нас и сега съм с мускулна треска  Sad Явно в залата повече лафя, че не мога да се натоваря така хубаво.  Rolling Eyes
Та вчера на конференцията си избирахме нов председател и нов общински съвет. Отново ме избраха в общинския съвет, но председателя ни е някакъв дето не го познавам и едва ли ще ме избере точно мен за секретар. То и без това вече нямам време да им водя документациите. Вчера като за последно протоколирах конференцията. а и другото хубаво е че ме избраха за делегат на конференцията в София и тази година, но аз отказах, тъй като кърмя и няма как. Много ме е яд, защото вече едва ли ще се уредя да ида някъде с тоя нов председател. Естествено че ще си урежда своите хора като има да се ходи някъде по изгодно.

Страхотни снимки сте сложили пак. Всички са много сладки Калиан, Косьо, Ради, Никол, а Макси като го видях в първия момент викам - Я с нашата блузка се облякъл.  Laughing Става ли ви още? Аз оня ден едвам я наврях. Какво е това трико, не се разпусна малко да му се не види , че да си я носим по дълго.

Анита и тебе имам да черпя за хубавата приказка че Ивко приличал на мен. Ама всички ми казват че на мъжа ми  се е метнал.  Wink

Мимозке, жълтък още не съм дала, но мисля скоро да го почна. Той нали вдига хемоглобина. А на Ивко му чуха шум на сърцето и се надяваме че е от паднал хемоглобин и сега ще му правим изследвания, че да му го вдига малко. Хич не ми се иска хапчета да давам.

Сиска, люлката е на Чиполино , а цената е различна зависи в кой магазин. В Шумен съм ги виждала най-евтино за 160лв. Но ние я взехме от Хиполенд за 175лв, а ето Олчето за 176лв я е намерила. А бе в тези граници някъде трябва да е.

Наде, направо ме потресе поста ти за Кенар! Няма да си купуваме вече, не че много съм ги купувала досега де! А навън можеш да го изкарваш и при по ниски температури от -5 градуса, стига да не вали, да няма силен вятър и детето да е добре екипирано.

Добре дошла на мама бобидика и бебе Дани!   bouquet

# 141
Сиска, и аз да кажа нещо и да те поупокоя: първо се успокой, това, че Божа не е спала една нощ толкова колкото ти би искала не е такъв голям проблем. Спомни си само отначалото по колко време спяхме и по колко пъти на нощ ставахме. Сега вече свикнахме на някакъв друг режим и всяко отклонение ни изнервя. Успокой се ти, защото бебетата усещат напрежението в нас и стават още по-нервни.
А тези пъпчици по бузите си мисля, че трябва да ги види доктор и тогава да се предприемат каквито и да било действия. Бях се засилила да ти пиша за маста, но добре, че се шегуваш.
А за алергична реакция от храна да се появи хрема  newsm78 не съм запозната. Може и да е някакво моментно състояние, не настинка, нали и те сега се нагласяват на новите атмосферни условия, пък и парно ако имате изсушава въздуха.
Но най-важното да се успокоиш, надявам се вече да ти е преминала тревогата. Лека и спокойна вечер и спяща нощ!

# 142
  • София
Момичета, много съм притеснена. Константин е на 5 м. и 24 д. До сега е бил единствено на кърма. Днес захранихме с 20тина мл. млечна оризова каша на Милупа. Преди и след това сука кърма. Два часа след кашата и около час след кърмата започна да повръща. Първоначало повръщаше на фонтан, сега вече едва-едва изкарва някаква течност от стомахчето. Много е умарлушен. Докато чакам педиатърката, искам вашия съвет и мнение.
Опасявам се да не се обезводни, но пък като повръща нонстоп не смея да го кърмя...

# 143
Румя не знам какво да кажа,но може би е добре мъничко да суче ,поне малко.не знам.Дано не се повтаря тая случка,но реакцията най-вероятно е към млякото в кашата,трябва да се почва с безмлечна.

# 144
Руми, стискам палци Коко да се оправи по-скоро. Не мога да ти дам никакъв съвет, ние още каши изобщо не сме ползвали. Може и да е преял. Дано да не е гадния вирус с повръщане и разст....во. Не се притеснявай, след повръщането е нормално да е улмърлушен и отпаднал. Дно скоро да дойде педито, ако не - ако трябва нещо да помогнем да го караме някъде, ние за сега сме в къщи, ако нямате превоз - пиши.

# 145
  • София
Сиска Иван най-напред се обрина по ръцете и бедрата с много ситни пъпчици,които като ги пипнеш все е дно пипаш шкурка.След около два дни се появиха пъпки и по бузките и гушката,а брадичката му започна да се лущи,като лишейчета.Педито ми изписа един крем с който да мажа 2 пъти на ден и капки за алергия.Днес гледам,че пъпките са взели да позавяхват,но педито ме предупреди да пием капки и да мажа минимум 10 дни.Моето мнение  е,че трябва доктор да види Божа и дано всичко скоро да отшуми.
 Руми какво става с Косьо?На мен не ми се вярва да е реакция от кашата,въпреки че дано да е по-добре от нея отколкото да ви е хванал вируса.Пиши какво става.

# 146
  • София
Педиатърката дойде, прегледа го  и каза, че е твърде малък и не може да поеме отговорност да го лекува, не знаела какво му е, прати ни в болницата! Оттам го прегледаха, казаха, че не знаят какво е, ако се разболявал било още много ранен стадий... посъветваха ме да спра да го храня до утре и да му давам SMEKTA, която си е на основата на нишесте  #2gunfire

Поне от излизането навън се освежи и живна човечето, дано мине от самосебе си иначе утре ще ни приемат в болницата  Cry

# 147
  • Варна
Мимозка, мерси за комплимента!   bouquet Не можем да се мерим с момите обаче. Ама и Жулката, каква е принцеса все!!! Да е все такава сладка и хубавка!!!

Сиска, докато не види доктор пъпките не предприемай нищо и не мажи с каквото ти падне. Не знаеш от какво са пъпките все пак. Ние като се бяхме обринали от храна - лоша партида АМ се случи - докторката ни изписа капки Фенистил /дават се и на кърмачета/ и каза че пъпките ще отминат до 2-3 дни. Ако се задържат по-дълго, наистина може да е от претопляне, или пък алергена продължава да е в контакт с детето. Но при нас обрива беше по цялото тяло - лице, гърди, гръб, ръце, зад ушите, по крачетата... абе навсякъде.

Румя, как е малкия? Може би не му е харесала кашата, и е било тежко на коремчето. Но не го оставяй без мляко, дори и да повърне пак... Уф, дано се оправите бързо....

Ние днес се поразходихме в студа и се видяхме с една май-ска мама, тя даже преди пишеше тук. Ама голям студ навън.... Не знам за Макси, ама мене яко ме продуха вятъра...

Айде всички да се оправяте, и много цунки на бебоците  Hug

# 148
  • Варна
Пак съм аз

Румя, как така СМЕКТА, то не е ли за възрастни само. Ама че глупости!!!
На нас ни изписаха при повръщане и разтройство ENTEROL 250 - на сашета. Може да се дава на толкова малки деца. Обаче има лактоза вътре.... сега го прочетох. Абе все пак питай и фармацевт преди да вземеш нещо.
Ама и една здравна система имаме, както казва Макси: "Ба...Ма...."

# 149

Педиатърката дойде, прегледа го  и каза, че е твърде малък и не може да поеме отговорност да го лекува, не знаела какво му е, прати ни в болницата!
Руми, каква е тази докторка, нали е педи, нали поемат децата от раждането им, как може такова нещо  #Crazy, направо са престъпници ... като не може да поеме отговорност да си смени професията! Пълна идиотщина!
Стискам палци Коко да е добре!

Общи условия

Активация на акаунт