Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 988
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Учителите са доста натоварени с формалности всякакви, безкрйно ненужни, но пък задължителни. Предполагам че и след всеки тест трябва да се попълнят не знам си колко формуляра. Някой сподели, че и родители имат готовност да се включат в процеса, ами да се включат вместо да пишат стотици постове тук, колко им е важно ПО.  Някой са силни май само на постове, поне като количество.
Ами вероятно ще се включат. То още не е започнал процесът, та е рано да се каже кой на какво е силен.

# 271
  • София
Слънчевата, нищо не си разбрала. Пиша го като родител. Всеки си има служебни задължения и не може да се очаква, че учителят трябва да бъде по-загрижен от родителя за това какво се случва с детето. Ако учителят е по-загриженият от двамата, значи тези родители не си вършат тяхната родителска работа. За дванайсет години едно дете има десетки учители - ако те са по-загрижени, тогава детето трябва да е тяхно, а не на родителите. Учителят е на работа и прави това, което му е по длъжност. Родителят е този, който е най-заинтересован детето му да се развива и да учи добре, защото детето е негово, а не на учителя.

Ако ти си мой счетоводител трябва ли да искам от теб да ти пука за моята компания повече, отколкото на мен ми пука? Нека така да задам въпроса, за да разбереш. Твоя ли е фирмата или моя? Аз мога ли да те обвиня, че не си добър счетоводител, ако аз си питам ушите за фактурите и други неща и не ти ги давам навреме да ги обработиш? Ако аз постоянно те товаря с други неща извън счетоводството ти как ще си свършиш работата, кога ще я свършиш ? Примерно ако те карам да говориш ти с клиентите, вместо да си гледаш сметките. Не може за едно и също време да си свършиш работата и да свършиш моята работа.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 14:38 от Andariel

# 272
  • София
Гимназисти са. Когато се стигне до тяхното тестване, ако са нужни помощници , бих отишла. И съм почти убедена, че няма да има нужда да търся съмишленици, тоест всички ще са на мнение, че няма проблем децата да се тестват, за да са в училище.

# 273
  • София
Слънчевото е в гимназия - в момента тя нищо не може да направи. Но не ми е трудно да си я представя и като доброволка за тестването.

# 274
  • Варна
Трябва да има и родители, участващи в тестването, много ясно. Абсурд един учител да тества 20 деца за половин час, даже професионален лаборант да беше. Тез родители пък трябва да имат зелен сертификат. Та малко повече организация е нужна от едно голо искане и съгласие за тестване и присъствено обучение.

# 275
  • София
Слънчевото е в гимназия - в момента тя нищо не може да направи. Но не ми е трудно да си я представя и като доброволка за тестването.
На мен пък ми е трудно да си представя единайсетокласник, който има нужда да му помагат в тестването. Joy

# 276
  • София
Между другото, ако учителят е загрижен за детето повече от родителя, значи трябва да се сигнализира на ОЗД за това дали родителят изпълнява задълженията си.

# 277
Ами ето аз написах, е нямам възможност да отсъствам от работа за да съм доброволец и при най-добро желание. Тези дето са свободни от родителите пък нямат зелен сертификат. А по тази логика, че сме най-заинтересовани за обучението на децата си и всичко е в наши ръце хич и не съгласна. Да, заинтересована съм, но нали в съвременния свят ролята на училището и учителя е да обучава, на лекаря да лекува, на шофьора да закара автобуса от точка А до точка В. Освен при лекаря да ходим да помагаме за операцията, все ще задържим нещо и ще сме от полза, докато оперират близките ни. Можем и на шофьора да помогнем докато детето се вози в автобуса.

# 278
  • Русе

На мен пък ми е трудно да си представя единайсетокласник, който има нужда да му помагат в тестването. Joy

Хубаво би било да се чете последователно.  Не е само тестването. Но както и да е. Имате предостатъчно време.Можете да си го използвате както си искате.

# 279
  • София
Именно, ролята на учителя е да обучава, а не да прави тестове, да събужда детето за училище или да следи то да е с направен тест, за да е в клас. Отсъствията са проблем на родителите, а не на учителя. Учителят трябва да влезе в клас и да си предаде материала и да изпита децата. Грижа на родителя е да осигури присъствието на детето.

Лекарят ще направи операцията, ако пациентът се яви в болницата, има изследванията. Хирургът няма да ходи и да го кани този пациент "аман-заман, ела да те оперирам".

Когато съм на работа, аз съм на работното си място. Ако родителят не си доведе детето, няма и да има час и аз няма да му се обаждам да го моля да си води детето. Като не иска - тогава ще се прекрати правото му да ползва терапия и толкова. Веднага на свободното място ще бъде изпратено друго дете и неговите родители ще го водят редовно, а ако не го водят - и те ще изгубят правото.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 14:35 от Andariel

# 280
  • София
За гимназистите няма да са нужни доброволци. След едно, две правене на тест и ще са без грешка. И спокойно могат да идват 15 минути по-рано, за да не се отнема време от първия час. Ние специално вече сме правили домашни тестове със слюнка на тийна, предполагам, че и много други са правили и децата са почти обучени.
 Проблемите са само за малките ученици.

# 281
  • София
Мда, май си права Grin

Е нищо, де - може да носи касетите с тестовете поне Hug

# 282
Аз мисля, че трябваше да оставят малките на училище и да се тестват големите.

# 283
  • Русе
В името на полезната дискусия. Учители споделиха до какво се свеждат формалностите в нашето училище по отношение на тестовете. Вчера говорих точно с гимназиален учител. Все пак не всички гимназисти са в ЕГ и МГ. Първото за което се сещам - несъгласие , формализъм ,попълване на формуляри, които при нас не са никак малко се оказа. Не вярвам някоя помощ да е излишна.  Това че не е дефиниран пътя за нея , не значи че не може да се намери. Дефиниран е проблем, с хилене и "остроумие" дали ще ви стане по-леко. Може би. Но не аз съм проблемът.

# 284
Лекарят ще направи операцията, ако пациентът се яви в болницата, има изследванията. Хирургът няма да ходи и да го кани този пациент "аман-заман, ела да те оперирам".
Ами не няма да направи нищо лекарят,защото е спрян плановия прием и в момента се лекува само ''единствената ''болест.А това се случва и поради факта,че тръгнахме на училище с девиза ''без маски,без мерки и без тестване'' . Е не изкарахме и месец.

Та ако още два месеца се дърпаме на кой какви са му правата и задълженията ....и първия срок е заминал , а доста хора ще са в по-тежко здравословно състояние поради забраната да се лекуват.
Едните имали парава, другите не им влизало в задълженията , а останалите -ентусиасти  .
 Ето трета година - едно и също.
Като не могат да се организират за групово тестване родителите на децата нуждаещи се от помощ, спокойно могат два пъти седмично в удобно за тях време да минат и през лаборатория и да пратят хлапето  на училище направо с резултата.
Никой не е длъжен никому съгласна съм .Ако предлаганото по някаква причина не ни устройва , стига да има желание решения ще се намерят.

Общи условия

Активация на акаунт