Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 020
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 315
  • European Union
Ясно, тестването на децата е унижение за учителите. Не е истина, е...ти самочувствието. На фона на мързела.
За мен е. Точно както за теб би било, ако от утре те задължат да сменяш памперса на детето на шефа, преди да започне оперативката.
Може и да съм мързелива. Но хора, които поставят такива квалификации, са ми в друга категория.

# 316
  • София
Успокойте се - само децата до 8-9 годишна възраст ще имат нужда от малко помощ. Големите ще се оправят сами и няма да са ви такава тегоба.

# 317
За мен е. Точно както за теб би било, ако от утре те задължат да сменяш памперса на детето на шефа, преди да започне оперативката.
Може и да съм мързелива. Но хора, които поставят такива квалификации, са ми в друга категория.
За това нямам шеф. Можеш и ти, с тази разлика, че трябва да се адаптираш. Когато няма клиенти/пациенти/ ученици и т.н, заплата няма. Наистина си ми в друга категория, защото ти плащам заплатата.

# 318
Редовно се занимаваме с еквивалента на памперса. Отрещната страна имала права и винаги е права, за всичко и всички претенции трябва да се удовлетворят. Скоро ще искат и да го облизваме с език. Щото сме задължени и сме се  били клели, например.

# 319
  • София
VV, на Кети работата е лесна - тя винаги може да мине в сектора на частните уроци. Няма какво да й размахваш пръст на нея и да й обясняваш каква нещастница е.

# 320
VV, на Кети работата е лесна - тя винаги може да мине в сектора на частните уроци. Няма какво да й размахваш пръст на нея и да й обясняваш каква нещастница е.
Ще мине друг път. Друго си от дивана и после на банкомата. Само, че ние родителите от дивана пари не получаваме. Пък трябва и да ги храним тези деца.

# 321
  • София
Предлагам ти да започнеш да лежиш на дивана като учителите - пред компютъра да водиш часовете на няколко класа, домашните им да провериш и контролните да направиш.

# 322
  • София
Прекалено много нападки започнаха да валят в тази тема..
Според мен неуважителното отношение към учителите е една от основните причини да не искат да поемат това допълнително задължение.
В началото нямах нищо против да тествам децата, но с тези нападки и опити да се вмени вина на учителите, видиш ли какви сме мързеливи, ме карат да се настройвам точно за обратното и да не желая да ги тествам. Точно тези, които пропагандират за обединяване на обществото, правят обратното с поведението и изказванията си.

# 323
Предлагам ти да започнеш да лежиш на дивана като учителите - пред компютъра да водиш часовете на няколко класа, домашните им да провериш и контролните да направиш.
Ехаааа. Уплаши ме.

# 324
  • София
Защо да те плаша - като разсъждаваш на принципа на онзи герой от приказката, дето казал на селянина - какво ти е на теб - ори-мели-яж - давай, покажи го това лесното на ори-мели-яж!

# 325
Защо да те плаша - като разсъждаваш на принципа на онзи герой от приказката, дето казал на селянина - какво ти е на теб - ори-мели-яж - давай, покажи го това лесното на ори-мели-яж!
Пак ще ти го кажа, държавната работа не е като тази в частния сектор. Пробвай и тогава ела пак да си говорим.
В пандемия сме. Всеки прави и невъзможното да живеем що годе нормално. Какви унижения, какви дл.характеристики.

# 326
  • София
Основно съм работила в частния сектор. Не знам какво се опитваш да ми кажеш. В частния сектор също има граници и когато хората са претоварени, те започват да допускат грешки. После и да им орежеш и да ги накажеш, хората ще си тръгнат. Ти ще си наемеш нови хора, но и те ще си тръгнат, защото в един момент ще ти теглят една кратка. Работникът все ще си намери работа, но на работодателя ще му страда работата и ще губи заради претоварването на работниците и грешките, от които клиентите ще са недоволни.

# 327
  • София
Абе то и на мен миналата учебна година не ми влизаха в характеристиката много дейности, които се налагаше да правя, но и нямах много избор. Имам много колеги с деца в училищна възраст, които си стояха у дома с децата, покрай ДО. Не съм възроптала, защото няма правилен ход в тази ситуация.

# 328
Има разлика. Тестването е временно. Няма да ти го впишат в дл.х- ка. Предполагам, че проверката за зелен сертификат също не е работа на сервитьорката или охраната в МОЛ- а, ама я вършат.

# 329
То и отношението към "мафиотите с бели престилки", "некадърници с купени дипломи" и т.н. е едно хронично  хубаво, хубаво...
Ама ей на, говедата блъскат и мълчат. Орязаха парите за първа линия- пак блъскат и мълчат.  От ковид никой не разбираше- набутаха ги в ковидните- научиха се.

Общи условия

Активация на акаунт