Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 030
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Има разлика. Тестването е временно. Няма да ти го впишат в дл.х- ка. Предполагам, че проверката за зелен сертификат също не е работа на сервитьорката или охраната в МОЛ- а, ама я вършат.

Все същото е, защото тези тествания ще ги има дълго време. Да, и на сервитьорите не им е работа. Преди няколко дни се излъгах да вляза в един мол и сигурно пет пъти трябваше да си показвам сертификата и го проверяваха.

# 331
  • София
Правите и невъзможното? Пробвайте с уважение към учителите или това е отвъд невъзможното..
В Германия надали отношението към учителите е такова! Ако обществото ни беше по-адекватно много бързо учителите щяха да се мотивират за допълнителното задължение и не говоря за пари.

# 332
Правите и невъзможното? Пробвайте с уважение към учителите или това е отвъд невъзможното..
В Германия надали отношението към учителите е такова! Ако обществото ни беше по-адекватно много бързо учителите щяха да се мотивират за допълнителното задължение и не говоря за пари.
Уважаваме ги. Тези, които са заслужили. Например госпожата по немски език на голямата дъщеря. Миналата година я съжалих с ДО. С две малки деца е. Часовете бяха пълен провал. После направи всичко възможно да наваксат, даде всичко от себе си.
Но не мога да кажа същото за учителката на малката дъщеря. Не можа да си скрие усмивката, че минават онлайн, защо?!
До човек е, не до професия.

# 333
  • European Union
Редовно се занимаваме с еквивалента на памперса. Отрещната страна имала права и винаги е права, за всичко и всички претенции трябва да се удовлетворят. Скоро ще искат и да го облизваме с език. Щото сме задължени и сме се  били клели, например.
За съжаление е така. Затова и стотици лекари и медицински сестри емигрираха и никога няма да се върнат.
Аз съм убедена, че лекарската професия е много по-трудна от учителската. Трудът на санитарките е непосилен и неплатен. Аз не бих могла да работя това и за ден. Но и никога не бих им казала, че аз им плащам данъците, а те са ми длъжни.
Така в анонимен форум лесно лъсва интелектът на пишещите.

# 334
  • София
VV и като я съжали какво направи? Ох, съжалих я! И толкова. С нещо помогна ли й?

# 335
Аз пък не разбирам защо за пореден път се вменява вина на учителите. Никой учител не е длъжен да се нагърбва със задачата да следи за изпълняването на процеса по тестване - не защото е мързелив, а защото това е преди всичко отговорност. Поредната в ежедневието на учителите. Който не е имал родител, практикуващ учителска професия в семейството, или самият той не е учител, не знае и говори на едро, защото така е удобно. Дайте да изкараме учителите мързеливци, нещастници, търсещи келепира. Като сте толкова велики, защо не си обучавате децата сами? Нали разбирате от всичко, къде ти пък някакви учители ще имат право на глас и на претенция. Не можете да разберете, че без учителите няма училище. И че учителите също като лекарите са под натиск - онлайн обучението е изтощаващо, двойно повече работа има, отделно че трябва да се запълват и пропуски на индивидуални деца, които по една или друга причина са били аут от учебния процес за определено време. Сега и при присъственото обучение се вменяват допълнителни отговорности и се усложнява възможността за качествен учебен процес.
В така цитираната и бленувана чужбина учителят е СВЕЩЕНА дума, там никой не смее да се опълчи на учителя, защото той винаги е прав. А тук само се бият в гърдите повечето родители колко били преучили, колко били велики, учителите нищо не стрували. Ми като не струват защо не обучаваш ти скъпото си отроче? Изобщо някои хора си живеят в заблуди, вярват си в безумните твърдения.
Това че от МОН не предлагат адекватни разяснения и адекватни разпоредби, не означава, че учителите са ви виновни за нещо. Втасахме я цялата работа, щом сме почнали да осъждаме единствените, които правят нещо за децата извън семейната среда. Да си добър учител, не означава да се нагърбиш със задачата на лаборант, на медицинска сестра или пък на лекар. Никой не е длъжен да разбира от всичко. Да, необичайни времена са, да, пандемия е, но все пак не бива да прехвърляме цялата отговорност на учители и на лекари и да плюем по тях, защото без тях картинката ще е още по-плачевна.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 17:09 от ღ Andrea ღ

# 336
  • вкъщи
Нямам думи и няма смисъл да анализирам мнението на дамата, за която учителите лежат на дивана по време на ОРЕС. Всъщност работата им се увеличава тройно. Факт.

# 337
  • София
Тогава дамата да си прибира детето и да си го обучава вкъщи или да му наеме частни учители. тогава всичко ще е както  иска.

# 338
Редовно се занимаваме с еквивалента на памперса. Отрещната страна имала права и винаги е права, за всичко и всички претенции трябва да се удовлетворят. Скоро ще искат и да го облизваме с език. Щото сме задължени и сме се  били клели, например.
За съжаление е така. Затова и стотици лекари и медицински сестри емигрираха и никога няма да се върнат.
Аз съм убедена, че лекарската професия е много по-трудна от учителската. Трудът на санитарките е непосилен и неплатен. Аз не бих могла да работя това и за ден. Но и никога не бих им казала, че аз им плащам данъците, а те са ми длъжни.
Така в анонимен форум лесно лъсва интелектът на пишещите.
Чудесно. Квалификация от учител, който не ще да си мръдне пръста, не.. по- скоро е унижение да направи нещо за обществото. Благодаря. Ще ви давам за пример в моето обкръжение.

# 339
Прекалено много нападки започнаха да валят в тази тема..
Според мен неуважителното отношение към учителите е една от основните причини да не искат да поемат това допълнително задължение.
В началото нямах нищо против да тествам децата, но с тези нападки и опити да се вмени вина на учителите, видиш ли какви сме мързеливи, ме карат да се настройвам точно за обратното и да не желая да ги тествам. Точно тези, които пропагандират за обединяване на обществото, правят обратното с поведението и изказванията си.

Има нещо такова. Аз не мога да разбера защо са тия нападки срещу учителите на ппследнит страници Навеждат ме на мисълта, че не е невъзможно гневни родители и да почнат да търсят отговорност от учителя защо е изтествано така детенце, а не иначе.

Но няма как, на учителите ако им се плати допълнително това до някаква степен ще компенсира неприятното допълнително задължение, а просто това е начина да се върнат децата в клас. Ще трябва малко да се посмирят претенциите и нещата ще потръгнат. Те децата сами ще се научат много бързо.

А родителите вместо да знаят много, да вземат да идат да се ваксинират, п е срамота да нямат зелени сертификати и да помогнат, вместо само да изискват.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 17:43 от Iris04

# 340
  • София
Ех, това общество! Ех, как точно от другите искате да правят нещо за обществото! Вие със Санака какво направихте като толкова милеете за обществото? Отидете доброволци в някое училище, в някоя болница, та да видим и ние личния ви пример за обществото!

# 341
Май тези със зелени сертификати са многознаещи,  нито един не заяви в темата желание на помага в тестването. Или само един, ако не се лъжа.
Останалите ще се ваксинираме не когато ни нареждат, а когато е безопасно. Да работят по признаване на антителата и ще се отзова.

# 342
  • София
Май тези със зелени сертификати са многознаещи,  нито един не заяви в темата желание на помага в тестването. Или само един, ако не се лъжа.
Останалите ще се ваксинираме не когато ни нареждат, а когато е безопасно. Да работят по признаване на антителата и ще се отзова.
Аз се заявих. Има и други, които се заявяват в други теми.

# 343
Е, много условия, много нещо!
И аз искам да караме на здрав разум, ама няма.
Не съм майка на дете 1-4 клас, но ако има нужда от помощ, нямам против да помагам за тестуването. Имам сертификат, два, от двата вида по един, сравнително топли и пресни. Вероятно имам петцифрени антитела. Не искам да излиза, че си натрапвам помощта, ако не я искат. И се опасявам, че няма да ми хареса практиката по тестуването, ще се обадя и ще стане скандала. И да, любопитно би ми било дали ще има криене на положителни резултати.

# 344
Ех, това общество! Ех, как точно от другите искате да правят нещо за обществото! Вие със Санака какво направихте като толкова милеете за обществото? Отидете доброволци в някое училище, в някоя болница, та да видим и ние личния ви пример за обществото!
Защо в болница? Правя това, което е свързано с моите клиенти. Помогнала съм на много от тях безвъзмездно относно икон.криза. Да, работила съм извънредно, и през почивни дни. На 23.12  докато другите пазаруваха за празниците, аз седях в офиса до 20 ч да чета новите наредби, инструкции и помощи. Смятам, че съм по- полезна, в това което правя в момента. Нямам против да отида и в училище, но желаещите са повече и съм излишна.

Общи условия

Активация на акаунт