Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 984
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Санака, Аш, вие не разбирате защо няма да сработи тестването, защото за вас/нас това е начинът, държим децата ни да имат своята нормалност, доколкото е възможно в тази ситуация. Не вярваме, че ще заразяват децата ни с тестове, освен това сме готови да понесем някои неудобства, за да се чувстват по-добре те.
Но вижте с какво отношение подхождат към проблема хората, от които зависи изпълнението (от стената на Стаматов) :
Скрит текст:
Писмо от МОН за правене на тестове на малките ученици.
Толкова - писмо!
В петък вечер - писмо, като онези-имаш да плащаш 5 лева за ток.
Само дето в случая ситуацията е невероятно сложна!
Толкова сложна, че включва всички родители, ученици, цялото училище.
Преобръща цялата досегашна дейност и оставя назад обучението.
От разговорите с министъра по време на отраслов съвет получихме категоричното му уверение, че ще има заповед (или инструкция) с негов подпис, със стъпките които се очакват от нас.
После са решили просто да ни пишат писъмце…
Не, че ми е за първи път да се усещам изоставен от МОН, но вярвах, че поне ръководството на МОН осъзнават каква изключително сложна организация и логистика е това ново, необразователно задължение.
Оказва се, че ще правим съвсем доброволно тестване на учениците. След като не ни нареждат, а само ни пишат…
Излиза, че МОН ни пише директорът да организира най-голямата доброволческа организация -УЧИТЕЛИТЕ да вземат да се самоорганизират и да направят тестове на всички които са решили да се върнат в училище!
Доброволческият отряд след като приключи тестването, след като си изкара часовете, взима лап-топа и продължава в ОРЕС- за да помогне и на другите- които не искат да се върнат да учат.
Законово цялото това положение е беззаконие! Но остава в полето на директора!
Директорът отново е изоставен сам в правенето на поредната важна държавна задача. Да си носи и своята, и на други отговорност. А пък ако вземе, че обърка нещо… а, ако вземе, че има и друго мнение…

Не знам вие как се усещате, но при мен е усещане за анархия!
За мен пред образователната система е поставена катастрофална задача! Трябва време за по-доброто й обмисляне и изпълнение!
Ние може да сме като на война, но НЕ СМЕ ВЪВ ВОЙНА!
Трябва да се мисли и действа мъдро и отговорно!
Освен това, вижте какво е отношението от страна на родителите, в училища, за които вчера споменах...
Скрит текст:
Вече смятам, че изобщо не трябва да се дава право на избор на никого, нито на учители, нито на родители. Мисля, доказахме се вече, че разумни решения не можем да взимаме.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 20:43 от Слънчевата

# 226
Така е, но управляващите също вземат неразумни и хаотични решения - например въвеждането уж на зелен сертификат без никакъв на практика  контрол.

Иначе за тестовете - добре е, че тази допълнителна отговорност за учителите ще бъде компенсирана със заплащане, това ще ги мотивира.

# 227
  • София
"Само дето в случая ситуацията е невероятно сложна!
Преобръща цялата досегашна дейност и оставя назад обучението."

Нечовешка драма! Чета и лея сълзи из ведро. Sob Жана Д'арк ряпа да яде! Rolling Eyes

# 228
  • София
Мхм, отдава му се драматизма. 😂
А дорде даскалици бъркат манджи, пият кафе и пушат пред камерите преподавайки, тогава обучението не отива назад?

# 229
  • София
Добре, де, кои са тези даскалици? Като говорите така, значи сте видяли или сте разбрали за даскалици на вашите деца. Ако смятате, че бъркат манджи и пушат или пият кафе, се изяснете с тези даскалици. Това поне е лесно.

# 230
  • София
Анди, ти не си ли виждала клипчетата, които се въртяха в нета? Заповядай!
https://novini.bg/bylgariya/obrazovanie/627236
Бивш съученик на детето ми сподели, че онлайн обучението му по история се е изразявало в изпращане на план в Школо и връщане на реферат по темата, пак там. Цяла година. Това обучение ли е?
Аз нямам претенции към учителите на детето ми. Също така чакам с нетърпение да се завърти колелото и да стигне тестването до гимназистите. Ако не унищожат идеята още в зародиш, разбира се, загрижени директори, като този! 😡

# 231
  • София
Не съм виждала. Учителките си имат директори и те трябва да контролират как стават часовете.

# 232
  • София
Допълних с линк към новината, но с търсене в гугъл, можеш да откриеш и видеото. Аз съм го гледала и съм в потрес!

# 233

Мисълта ми беше, че искат да легализират нежеланието си да преподават и на деца в класната стая присъствено, и на деца, които са у дома. Иначе съм наясно за проблемите, които някои учители и директори създаваха на родители, дръзнали да поискат ОРЕС.
Аз не искам да легализирам нищо. Аз не желая да преподавам по този безумен начин, а и нямам необходимото за да го осъществя. Когато бяхме на ротация и се случеше да водя ДО часове от училище, връзката беше ужасна и половината час заминаваше в опити изобщо нещо да чуя или мен да чуят, ако се зареди всичко. При наличието на ученици, които се обучават от дома си, докато другите са на училище, няма да мога да имам връзка с тях, и ще се принудя, просто да им изпращам материали, а да проверявам знанията им извън часовете, за което отново никой няма да ми плати. Така както в момента не ни плащат допълнителната работа, заради някой, който не искал да става половин час по-рано, образно казано.

Госпожо, кого се опитвате да заблуждавате? Хем така, хем онака. Кое последно? А защо пък да не си останете у дома, че е най-лесно? Добре, че не сте учител на моето дете. И как така Вашето училище има бюджет за награди - почивки за отличниците (споменавали сте го в предишни коментари), а няма бюджет вече трета година за качествена интернет връзка? И това, ако не е нежелание за работа, кое е? И какво направихте лично Вие, за да имате качествена интернет връзка в училище - казахте ли на директора, изискахте ли такава на педагогически съвет или по някакъв друг начин?

# 234
  • София

Нечовешка драма! Чета и лея сълзи из ведро. Sob Жана Д'арк ряпа да яде! Rolling Eyes
Виждам го като следващия хит на Веско Маринов Grinning

Стаматов да вземе да се кротне с изказванията, защото има много лошо влияние над колегите си. На хората от гилдията малко им трябва, за да залитнат в негативизъм.

# 235
  • София
Детето ми е седмокласник и въпреки това не мисля, че сега е подходящ момент да ги върнат присъствено. За тестването съм, но не ми допада идеята да не се карантинира класа при болен ученик.
Имала съм възможност да наблюдавам как протичат часовете по различни предмети и виждам, че учителите се стараят. Разказват, показват презентации, изпитват, проверяват домашни, има обратна връзка. Който иска да учи, ще учи и на ДО.

# 236
Като се сетя същият този изтерзан и изоставен човечец какво помещение беше определил за изолатор миналата година...
Да видим как ще отговори на въпросите под публикацията какво правят съюзът на работодателите и синдикатите, за да защитят членовете си освен да пускат сълзливи статуси във ФБ.

# 237
Каквото прави и БЛС. Подписва чинно и безропотно каквото му поднесат под носа. И каквото правят всички на първа линия- пустосват, ядосват се, бачкат, скапват се, някои и умират на работното си място и слушат от началствата :"Ами това е положението, ако не ти харесва- напусни".
 А тестването трудно ще сработи заради впрегнатите в колата орел, рак и щука.

# 238
  • София

Виждам го като следващия хит на Веско Маринов Grinning
Мхм,
Печал, самотност и тъма,
а в нея - вопъл на сираче. Smirk

# 239
Аз съм в потрес от това, което се случва. След като в групата на класа ни попитаха дали сме съгласни да се тестват децата се събраха достатъчно подписа,  за да се върнат присъствено. Следва обаче едно голямо НО. Трябва да присъстват доброволци със зелен сертификат от родителите на всяко тестване, а и ако са положителни тестовете трябвало да се прави задължително ПСР. Естествено че по този начин желаещите родители дадоха назад и се отказаха. Как един път не преписахме правилно от Европа, а винаги допълваме  някаква тъпотия.
Първо бях бясна, вече съм по-скоро отчаяна.

Общи условия

Активация на акаунт