Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 982
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Точно така е и в Европа. Бързите училищни тестове се потвърждават с ПСР. Кое притесни родителите?

# 241
Присъствието на доброволци два пъти седмично притесни родителите. Аз съм ваксинирана, но не мога да си позволя всяка седмица да закъснявам за работа с часове за да присъствам на тестването, и то два пъти седмично. А за ПСР трябва да се уточни кой ще издава направлението, защото не всеки родител може да си позволи да заплати тази сума, за да потвърди бързия тест в училище. И така един по една причина, друг по друга ще се откажат, но иначе се тръби колко са загрижени от министерството да върнат децата в училище, но как родителите отказват да им тестват децата и няма да има какво да направят.

# 242
  • София
Естествено, че ще ги притесни! Родителите каква работа имат да правят тестове? щом родители като доброволци могат да присътват, то същите тези всички родители могат и вкъщи да си тестват децата. Цялата история е толкова неизмислена, че няма накъде.

# 243
Когато моето дете беше в малките класове имаше доста майки, които не работеха и си вземаха децата от училище.  Родители придружаваха класа на екскурзия в музей, или в оланината. Едва ли е проблем, в класа да има свободен поне един родител.
Всъщност ако толкова желаят децата им да са ПО както говорят едно доброволство нищо не е.
Да не би сертификата да е проблем?

Иначе за ПСР, няма как, само този тест не се признава просто.

Ако не бяхме толкова скапано общество пълно с мошеници, можехме и вкъщи да си тестваме децата. Утре ще има филм по Нова  за стотици фалшиви серификати от медицински лица, та за един тест няма да се намери цаката.

# 244
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Всичко е много заплетено, тъй като неприятната истина е, че
на една част (не знам дали мога да я река немалка, ще се радвам, ако не съм права) от родителите не може да се вярва, че ще правят тестовете вкъщи реално. Иначе по-добър вариант от това няма - бързо и лесно, после всеки си хапва, мие си зъбите и заминава с песен на училище. Но това масово отричане, хвърляне на близалки и всякакви други веселби всъщност показва дереджето.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 22:33 от LemonDesi

# 245
  • София
От цялата дандания с тестването оставам с впечатлението, че това е доста успешен политически ход. Хем се прави нещо, което всъщност е нищо, хем родителите са виновни за всички беди. Лоши са тези, които искат ПО, защото безотговорно искат да си изпратят децата. Лоши са и привържениците на ДО, защото нехаят за образованието на децата си. Да не забравяме и лошите учители, които не искат да джуркат лиги по половин час на ден. А това за родителите доброволци изобщо не си представям. Синът ми примерно е втора смяна и няма как два дни седмично да съм отпуска или да отсъствам от 12 до 15 часа.

# 246
Единствените ваксинирани родители сме в класа, но няма как да поемем всички дни, ако бяха повече родители и се редуваме даже с удоволствие бих помогнала.
Аз нямам вяра тестовете да се правят вкъщи, все пак живеем в България.
И не на последно място нали тестването е за да не ходят положителни деца на училище и да разпространяват вируса. В Германия мисля, че последно се карантинира само детето и другарчето по чин, малките ученици ползват тест тип близалка, правят го сами в час, а учителката само го отчита. Информацията ми е от първа ръка, племенникът ми е трети клас там.
Тук теста да е с плюване, после с доброволци, задължително да е ПСР без да има изграден протокол, кой ще плаща ПСР. Накрая и целия клас се карантинира. Ами за мен това са допълнителни стъпки, които да накарат родители и учители да се откажат. Освен това не мисля, че са нужни каквито и да било анкети-спуска се единен протокол за тестването и който не е съгласен си оставя детето онлайн. Така само ни хвърлят прах в очите как много искат да върнат децата в училище, но видиш ли родителите не са съгласни.

# 247
  • Пловдив
Е, сега, надявам се, вече се изясни защо онази анкета преди година не събра никава подкрепа. Тестовете вече "чукат" на вратата ни и хаосът в регламента е още по-голям. Никой не излезе ясно и конкретно да обясни как, аджеба, в България, ще се случи това. Защото аргумента, щом другите могат, ние що да не можем всъщност е неприложим. Неприложим е защото ситуацията тук е боли ме, сърби ме, драго ми е. Вирусът не може да бъде спрян. Точка. Колкото умрат, умрат. Пак точка. Аз не искам ваксина, не искам тест, нищо не искам, защото спазвам мерките и правилата. И така целия народ. Примерен, дисциплиниран, спазващ мерките и правилата, пък болници и гробища препълнени. Но пък самочувствието как само нашата нация Бил не успя да я чипира напира и прелива в гордост какъв уникален интелект притежаваме......

# 248
Но вижте с какво отношение подхождат към проблема хората, от които зависи изпълнението (от стената на Стаматов) :
За радост от точно този човечец нищо вече не зависи.
Последни напъни са му това.
Но нека си пише постове и пуска глуповати картинки във фейсбук.

Интервюто от тази сутрин със Стаматов и Денков.
https://www.btv.bg/video/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/za-te … i-uchitelite.html

Утре ще има заповед. Така или иначе децата се връщат в клас, там, където им е мястото.
Надявам се...не, сигурна съм, че след дни ще върнат и големите.

Е, аз нали ви казах! Sweat Smile

# 249
  • София
Още преди няколко седмици попитаха всички родители съгласни ли са децата да се тестват и над 85-90% казаха, че не са. Това с тестовете сега е популистки ход, чиста демагогия, защото мнението на родителите е известно и това няма да проработи най-вероятно. Наистина, нека родителите да са виновни е схемата. Тук за всичко е виновен всеки друг, не и управляващите и до края на пандемията така ще се изпокараме, че няма да можем да се гледаме.

# 250
  • София
Да, популистки ход е - ето, ние опитахме, ама вие, родителите, не ставате.

# 251
Аз не разбрах, в понеделник издава нова заповед  която влиза от ? И децата се връщат от ?

# 252
  • European Union
Децата се връщат от четвъртък, АКО дотогава са доставени тестовете до училищата и родителите са предали подписаните декларации на хартия (в 21 век!).

# 253
  • BG
Скептична съм относно осигуряването на 50%съгласие от родителите.

# 254
Скептична съм относно осигуряването на 50%съгласие от родителите.
В такъв случай децата ще си учат дистанционно.

Децата се връщат от четвъртък, АКО дотогава са доставени тестовете до училищата и родителите са предали подписаните декларации на хартия (в 21 век!).
От сряда се връщат.
В някои училища в страната тестовете вече са доставени.

Вярвам, че брой заболели също тепърва ще спадат.
Така, че скоро и тестването ще отпадне. Да видим кога и дали.

Общи условия

Активация на акаунт