Тема 5 - Февруарски мами 2022 г. 👶

• 37 143
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Аз честно казано изобщо не бих могла да следя дали съм усетила нещо 2-3 часа или преди 1 час....като цяло мисля, че не е на равни интервали. Сутрин може да усетя някакво ритниче и най-често - вечер като легна да гледаме някой филм. През деня усещам пристягания като се пренатоваря или като ми притиска пикочния мехур, ама никога не съм следила интервали, това с броенето даже не знам как би станало, струва ми се трудоемка задача да седиш да дебнеш... Simple Smile

# 121
Последната седмица е застанало така, че постоянно ме рита в пикочния мехур.
Не знам кой ти го е казал това за 7 месец ама за мен не е вярно. С първата ми бременност бебето още от началото беше с главата на долу и точно 7-8 месец усещах стабилни ритници, дори на моменти болезнени, буквално се вижда изкривяване на корема от мърдане.

# 122
Не се настройвай така Klow, моят човек е с главата на долу от миналия месец и си го усещам както и преди. Хълцането също му го усещам, по него се ориентирам, че още е с глава долу в ляво.
За корона се бяхте заговорили, с мъжът ми от миналата седмица сме сополиви, температура 37.1-37.4, лека кашлица и мин. събота той излезе позитивен, а аз не. Тествах се още 3 дни-все отрицателни, та вече не знам и аз какво да вярвам. Още ни е леко запушен носа, това е, мисля че липсата на паника ни “спаси”, защото не беше нищо особено, аз пих един парацетамол за цялата седмица и това е. Ще си пусна един тест за антитела края на седмицата, често казано се надявам да съм го изкарала поне да не го мисля като дойде време за раждането, че ако влезеш да раждаш с ковид май е страшна хамалогия и те държат(и бебето) по цифра време.

# 123
Ами аз имах 2 положителни теста, моят приятел също е положителен. Стоим си заедно, затворени. Не мога да кажа, че сме го изкарали, то още не сме де, тежко. Аз имах хрема, вече нямам почти, нямам никакво обоняние и вкус, което е най-кофти, но гледам да ям различни неща заради бебето. Надявам се да си изкараме карантината, всичко да е наред с бебето, и да имам антитела за да не се притеснявам допълнително.

# 124
Нали уж делта варианта си беше с обоняние, не знам. Аз съм с ограничено такова, защото носът ми е много запушен и наблягам на риба сега, защото по принцип не я обичам Joy
В лидъл са пуснали ей от тези кофи, плюсът е че са с обикновен плик, аз иначе мислех да купя от онези с касетите, но консумативите излизат златни..

# 125
Точно мисля след малко да ходя да го видя и взема най-вероятно това кошче Simple Smile

# 126
Бързо оздравяване на болните!
Аз си хвърлям памперсите в нормалното кошче 😁 Достатъчно често се пълни и го махам. Приятелка слага в допълнително пликче, аз не си правя труда. Вкъщи не мирише прекалено лошо.
За ритниците - малкото се е обърнало с главата надолу, пак си се усеща. Доколкото знам, броенето е веднъж дневно когато бебето обикновено е активно, броят се 10 помръдвания (различни от хълцане) и се засича за колко време са станали.  На всеки 2-3 часа няма да имам нерви да броя. Мисля да почна да го правя най-рано след месец.

# 127
И каква е идеята да са точно 10, нещо не схващам логиката защо е нужно това броенето?

# 128
Трябва да фиксират нещо - или колко движения има за дадено време (примерно половин час), или за колко време ще направи фиксирано количество движения (примерно 10). Няма особено значение, освен че лесно се помни и лесно се смята. По мое впечатление лекарите нямат нито време, нито желание да смятат. И като им кажат "за 23 минути имаше 7 движения" не могат да си сметнат това добре ли е или не.

# 129
Мен не са ме питали никога за броя на движенията на бебето, а са ме преглеждали 5- ма различни лекари при първата ми бременност. За това ми е толкова странно защо е нужен този брой.

# 130
Ми някакъв стандарт се води дали бебето ви е достатъчно подвижно, доколкото подвижността е критерий дали е здраво и се развива добре. Но не всеки доктор съветва в тази посока.

# 131
Надявам се да не ме карат да броя. То ако намали движенията ще усети майката със сигурност и без да брои.
Иначе за кошчетата, ходих и ги гледах, но не можах да преценя дали ще вършат добра работа и отложих взимането. Такъв с касети със сигурност няма да взимам, че да му мисля консумативите и на него ще ми дойде в повече. Някой, който е взел лидълския и вече го е разгледал по-добре, може ли да сподели дали според него си заслужава?

# 132
Аз току-що взех лидълския - още в магазина го отворих, но сега и у нас. Според мен е добър, не ми се струва, че ще мирише. Ако хвърлям в нормалния ни кош (който тъй или иначе е малък) ще трябва да го изхвърляме по 2 пъти на ден и няма да има място за нищо друго освен памперси. Това кошче е компактно, прилича на R2D2 от Междузвездни войни Grinning

Като технология, затварянето е следното - хвърляш памперса (има място за 1), след което с ръчката на коша този модул все едно се "завърта" наобратно и изплюва памперса в самия кош. Мисля, че идеята на това е точно, за да не ти мирише. Така няма да имаш контакт с всичко хвърлено досега при всяко изхвърляне на памперса, а само когато сменяш торбичките. Няма нужда от специални касети, нормални торбички за боклук вършат работа.

# 133
Мда, ние сме с две кучета, трябва ми нещо такова - да трябва да го разглобиш, за да извадиш омазания памперс, иначе рискувам да играя гоненица с кучетата. Стандартната ни кофа е в шкаф в кухнята в другия край на къщата, за мен е неудобство да претичвам за всяка смяна.
Иначе бях тръгнала да купувам от тези с касетите, те излизат същите пари като лидълската кофа, но самите касети излизат солени, считайки че в началото ще ми се завие свят и от бройката памперси.
Гледахте ли вече за памперси всъщност? Аз снощи се бях зачела за еко еднократни пелени, но излизат двойно по-скъпи от голям пакет “памперс” например и не знам до колко е оправдано(за бюджета).

# 134
Ох, много се чудя за този кош от Лидъл и аз,но вместимостта му не е особено голяма. Май най-добре просто да хвърлям памперсите в коша на терасата и вечер да го изпразвам. При мен имам едно допълнение,че едната ми котка е инвалид и за него също използвам памперси 😃. Просто вкъщи ще сме заринати в началото с мръсни пелени...
Но ще ида да купя от памучните пелени, надявам се да са хубави.
За усещането, моята продължава да си е кротичка,а и е на приливи и отливи. Един-два дни е силно активна,един-два дни е като мишле.Ритницте са предимно рано сутрин и нощем. Явно това си е нейният режим😊.

Общи условия

Активация на акаунт