Тема 5 - Февруарски мами 2022 г. 👶

• 37 146
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
За броенето на движенията и аз не мисля да ги броя точно защото е много относително. Няма някакъв златен стандарт колко са добре и колко не. По-скоро ако мен нещо ме притесни или спра да я усещам ще споделя с АГ.
За еко еднократни май даже и не съм чувала, но ако са по-скъпи предвид голямото количество което ще ми е нужно май ще си стоя на стандартни. За еко памперси  бях гледала аз, но бързо ме разубедиха, че на всичките грижи трябва и тях да переш постоянно, а ние както пътуваме постоянно няма въобще да ми е удобно. Иначе е супер идея.

# 136
Момичета, аз пък се чудя някоя като каже какви ритници какво нещо.Аз съм близо в 24 седмици, чак пък ритници и дискомфорт не съм усетила.Да, усещам движения най вече сутрин и вечер като съм в покой, но ритници, местене на корем и притискане на органи няма такова нещо, а бебон се води с 1 седмица по-едричък.Може би просто аз не го усещам толкова или имам много място вътре, корема ми не е голям.
Относно кошчетата, си купихме нормален, само за паперси ще го ползваме, и без това ще се изхвърля всеки ден.Ще го сложа близо до повивалника или в банята.Памперси ще си ползвам нормални, само ще видя на коя марка, според зависи кое ще му допадне на кожата.Но пелени ще купя, позлват се за навсякъде, под главичката докато спинка, в количката, в столчето за кола,като кърмя, на повивалника, дори във ваничката да не се хлъзга.Трябват много, ще вземА поне 10-15.
Аз исках да ви питам с какво ще го завивате в легълцето.Чудя се да купя ли олекотена завивка?Мисля да купя чувалче за спане, гнездо за кошарката, одеалце.

# 137
На чувалчета сме се спрели след консултация с продавачки + други майки, които ми похвалиха практичността. Гледаме такива с цип отгоре до долу, за да може да се смени лесно и бързо памперс, без да се измъква цялото бебе от чувала.
За гнезда всички ми казват, че не се слага в кошарата, те се ползват под наблюдение. Както и да не се слагат всякакви възглавници, обиколници, т.н.

# 138
А какво чувалче, с ръкави за ръчичките ли, понеже виждам няколко вида с ръкави, без ръкави.Аз мислех да взема една олекотена завивка за през деня като спинка и е под наблюдение, че постоянно в това чувалче и денем и нощем😳
Според мен гездото също е практично понеже мои познати си го слагат в гнездото и можеш навсякъде да го местиш, на дивана, на спалнята или в други стаи ако се наложи.Гнездо и обиколник ще си взема, само за завивка се чудя още😌

# 139
За с ръце или без, продавачката каза, че трябва да се пробва, по принцип когато са много малки, спели по-добре с ръце до тялото, но ако бебето не  е ок, може и без. То ще си покаже.
За местенето, и аз имам желание да местя бебетата и съм им харесала креватчета със сваляща се горна част:

Скрит текст:

# 140
Преди малко реших да преброя няколко ритника експериментално и преброих 10 за минута и малко и спрях, то след 5 минути също се успокои и си заспа. Иначе аз доста го усещам, даже мъжа ми вика, че бил сигурен, че виждал крачета понякога, но със сигурност си въобразява и просто корема ми отскача. И преди малко като бях на вън ме ритна в пикочния мехур, така че реших бързо да се прибирам и не успях да мина през банката.

За спане гледах тези grobag и доколкото разбрах някои техни модели имат копчета отстрани и може да прибираш ръцете до тялото или съответно да са отвън. Отделно си имат модели, при които си има ръкави и ръцете са прибрани и завити. Мисля да взема едно с копчета и да пробвам как му харесва на него да са му ръцете и тогава да взема евентуално други. Отделно ще взема и поне 1 олекотена завивка и 1 одеалце, които ще използвам през деня, а чувалчето ще е за през ноща. За начало мисля това да взема предваритилно и според неговите предпочитания и това какво е удобно ще купувам още вече след като е при нас.

# 141
И аз мисля да не прекалявам с покупките, да не се окаже накрая, че сме заредили 100 неща, които не се ползват. Така или иначе, ако стане зор за нещо, за час-два може да се набави, за ден да се доставят повечето неща, ако поръчваме онлайн.  Офтопик, но искам да споделя. В последните седмици ме канят приятели да се виждаме по ресторанти, да ходим на кино и т.н. Ваксинирана съм, но съм с анемия, почти в седмия месец, а положението с ковид и всякакви сезонни простотии не е Ок. Приятно ми е да се видя с хора, но примерно да идем на разходка, или да си вземем по едно кафе в парка, или да дойдат или поканят на гости. Нещо не ми е съвсем комфортно по кръчми и градски транспорт и се чудя нормално ли е това, или аз нещо съм станала твърде страхлива.

# 142
На мен приятелки ще ми дадат много дрешки, одеалца и завивки и май няма да бързам с никакви покупки преди да видя, че наистина има нужда, а и както казва Тео всичко може да се купи бързо ако е крайно необходимо.
Тео аз си излизам постоянно и се виждам с приятели без да съм ваксинирана. Тъй като работя от вкъщи, ако си стоя и през останалото време вкъщи ще се побъркам, а и контактите с други хора ми се отразяват много добре. Като цяло не се притеснявам от това дали ще се разболея, но знам, че много бременни се пазят и не се виждат с никой, така че е нормално Simple Smile ако се притесняваш и не се чувстваш комфортно недей. Макар, че примерно за разходка в парка не виждам защо не Simple Smile

# 143
Мен ме успокоява да си броя разни неща. В момента - броя дни докато станат 100 дни до термин, че да броя тях. Отделно седмиците и т.н.
Така че броенето на движения ще е по-скоро за мен.
Аз май ще ползвам одеалца. Миналия път ми бяха дали чувалче, но бебето заспиваше на гърда и не ми беше удобно да я пъхам после в чувала. Мисля ръцете да са извън одеалото, освен ако не се стряска много, че да трябва да повивам.

# 144

За еко еднократни май даже и не съм чувала, но ако са по-скъпи предвид голямото количество което ще ми е нужно май ще си стоя на стандартни. За еко памперси  бях гледала аз, но бързо ме разубедиха, че на всичките грижи трябва и тях да переш постоянно, а ние както пътуваме постоянно няма въобще да ми е удобно. Иначе е супер идея.
Eco by Naty, bamboo нещо си няха две от марките които гледах. Просто памперси без пластмаси, химио и са биоразградими, водят ги “еко”. Аз не съм много еко, ама при все че ще му се търка в дупето ежедневно май ми се щеше да са с по-малко гадости.

# 145
И аз мисля да не прекалявам с покупките, да не се окаже накрая, че сме заредили 100 неща, които не се ползват. Така или иначе, ако стане зор за нещо, за час-два може да се набави, за ден да се доставят повечето неща, ако поръчваме онлайн.  Офтопик, но искам да споделя. В последните седмици ме канят приятели да се виждаме по ресторанти, да ходим на кино и т.н. Ваксинирана съм, но съм с анемия, почти в седмия месец, а положението с ковид и всякакви сезонни простотии не е Ок. Приятно ми е да се видя с хора, но примерно да идем на разходка, или да си вземем по едно кафе в парка, или да дойдат или поканят на гости. Нещо не ми е съвсем комфортно по кръчми и градски транспорт и се чудя нормално ли е това, или аз нещо съм станала твърде страхлива.

И аз имам същите мисли, не си сама. И по същия начин точно снощи анализирах дали съм прекалено предпазлива или това е напълно оправдано. Срещам се много рядко с приятелки и винаги е на чист въздух. А тези, които настояват да ходим на ресторант, още не смея да ги видя, още повече, че вече е студено и трябва да се седне вътре. Отделно съм канена на рожден ден и на коледното фирмено парти, където би трябвало да отида, но мисля и двете покани да ги откажа- просто ми е много много рисковано. От друга страна обаче си мисля, нали точно затова се ваксинирах (за малко повече спокоúствие) и сега са последните ми възможности за социален живот....но просто няма да ми е комфортно и ще го мисля през цялото време. Единствено ми се налага да отида в петък на сватбата на брата на мъжа ми, но ще е само подписване и после почерпка с около 15 души. И няма никакъв начин да откажа.

Та така, аз лично предпочитам да съм по-скоро предпазлива, отколкото после да си блъскам главата...

# 146
И аз гледам да не се събирам с много хора и то от доста време насам. Още с първата бременност, като започна първия локдаун. Иначе с детето излизаме на разходки и ако трябва с някой да се виждам е на открито по паркове и градинки. Гледам да се пазя и то не само заради ковид, а и сега си е сезона на гриповете и вируси, а искам и малкия да предпазя, че на скоро беше болен и си е доста неприятно.

# 147
Ние сме ограничили малко излизанията, но пък децата ходят на градина. Сега си говорехме с мъжа ми дали да ги спираме. Но особено голямото си иска общуване с приятели и не му се отразява добре да си стои вкъщи за повече време. А пък малкото ми се щеше да свикне с градината преди да дойде новото бебе. Ако си стои 2 месеца вкъщи (1 месец докато мине вълната и 1 месец покрай Коледа), после все едно ще почва наново. Направо не знам кое е по-добре.

# 148
Аз не говоря да се зазидаме у дома, хора сме и ни трябва социализация и нормалност, но примерно - кино в момента не ми е комфортно. Да седнем на вечеря у нас с приятели, супер, да пътувам през половината град, за да ида на ресторант, не съвсем. Това исках да кажа.

# 149
А аз да сменя темата.
Знаете ли какво е разстоянието при взимане на добавки? Аз пак трябва да си направя график Sad
Трябва да вместя л-тироксин, 3×2 магнезий, желязо (2×1), иска ми се да пия и фолат и б12, че не са много високи. И вит. Д.
С л-тироксина ми е ясно. На какво отстояние трябваше да са б12 от магнезий, желязо от магнезий, желязо от б12? Някой помни ли?

Общи условия

Активация на акаунт