Тема 5 - Февруарски мами 2022 г. 👶

• 37 166
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Аз чакам Черния петък, за да взема кошара.
Това е единственото, което ми остана за бебето.
Дано има истинско намаление, а не да вдигнат изкуствено цената три дни по-рано и после на намалението да е на редовната си цена. Joy
Аз съм в 24 седмица и вече +6 кг. Според доктора е добре, 6 месец - 6 килограма.
С първата бременност бях повече в този срок от бременността. Едни дънки за бременни имам от тогава, по това време вече ми стягаха, а сега ми падат и само ги подръпвам нагоре.

# 211
А аз най-накрая минах 24 седмици, сега съм 24+1. Олекна ми. Сега следващата дата Simple Smile
За комплектче може и да се сглоби, а не готово.
Стерилизатор не ми трябваше. Може да набележиш модел и да вземеш ако се налага.
За силиконови зърна - аз ще взема за всеки случай, защото моите са плоски. Ето картинка как се избират http://www.podkrepazakarmene.com/shields-991.html, на мен ми излиза м, но май са ми удобни s. Не съм пробвала и двете да сравня, може пък м да са още по-добре.  Но те са за краен случай, надявам се да не ползвам.
Аз също нищо не съм купувала. Трябва да почна да разучавам колички, но всички са ми толкова еднакви, че не ми се почва. Имам 2-3 изисквания, но половината колички ги изпълняват. Накрая пак ще я избера по тапицерията 😁

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 08:34 от vesibu

# 212
И ние чакаме черният петък, най-вече за количка, легло next to me, пералня със сушилня иии май е това. А и дебна стартови сетове авент и на Томи типи, мисля от Англия да поръчам тях.
Аз за момента имам само гнездо :д дори дрешки не съм купувала още, но ще е този месец. Вече не ме сдържа :д

Някой има ли впечатления за количките на Krausman? В Бг им сайт има много добри отстъпки, много ме изкушават, но не мога никъде да видя на живо количките и това ме притеснява.

# 213
А за поръчка от george, аз поръчвам до Англия и после доставка с доставчик. Едно време имаше сериозна разлика в цената (да доставят те до бг щеше да е все едно да ми смятат 1 лира = 3лв), напоследък не съм сравнявала. Последно не са ми искали еори номер за доставката.
Може да видите и next, пак от официалния сайт. Но те доставят безплатно до бг за поръчки над 80лв. Качеството е добро, малко по-големи от george.

# 214
Здравейте бебка я усещам даже в момента. Утре ще съм точно в 24г.с., но почвам да се притеснявам, че все още нищо не съм качила (по кантар, видимо си имам корем)като уточня, че си имах запас преди да забременея, заради хормонална терапия качих бая килца в началото свалих 5-6кг от повръщане и все още си стоя минус тези килограми, бебка се развива нормално в 21+4 беше 450гр. Та въпросът ми е, нормално ли е според вас или има повод за притеснение.

# 215
Какво поръчвате от tommee tepee/George?
За килограмите, нещо не звучи логично да имаш корем и да не си поне 1 кг отгоре

# 216
Аз пак да изказвам мнение със закъснение по пропуснатите коментирани теми 😂
Повивалник първия път така и не ми влезе в употреба,много неудобно ми беше 😅
Еднократни гащи след раждане ,не влязоха в употреба след нормално раждане,по добре си вземете нощни превръзки по удобни са😂

Нещата които най много ми бяха полезни са
Шишетата на томи топи,малкия се давеше с другите,дозатор за адаптирано мляко+термос(не съм кърмила) и през ноща и на дълги разходки тези 2 неща винаги ми бяха под ръка🤗

Дрехи за изписването ще си взема ежедневни,няма да е комплект,винаги взимам малко по голям размер понеже растат тооолкова бързо..не ми се купуват дрехи през две седмици😂

# 217
Здравейте бебка я усещам даже в момента. Утре ще съм точно в 24г.с., но почвам да се притеснявам, че все още нищо не съм качила (по кантар, видимо си имам корем)като уточня, че си имах запас преди да забременея, заради хормонална терапия качих бая килца в началото свалих 5-6кг от повръщане и все още си стоя минус тези килограми, бебка се развива нормално в 21+4 беше 450гр. Та въпросът ми е, нормално ли е според вас или има повод за притеснение.
При мен положението с килограмите е подобно Simple Smile С наднормено тегло съм. Откриха ми гестационен диабет рано-рано и без да повръщам - в момента съм с 7 кг. по-малко спрямо момента, в който разбрах, че съм бременна. Към момента (24 г.с.) бебето си е съвсем ок, развива се нормално - нито избързва, нито изостава. Лекаря ми не смята, че е проблем, че не съм качила килограми. Даже още в самото начало си ми каза, че са ми "разрешени" за качване макс 6- 8 кг. до края.

# 218
И според мен е нормално, особено ако първите месеци е имало повръщане. И ако си започнала от повече кг. Ако лекарят се притесни нещо, ще си каже Simple Smile

# 219
  • София

Нормално е - моето бебе в 21+3 беше 550гр и ми казаха, че е едричко и отговаря на 22+4.

# 220
Ако преди бремеността си била с наднормено тегло и първите месеци си има повръщане е нормално да не си качила. Даже за дамите с наднормено тегло е препоръчително да не качват много. Предвид, че уж сега се храним много по-здравословно и подбрано според мен е нормално. Консултирай се с лекаря си, но ако бебчето си се развива нормално и всичко е наред няма за какво да се притесняваш. Аз вече съм в 27+3 и корема ми е много малък, a бебка вече трябва да е над 1 килограм Grinning Даже АГ на всеки преглед се шегува, че не знае къде го побирам това бебе Grinning

# 221

Какъв повивалник използва и защо не ти беше удобен? Аз много се чудя и за сега мисля да вземем скрин и върху него да сложа подложка за повиване. Кръста ми е слабо място и не знам дали няма да омалея бързо ако я преобувам на леглото.

# 222
Ние бяхме 410 грама през 21 гс и 4 дни, казаха че си е нормално. Ако че все повече чета тук, че са доста по-големи, но то всяко бебе си е различно.
Аз вече съм в 24 гс; в началото свалих 3/4 кг. И сега съм + 2кг на нормалните ми кг. (Общо 6/7 кг, които не виждам къде са 🤣).

От Томи типи съм харесала стартовия сет със шишета, нагревател и стерилизатор(75паунда е сега). Чакам малко да намалят цената през черния петък и го взимам. Аз поръчвам през позната, която търгува със стоки от Англия на 3лв/паунда.

Аз също съм решила да взела скрин удобен за моята височина (сметнах го към 80см) и да си сложа повивалник отгоре. Загледала съм един скрин от айко към 150лв е. Там намерих най-изгодна цена на това, което търся аз.

# 223

Какъв повивалник използва и защо не ти беше удобен? Аз много се чудя и за сега мисля да вземем скрин и върху него да сложа подложка за повиване. Кръста ми е слабо място и не знам дали няма да омалея бързо ако я преобувам на леглото.
Бяхме взели преместваем повивалник ,аз също върху скрина го бях сложила. Но не ми беше удобно да седя права и да върша цялата процедура.
Много по удобно и лесно ми беше да си седна на леглото и да оправя детето.

# 224
  • sofia
Моето бебе в 21+2 беше 360гр и четейки другите мами се притеснявам до следващия преглед, казаха, че е в норма, аз съм дребничка и слаба, до тук 23гс съм качила 3кг и нямам търпение в понеделник да видим бебето и да се успокоя.

Общи условия

Активация на акаунт