Тема 5 - Февруарски мами 2022 г. 👶

• 37 161
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Сим колко си ниска? Аз съм 153см беба беше в 21гс 460гр. И е малко по едра от редното за периода лекаркара каза, че има много място и си плува на воля,  реално е седалищно също, но при мен я усещам главно долу и около пъпа, а при теб помня си казвала, че е почти под гръдния кош. Как ще намери място, като стане към 2-3кг ..  ако от сега няма?! Предполагам, че тогава ще се премести в цялото пространство .

Моето вчера в 21+3 беше 550гр и ми казаха, че отговаря на 22+4 и върви едричко с една седмица напред. Но аз съм 178см ако има някакво значение.

# 181
  • sofia
Сим, помня имаше упражнения за обръщане на бебето, но пак казвам твърде рано е. Моят АГ каза, че още много ще се върти бебето.

# 182
Сим, помня имаше упражнения за обръщане на бебето, но пак казвам твърде рано е. Моят АГ каза, че още много ще се върти бебето.

И аз съм попадала на такива и се сетих веднага за тях, но преди 32 седмица мисля, че не се препоръчват. Ще си чакаме, дано при всички се развият добре нещата.

# 183

Незнам дали се вижда,излязоха някои от резултатите и се притесних 😅

# 184
  • София
Не съм лекар, Блонди, но ми изглежда лека анемия (желязо и б12 вероятно) плюс инфекцийка. Ще трябва лекар да те види обаче със сигурност дали е уро-инфекция или нещо друго

# 185
Моите изследвания на кръвта са сходни. През бременността желязото си пада, бебето си взима, но при мен продължава да пада, въпреки че пия желязо по 2 на ден. Лекарката се чуди какво да провим с това желязо, че пия вече доста лекарства и ми изписа билкова кръв да пробваме, на следващите изследвания ще видим дали се повлиява от това или ще сменим желязото, или може би на хематолог ще ме изпрати. Все пак за момента не са притеснителни изследванията. Карала ли си ковид, защото моята АГ казва, че при всичките и бременни, които са го карали са им така влошени изследванията?

# 186
Моите изследвания на кръвта са сходни. През бременността желязото си пада, бебето си взима, но при мен продължава да пада, въпреки че пия желязо по 2 на ден. Лекарката се чуди какво да провим с това желязо, че пия вече доста лекарства и ми изписа билкова кръв да пробваме, на следващите изследвания ще видим дали се повлиява от това или ще сменим желязото, или може би на хематолог ще ме изпрати. Все пак за момента не са притеснителни изследванията. Карала ли си ковид, защото моята АГ казва, че при всичките и бременни, които са го карали са им така влошени изследванията?
Ковид не съм карала , или поне не съм усетила..😂
Надявам се да са такива резултатите заради бременноста и да не е инфекция или нещо друго😅

# 187
При предната бременност бебето се обърна след 32ра седмица. Аз тогава гледах тези упражнения за обръщане. Освен едно, дето заставам надупена и ми се получаваше, повечето бяха в графата "тия сериозни ли са". Тип ако направя някое и не се пребия, после не мога да стана. Та си се обърна без помощ от упражненията. Казват, че при разходки най-тежката част на бебето (т.е. главата) се ориентира надолу. Не знам колко е вярно, но поне ми звучи без опасност от контузии.
За желязо може да пробваш да го пиеш с източник на вит. Ц, и да ядеш повече богати на желязо храни. На мен след раждането много ми помогна Тот'хема, но вкусът му е уникален. По време на бременност не бих могла да го пия.
За гнезда - cocoona e удобно, ако някой го даде. Но за 3-4 месеца ползване не бих си го купила. Пухестите, които ги продават по групите, ми се струват опасни заради задушаване.

# 188
Да се оплача от хемоглобин 94 преди месец днес го изследвах и е 96 с прием на витамини Смарт хит ферум.Желязото ми е в норма, както и витамин Б12 и Д.
Смени ми ги с тотема,който казах че немога да пия и минавам на ферофолгама по 2х2.
Някой друг с подобен случай

# 189
За обръщането може да се пробва и с тези висулки бола.
Калина, на мен хемоглобина ми пада също като ми падне и общия белтък. Твоя в норма ли е? Също може да е дефицит на фолиева киселина.

# 190
С предната бременност имах нисък хемоглобин и пих дълго ферофолгама, но не ми действаше. Тотемата ампули ме оправи точно за 2 седмици преди да вляза да раждам. След раждането отново пих от нея за 2 седмици и всичко си беше в норма. Та ще видя скоро как ми е желязото и ако трябва,  ще говоря с АГ да ги почва от рано.

# 191
Точно хемоглобина ми е нисък и пада въпреки, че пия ферофолгама. Ще пия и тази билкова кръв до края на месеца, когато пак ще ми пусне изследвания и ако все още е нисък или пада, АГ ми каза, че ще ми смени желязото, а аз ще и подхвърля идеята за тези Тотема, може пък на мен да не са ми толкова гадни, а ако са ми веднага ще и кажа да мислим друг вариант.

# 192
За Тотема моята АГми каза да ги пия вечер, буквално преди да си легна. Наистина това подейства и ги приех добре, вдигна се и хемоглобина доста бързо.

# 193
Как сте днес момичета? Днес при мен беше супер топъл ден, добре че съм в къща поне по двора да стоя, че с тази карантина нямам почти никакво движение. Ще мине де, и ще се разхождам. Важното е, че всичко минава леко. Само да няма някакви последици след това...

# 194
  • София
Нина, радвам се, че всичко продължава да минава с лекота при вас.
Аз днес изчистих целия апартамент, взех децата от градина и се преуморих. Сега ме боли кръста и си лежа.
Набелязали ли сте си нещо да купувате на черния петък?😄

Общи условия

Активация на акаунт