Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през ноември

• 80 846
  • 2 570
  •   1
Отговори
# 1 485
Големият на тази възраст имаше много голям репертоар.Даже помня,че казваше чичо със съвсем ясно звучащо "ч".Той буквално проговори преди да проходи.Не млъкваше,за секунда дори.Колко пъти съм го заплашвала,че ще му залепя устата с тиксо.Той дърдори ли дърдори...До преди няколко месеца.Сега с ченгел му вадя думите от устата.
На един език ли комуникирате?Да не слуша два,три?Тук масово са двуезични,и децата проговарят малко по-късно.Скоро една баба ми се жалваше за внучето ѝ.В крайна сметка решили,че ще (ѝ) говорят само на един език (български).

# 1 486
Ренко, ще го изям твоето терминаторче, позволяваш ли Kissing Heart Сложете му една шведска стена пред хладилника Grinning
Сиросчеее, нали ти казах, че можеш всичко!  Страхотна си Heart Днес няма да ти идвам на гости, но отвориш ли ресторанта в Елада ще имам перманентно резервирана маса! И в знак на благодарност, ще ти мия всяка чиния, тенджера, казан... ще лъскам до откат, в това ме бива, само да не припарвам до печката Yum
Момичета, благодаря за съчувствието относно РЕМОНТИЩЕТО! Кроталова каза, че хората магистрала са построили за това време. Кроталче, град ще построят,  град, не една мижава магистрала. Ние сме дъното на дъното. Реве ми се, но не помага Close

# 1 487
  • София
Покрай проговарянето ми напомнихте за случай, разказван ми от бивш колега. Слагам в скрит текст заради
 всички майки на деца, които "трябва" сега да проговарят, за да не се притесняват - помня аз как се терзаех на тази тема тогава. Просто случка, която е 1 на 1 млн.
Скрит текст:
Синът на този колега не говорел. Само звуци издавал и жестикулирал. Става въпрос за 80-те години. Накрая лекарите  обявили детето за малоумно . Но колегата и жена му не им повярвали, защото наблюдавали, че детето си се развива психически и интелектуално много добре, само не говори. И си гледали детето спокойно, говорели му, четяли книжки, ходели на куклен театър и т.н. В един момент когато било вече 4-5-6-годишно момченцето ей така от нищото произнесло цяло изречение. Постепенно се "отпушило" и си говорило съвсем нормално. Завършило висшО образование накрая.

А Кротето къде пак изчезна?

# 1 488
За подпомагане на проговарянето трябва много упражняване на фината моторика. Тъкмо идва зима и няма много какво да се прави навън. Ето малко идеи от пинтерест за такива занимания (безброй идеи има, много уважавам платформата):

https://pin.it/5KjAw4H
https://pin.it/yGArefg
https://pin.it/5Sz4OF8 (все още любимо)
https://pin.it/3J1Frg1
https://pin.it/69NI9Gd
https://pin.it/4epTrX5

# 1 489
  • София
Именно, Ена е груба и фината й бягаше, след 3 г. проговори, сега има случаи да мучи са о и да сочи даже.
Утре ще слагаме трета игла, да стиснете палец, тоя път да хскна 5 G-то.

# 1 490
Скан, на патерици жива, здрава и щастлива бъди! Делата, които завежда бившия да ги печелиш ти!
Жаки, кучо е като плюшена играчка! Heart Бързо да се научава кои работи къде се вършат!
Ренко, много сладко терминаторче!
Не помня какво друго щях да пиша, уж изчетох всичко, но ми е изморено и отивам да заема поза 13, налях си и питие, с две думи ще си релаксирам.

# 1 491
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Именно, Ена е груба и фината й бягаше, след 3 г. проговори, сега има случаи да мучи са о и да сочи даже.
Утре ще слагаме трета игла, да стиснете палец, тоя път да хскна 5 G-то.
Моя син няма проблем с фината моторика, но е адски несръчен, също като мен... Мъжа ми се занимава с електроника, механика, плавни, премерени движения,  и буквално е като балетист докато се движи в пространството.
Кръв му капе от сърцето като гледа как дребус изпуска предмети, бута, троши и се спъва на равно... 😂
 Иначе моето проговори на около две години, с прости изречения, и от тогава не млъква.

# 1 492
Вечер!
Наработих се, първи ден след отпуск 🙄 Ходих кат пет за две..

С каката и проговарянето нямах проблем, но килеша проговори след третата си година. Дотогава жестомимичен превод- аз 🤭 Ама като отпуши тая уста послеее.. Не мож я затвори. До ден днешен, той затова все на пангара, майчичко 👀🤭

Скан, и от мен поздравления! Най- искрено ти желая повече късмет, заслужаваш!

Благодарско за думите, относно моето творчество 🤗 Като си направя цялата серийка, която съм замислила, ще ви направя изложба 😂 Тук.

Макс е много яко кученце! Да ви радва фемилито, Жаки!

И аз не обичам да готвя. Но пък току- що така се намахах с готови вегесарми от Лидл.. чак въздух ми не стига 😂 че и люта чушка добавих 😀
Ще се опна на диваня..

# 1 493
  • Германия
Такива кюфтаци на тиган си направих, че отново ще се пръсна. Щом нямам желание да хапна и нещо сладко смятайте.
Ще си направя едно кафе да ми олекне.
Жаки ние няма да се разсърдим ако ни пускаш снимките и тук не само в кучешката, ма да знаеш че и там ще те следя заради снимките и малкия плюшен бонбон

# 1 494
.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 21:36 от Presiyana Trifonova 707186

# 1 495
  • Оптимист по принуда
Жаки, чудно кученцето, прекрасно Heart Искахме подобно, преди да решим за ши тцу. Голям сладур е Макс и ще ви донесе много радост Heart

Ренко, Катерачът филмът гледаш май Heart Eyes Душичка Heart

Карамелче, човек може да се поболее заради едни тухли и чакъли. Дръж се, ще му дойде краят и ще ви е новичко, уютно и подредено Hug

# 1 496
Presiyana Trifonova 707186, приела си буквално заглавието, но тук съвет едва ли ще получиш.
“Оплакванията“ ни са от друг тип Joy

# 1 497
Presiyana Trifonova 707186, приела си буквално заглавието, но тук съвет едва ли ще получиш.
“Оплакванията“ ни са от друг тип Joy
Разбирам, ами благодаря все пак. Важното е, че опитах. Sweat Smile

# 1 498
  • Пловдив
Гууд ивнинг, лейдис! Ииии...наздраве! Simple Smile
Пазарувах, сготвих, одих на танци...ама съм толкоз закърняла, чеее Confused  Душ, вино, солени мъфини пека по Елифче и зяпам любим Джин Уик Wink

Крото, ади деее..виж къв отчет дадох! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 499
Честит рожден ден, Скания! Пожелавам животът да те компенсира с много моменти на любов и щастие. Ти ги заслужаваш!

Ренко, пускай по-често малкият сладур, направо разтапя. Същото важи и за Сиси и за всички майки на малки хали.
Четох и за малката Пантичка 💙 , за Жакината пуфкава радост, за тревоги, ремонти, падания, ставания ... Всичко е добре когато свършва добре.
... солени мъфини пека по Елифче
Изненада Blush след това ще чакам мнение.

Общи условия

Активация на акаунт