ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 28 436
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Някъде бях чела,че първите няколко месеца е нормално да огладняват на 1,5-2 часа.  Моята бебка горе -долу на толкова си и иска.

По отношение на Вит Д., аз давам по 1 капка от ден 1. Тук силно го препоръчват. С каката също съм давала така и никога не сме имали проблеми.

# 181
За витамин К… много зависи как и колко е давано в родилното(пише в епикризата). В един случай има още една доза, в друг няма нужда.

# 182
Здравейте, момичета!
Май имам проблем с кърмата... От вчера малкия суче на по час, час и нещо. Чудя се дали огладнява, дали просто кърмата ми не го засища? Нямахме такъв проблем до преди два дни. На 18 дни е днес. През нощта си суче нормално и си заспива спокоен. Но през деня е нервен и все едно е гладен, дори и след като суче от гърди. Сега го премерих преди да яде - 4360, а след като яде около 20 минути от едната гърда само пак беше същите кг. Това нормално ли е? Не трябва ли да е наддал от сученето? Искам да продължа да кърмя, но не искам и да стои гладен...
Вероятно е скок в растежа. Ние бяхме така точно 18-20 ден. Ще се нормализира за няколко дни. Трябва да не изпадат в паника, да не отказват хранене, да приемате повече течности.
Не мерете след всяко ядене, само се стресирате.

# 183
Здравейте, момичета!
Май имам проблем с кърмата... От вчера малкия суче на по час, час и нещо. Чудя се дали огладнява, дали просто кърмата ми не го засища? Нямахме такъв проблем до преди два дни. На 18 дни е днес. През нощта си суче нормално и си заспива спокоен. Но през деня е нервен и все едно е гладен, дори и след като суче от гърди. Сега го премерих преди да яде - 4360, а след като яде около 20 минути от едната гърда само пак беше същите кг. Това нормално ли е? Не трябва ли да е наддал от сученето? Искам да продължа да кърмя, но не искам и да стои гладен...

С каквъ кантар теглите? Специалин за бебета ли е, тъю като и ние вкъщи имаме, и като тегря след като е ял, не отчита, защото грамажи от порьдъка на 50-70 не показва, ако не е 100, за да отчете.
Това че е нервен, не означава, че е гладен.
По-скоро когато се проявява рефлукса, често бебета сучат, защото си мислят, че така им минава. Чух го това в една от лекциите на Ася Демирева.
Хранете си, колкото и когато поиска.
Аз имам моменти, дето иска през 15-20мин, да си суче и да дреме, изнервящо е, но всъщност това е идеята на кърмата и храненето на поискване.

Зареди се с търпение, и този период ще отмине.

Успех🍀

# 184
  • София
foxxyy, звучи като най-нормално поведение на кърмаче. 😃
Аз давам на всяко мрън- не гледам часовници, нямам кантар. Важно е напишкани и наакани памперси да има. Оттам нататък- да суче колкото си иска. 😊
С каката имах, но щеше да ме подлуди това мерене. Веднъж след хранене я измерих по-малко от преди храненето... 🙈 Тогава го захвърлих.

Хедра съветва да се мери на 48ч в еднакви условия. Примерно сутрин на голо и гладно. Нормата за качване е горе-долу 20-30гр на ден, тоест 40-60гр за 48ч.

# 185
Яренце, в тази връзка днес Беба иска да суче на всеки час за по 15-20 минути. Това нормално ли е? През нощта имахме хранене в 23.30, в 3 и в 7, после в 9, в 11 и от 13 насам е на всеки час.

# 186
Ей, много се радвам, че се подготвих предварително с подробна информация за кърменето, та да не се шашкам за такива отклонения от обичайното. Тва ако бях родила на 20, както едно време, със сигурност нямаше да съм толкова осъзната и подготвена в повечето отношения

Ние вчера бяхме на първа консултация. Калина е наддала 1,200кг за 1 месец и е +2см, само с кърмене. Док не спомена нищо за никакви витамини, а и аз забравих да питам
От няколко дни вече сме с памперси размер 2, че 1цата започна да прелива откъм гърба 😀

# 187
foxxy, и според мен е нормално. Нашата госпожица и тя към навършването на месец имаше такъв "бум". Според мен, заявяват по-голямо количество 😊 Не се притеснявай 🤗
Аз друго да ви питам, някой от вас прави ли си процедури за лице? Мен ме изтряска хормона и имам нужда да направя нещо за себе си. От това лутане между всички деца, не ми остава време за мен. Запазих си час за почистване на лице, но ми предлагат една нова процедура с хиалурон за около очи. Казват, че не е вредна за кърмеща жена. Днес ще ида да си взема и няколко парцал, иска ми се да се почувствам добре. Да привлека отново мъжо 😂 Ще отида и на кола маска в петък и ще се пристраша да му кажа, че са ми свършили течовете 😂😂😂 Все пак бебка в неделя става на 40 дни.
И още един въпрос-какво носите в църквата? На нас ни казаха, че само питка и бонбони трябват 🙄

# 188
Във връзка с разкрасителните процедури, и аз се чувствам като лешояд….
Искам маникюр, искам подстригвяне, боя, почистване на лице, разлини дрехи от клинове и сутиени напоени с кърма…

Не знам как ще разпределя задачите, и как ще оставя малкия на някой да го гледа за 2-3 часа.

Чудя се дали е само при мен, на дори да го оставя за 30мин с баща му или майка ми, направо ми се къса сърцето, въпреки че знам, че единствено те ще го гледат както трябва, че едни ден го оставих за 15 мин със свекървата, тя веднага му набутала биберона, а то детето си иска говорене, ласки и внимание.
А преди това имаше една ситуация, дето малкия върна мялко мляко, та тя тръгняля да го вдига…щях да припадна като я видях…впредвид тези ситуации, абсурд да го оставя с нея…ужас

# 189
  • София
Яренце, в тази връзка днес Беба иска да суче на всеки час за по 15-20 минути. Това нормално ли е? През нощта имахме хранене в 23.30, в 3 и в 7, после в 9, в 11 и от 13 насам е на всеки час.
За мен е нормално.

Йоана е със сходен "режим"- вечер към 23:30-00ч, 3-4ч и към 7-8ч.
И после до към обяд често присуква, но за малко.
Чак към 14ч прави по-дълга пауза със спане. Привечер пак се активизира с по-често сукане, но набързо.

Все пак кърменето не е само ядене. 😊
То е и напитка, успокоение и МАМА! 🥰

# 190
Аз да си призная ги оставям и се спасявам с най-голямо удоволствие 😂 С големите се убедих, че съм се дразнела напълно излишно с дребни неща. Основния тласък в живота им го даваме ние, така че дали веднъж ще я дундурка свекърва ми или ще смуче биба, хич не ми пука. Всичко минава и заминава. Дето вика мъжа ми, че децата растат и заминават, накрая си оставаме двамата, прав е май 😔 Тозо път гледам да се наслаждавам само на хубавите моменти, лошите ги прехвърля бързо бързо. Големите и от биба се отучиха, и от друсане и от всичко, мисълта ми е, че не ми е голяма драма. Но е важно да се чувстваме добре, което е обвързано с това как изглеждаме. Аз бях на маникюр, утре съм на лице, а скоро и на кола. За фризьор не знам дали ще стигне времето, но косата ми е права като праз, та поне няма нужда от много дърпане 😊
Витамин К дадохме още 2 капки на 30 дни. Педиатърката каза да дам, а аз й имам доверие. Днес излизахме с кенгуру, на беба и хареса, дори заспа.
Теглих я вкъщи, качила е 1100 кг за един месец. Ще я водя на консултация чак средата на декември за ваксина.
А другото ново 20 е, че мъжо иска на ходим някъде за Нова година. Аз съм навита, но сигурно ще празнувам сама в стаята, а той ще е с приятелите ни и децата в ресторанта, но не ми пука. Все пак това е само една Нова година. А през деня няма да съм сама, с другите жени ще си имам компания 😂

# 191
  • au bout du monde
Аз депресия нямам уж, обаче съм в едно такова състояние на нищо правене-нищо не ми се прави, едва гледам децата и все искам да полегна и да гледам в една точка, не ми се готви, чисти, оправя. Мързел голям ме е хванал. 😩

# 192
А моето пък бебе от два дни много спи, суче през 3-4 даже 5 часа. Ама не е заслабнал, 20 дни от втория месец е качил още едно кило! Затова не го будя, но доста ми натежават гърдите. За вчерашните 24 часа е сукал 7 пъти. И днес май ще са по-малко.

Като казвам на бабите колко е наддал и ми викат, че го прехранвам. Но и на сантиметри расте. Мъжът ми и той все ме пита нормално ли е. Ами момче е, първото беше момиче, по-фино вървеше Grinning Пък аз много му се радвам, нормално си изглежда бебето.

# 193
Минавам да си излея мъката, както се казва. На 3 седмици сме, не спим. Първите няколко дни спеше непробудно и понеже почти не се хранеше, аз я будех. Сега…. Е един ужасен ужас. Храня на поискване, не гледам часовници, заспи уж на гърда и чакам малко време да в преместя. Събужда се веднага. Графика за сън е преди обяд 1 час и то като сме навън и евентуално 1 дледобяд с 300 зора.  Къпем към 6 и после се оцъкли както ММ казва все едно е на един ред бул. Нощем е същото, само мрънка, издава звуци и само придремва.

Аз не знам как издържам, постоянно ми се яде сладко, направо умирам. Никога досега не е било така, нито с каката, нито при цикъл. Буквално мога да живея на сладко. Направо ми се реве. 🙈😴

Оплаках се, не знам дали ми олекна, но имах нужда да го излея.

# 194
Здравейте!
Аз ще задам малко тъп въпрос ама как разбирате, че бебчето се е нахранило от гърдата😕
Моето може и цял ден да седи, без да се пусне само. Яде, заспива, буди се, пак яде, пак заспива 😂. Когато я видя, че спи и дръпна зърното се събужда и започва да цока пак лакомо. И така около 40-50 минути, накрая просто я махам и си заспива, но почти никога не се пуска сама. Побутвам, пощипвам да не заспива, правя компресия на гърдата. Ама все се чудя дали е яла достатъчно или съм я махнала много рано.
Иначе днес направихме първата разходка, от както бях бременна си представях този момент😁

Общи условия

Активация на акаунт