ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 28 462
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Чааак сега сядам.... Баткото е на 5 почти и като реши че няма да слуша значи няма
Таткото е в бащинство и с каквото може помага...
Бебето е на 1 седмица вече и като ревне едно хубаво, ми причернее, първо защото незнам какво му е и второ баща му си мисли че аз съм виновна
 Ежду другото имам въпрос може и да съм го задавала не помня вече
Вие давате ли вода? На кърма съм

# 241
  • София
Бебетата нямат нужда от вода до вкарването на твърдата храна (което се препоръчва да се случи на 6мес). Независимо дали са на АМ или на кърма.

# 242
  • София
Но защо след като му дадох и се успокой....

# 243
На поискване ли го храниш или си имате някакъв график?
Като измрънка и давам гърда, може и да е гладен, може да се успокоява от биберона..

# 244
  • София
Но защо след като му дадох и се успокой....
Защото може да му е запълнила стомахчето, но.... С празни 0 калории.

# 245
И аз не давам вода. Вместо да цока мляко и да прави бузи за радост на мама, какво да го наливам с вода...

# 246
  • София
На 2 часа и половина най много на 3

# 247
  • au bout du monde
Вода и аз не давам. Чак след 6тия месец, като започнем захранването.

Аз сериали гледам след вечеря, когато легнат дребните. Само това ме спасява да не изтрещя буквално.

Яренце, браво на теб че успяваш с всичко. На мен организацията ми куца, а и нещо мързела май ми е в повече Weary

# 248
Привет, мамчета.
Тъкмо мисля, че вляза в ритъм с малката и после нещо се случва и цял ден нямам време за нищо. Не знам как се отправяте вие с 2+ деца. Преди пиех много кафе. Не съм спирала дори и бременна. Сега откакто родих (малката е на 36 дни), да съм пила 3-4 кафета.
Не знам какво става с часовете. Ние се храним горе/долу на 3 часа (по принцип е на поискаване, тя си изгради такъв режим). Презнощта прави по-дълга пауза от 22/23.00 и спи до 4/5.00. Най-будуващият период е следобед. Обаче става следното. Понеже не ми стига съня, официално ставаме към 10/11.00 часа, докато се нахраним, приспим и т.н. става минимум 12.00. Обикновено обаче хващаме будуването и се почва едно пробуждане и мрънкане през 5-10 мин. Едва успявам да свърша нещо вкъщи и да хапна и вече е към 15/16.00 ч и е време за ново хранене и ново приспиване. После докато се изкъпя и завъртя е станало време за вечеря ииии… схващате смисъла. Не знам от къде това време. 🤷🏻♀

Как сте с кг? Аз качих много кг - около 23. С раждането смъкнах 10 кг и след това още 3-4. От тогава не мърдам и грам. Старая се да хапвам заради кърменето, но да ви кажа и за това не ми остава време и губя и апетит (имам си кърма пу-пу). Мисълта ми е нито се тъпча, ама явно съм от тези, на които кърменето им стопира килограмите 🤷🏻♀ Не че ме притеснява, не съм дебела. И знам, че ще отслабна, ама ми е любопитно как е при вас.

И още нещо - вие как се храните? Аз съм изключително злояда. Винаги съм се хранела основно със сухи неща. Супи и манджи не ям, дори не съм фен на особено много зеленчуци и плодове, но все пак има много от тях, които обичам. Та…до сега на мен никога не ми е пречело, обаче почвам да се тревожа за малката. Наддава си, всичко е ок, ама все си мисля, че не и давам достатъчно витамини 😭

# 249
Здравейте и от мен. Аз кафето го пия като стана за 2 минути на крак, не мога да му се насладя. При мен ситуацията е следната, таткото замина преди седмици и дойде майка ми, което много ме напряга, то уж за помощ, ама се получава, следното, аз се грижа и обгрижвам нея и каката, която не е на градина( от понеделник вече я пускам)... То е едно постоянно слагане на маси, вдигане, миене, аз правя абсолютно всичко, ходене до магазини, чистене, да тя стои с малкия, ако излезна за 1 час или ако мрънка нещо, НО честно казано, смятам, че мога да се справя с всичко и без чужда намеса...ще издържа някак още 10 дни и всеки в дома си. Аз съм от хората, които са свикнали сами, да си планувам деня сама според възможностите ми и смея да твърдя, че се справям. Хубавите е, че не се включва с коментари и съвети, което вече щеше да ме изкара извън контрол.
По темата за водата и аз не съм давала и не смятам да давам до захвранването, което ще е около 6 месец. Понеже и ние сме на поискване, програмата, която той си изгради е смятам ок за бебе на 20 и няколко дни, сутрин около 9 ставаме, около 11 заспива до към 12:30, после пак заспива около 2 до към 5-6, лека дрямка следва около час и вече след баня около 8-9 часа, от там сериозен сън до към 01:00, и после около 4:30-5:30 се събужда, и вече от там става и аз нз какво, толкова ми се спи, и съм неадекватна.. спи до 6-7 и пак хранене и после в 9 става. Изморителни ми идват тези няколко ставания през ноща, надявам се след 40 ден, както кака му да си спре сам нощното хранене и да спи от 12 до 6 без пробуждане. Много съм радостнна, че спи на шум, чиста си, оправям си в нас, каката разбира се, постоянно пее, вика и изпуска нещо, но нашето момче си спи. Иииии да различно е с второ дете, поне при мен. Всичко е по осъзнато, аз съм много по спокойна, уравновесена, адекватна, радвам се на всеки един момент, не се дразня, че нямам време за това или онова, защото знам, че нищо няма да се върне.
За килограмите качих около 20, имам около 7 да сваля, но се прибирах много по-бързо от първия път, а си хапвам редовно, но гледам да наблягам на плодове и готвени храни. Доволна съм от развитието на нещата.
А аз да питам какво мислите за ваксиниране по време на кърмене? Позволено ли е или не?

# 250
Boliana, с моята майка положението е същото. Беше при нас з 2 дни, в които вместо да почина се изморих още повече. Как веднъж не предложи да сготви нещо, да направи нещо... Много съм разочарована. Пълен непукист е. Да не говорим, че е на 30мин път от нас, но никога няма да си предложи каквато и да било помощ, дори и децата да й липсват ще се обади по телефона, ще ги види на камерата и за нея всичко е ок..

Cardyr, аз съм същата с яденето. Като бях бременна се хранех що годе пълноценно. Но сега ставам, гледам първо кафе да изпия, за закуска се сещам по обяд, гледам все нещо набързо да е.. Бях качила 20кг,останали са ми около 6-7за сваляне, предния път така бях стопирала пак и си останах с тях. Сега ще видим. Яде ми се само сладко и то не шоколад или какво да е, а конкретно торта😀

Тази вечер не знам какво става при нас, такава вечер не сме имали. Малкия рева от 20до 24часа почти постоянно. Не успя да заспи, заспали сме по някое време. В 4 ч се събуди, ядр и сега още е буден. За капак сега и баткото е буден

# 251
  • София
Ух, и аз тъкмо се похвалих, ама да ме видим днес.. 😃 И ние имахме ужасна нощ.
От 23:30 до 2ч приспивах Йоана. Сукне, задреме, пусне зърното, рев... И аз дремах с нея, ама пак през 15мин трябваше да я намествам на гърда.

Каката се събуди в 5ч с рев "искам мама". Дойде при нас в спалнята, събуди и Йоана, на която така или иначе й беше време за ядене. Дадох да суче, но каката искаше АЗ да я сложа на гърне 4 пъти, АЗ да я гушна, АЗ да й дам тоалетна хартия да си избърше носа... 🤯
Чак към 7ч се кротнаха и двете окончателно.
До 8:30 като Йоана пак яде.
Та, днес ще съм така. 🥴🥴🥴 А имахме планове за голяма разходка някъде по-далеч, но ще съм доволна да си обиколя куриерите, че коледните подаръци започнаха да идват. 😃

За яденето- и аз съм мега злояда. Ям джънк основно. Ама след 2 близки бременности, кърмене 1год и 7мес каката и сега пак... Ей ме- още съм жива. 😃
Те, децата, си взимат всичко нужно с млякото и после дефицитите са си за нас. (Но и такива нямам, учудващо)

Кг качих само 9 този път и 1 седмица след раждането 8 от тях вече ги нямаше. И сега си стоя на +1кг спрямо преди това. Но с тичане след 2 деца и "закуска" чак към 15ч, въобще не ги мисля. 😃

Както и Boliana е казала- нищо няма да се върне от тези първи моменти с дечицата, затова хич не се и напрягам, а гледам да им се радвам на максимум. (С каката и аз се бях напрегнала всичко да е перфектно, но то е просто невъзможно. Колкото по-бързо се осъзнае и приеме този факт, толкова по-лесен ще ви е живота. 😃)

Boliana, препоръките за ваксина са твърдо "За" по време на бременност и кърмене.

Ей ви и една снимчица за финал на този ферман... 😃

# 252
И моята кака две нощи се събужда и плаче. Иска точно мен, не баща си. Ходя, гушкам я, прочета й една книжка и така. Но не я пускам от кошарата. А както месеци наред си спеше нощем супер, вече обмислях да я местим на детско легло без преграда... е явно няма да е скоро Sad

Аз с бебето съм или със слинга и каката навън или вкъщи спи в кошарата, но моето си изисква долу горе тишина. Нощем яде три пъти. Ляга в 8, после яде към 1, към 4 и към 6. В 7 се събужда окончателно. Кърмя легнала, че да спя докато се храни, но бебето суче лакомо и се налага да се надигам поне да я оригвам по 3 4 пъти на нощ...
Поне засега не изисква друсане на ръце...

# 253
Да се включа и аз относно майките.

Моята също беше при нас за около 3-4 дни в началото.
Не ми е помагала особено, не е чистила, не е готвила, единствено ме успокояваше факта, че не съм сама и ви даваше кураж че мога да се справям и ме го правя правилно.
За мен по-скоро подкрепата и увереността която ми оказа, ми бяха много достатъчни.
А и в чужд дом нито знае къде ми е лъжицата, нито солта..Дето се вика докато й обясня къде е, аз ще стана да си го направя..пък за свекърва да ми идва в къщата да ми рови, абсурт..

Свекърва ми ми готвеше у тях и носеше,но вече не желая, тъй кято успявам да се справям и сама вече, макар че ми е за първи път, просто повече обичам да съм сямостоятелна, дори и да ми е трудно.

Мъжа ми що годе ми помага, но не чяк толкова.Повечето пъти ме дразни , явно от хормоните повечето неща ме дразнят.

Родителите му, и по-скоро майка му, много ме дразни, естествено и сестра му в пакет към нея, защото през цялата ми бременност, не показаха никаква заинтересованост, нито да ме питат как съм, нито да ми сготвят, ако помните , че няколко пъти ми се налагаше да залежавам през бременността…но това вече е минало.
За мен това бяха много трудни и важни дни, тогава наистина имах нужда от помощ, а не сега.
Тя както и на мев, така и на сина си не помагат, та както да чакам пък аз..знаете как седят нещата със свекървите, просто не мога да я понясям..живеем отделно, но на близо, влиза при нас все едно си е у тях, и много ще се зарадвам някой ден да ме хване гола, че май това вече е последния намин, който би я спрял да си влиза така..просто това е дразни ме..🤣
Оплаках се.
Но в края на крайщата, най-важното за мен е , че държа в ръцете си най-ценното нещо в тозии живот🙏

Относно водата-мнение от консултант по кърмене от болница Селена-вода се дава при хранене избяло с АМ, за да не се запече.
При хранене на кърма-по желание и то едва глътка след хранене.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 10:10 от Sunshine202

# 254
Ние с мъжа ми сами гледаме децата. Той работи, но много ги гледа също. Освен това е поел повечето домакински задължения, всичко в кухнята напрактика. Аз само пускам перални. За чистенето имаме помощ.

Баби нито искам, нито имам къде да ги настаня. Винаги са добре дошли да ви видят внуците, но ще си организират спането сами... домакинска работа не давам да пипат - домът е мой и не искам да ми се рови по шкафове и чекмеджета.

Общи условия

Активация на акаунт