ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 28 465
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Принципно и аз не обичам да ми се пипа по шкафове и тн, но моята и в тях не пипа нищо, така, че с основание се дразня. Живее с баба ми(нейната майка) и е свикнала, че винаги ще има за ядене, та добре, че е баба. Нооо както и да е, не ми се задълбава на тая тема..
Във вторник сме на консултация и ваксина евентуално. Малко ми е притеснвно с тази ваксина както баткото е болен, чудя се дали не е по-добре да я отменим

# 256
Моника и ние вторник сме на ваксина,ама бяхме с корона и може и да я отменят
Относно свекървите,моята живее далече рядко идва и ми е добре,но тя не се меси защото веднъж и казах,че аз живея със сина и а не с нея😀 и е добричка
Относно яденето охххх... моят беше спрял да се буди всяка нощ на 3 часа,но вчера и днес си се буди и малко съм като пияна... Миналата седмица получи разстройство и мисля че е от кафето което пих днес смених кафето и се надявам да няма драма защото без кафе не издържам вече 🤦‍♀️

# 257
Добро утрооо 🥱
Имали ли сте дни, в които сте толкова изморени и толкова много ви се спи, че чак получавате приливи на енергия, по-умно не мога да го обясня, сещате се.😁
Малкия лешник тази нощ твърдо отказа да спи, но в допълнение отказа и да ти лежи в кошарата, с баща му бяхме на смяни върху кой да лежи.
Сега защото имаме работа навън и искам да излезем и той е решил, че ще спи!!Истински син на майка си. 😃

Относно хапването и килограмите, не съм се мерила, след десетина дни съм на контрол и ще се премеря при АГ.Живея на шоколади и бисквити, нищо друго не ми се яде.

За помощта от родителите ни..майка ми ни носи някои дни хапване, макар и рядко.С ММ си готвим и чистим, никой не е идвал да ни помага с домакниската работа, а и не искам, аз съм страшно капризна.Майка ми идва вечер, когато го къпем.Виждам я, че изпитва огромно удоволствие да си види внука вечер за 30-40 минути и не и убивам кефа, щом иска е добре дошла. 😀
Помощ от роднините на ММ няма, преди да се роди бебето имаше разни приказки, но рязко обърнаха палачинката след като се роди, не че съм се трогнала де. 😀

# 258
И ние си гледаме бебето сами, като под НИЕ имам предвид по-скоро АЗ. Майка ми живее в друг град, свекървата е в чужбина, както и моя и на мъжа ми брат. Та сами сме си, но за нас това не е лошо. Готвя си от прибирането у дома с изключение на първите 2-3 дни, когато за храната се грижеше ММ на скарата. Майка ми дойде, когато на него му свърши бащинството и стоя при нас седмица. Не ми е помагала особено, защото аз нямам нужда, но не ми е и пречила. Поне чинии не съм мила Joy

Свекървата си дойде и тя за неопределено време и два пъти оставяме детето при нея да го види. Тя си мисли, че го гледа за да може ние да излезем, а всъщност ние излизаме за до може тя да го види, понеже къщата ѝ е на 12км от нас, а искаме да сме наблизо в случай, че нещо се случи.

По повод на ваксините - аз вчера си сложих първата доза Файзер. Като странични ефекти мога да посоча само болката в рамото. Доста е силна, не можах да спя на нея страна, но друго няма. След 3 седмици ми е втората игла.

# 259
  • au bout du monde
Моята майка е златна❤️ да ми е жива и здрава. 40 дни след раждането на първото отидохме при моите родители, и страшно много ми помагаше. Сега чакам с нетърпение декември да им идем на гости😁 и тя няма търпение, казах й да почива сега и да събира сили😆

Баткото започна да се буди през нощта от бебето и да иска мляко и той 😩 тъкмо беше спрял да се буди да яде и от няколко нощи пак иска.

# 260
  • София
За прилива на енергия и аз понякога съм Така.... От умора и кат яхна метлата..... Ела да видиш какво става

# 261
Момичета, явно всички сме в едно и също положение, което малко ме успокоява. 😬🤗 Днес пък каката, която е на 5 почти, е станала с дупето наопаки и само фасони цял ден, дразни се на всичко и всички, плаче без явна причина и търси, явно моето внимание. Разбирам я, дори да не кажа, че толкова е завладяла всичко и всички, че повече гледаме нея отколкото бебето, за щастие той е тих, спокоен и неангажиращ. Днес нямам много сили, оправих дома, изчистих, изпрах, изсуших, до магазина ходих,и това ще е. Имах и други планове като чистене на баня и тераси, но явно ще са за друг ден...просто нямам енергия никаква...
Хубав ден на всички!

# 262
Здравейте, момичета! Да се оплача, И аз имах кошмарна нощ. Събудих се към 1 с разстройство и повръщане, върнах цялата вечеря и после след час още веднъж повърнах по-скоро сокове и то с много мощни спазми на корема.  Повръщането спря, но разстройството продължава, сега съм на вода, чай и малко компот. От сутринта се кърмим активно с малкия, че ме е страх да не ми спре кърмата като не поемам храна.  Суче с часове, като изпразни едната гърда , го прехвърлям на другата и така се въртим до безкрай. Поспахме малко на обяд и се събудих с главоболие и температура 37.8, което изключително рядко ми се случва. Пих 1 парацетамол и друго не знам какво да направя, че да се оправям по-бързо. Някой да сподели опит с подобна ситуация, как преминахте през това, без са се отрази на лактацията. Аз и без това се притеснявам, че не ми достига кърмата, онзи ден при педиатъра го измери, че е качил 680 гр.за 1 месец/По моя кантар е близо 800/, но при все че давах повечето дни добавка в шише/кърма или АМ/. Сега от 4-5 дни е изцяло на кърма и ще видя как качва, иначе доктора настоява да му давам повече добавка. Аз привидно се съгласих, и без това мисля декември да го сменям педито, че е със супер остарели виждания. Мисля да се допитам и до консултант по кърмене как да подобрим количеството на кърмата и самата организация на кърмене. Иначе го кърмя нон стоп, поне 10-12 пъти на ден, понякога и повече, като имате предвид, че някое хранене продължава над час и много рядко спи през деня. Освен всичко друго преди 5 дни ми дойде и цикъла, та това също се отрази на количеството кърма сякаш. Абе пълна картинка направо Disappointed Relieved
Относно помощта от близките, майка ми /живеве на 15 км на село/ идва 1-2 пъти през седмицата, да сготви нещо и да измие чиниите например, гледа и детето аз като ми се налага да излизам. Свекито  и сестрата на мъжо живеят на 2 крачки, ама рядко предлагат помощ, освен ако ние не поискаме, но аз не се чувствам добре покрай тях. И аз като Съншайн не видях никаква загриженост от тяхна страна като бях бременна и от тогава си имам едно на ум за тях. За мъжо какво да коментирам, не му се нрави домакинската работа, даже спря да готви и мие чинии, а преди поне това правеше. Все едно това дете е само мое, но не знам до кога ще издържа така и затова мисля да се преместя на село с бебето, поне няма да имам домакински задължения и ще ми е по-спокойно да се отдам изцяло на бебчо. Ами оплаках се пак.

# 263
Здравейте момичета, не съм се включвала в темата скоро, не успявам, но чета. Искам да ви питам аз как смогвате? 🤷‍♀️ Малкия не иска да спи в леглото си, а само върху мен или ММ. В момента спи отново върху мен, а мен ме чака миене на чинии,сгъване на дрехи,пускане на пералня, готвене, не съм чистила вкъщи, искам да се изкъпя (с косата). Еми не мога, наистина се възхищавам на тези от вас,които са с по 2 деца, дори и с 1 и се справят с всички домакински задължения, с гледането на детето и всичко останало. Не знам чувствам се на предела вече,плаче ми се имам чувството,че нон стоп имам задължения,които не успявам да свърша, да не говорим пък да правя нещо за себе си. Та въпроса ми е как успявате? Мъжете ви ли помагат много или аз нямам никаква организация, ще се радвам да споделите 😊

# 264
Lina, ще кажа само Не си сама😀
Моето бебе го мъчат зверски колики .До преди няколко дни по цял ден и нощ трябваше да лежи по корем върху някого.Сега и това не помага.Гърчи се, реве, изпада в истерия.Сутринта дори отказа да яде, защото го болеше.Съответно денонощно го разнасям, успокоявам, подрусвам ...Нямам време да се наспя, какво остава изобщо нещо да свърша .Въпреки, че мъжа много ми помага съм направо на предела на силите ми и редовно си рева заедно с бебето, като почне да се гърчи.Направо не мога да си представя, че този ужасен период някога ще свърши😒

# 265
Ама какво е това нещо... я ги вкарвайте тия мъже малко в пътя! Имат да се грижат за семейство, това не е почивка. Нека "помагат", даже тая дума не я харесвам, то не е приятел да ти помогне. Редно е да върти къщата и да гледа децата наравно с жената и допълнително е редно и да се грижи за жената. Все пак е тежък етап за нея, а тя деца му е родила. Ееей, чак се ядосах..

# 266
  • София
И аз се дразня като някой такъв татко се пльосне на дивана и край!
И лафа е,, ами ако си сама и той тръгне на работа "
И при нас май започват коликите само че от 14:30 започнаха и на следващото хранене ще му дам Био амика пък дано има ефект
Аз горе долу се справям и с баткото който е на почти 5, но само ако ме слуша и бебето спи и съм торнадо вкъщи а по въпроса със задачите..... Първия ден беше ад, не знаех откъде да започна и 12 часа ми се сториха 5мин
Обаче видях че по добра организация се получава
Например бебето яде в 9 сутринта 20 мин след това цедене 20 мин оправям го за 5 и след това до следващоъо хранене имам  2часа, които минават със скоростта на светлината!

# 267
И аз се дразня на такива бащи, все едно тва дете само СЕ е направило и само ще се отгледа. Ние имахме помощ от свекървата 20 дни. Сега сме сами. Трудно ми е защото каката е на 2 и е адски привързана към мен. Като види че храня бебето или я преобувам, почва да се теъшкани да плаче да я гушкам.
Мъжът ми вижда идеално колко е трудно и че нямам време за нищо и затова като си дойде от работа, готви за вечеря и за др ден за обяд да имаме храна. Къпем децата двамата и доста си помагаме. Нямаме избор. До преди да се родят децата, винаги съм се грижила сама за къщата, готвила сум и Т. Н . Сега е видно че имам нужда от него, все пак съм майка, не робот.

# 268
Леле момичета, направо тъжно ми стана, като чета, съчувствам ви много, мъжа ми си помага супер много каквото правя аз, може да прави и той (освен да даде гърда Simple Smile) но аз дохранвам , дразня се понякога, че не ги прави нещата както аз мисля, че е редно, но може и да съм малко дребнава. Иначе и майка ми и свекърва ми биха помагали супер много, но ние нямаме нужда, малката която е на 4 ходи събота и неделя при свекито и спинтам и сина ми ходеше но е евече голям и мку идва скучно и просто не иска, а малката си търси разнообразието, ако не ходи при нея, иска да ходи при майка ми, тя живее доста близо до нас и ако имам нужда д Ами сготви нещо, винаги го прави, ние си готвим, но дъщеря ми е супер злояда и понякога специално з смея правим супичка. Разбира с еиндвете си имат мнение, което много често е различно от моето, но си ги пускам покрай ушите, и двете много обичат децата и дават мило и драго за тях... Колкото за справянето..много е странно и трите ми деца са сравнително спокойни, но аз със първото нямах време дрехите да си простна, всичко вечно беше в напрежение, явно аз съм се притеснявала повече, с малката беше по-спокойно, тя беше много чакана, защото не ставаше дълго време, но се чувствах като парцал поне до 3-4ти месец, а сега .....да изморявам се много, понякога будя мъжа ми през нощта, защото ме естрах да не заспя както държа бебето и да го изпусна, нооо съм много по свежа от предните два пъти, сигурно с възрастта имам нужда от по-малко сън 😂 а за кг не ми се говори, аз съм слабичка по принцип и с трите бременности качвам към 30+ кг , първия ги свалих без да усетя, втория много труд и и никога напълно и остана и диастазатс....сега не ми се мисли Simple Smile ще видим, огромна съм хахаха приличам на вещицата от едно детско, но не мога да се сетя от кое хахах:) и моята как ревнува и иска повече внимание и няколко пъти иска да в приспивам аз, а аз кърма и ги гледа и вика "оставяй го" но и минава, това е нормално ние и о ръшаме мега мнгоо внимание, гледаме или единия или другия, като се прибере от градина, да играе поне час-два само с нея, баткото не е ревнувал нито от нея, камо ли сега, изобщо, добър е и много се радва на бебето, тя също се радва, искаше "да го храни от нейните цици" хахахахахха 😂 аз го кърмя, докато го оазв Атова и почвам да се смея, милото бебе се тресе заради моя смях Simple Smile веселба е Simple Smile
Съжалявам за писането, малко ми е трудно с една ръка Simple Smile и понякога телефона ми си пише каквото на него му харесва...

# 269
Аз съм далеч от мисълта,че смогвам.. Като цяло си подреждам приоритетите така да се каже. По-важно ми е да изведа бебето навън на въздух и да се разходя 2 часа, отколкото да седя вкъщи и да готвя. Затова и често сме на готова храна или готвя нещо, което ядем поне 2 дни. Пералня зареждам вечер, пускам й таймера и сутрин като стана дрехите са изпрани, жалко, че само няма как да св сложат сами в сушилнята 😀 гледам да си улесня максимално ежедневнните домакински задължения. Опитвам св да не се тормозя, защото знам, че за в бъдеще и по-трудноще станв 😀

Общи условия

Активация на акаунт