Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 761
  • 844
  •   1
Отговори
# 225
Аз само набързо и накратко едно включване - да се похваля и да благодаря за побутването , явно  напразно съм му се чудила толкова време 😁
Скрит текст:

Днес пристигна.Ще бъде прибран до настъпване на топлото време, но цял следобед му се радвам.❤
[/spoiler]
Да ти е честит и да те радва!
Намерих пробичка в един сайт и вероятно ще взема. Не се съмнявам никак в думите на Ковачева, но не искам да се заривам в повече  излишества.
Към София си взех Номад поради малкия размер. Днес също е много хубав в дъжда, а пък и щом съпружието каже че става, значи е добре. Wink Sweat Smile

# 226
  • Бургас
Това Живанши за което Ковачева писа аз също много го харесвам.Отначало ми беше безразличен, но при по- следващи проби го харесах доста.Даже обмислях покупка в един момент, точно мой тип е много секси и сочен.И много, много траен при това, топ.Хубав парфюм за хубава, сладка жена.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 20:55 от Bright Crystal

# 227
Здравейте! Искам да благодаря на всички, които изказаха мнението си за "Герлените", за които питах! Също, да ви споделя впечатленията си от ароматите, в новите шишета с "шапката". Много красиви, семпли, стилни, с прекрасни на цвят, съдържания. От там нататък, за мен, съвсем различни от всички, които познавам, или съм пробвала. L'instant, L'instant magic, Insolens i Samsara. Беше много разочароващо!
Искам да помоля да ми кажете, "May Way" на Armani, различава ли се като аромат от "May Way Intense", или само по "сила"? Попадна ми мостра на първия, хареса ми много. Хубава вечер и лека нощ! Heart

# 228
Привет! Може ли мнение за този Дюпон, ако някой го познава - никъде не намирам информация за него /на описанията в сайтовете не се доверявам, особено като прочетох вчера това на 9аm - Afnan във Венера/, а и във Фрагрантика го няма.

Тамянът дали е много изявен, "църковен" ли е или по-скоро като във Floriental? Thinking

# 229
Привет! Може ли мнение за този Дюпон, ако някой го познава
..............
Тамянът дали е много изявен, "църковен" ли е или по-скоро като във Floriental?
https://www.parfumo.net/Perfumes/S_T_Dupont/black-incense
Оскъдна информация като за нов продукт.
Мнение на компетентен джентълмен от парфюмна група в ФБ, ако изобщо едно субективно усещане е ориентир :
"За мен е пълно разочарование...най-слаб от всички досега от серията..сладък, без намек на тамян ....никаква следа от тамян..сладост, дървения, лек намек за опушено и обгоряло дърво и подправки. Категорично не е църковен аромат и не се доближава и грам до Фул инценс, Децибел, Лавс, Боа д'инценс и подобен род."

# 230
Благодаря ти много, точно от това се опасявах и добре че не го гръмнах на сляпо! HugFlowers Hibiscus

# 231
Гледам, че в "Нотино" са пуснали някакви промоции на “Novellista" - някой може ли да сподели мнение за техните парфюми?

# 232
Новелиста били вдъхновени от различни книги - за Гетсби, Хамлет и т.н. На мен ми пристигна мостра на Couture chic, бил вдъхновен от Мария Антоанета - не е лош, не ме впечатли много, но и само веднъж пробвах. Ще го изучавам още.

# 233
  • София
cabochard, develfen - благодаря ви че повдигнахте въпрос за  въпросния Black Incense. Познавайки повечето от тази линия, напълно съм сигурен, че и този ще е чудесен ориенталец, а това допълнено към мнението, което develfen копира, че НЕ Е църковен и тн, преведено за мен звучи - мъчен, труден и неносим, ме навежда на мисълта, че  Black Incense ще бъде идеален за моя вкус.
Със сигурност ще го взема на сляпо около коледните дни и ви благодаря, че го споменахте, той като вероятно щях да  го подмина несъзнателно.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 10:56 от Deetron

# 234
Имам го този тамян, нищо необичайно не е, но за мен, като любител на тази нотка е приятен, сладичък и лесен за носене. Тамянът е лек, с ванилия, сладки смоли и малко пипер. Кожа в него няма, ванилията е някак млечна. Не е църковен, нито прекалено опушен, по - скоро е леко европеизирана арабска композиция.
Купих го без тест през лятото, когато ме изуми с много красиво и топло излъчване, сега на хлад е по - прибран и сух, но на мен и други тамяни (Mystic Insence) ми харесват на малко по - топло.
За цената си е находка за мен, бутилката е много красива, с черна декорация.
По - лек е от останалите от серията, които познавам, но за мен това определено е плюс.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 13:17 от silver pearl

# 235
Deetron,
така, като е описан Black Incense, нищо чудно да се окаже копие на Etui Noir - сладко-дървесен с малко пушеци и кожа.
Hastar,
Novellista копират хитови парфюми, модифицират ги и ги продават като нишови. Не твърдя, че познавам всичко на марката, но последното, което подуших, беше копие на LVEB и на Loewe Aura Floral 2020 с правоъгълното шише. От първия съм мирисала отливка (специално се запознах) и така установих, че и Loewe, и Novellista копират яко. Е, има някакви леки разлики в драйдауна, ако трябва да съм точна.
Във Фрагрантика доста ги критикуват, че са "clone house masquerading as niche", и аз съм склонна да подкрепя това мнение, особено на цените им в Нотино. Да бяха два пъти надолу, да се позамисля - има много други имитатори, но нямат претенции да са ниш и са в пъти по-евтини.
А това с литературата и киното е номер, стар като света - демек ще хващаме за клиенти интелектуалци, начи...

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 12:15 от Анонимен

# 236
Здравейте! Интересува ме, в кой парфюм на VC&A Collection Extraordinaire, освен Orchd Vanille, yсещате най-силно ванилията?Изключвам тези с преобладаващи дървесни нотки, на мен в тях ми се губи. Благодаря ви! Heart

# 237
Здравейте! Интересува ме, в кой парфюм на VC&A Collection Extraordinaire, освен Orchd Vanille, yсещате най-силно ванилията?Изключвам тези с преобладаващи дървесни нотки, на мен в тях ми се губи. Благодаря ви! Heart
В никой. Този си е ваниловият.

# 238
Deetron,
така, като е описан Black Incense, нищо чудно да се окаже копие на Etui Noir - сладко-дървесен с малко пушеци и кожа.
Hastar,

Не, нямат почти нищо общо. И за мен Black Incense е "лесен" тамян, без ексцесии и кожи. Усеща се, че е от една линия с амбъра и ванилията от златните бутилки на Дюпон, но не е така агресивен.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 12:36 от tuali

# 239
  • София
Moже да погледнете и Bois Doré от линията, също гурме, макар и не само ванилово, много красив и уютен за студените месеци. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт