Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 756
  • 844
  •   1
Отговори
# 255
За мен Adults е единствената носима смокиня,  без горчиви листа , остра зеленина, стипчиви недозрели  или презрели смокини  . Усещам го точно обратното на описанията горе - при мен е хомогенен, със сладка млечна ванилия и аромат на смокинов плод . Стои близо до кожата, различен от масовите,  без да е твърде специфичен или дразнещ. Дискретен ежедневен аромат,  с който няма да сбъркам на обществено място. Ако очаквате нещо секси, подкосяващо краката, влачещо метри шлейф - не го купувайте.
Думата "различен" го описва най-точно, подобно на всички нишови, не е масовка.

P.P.
Al Georgieva, ако това ще ти помогне повече, парфюмът е приличен, топъл, специфичен, да кажа - средна хубост, но в момента почти всичко парфюмно определям така с много редки изключения.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 21:13 от laki

# 256
Леле пак апочнах да го мисля Adults-а, че покрай него и два парфюма на Helloween / Mia Me Mine - има розов и лилав

# 257
Здравейте! Интересува ме, в кой парфюм на VC&A Collection Extraordinaire, освен Orchd Vanille, yсещате най-силно ванилията?Изключвам тези с преобладаващи дървесни нотки, на мен в тях ми се губи. Благодаря ви! Heart
Moже да погледнете и Bois Doré от линията, също гурме, макар и не само ванилово, много красив и уютен за студените месеци. Simple Smile
на мен и ирисът от колекцията ми е много сладък и ванилов

# 258
Мнения за https://www.fragrantica.com/perfume/Jimmy-Choo/I-Want-Choo-64015.html?
Интересува ме най-вече трайност, като аромат ми хареса.

# 259
  • by the sea
Мнения за https://www.fragrantica.com/perfume/Jimmy-Choo/I-Want-Choo-64015.html?
взех си малкото 10мл спрейче, бих казала прилична трайност, не мога да изчисля, но не съм се разочаровала,усещам си го по връхните дрехи на другия ден и не подновявам.
Прави и приличен шлейф , аз очаквах да е много по-посредствени и съм приятно изненадана.

# 260

Доста добре е трайността,аз съм доволна.По якето си го усещах с дни.😁

# 261
Аз бих се радвала на отзиви и мнения за Bois d'Iris VC&A. По пирамида ми е много окей, без мускус, шафран и тютюн.
Все още съм пълен лед по отношение на парфюмите, но си ровичкам и разучавам нотки Simple Smile
Днес имах един по-тегав ангажимент и реших да го раздавам рязко. Напръсках се с Италианската кожа и едвам издържах муска цели 6 часа. Сетих се за думата, която го описва най-точно - "стръхав", шивачките казват така на твърди, груби и текстурирани платове; аз бих определила така мускуса в Мемо. Парфюмът ми идва зелен и власат като листа на магарешки бодил. Страхотен аромат, гарниран с това остро и стържещо чудо.
Нямам Ковид, нито антитела. Направо ми е необяснима тази непоносимост.

# 262
Аз бих се радвала на отзиви и мнения за Bois d'Iris VC&A. По пирамида ми е много окей, без мускус, шафран и тютюн.
Много любим! За мен основно е дървесина, ирис и лабданум. Някъде в дъното има мааалко тамян, но няма никаква сладост - нито захарна, нито амброва за мое щастие. Ванилия сякаш също не отчитам или е така вмъкната, че не я различавам. Ирисът е цветен, разцъфнало цвете имам предвид. Дълготраен много и излъчващ в аура. Не знам другите усещат ли го, но е с мен през цялото време докато го измия от себе си, а има остатък и след това, който е адски уютен и много ми харесва. Безценен за мен аромат, приготвила съм третата бутилка.

# 263
Муска на Мемо е много специфичен. Както и този на Теренци. Понякога съм много на кантар с тях. Не е винаги 100% любов...

# 264
Adults пробвах през лятото, нали е смокиня, нямаше как да я пропусна! Blush
Стори ми се нещо като нищо, а смокиня никаква нямаше.
Наскоро го пръсках хубаво при приятелка и доста се учудих, всъщност, това за мен не е смокинов, а ирисов аромат.
Нещо между Sweet на Lempicka и онзи червения Jo Malone, по - близо до първия.

develfen, Bois d'Iris e от любимците ми - красива, тиха композиция от тамян, ирис, ванилия и плавей. Бързо се прибира до тялото, но често неочаквано се появява отново, часове след като си мисля, че е изчезнал напълно, с красив, фино опушен ирисов акорд. Много е уютен в есенните дни.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 22:35 от silver pearl

# 265
Sweet на Lempicka е ужасно сладък и неносим от мен. Не намирам прилика с Адултс.

# 266
Азалия🌺, silver pearl, благодаря ви!
Bois d'Iris се намира на съвсем прилична цена и така, както го описвате, ще ми допадне.

Tuali, за съжаление нито Мемо мога да нося, нито ТТ. От последния успях да изфъскам част от Moro di Venezia, в който няма от онзи страшен стръхав муск, и щом ми омръзна, го продадох.

Сега съм си нацелила една адски забавна марка, но ще пиша, когато получа парфюма.

# 267
Не купувай Ириса на Ван Клийф без проба. За мен е непоносим парфюм, а ние имаме доста допирни точки.
Нищо сладко или ванилово не намирам в него за съжаление.

# 268
Последно тествах всички Ван Клийф. Ако потретя, съвсем ще се откажа. Адултс имаше късмет, че го взех насляпо от пусто любопитство. За ТТ мога да кажа същото. Не са ми абсолютен хейт, нито любов от първо душване. Просто са различни от познатото ми.

# 269
Не купувай Ириса на Ван Клийф без проба. За мен е непоносим парфюм, а ние имаме доста допирни точки.
Нищо сладко или ванилово не намирам в него за съжаление.

И при мен е точно така, не разбирам - на хората им харесва толкова много, а при мен е безличен и безхарактерен. Единствен от серията, който обожавам е Bois Dore. Също много тих и стоящ близо до кожата, но си струва подновяванията. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт