Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 686
  • 844
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря densi Simple Smile

Съчетанието на нотките е великолепно, влюбена съм в първия един час от този парфюм Simple Smile

допълвам: Good Girl Gone Bad / By Kilian ще е в писмото ми с коледни желания, но сега виждам, че има три версии - оригиналната, която има божествено начало, Eau Fraîche и Extreme. Каква е разликата?

И след три дни носене съм влюбена в Lost Alice / Masque Milano Two Hearts
Основата на парфюма е точно като описанието на сайта: “EAT ME” (Bottom Notes): Sandalwood India LMR, Broom Absolute Italy LMR, Fleur de Lait (Steamed Milk Accord)

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 09:49 от Al Georgieva

# 361
  • The Evergreen State
Irresistible Givenchy за мен е типичния плодово-цветен аромат с каквито бяхме свикнали някак от времето на Baby Doll YSL, преди да излезе LVEB и всички сладки и плътни аромати които се нароиха след него или толкова популярните ниш аромати (оксиморон някакъв са отвсякъде вече). Та затова хем ми е леко ..мех щото ми е много много познат от миналото, хем носталгично му се радвам и бих си го купила, ей така, заради доброто старо време,  защото си е типичния нежен Живанши отпреди и защото честно казано съм зажадняла за такъв несложен и момичешки аромат с който просто се чувствам добре, като след душ.

# 362
LVEB са доста по-присъствени и агресивни, и в условията на  силно напрежение и срес, едва ли ще ми донесат такава положителна емоция и спомен. На този етап ще заложа на изпитани, леки и умиротворяващи аромати - вероятно Далиите на Живанши, La petite Robe noire eau fraiche, Rose Essentielle edt (много любим) и още няколко.
Плодовите шипри ме убиват, но се спогаждам добре с https://www.fragrantica.com/perfume/Mauboussin/Mauboussin-in-Red-57406.html и https://www.fragrantica.com/perfume/Mauboussin/Mauboussin-a-la-Folie-21583.html (подходящи за хоумофис, макар че и те ми идват в малко повече поради изключителната си трайност). Дървесни, ванилови, много сладки ще  изключа за момента, както  и с всякакви други особености, независимо от модата.
П.П.
Не смятам за необходимо да се правят драми и излишно нахейтване, ако някой на хересва парфюма на някого на този етап. Чисто научно хора с приблизително подобни гени не понасят миризмата си, но се предполага, че това е способ на природата за генетично разнообразие чрез избягване на близка родственост. Wink

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 17:36 от Анонимен

# 363
Носи ми се нещо на Прада. Какво ще кажете за Амбър?

# 364
LVEB са прекалено натрапчиви, при силни емоции и стрес бих посегнала към колони с аромат на треви, храсти, цитруси, които освежават в мига на парфюмиране и после носят аромат на чисто и свежо

Не се разбирам с нито един парфюм на Prada.

# 365

За Амбър не знам, но La femme са много хубави, точно чисти и сапунести.

# 366
  • София
Al Georgieva, отдъхвам с облекчение и се радвам, че Russian Tea Masque Milano не само не те е стреснал, а даже се е харесал, на теб и семейството. Simple Smile Няма да пиша пак словоизлияния за него, писала съм преди време - една дума само: гениален е (за мен). Simple Smile
Днес почти доизпръсках мостричката от Lost Alice - и на мен ми харесва много, но ми е ужасно тих и трябва да се напрягам, за да го помириша след около 30 мин, потъва много бързо върху кожата ми. Sad Ако беше малко по-ярък, щях да съм купила бутилка вече. Действително ми мирише на млечния крем на морковена торта (любим сладкиш) и на тестото на scones, без да е отявлено хранителен, има и една лека пикантност (от черния пипер) и много приятна прашливост от сандаловото дърво, без никой от тези аспекти да стърчи и да взима превес над останалите, много хубаво е блендиран.
Преди ден-два тествах на спокойствие вкъщи Synthetic Jungle Frederic Malle и най-после ми просветна на какво ми мирише (не можах да се сетя за 30-те секунди тест преди време на крак): на тагетес! Кой тук писа, че харесва аромата на цветето, Tuali, ти ли беше? Супер реалистично е предадена зелената му горчивина, направо не можах да повярвам (да, знам, че по пирамида няма тагетес в нотите but oh well...). На втори план дискретно се появява и аромат на мек сапун с момина сълза. Основно тези два аспекта се открояват на кожата ми.
+

Песен на деня:

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 19:18 от Klodilia

# 367
За любителите на тагетес (турта) мога да предложа и  https://www.fragrantica.com/perfume/Ralph-Lauren/Safari-897.html
Не намирам прилика с никой от посочените във фрагрантика. За ретро не знам, но има и доста по тежки съвременни изпълнения. Действително се усеща цветето на фона на сочна зеленина като  в последствие избледнява до цветно-прахообразно (нарцис и хиацинт). Специфичен.
Изпълнение от класата на  Magie Noire, но не подобен на него.
Може би е в посоката на "Синия час", но далеч по-меко звучи....Да, ирис.

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 20:59 от Анонимен

# 368
Lost Alice ме вдъхнови много и днес сътворих сладкиш с такъв аромат (включително и мини щипка пипер има вътре) Cake Получих мейл от Маск Милано с въпрос какво ми е харесало най-много и код за отстъпка 35 евро при следваща покупка. Писахме си, като поръчвам ще пиша изрично за мостра на Safariyah и още нещо дамско, а те ще се постарят да я добавят подарък. Да видим
Russian Tea живи&здрави ще е под коледната елха, очарована съм.
Artistic Fragrances като име определено пасва идеално на творенията им Simple Smile Фамилията хареса още няколко неща от по-мъжките аромати, живи&здрави

Synthetic Jungle Frederic Malle на мен ми хареса, аромат на тагетес не хванах (а много обичам), но букет от цветя и много зеленина, напръскан с лак, за да са гланцови и лъскави листата беше представата ми. Върху мен се разви по-мъжки и не ми пасва.

Safari Ralph Lauren звучи интересно Simple Smile Чудя се дали може да се намери някъде офлайн, за да се пръсне човек и да мисли.

Днес най-неочаквано ме парфюмираха с масло от тубероза, после крем с масло от тубероза и ръцете ми няколко часа ухаеха страхотно Simple Smile Сега си имам и един стрък цъфнала тубероза и определено съм запалена за Good Girl Gone Bad

# 369

За Амбър не знам, но La femme са много хубави, точно чисти и сапунести.
Много е хубав La femme, не бих го определила като сапунест, но да, мек и фин аромат е.

# 370
Safari Ralph Lauren звучи интересно Simple Smile Чудя се дали може да се намери някъде офлайн, за да се пръсне човек и да мисли.
За офлайн не знам, моят е от Амазон. Но би допаднал на любители на L'heure bleue в ирисовата част и в зелената - Les Creations de Monsieur Dior Dioressence.
Интересен е много този аромат на претрита зеленина, покрита с восъкоподобен налеп и онази особена остра стипчивост на фона на кадифените цветове. Сам по себе си това е самороден аромат, но в звученето на старата школа. Подобнен съвременен  с подобна аура е може би Номад.

https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Les-Creations-de-Monsie … essence-7371.html

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 11:14 от Анонимен

# 371
За офлайн не знам, моят е от Амазон. Но би допаднал на любители на L'heure bleue.
Интересен е много този аромат на претрита зеленина, покрита с восъкоподобен налеп и онази особена остра стипчивост, подобна и в хризантемата, на фона на кадифените цветове. Сам по себе си това е самороден аромат, но в звученето на старата школа. Подобнен съвременен  с подобна аура е може би Номад.
Много благодаря за това добро описание, представих си го - аромат на претрита зеленина, стипчивостта на зелените части на някои цветя е супер (така бих описала и Ichnusa), но старата школа не мога да я нося. Оценявам красотата ѝ, в тези парфюми има една класа, но не е за мен
Номад ми харесва, но не бих се парфюмирала с него.

# 372
Здравейте!
Дайте съвет ❤️ Имам задача да подаря на 17 годишно момиче за Коледа парфюм, който да е свеж и плодов и да е до 60 лева с опаковка (не тестер). Какво можете да ми препоръчате?

# 373
И аз не мога да нося старата школа, но пък ми е ориентир за съвременните. Много ми допада подобен ароматен контраст. Такъв съм усещала само на една роднина, но така и не разбрах кой парфюм изкарва такава нотка. Предполагам, че е до кожа.
П.П.
Получих мостричките на Ексцентричните молекули. Пачулито ме спечели - свеж и звънлив, прозрачен, при мен стои меко. Ще разучавам подобно и Пачулито на Ван Клийф.

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 10:53 от Анонимен

# 374
Versace bright crystal, но тестер може да се намери за такава цена. С капачка и всичко
Иначе по-евтини има от Avon, на тази възраст аз много ги харесвах, любим ми беше един на Фърги Outspoken

Общи условия

Активация на акаунт