Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 69 232
  • 870
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, някой да е ползвал Габиели скоро за доставка на лятна количка от Германия за ориентировъчна цена?

# 226
Ползвала съм Габиели за количка 2 в 1, но мисля че няма значение вида количка, защото те имат фиксирана цена 52 лева мисля беше за детска количка. Поръчвах я лятото на 2021 год.
Сега имам поръчка за столче за кола този месец и гледах в сайта им пише за столчето 50 лв. стандартна цена, но мога да потвърдя след 10 дни.

# 227
Покрай ЧП ги ползвах за доставка на стандартна количка, която бе в два отделни кашона. Един огромен около 16кг за шасито, който отвсякъде трябваше да се таксува за едрогабаритна пратка и един по-малък с платнените части около 2-3кг. Първоначално  бяха сметнали големия по формулата, но след като пристигна в Бг забелязах, че са го преизчислили стандартно на кг. Толкова и платихме в крайна сметка и си отдъхнах, защото се бях подготвила за почти двойна сума заради обема и ме беше много яд да плащам отгоре заради големи кашони. Разбира се може и да съм минала метър. Става въпрос за централния им офис. В този период нямаше фиксирана цена за количка. Бяха оставили само тази за стол за кола. Така или иначе нямах време, нито друга опция за транспорт да ги разпитвам и поръчах с тайна надежда да си я сметнат нормално.

# 228
  • Седмото небе
Момичета, аз въпреки, че много си харесвам настоящата количка Сайбекс Приам, май искам до лятото да я сменя с нещо по-леко и компактно. Единственото, което до момента ми е хванало окото и принципно е перфектната за мен количка е пак техен модел Eezy s twist + (или варианта “2” с едните по-големи гуми).
Дали имате идея за сайтове от чужбина, където бих могла да я открия на цена по-различна (и ниска де) от Рая тойс?
https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-cybex-eezy-s-twist-2-cherno-shasi
Периодично ги намаляват, но с не повече от 20% т.е. до около 660 лв...

# 229
Включвам се само да посоча сайт в който Мутси са намалени в момента. Доставката до Германия до 75 км от границата с Холандия е безплатна, за повече се таксува индивидуално. Това разбира се за хората, които ползват превозвачи. Цени не се показват, когато магазина е затворен, не може дори да се види цената в неделя. В този сайт се продават отделно също кошове и конструкции за количките, така че превеждайте какво съдържа в описанието.

https://www.baby-dump.nl/merken/mutsy/

SUPERMAMA

https://www.babylux.nl/eezy-s-twist-2-buggy-cybex.html?gclid=Cj0 … tNUMaAgK_EALw_wcB

# 230
BNHP, благодаря!

Mutsy имат ли летни колички? Сякаш имат само системи или аз не съм търсила както трябва?

И аз в търсене на лятна количка с големи колела Grinning

# 231
  • Бургас
Имат лятна количка Mutsy, модела се казва Nexo. Aз съм с нея и съм писала много в темата. Ако нещо те интересува питай. Моята е тази https://averoom.bg/kolichka-c-c-cedalka-mutsy-nexo-moss-grey-melange.html
Тапицерията не избелява, като синята например.

# 232
Supermama, възможно е да ги знаеш, но ето два сайта, в които може лесно да следиш за оферти в различни магазини. Разбира се си трябва ровене навсякъде, защото не покриват всичко. При мен също падна търсене преди няколко месеца, защото следях за Bugaboo, които също не правят съществени намаления. Най-ироничното е, че в крайна сметка взех от немската версия на официалния им сайт след всичкото издирване на немски и холандски магазини.

# 233
Мария, мерси! Ще я разгледам, имам време.

Някой с отзиви от Easywalker Jackey? Как се справя с павета, пясък, по-неравен терен? Имам чувството, че Bugaboo Ant ще е малка лятото, колкото и да я харесвам, не е за едро дете…

# 234
Може ли някой, който ползва този кош на Cybex да сподели лесно ли се почиства?

# 235
от какво да се почиства, то бебето лежи вътре и не цапа.

# 236
Може ли някой, който ползва този кош на Cybex да сподели лесно ли се почиства?

Имам този кош, но не знам дали въпросът касае конкретната дамаска, моят цвят беше Princess pink, който противно на името си всъщност е тъмно сливово. Нямам база за сравнение, защото ми е първо дете, но съм доволна и от самия кош, и от дамаската - прах я в пералнята три пъти, цветът си остана същия, лесно се забърсва с мокра кърпа, ако детето върне мляко по стените на коша отвътре, матрачето беше удобно, детето спеше много хубаво вътре. Продадох го и като го продавах изглеждаше все едно ден не е бил ползван. От шасито също съм доволна, ежедневно го ползваме, не е мръднал за 9+ месеца, една драскотина няма, колелата са като нови, няма скърцане, няма клатушкане, буквално все едно вчера съм го получила. Не бих дала пълната цена на Приам в България, но на промоцията, която го купих, си струваше всяка стотинка. Малко рекламно звучи, обаче не мога да си изкривя сърцето, харесва ми много.

# 237
  • Седмото небе
Аз съм на мнението на Макарон и със същата количка, в същия цвят, но ползваме само летен кош вече седми месец, като перем цялата “дамаска” поне веднъж в месеца. Нищичко не е мръднало. И макар, че сме втори собственик на количката, си е в почти перфектно състояние. С няколко думи-препоръчвам с две ръце. А точно този цвят от Ферари колекцията на Приам на мен на живо повече ми сивееше, отколкото да е бежов. Иначе на картинки е супер свеж за мен.
В повечето случаи по мое наблюдение относно кошовете 0+, не само за тази, а и на повечето колички, се предават на следващ ползвател/собственик в много добро състояние. То просто няма какво толкова да им се изхаби и съсипе, според мен. Бебетата до това време основно лежат и наблюдават, впоследствие активно, света около тях. Например моята дъщеря още от края на 4 месец беше с “летния” кош на старата ни количка, който обаче имаше пълно легнало положение. А и вече беше в края на май и началото на юни месец, когато я “преселихме”. И от точно тогава се почна голямото гукане и възклицаване на света около нея.

# 238
Много ме притеснява да не стане бързо мръсна от много пипане, при сгъване, разгъване, пренасяне..

По принцип не съм изобщо фенка на черни колички, ама никак, но май ще избера черното Ферари. Намерих снимки на светли цвят и дори на снимка ме дразни намачканата дамаска.

# 239
  • Седмото небе
Соня,
Ако държиш да е специално един от двата цвята варианти на тапицерия Ферари, то и аз мисля, че тъмния е по-доброто изпълнение в случая. Не по принцип, но при дадения модел-да! Чудесен избор за модел си направила, определено в цялостната си конфигурация, тази количка може да изкара едно бебче от 0+, докато се ползва количка изобщо. О+ коша едва ли ще се захаби много при светлия вариант, но при “летния” кош съм почти убедена, че би се наложило често пране. Аз бих сменила нашия Приам, само защото скоро няма да може да ползваме гаража, където държим нашата, а сме на 5+ етаж и все още без асансьор. Затова се огледах в Eezy s twist + 2. А и явно ще ми се налага доста често да я разнасям нагоре-надолу в едната ръка, докато нося чанта с бебешки принадлежности в другата или раница на гръб, а отпред в ерго раницата да нося и бебка. Няма къде и да е сигурно на партер/мазе/изба да се съхраняват в нашия блок колички. До входната врата вътре има място, даже с камера, но дори и количка за 100 лв не бих оставила там без личен надзор или заключване. Очертава се да стана като баба костенурка Cry но това е положението. Таткото през пролетта/лятото е много зает и много често няма да е с нас, за да помага.
Но всъщност бих обмислила и други предложения с подобни характеристики. Поне едните гуми да са големи, до 9 кг, пълно легнало положение или минимум наклон, реверсивна седалка, компактна и лесна за поддържане/почистване и по възможност просторен кош за багаж долу.
Ако се сещате нещо такова-насреща съм за идеи Wink

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 20:26 от * SUPERMAMА *

Общи условия

Активация на акаунт