Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 69 215
  • 870
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета.
Пиша ви мнението си за количката Moon style , както ви бях обещала, която ползвам вече 2 месеца почти всеки ден. Без значение дали вали или има сняг. Не излизаме само в мъгла.
Ами количката е страхотна.
Плюсове:
Маневрена - газя в сняг и нямам проблеми. Бебка обича да се друса по павета и когато мрънка аз веднага търся такива. Справя се страхотно количката!
Платът е много хубав. Дори и да вали не слагам дъждобрана просто самия плат не попива вода. Капките си стоят на него.
Кошът за новородено е много широк.
Матрака ѝ е много качествен. Произведен е от фирма за матраци. Това беше и нещото което ме спечели в количката в първия момент.
Висока е. Дръжката ѝ се регулира само на височина. Няма чупене, но аз и като цяло не искам такава функция.
Доста комплименти получаваме и въпроси от къде е, защото не е много разпространена марка в България. И до колкото разбирам сега ги предлагат само в София. Не могат да се видят на друго място (с такова впечатление оставам иначе по магазините ги знаят).
Доста е здрава
Багажника и е голям, затваря се с цип и няма нужда да се вадят нещата от него при сгъване.
Изключително бързо се сгъва и разгъва. Аз се справям докато държа бебето на ръце.

Минуси.
Ами тежка си е. С коша за новородено е 13кг което са мен не е проблем защото имаме асансьор и излизам директно на вън. Но мисля, че имат и модели които са по-леки.
Не разполагат с кой знае колко десени и цветове. Аз си държах на тъмно сива количка и сребърно шаси и те предлагат. Но ако търсите розово, лилаво или нещо друго-нямат.
Количката върви само с шаси и два коша. Ние я взехме на промоция + дъждобран. Обаче самите аксесоари ако държите на марката са доста скъпи. Чантата е от порядъка на 170-180лв, чувалчето за летния кош е 130лв. Разбира се може да не взимате тяхна чанта. На мен и не ми допадат като модели. Взех раница на cаm.

В общи линии количката е супер!
На промоция може да се намери между 800-1000лв (в България). Ако се поръчва от чужбина цената и е около 350-400 евро и просто за тези пари си заслужава от всякъде!

# 196
Ако аз сега трябваше отново да избера количка би била Cybex, но не Балиос или Приам(макар че съм точно с такава), a Eezy s twist + 2. Този модел е като създаден за мен, но късно го открих. Моля да не се нахвърлят тези, които не харесват марката или казват, че постоянно тя се предлага тук, аз изказвам моето мнение и това което харесвам и бих купила.
Въпросната количка е лека, компактна, мобилна, въртяща се, сгъваема.
И аз от толкова гледане и мислене се спрях на нея, остава да я пробвам в магазин. За мен е важно да не бъде много тежка, а и е с по-големи колела което теоретично трябва да е добре за нашите улици. Чакам промоция, тъй като имам още време. Смятам да я комбинирам с Cot S, но се чудя дали адаптерите за него за в комплекта.

# 197
Mutsy са фалирали. RIP. Хубави колички бяха. Изгледах си децата с тях.

# 198
  • Седмото небе
Жалко наистина, интересна марка бяха. Хубавото е, че като започнат да ги разпродават/разчистват от магазини и сайтове сигурно ще ги пускат на много хубави цени. Поне по принцип така се случва.
Тъкмо за тях като марка си мислех днес като видях, че Кангаро са направи “луксозен” модел, който са нарекли точно “Icon”...

# 199
Здравейте! Предварително се извинявам ако е коментирано вече, но не намерих нищо в търсачката.
Някой може ли да сподели мнение за Britax Romer SMILE III?
За столчетата за кола знам, че са изключително качествени, но не съм чувала отзиви досега за количките им.

# 200
В този сайт има ревюта на доста брандове, на мен ми беше полезен особено, ако сравняваш няколко модела.
https://strollberry.com/strollers/brands/

Здравейте! Предварително се извинявам ако е коментирано вече, но не намерих нищо в търсачката.
За столчетата за кола знам, че са изключително качествени, но не съм чувала отзиви досега за количките им.

# 201
Има мами с Easywalker Rudey, цвят Forest green?  Какви чанти използвате, на мен не ми допадат техните, както и цената им Wink Сякаш ми се иска някаква раница, но повечето модели не са подходящи, тъй като се поставят в средата, а там е механизма за регулиране на дръжката на количката.

# 202
Използвам Easywalker exclusive grey https://bebino-bg.com/product/3816/easywalker-chanta-ranitsa-exclusive-grey.html
Има много джобове - намирам я за много функционална, окачена на количката не ми пречи при вървене и има опция да стане на раница

# 203
Здравейте, момичета! Моля за съвет, колебая се между две колички. С мъжа ми се бяхме ориентирали да вземем Cybex Priam, но в магазина много ми допадна на външен вид Peg Perego Book. Бихте ли ме посъветвали коя да взема? Доста вървя пеш, улиците около нас са ужас (София), не съм шофьор и ще ползвам градски транспорт. Тоест количката трябва да е удобна за градски условия. Консултантът от магазина ни показа как се сгъва Priam, изглежда удобно за подлези. От друга страна зимния кош на Peg Perego можел да се ползва за дълъг път без паузи?

# 204
Здравейте отново,
Чудя се между две колички, моля ако някой има лични впечатления:
- Mutsy EVO STAND UN
https://www.hippoland.net/mutsy-promo-komplekt-shasi-sedalka-kos … -grey-mt-0410-005
- BabyStyle Oyster Max
https://www.babystyle.co.nz/products/oyster-max

# 205
Не съм ползвала количката, но много са разпространени при нас (чужбина), майките ги предпочитат.
А за столчето давам най-висока оценка, ползвала съм.

# 206
Ползвахме Jane Muum Cosmos. Супер лека и удобна. Година и 2 месеца и я продадохме. Детето проходи и после минахме на триколка и накрая за ръчичка. Олекна ни с тази пуста количка все с нас беше. Но е удобна когато е още бебе. Продадохме ь за 1 ден за 700лв накрая и си върнахме половината пари от нея. Нямаше и следа от ползвано. Ние редовно си я чистихме и сервизирахме. Пушка беше. Сложихме и едни качествени лагери и гумите запяха.

Сега гледам по улиците чат пат красиви и леки изглеждащи колички, но като цяло отдавна го изживях и рядко се заглеждам.

В магазин ни бяха посъветвали винаги да тестваме дали лесно се повдигат предните колела за качване на тротоар. Не всички са добри за това. Например със Стокке или по-скъпото Муци с футуристичното шаси е пълна мъка.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 22:17 от goddess002

# 207
Истината е, че колкото по-футуристично изглежда количката, толкова по-неудобна е. Не само Стокито, а и онзи леген Мимата, както и някои от моделите на Кам и още, и още... Хората си ги взимат само за красота, но колкото по-стандартно изглеждаща е количката, толкова е по-удобна

# 208
  • София
Здравейте мами и татковци ако има. Четох много от старите теми, но така и не разбрах, защо сте против полските колички? Чакам второ дете, харесах на видео кенгуру icon, но никъде не намерих мнение за него. Първото дете го отгледахме с количката от брат ми, неговото беше първо и каквото имаше го ползвахме за моето. И двете им колички не ми бяха удобни, едната беше май чиполино (не си спомням вече преди 9г беше). Много тежка количка, трудна за бутане, трудна за сгъване и побиране в багажника. Другата не и знам марката, но ходиш и риташ гумите толкова беше неудобна, лятна. Та сега не знам какво да купим, нямам голям бюджет 600-700лв макс. Искам да е лека, да се сгъва лесно и побира в багажника, да е маневрена, няма да я качвам по стълби живея в къща, но като излизам на разходка не искам да ми тежи като я бутам. Гледах и тези с трансформиращ се кош. Ако някой е ползвал такава моля да сподели мнение. В 8 мес съм и скоро трябва да купим нещо. Благодаря Ви

# 209
elasmen
Бюджетът ви не е никак малък.
Полските колички не са леки, много  приличат на марковите, но са имитация с некачествени материали, примерно купили са някакъв план за количка, но са я изработили не  с оргиналните материали, а с някакви други. 
Една голяма разлика е материала на  корпуса на количката (алуминий, стомана или друго).  Платовете са некачествени, размъкват се. И скърца, и се клати след време  количката. Връзките между детайлите също са слабото място.  Иначе, прилича на снимката в обявата.

Общи условия

Активация на акаунт