Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 69 232
  • 870
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Предварително се извинявам ако е коментирано вече, но не намерих нищо в търсачката.
Някой може ли да сподели мнение за Britax Romer SMILE III?
За столчетата за кола знам, че са изключително качествени, но не съм чувала отзиви досега за количките им.
Не съм ползвала количката, но много са разпространени при нас (чужбина), майките ги предпочитат.
А за столчето давам най-висока оценка, ползвала съм.
Благодаря! Аз също още не съм я виждала на живо. Хареса ми визуално, големият кош и фактът, че е с големи гуми, които ще са от полза за разбитите улици и тротоари. Изгледах доста ревюта в YouTube, но като че ли се разделят в двата полюса - или много доволни или ужасно разочаровани от качеството на шасито, което започнало да скърца, а също така и фактът, че дръжката не се регулира телескопично, ами се върти на 180 градуса.
Планирам да я видя на живо и да я побутам малко, иначе няма как да добия представа как точно я усещам. Предполагам, че винаги ще има и доволни и разочаровани.

# 211
  • София
Здравейте, какво мислите за Чиполино Пирует, в крайна сметка се спряхме на нея. Лека е, удобна, струва ми се, че ще бъде ок за по нашите пътища.🙃

# 212
Точно с тия малки колелца на Чиполино Пирует ще е тотален ужас по нашите пътища, но ще го разберете чак когато я подкарате по разбитите тротоари, на гладкото в магазина дори най-гадните колички изглеждат поносими. Всъщност точно тази е от най-гадните, казвам го напълно без да се заяждам. Но ако ще трябва да я мъкнете нагоре-надолу по стълби, предполагам това е компромисен вариант, тъй като по-малките колела означават по-лека количка.

# 213
Наистина не е много тежка. Само имайте предвид , че този модел е с нерегулируеми дръжки и ако сте по-ниска може да ви е неудобно.

# 214
Здравейте,

Очакваме нашето първо бебче май месец, живот и здраве Simple Smile Започнах да разглеждам, да чета мнения и да проучвам какво се предлага на пазара и избора ми се струва ужасно труден при цялото това разнообразие. За момента почти не сме гледали на живо, само няколко магазина обиколихме и разгледахме отгоре-отгоре, та не съм особено запозната. Като цяло обмислям варианта за комбиниран кош, май искам да избегна обемния тежък зимен кош, това ме съветват и приятелки, както и един консултант в магазин - щом бебето е лятно би било ОК и без зимния кош, вие какво мислите по въпроса? Относно бюджета - не искаме той да надвишава около 800 лв., ако е плюс столче за кола -  може и около 1000 лв. Държим да е лека, маневрена и компактна, защото често пътуваме. Всеобщите мнения май са, че полските и българските колички от сорта на Кика БУ, Чиполино и т.н не са добър вариант, въпреки че ми изглеждаха симпатични. Заглеждам модели на Hauck, Graco, Britax, Chicco и по-бюджетните модели на Cybex. Почти не видях мнения за тези марки, особено за Graco и Britax, ако има някой, който ги е ползвал, нека сподели Simple Smile Отворена съм за съвети и за други колички, отговарящи на търсенето.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 14:39 от BellaNi93

# 215
Здравейте! Предварително се извинявам ако е коментирано вече, но не намерих нищо в търсачката.
Някой може ли да сподели мнение за Britax Romer SMILE III?
За столчетата за кола знам, че са изключително качествени, но не съм чувала отзиви досега за количките им.
Не съм ползвала количката, но много са разпространени при нас (чужбина), майките ги предпочитат.
А за столчето давам най-висока оценка, ползвала съм.
Благодаря! Аз също още не съм я виждала на живо. Хареса ми визуално, големият кош и фактът, че е с големи гуми, които ще са от полза за разбитите улици и тротоари. Изгледах доста ревюта в YouTube, но като че ли се разделят в двата полюса - или много доволни или ужасно разочаровани от качеството на шасито, което започнало да скърца, а също така и фактът, че дръжката не се регулира телескопично, ами се върти на 180 градуса.
Планирам да я видя на живо и да я побутам малко, иначе няма как да добия представа как точно я усещам. Предполагам, че винаги ще има и доволни и разочаровани.
не мога да повярвам, Britax, Romer ... обединени заедно в случая, и да им скърцат нещата? Аз съм чела, Romer имат такива бази за тестване на столчетата... За мен това са много сериозни фирми, които държат на качеството.
Е, наистина, западните колички са проектирани за по-хубави пътища, но имат  и специални модели за разходки в гората, ако искаш, или за бягане с количката... Не вярвам, че на едни павета няма да издържат.
Купувай! Аз съм ги виждала отблизо, на мен са ми красиви.

@BellaNi93
Britax, Chicco, Hauck  са добри марки (в този ред)
a Graco е някаква фирма известна по цял свят, тръгнала от Америка, с подозрително евтина цена намирам колички, но иначе имат вид на качествени, някои с по-голями тегло намерих, четете параметрите

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 17:33 от Pepina_n3

# 216
  • София
Добре, явно няма да е Чиполино 😀
Там, където поръчахме креватчето на бебето ми хвана окото една количка, модела е BABY MERC 2В1 ZIPYQ, но е 12.5 кг, иначе много ми хареса... Вие какво мислите? Единствено ме притеснява качването по стълбите, защото сега 2-3кг. Не са от толкова голямо значение, но в бъдеще сигурно ще бъдат...

# 217
С Baby Merc-а със сигурност ще имате високопроходима количка с добри амортисьори, остава да решите дали ви се рискува със стълбите. По етажи ли ще разнасяте количката или са няколко стъпала?

# 218
  • София
4 етажа, в кооперацията нямаме асансьор 😥

# 219
Ами, ако нямате на разположение и маза, най-добре вземете възможно най-лекото нещо. В такъв случай Чиполиното може би е по-добре, но може да се намери и нещо по-леко. Не е най-добрият вариант и не съм почитател, но Ергбейби Метро е много лека и компактна и има опция да се закупи кош за новородено. Ако бях във вашата ситуация, най-вероятно щях да обмислям този вариант или вариантът с портбебето и коя да е лека лятна количко, но аз бих предпочела кош за новородено пред портбебе, но това съм си просто аз 😃

# 220
Щом ще я носите ежедневно 4 етажа наистина ви трябва лека и здрава количка. Аз не бих препоръчала ергобейби метро. Ползвах я 8 месеца и я върнах гаранционно, защото буквално шасито се разпадна от качване на стълби, а имам само 8 стъпала до асансьора. Вози и доста зле в сравнение с колички подобен тип. Също така новият модел метро няма възможност за кош за новородено и опция да гледа към родителя. Скоро обикаляхме с приятелка за количка и мисля, че подходящ вариант за вас е easywalker Charley. Само 8 кг. е, изглежда много стабилна и с приличен размер гуми. Малко по-скъпа е, но бихте могли да не купувате кош за новородено и да използвате напълно легналото положение първите 6 месеца.
Помислете и за варианта съхранение в багажника на кола. Наистина сте в трудна ситуация и трябва да се направи компромис с нещо.

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 08:23 от paradigma

# 221
  • София
Привет пак, в бейби галикс чико ърбан плюс е намалена на 600лв и направо си я поръчах. Изгледах доста клипчета и мисля, че това ще е количката за мен. Някой ако се интересува ето сайта. Имат и други неща на промоция 😁
https://baby.galix.bg/

# 222
Здравейте,

Очакваме нашето първо бебче май месец, живот и здраве Simple Smile Започнах да разглеждам, да чета мнения и да проучвам какво се предлага на пазара и избора ми се струва ужасно труден при цялото това разнообразие. За момента почти не сме гледали на живо, само няколко магазина обиколихме и разгледахме отгоре-отгоре, та не съм особено запозната. Като цяло обмислям варианта за комбиниран кош, май искам да избегна обемния тежък зимен кош, това ме съветват и приятелки, както и един консултант в магазин - щом бебето е лятно би било ОК и без зимния кош, вие какво мислите по въпроса? Относно бюджета - не искаме той да надвишава около 800 лв., ако е плюс столче за кола -  може и около 1000 лв. Държим да е лека, маневрена и компактна, защото често пътуваме. Всеобщите мнения май са, че полските и българските колички от сорта на Кика БУ, Чиполино и т.н не са добър вариант, въпреки че ми изглеждаха симпатични. Заглеждам модели на Hauck, Graco, Britax, Chicco и по-бюджетните модели на Cybex. Почти не видях мнения за тези марки, особено за Graco и Britax, ако има някой, който ги е ползвал, нека сподели Simple Smile Отворена съм за съвети и за други колички, отговарящи на търсенето.

Кошът, който вие наричате зимен, всъщност е кош за новородено до шестия месец и за мен е абсолютно задължителен. Моето бебе се роди през юни, чак сега смених коша със седалката и то защото бебето ми не спи вече навън. Не си представям как на новородено бебе би му било комфортно в нещо различно от коша за новородени, но това е лично мнение. Назад в темата има мнения за комбинирания кош, които не са никак положителни, познати също са съжалявали, че са избрали комбиниран кош. Моят съвет е да гледате намаления по сайтовете и да не отписвате като опция и чуждестранните такива, защото много често пускат страхотни намаления.

# 223
  • София
Здравейте отново, май ще се спрем на baby merc, харесва ми и отговаря на всички наши критерии за добра количка, другата седмица ще отидем да я видим на живо и най-вероятно това ще бъде окончателният ни избор. Това е най-леката количка с големи гуми, която успях да намеря и която отговаря на бюджета ни, който е 800-850 лева. От магазина ми казаха, че понеже гумите са големи има вариант и да се издърпва лесно нагоре, не знам дали ще стане, но честно казано вече доста се уморих и изнервих от това безкрайно чудене и избиране. Мисля и за вариант в който първо да кача бебка, а след това да сляза за количката, просто нямам голям избор. 🤷🏼‍♀️

# 224
Здравейте,

Кошът, който вие наричате зимен, всъщност е кош за новородено до шестия месец и за мен е абсолютно задължителен. Моето бебе се роди през юни, чак сега смених коша със седалката и то защото бебето ми не спи вече навън. Не си представям как на новородено бебе би му било комфортно в нещо различно от коша за новородени, но това е лично мнение. Назад в темата има мнения за комбинирания кош, които не са никак положителни, познати също са съжалявали, че са избрали комбиниран кош. Моят съвет е да гледате намаления по сайтовете и да не отписвате като опция и чуждестранните такива, защото много често пускат страхотни намаления.

Моят бебок беше с кош за новородено, защото се роди март, но четох, че много майки казват, че е напълно излишен, защото може да се направи летния кош на почти легнало положение. Аз много харесвам триколката на бебе комфорт. Изключително маневрена е и е много удобна за пътувания. Ще сложа линкче отдолу!

860лв е, но кога погледна винаги е намалена. Ноември заради черния петък, после коледно, сега пак има някакво и е на 540!

https://babylifemalechko.com/pushchairs/Pushchair-High-Trek-Robi … Red-13018992-3351

Общи условия

Активация на акаунт