Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 685
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
Аз също бях на 0.3 и не ми беше достатъчна и минах на 0.4  разликата е минимална, но веднага нещата се нормализираха в резултатите (доплера беше перфектен и с доза 0.3 , но  аз развих алергия към фракси и настоях на АГ да мина на клексан 0.4 ). От тогава 5ти месец, не съм се изследвала. Следим само кръвотока всеки месец.

# 331
  • Варна
Момичета, искам да споделя моя казус. Започвам с това, че се намирам във Варна и съответно специалисти тромбофилия ми е много трудно да открия. Преди да забременея правих изследване и се установи хомозигот 4G/4G. Забременях и по съвет на генетика тук започнах фраксипарин 0.4. Съшевременно АГ не взе отношение, каза ако смятам, че така ще съм по- спокойна. В 8 седмица получих страхотен кръвоизлив, дори помислих, че е аборт. Оказа се обаче, че ембриончето е добре, няма хематом, няма отлепване. По съвет спрях фраксипарин. На две седмици изследвам коагулация, беше много разредена кръвта, сега обаче на последното изследване от 29.12 в 14 седмица д димер се беше вдигнал малко (0.4), аптт 26.9. Бях на ФМ при известен специалист, която ми каза, че можем да изчакаме още със започването на фраксипарин. Наистина хем не искам да ги започвам тези инжекции или поне повече време да изкарам без тях, хем все ми е тревожно да не се случи нещо. Чета, че повечето почвате още от положителен тест, въпреки добри кръвни изследвания и доплер, продължавате с тях. Аз пия натаспин 2х1. На ФМ се установи и предна плацента с повишен субплацентарен кръвоток, което ми казаха само, че трябва да се следи. Абсолютно нищо не можах да открия като информация за това състояние.

# 332
Аз съм с тези мутации: хомозиготен геноD/D за ACE и хетерозиготен генотип 4G/5G PAL и имам няколко спонтанни аборта.  Последният е след като вече знаех за мутациите и мисля, че се получи, защото бях само на фраксипарин 0.4.  
Тъй като все още се чудя към кого да се обърна за консултация се опитвам сама да се информирам колкото се може повече.  
Виждам, че приемате "Натаспин", и искам да ви попитам,  кой ви го назначи?

# 333
Здравейте, тези от вас, които се следят при д-р Вецев, каква е практиката му - изпраща ли за консултация, проследяване и избор на терапия към хематолог?

# 334
Терапия назначава той, в зависимост от кръвотока и мутациите . Аз съм при него, но започнах да се следя в 9 седмица и вече имах назначен Фракси 0.4 от Лисичков. След това той  ми смени терапията според нуждите.

Здравейте, тези от вас, които се следят при д-р Вецев, каква е практиката му - изпраща ли за консултация, проследяване и избор на терапия към хематолог?

# 335
  • Варна
Аз съм с тези мутации: хомозиготен геноD/D за ACE и хетерозиготен генотип 4G/5G PAL и имам няколко спонтанни аборта.  Последният е след като вече знаех за мутациите и мисля, че се получи, защото бях само на фраксипарин 0.4.  
Тъй като все още се чудя към кого да се обърна за консултация се опитвам сама да се информирам колкото се може повече.  
Виждам, че приемате "Натаспин", и искам да ви попитам,  кой ви го назначи?
Д-р Красимира Желязкова

# 336
  • Sofia
Следя се при него. Не ме е пращал на консултация при хематолог. Следи кръвотока и той назначава терапия. Но при мен кръвотокът до този момент е добре, може би това има значение.

Иначе аз на своя глава си записах час при Паскалева. Просто предпочитам и хематолог да има поглед над нещата, защото съм с 5 мутации, от които една високорискова, а и не съм първа младост, което е от значение при тромбофилията.

# 337
Здравейте момичета, някоя да има някаква нова информация за наличностите или доставките на клексан?

Аз се свързах с новия вносител, пратиха ми въпросник, който да попълня, но все още нямам отговор. По аптеките вече никъде няма и не знаят кога ще има.

Аз от днес оставам без никакъв клексан... Не успявам да намеря по никакъв начин, форуми, групи и тн, остава само да се пробва за Турция и турския вариант.

За фраксипарина, казват че бил изтеглен за болниците, така че там може би е още по-малко вероятно да се появи скоро.

# 338
Здравейте,
Моля за помощ. В 33 г.с седмица съм.
На терапия с фраксипарин 0.3 и акард 75 мг съм.
Само в началото доктора ми е пускал кръвни изследвания, но на всеки преглед ми следи кеъвотока и всичко е наред.
Днес на фетална морфология ми се скараха, че може да е мнгоо разредена кръвта и че трябвало да си правя изследвания всеки месец.
Според вас, да си направя ли изследванията на своя глава и опасно ли е ако кръвта е мнгоо разредена?
А това са ми резултатите от кръвотока, от днес:

# 339
Аз при Вецев отидох с вече назначена терапия от хематолог, в крайна сметка те са специалистите по тромбофилия. Той ми я коригира спрямо кръвотока. През определен период от време ми иска коагулация, Анти Ха и Аспи.

# 340
Аз при Вецев отидох с вече назначена терапия от хематолог, в крайна сметка те са специалистите по тромбофилия. Той ми я коригира спрямо кръвотока. През определен период от време ми иска коагулация, Анти Ха и Аспи.

Аз също отидох с назначена вече терапия-клексан. Според кръвотока ми добави аспирин. Никакви изследвания по темата не ми е назначавал през цялото време, защото кръвотокът беше добре.

# 341

Аз също отидох с назначена вече терапия-клексан. Според кръвотока ми добави аспирин. Никакви изследвания по темата не ми е назначавал през цялото време, защото кръвотокът беше добре.

И аз също отидох с назначена терапия и също след това ми добави аспирин.
Притвснява ме, не ми е пуснкал никакви изследвания за да следим показателите..

# 342
Колко време след секцио си поставяхте фракси/клексан?

# 343
  • София
Две седмици след секциото слагах, като започнах 8ч след операцията. Зависи от състоянието и от мутациите, при някои се налага до 6 седмици след раждането да слагат.

# 344
Колко време след секцио си поставяхте фракси/клексан?
Аз също 2 седмици, но след препоръка на следящия ми лекар.
След раждането ми поставиха Клексан след 5ч.

Общи условия

Активация на акаунт