Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 658
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
Много благодаря, ще пробвам

Във вторник 18.01 си записах час за 02.02 на същия телефон. Звъннете настоятелно. Simple Smile

# 421
Да, свързах се и ме записаха за 15.02.,няма по-рано, но така е...
Благодаря ви за помощта Simple Smile

Във вторник 18.01 си записах час за 02.02 на същия телефон. Звъннете настоятелно. Simple Smile
[/quote]

# 422
Момичата ако е удобно да питам. Каква е нормалната стойност през първия триместър за кръвотока на маточните артерии? Както и каква трябва да е стойноста  на Ductus Venosus PI? Благодаря предварително!

# 423
Здравейте,момичета! За пръв път се включвам във форума и съм с молба за малко помощ от ваша страна Simple Smile Накратко за мен- имам един мисед аборт в 8 г.с. ,последваща успешна бременност и кухо яйце от преди няколко месеца. По препоръка на гинеколога ми пуснах пълен пакет тромбофилии. От резултатите разбирам,че при мен е налице неусвояване на фолиева киселина и следва да се проследят нивата и прием само на мета форма. Искам обаче да ви попитам доколко рискова е комбинацията на PAI/ACE/информирах се,че заедно имат кумулативен ефект,но всички тези неща са нови за мен и се обърквам малко/ и налага ли провеждане на терапия,както и да ми препоръчате с кого да се консултирам.

# 424
Здравейте,момичета! За пръв път се включвам във форума и съм с молба за малко помощ от ваша страна Simple Smile Накратко за мен- имам един мисед аборт в 8 г.с. ,последваща успешна бременност и кухо яйце от преди няколко месеца. По препоръка на гинеколога ми пуснах пълен пакет тромбофилии. От резултатите разбирам,че при мен е налице неусвояване на фолиева киселина и следва да се проследят нивата и прием само на мета форма. Искам обаче да ви попитам доколко рискова е комбинацията на PAI/ACE/информирах се,че заедно имат кумулативен ефект,но всички тези неща са нови за мен и се обърквам малко/ и налага ли провеждане на терапия,както и да ми препоръчате с кого да се консултирам.

Здравей,
аз открих комбинация от PAI/ACE - хетерозиготи, в третия месец и оттогава съм на фраксипарин + аспирин. При мен имаше влошен кръвоток и в двете маточни артерии преди това, така че, предполагам, терапията при тази комбинация е важна.

# 425
Здравейте,

искам да попитам момичетата, които имат здравна застраховка. Чакам моята карта към Булстрад, член на семейство, пълен пакет е моята.
Иска да започна да я ползвам, предстои ми закупуване на лекарства, бременна съм. Имам няколко въпроса и неясноти.
В условията за възстановяване на разходи за лекарства пише:
1. Медицински документ с отразена диагноза и предписана терапия, подпис на лекаря и осигуреното лице, печат на лечебното заведение
2. Рецепта за предписано домашно лечение с указано количество и дозировка на медикаментите, както и срок за провеждане на лечението с тях
3. Оригинална фактура (подробна) с фискален бон на името на лицето.

По т.1 - амбулаторния лист предполагам върши работа, там е отразено всичко това
по т.2 - в рецептата не пише срок - трябва ли да изискам, или при бременност се смята термина. Това предполагам е по отношение количеството лекарства, които искам да закупя
по т.3  - Предполагам трябва да са описани всички лекарства, количество и т.н. Искат фискален бон, напоследък фирмите работят с бележка за пощенски паричен превод, която замества касовия бон. Не знам за онлайн аптеките дали това е така, нямам много опит с поръчване на лекарства онлайн.
И още нещо - например в рецептата пише Омега 1000 мл, едва ли издребняват в описанието, както и например Неофолик мета, аз купувам на Natural factors фолиева киселина, трябва ли точно това, което е описано да закупя.
Много благодаря на всички отзовали се!

# 426
Здравейте! Точно с Булстрад нямам опит, но предполагам, че при всички изискванията са горе-долу еднакви.
1. Амбулаторният лист е достатъчен
2. Никога не съм имала вписан срок в рецептите, просто наименование на медикамента и дозировка, както си ги пишат по принцип. Може да ги попитате, би трябвало да имат телефон за връзка с клиенти, за да предупредите как да Ви пишат рецептите, ако е необходимо да се впише нещо допълнително.
3. Всички аптеки издават фактура към физическо лице при желание от Ваша страна. Само с касов бон няма да стане. Освен това, мисля, че описаните в рецептата лекарства трябва да съвпадат напълно със закупените и вписани във фактурата, иначе няма да ги изплатят. Издребняват си да Ви кажа, нали трябва да пестят пари Simple Smile Не си мислете, че безпроблемно ще Ви изплащат всичко, трябва да имате изрядни документи.

# 427
Моят опит е с Евроинс. Те НЕ покриват лекарства за вродени състояния (май така ми бяха писали), т.е. за тромбофилия, както и изследванията за тях. Може вашият застраховател да е по-ларж Grinning

# 428
Аз съм към FiHealth засега, клексана го покриха, въпреки че чак накрая се сетих да се пробвам, защото за генетичните изследвания знаех, че не ги покриват и помислих, че и с клексана няма да мине. Но пък не ми покриха нищо от типа на витамин Д, селен, магнезий, считали се за хранителни добавки. А те по-скъпи от лекарствата..

# 429
Аз имам опит, но преди много време - не изплащаха разходи за хранителни добавки (Омега е такова), а само за лекарства, също така имаше ограничение с разходите за лекарства за всяка полица за годината, в моя случай беше нещо от сорта 150 лева на година. Всякакви разходи за прегледи по време на бременност и раждане са ми изплащали обаче (отново с годишно ограничение на разходите).

# 430
Благодаря!
yana_rr имах предвид фактура+ документ за пощенски паричен превод , вместо фактура+касов бон, но ще гледам да е с касов бон,
На мен никъде не пише тромбофилия, а влошен кръвоток. Лекарствата засега са тип добавки (Арихол, Алеракт, Натаспин, Аспирин, витамини), но не е изключено в някой момент да ми изпишат и инжекции НМХ.
Ако взимам няколко неща на една фактура, предполагам нещо ако не одобрят, просто го изключват от сумата за възстановяване.

И имам някакъв спомен за отлагателен срок за бременност.. но не помня дали беше за раждане/избор на екип или друго. Като ми дадат картата и вляза в профила, тогава май ще разбера.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 13:04 от maita05

# 431
Благодаря!
На мен никъде не пише тромбофилия, а да влошен кръвоток. Лекарствата засега са тип добавки (Арихол, Алеракт, Натаспин, Аспирин, витамини), но не е изключено в някой момент да ми изпишат и инжекции НМХ.
Ако взимам няколко неща на една фактура, предполагам нещо ако не одобрят, просто го изключват от сумата за възстановяване.
Да, Вие кандидатствате и може да има частично одобрение. Успех Ви желая!

# 432

Здравейте,
Аз съм с PAI/ACE + F13 като АСЕ е Хомозигот, другите две Хетеро. Открих ги в 5ти месец, заради риск от прееклампсия и влошен кръвоток в едната артерия. На Клексан 0,4 съм сутрин и вечер на акард 150.

Да попитам някоя случайно ако знае лабораторията на Токуда работи ли с фонд Доверие и по точно за изследвания на Д- Димер, ПТВ и ИР както и анти ха?
Също така трябва да ида на Ангиолог и прегледа също ме интересува дали се покрива?
Някой дали е запознат

# 433
Значи само уточнявам как работят фондовете - вариантите са два - или фондът има сключен договор с лабораторията и когато отидете в нея лаборантът се свързва с фонда, потвърждават, че изследването се покрива, лаборантът взима кръв или каквото, правят изследването без Вие да плащате на лабораторията. Вторият вариант е отивате в която си искате лаборатория, плащате си, искате фактура на Ваше име и после искате от фонда да Ви възстанови разходите.
И при ДВАТА варианта обаче не може просто да отидете и да правите каквито си искате изследвания - трябва първо да минете през лекар, който изрично да ги опише (да ги назначи) в амбулаторния лист. Такава поне е практиката на повечето фондве в България.
Проверявайте какво включва Вашия договор с фонда, за да не останете неприятно изненадани Simple Smile Успех на всички!

# 434
Здравейте! След 2 спонтанни аборта в 6 г.с и 7 гс. Си направих изследване за тромбофилия.
Оказа се,че съм хетерозиготен носител на FV Leiden 1691G>A
След установена бременност през септември 2021год по предписание на гинеколог започнах терапия с фраксипарин 0.4 назначена без пускане на никакви изследвания и на рецептата пише "до края на бременноста"
Вече съм в 21 г.с всеки път питам гинеколога си не трябва ли да следим коагулацията,той казва НЕ. Питах и специалиста,които ми прави двете фетални морфологии,и той каза,че освен обикновени кръвни изследвания,други не трябват,че дозата била профилактична,а не терапевтична. Навсякъде чета,че всички ,които са на терапия поне всеки месец пускат изследвания за следене на коагулацията.

Общи условия

Активация на акаунт