Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 633
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Момечета, казаха ми изобщо да не спирам натаспина. Някоя пила ли го е до самото раждане?

# 181
До колкото знам натаспина, за разлика от аспирина може да се пие до самото раждане. Аз също пия и док. не е казвал да го спирам поне за сега.

Момечета, казаха ми изобщо да не спирам натаспина. Някоя пила ли го е до самото раждане?

# 182
Извинявайте за въпроса някой може ли да ми каже каква е разликата между натаспин и аспирин ? Кое е по-добре да се приема?

# 183
Здравейте,моля за съвет към кой лекар да се обърна.Вие кой бихте ми препоръчали? Хомоцистеинът ми е 21 mmol/ L при референтни стойности под 12.Моят гинеколог изобщо не обърна внимание,когато му показах резултатите.Причината е мутация в МТРР гена.Освен това имам и мутация в 6 от 12 изследвани фактори за тромбофилия.Като допълнителен усложняващ фактор за забременяване имам и поликистозни яйчници.Моят лекар просто ми изписа прахчета  "пикозитол" за стимулиране на овулацията и не обърна внимание на изследванията ми.Ще бъда много благодарна,ако споделите мнение към кой лекар да се обърна.Благодаря предварително на отзовалите се.      

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 15:47 от Polin123

# 184
Може би проблема е при мен, но не виждам изследванията.
Първо посетете репродуктивен специалист.
Не си хабете време и здраве с квартални гинеколози.
Щом сте и с поликистоза няма да е лошо да посетите и ендокринолог, а и  хематолог.

Редакция: виждам ги сега.
Фолиевата ви е извън норма след като сте с мутация каква пиете?
Ако пиете обикновенна затова и Хомоцистеинът се е повишил.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 19:30 от Joy Joy

# 185
Високите нива на хомоцистейн се регулират с прием на витамин б6, б12 и б9 (метилирани), вероятно имаш дефицити и от там този висок резултат. Изследвай ги. Хубаво е да си изследваш и TSH , защото ако имаш проблем с щитовидната, също се вдига хомецистеина. Трябва да направиш консултация с хематолог и да ти назначи терапия , която да започнеш при бременност .

Здравейте,моля за съвет към кой лекар да се обърна.Вие кой бихте ми препоръчали? Хомоцистеинът ми е 25 mmol/ L при референтни стойности под 12.Моят гинеколог изобщо не обърна внимание,когато му показах резултатите.Причината е мутация в МТРР гена.Освен това имам и мутация в 6 от 12 изследвани фактори за тромбофилия.Като допълнителен усложняващ фактор за забременяване имам и поликистозни яйчници.Моят лекар просто ми изписа прахчета  "пикозитол" за стимулиране на овулацията и не обърна внимание на изследванията ми.Ще бъда много благодарна,ако споделите мнение към кой лекар да се обърна.Благодаря предварително на отзовалите се.[/img]

# 186
Благодаря ви за отговорите- пия неофолик мета × 1 на ден,но известно време ги комбинирах с "Елевит" в който има неметилирана фолиева.Моля ако някой има добри впечатления от реородуктивен специалист или хематолог да сподели.Благодаря ви 🙂

# 187
Въздържайте се за напред от комбинирани витамини.
Споделете града....

# 188
Допълвам за хомоцестеина- препоръчвам тази добавка, Сигридов ми я изписа и я пия от 6 месеца, поддържа ми го в ниски граници:

# 189
Въздържайте се за напред от комбинирани витамини.
Споделете града....
От Смолян съм...малък град.Във всички случаи ще трябва да пътувам...до Пловдив или София   
Допълвам за хомоцестеина- препоръчвам тази добавка, Сигридов ми я изписа и я пия от 6 месеца, поддържа ми го в ниски граници:

Благодаря...и аз разглеждах за Сигридов...ще се обадя за инфо...някъде пишеше,че приема само бременни,но незнам дали е вярно.Насочих се също към " Надежда"....

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 21:33 от Polin123

# 190
  • Sofia

Да, ако хомоцистеинът не пада само с прием на метилираните вит. В, Сигридов предписва TMG. Но трябва да се има едно наум с тази добавка, защото повишава холестерола.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 22:36 от Brin de muguet

# 191
И аз пия TMG Plus, предписана от Чучумишев за висок хомоцистеин и много бързо ми се нормализираха резултатите.

# 192
Днес бях при него и одобри и TMG на Jarrow.  Страшно съм доволна от тоя човек, не знам дали друг път лекар ми е правил толкова добро впечатление от първа среща, а аз съм станала ужасно взискателна.

# 193
Здравейте, това са моите мутации. Първата ми бременност приключи заради кухо яйце (според всички лекари, не са мутациите причината).

MTHFR 677CT                  хетерозигот C/T
MTHFR1298AC                хетерозигот A/T
Factor VII Proconvertin   хетерозигот G/A

И коагулация:
АРРТ       27.2    (реф 30-40)
D-Dimer   0.15    (реф <0.5)

Витамини:
Б12      300   (реф. 133-675)
Д          35     (реф. >30 норма)
Фолат 19.5  (реф. 5.4-23)

Приемам неофолик мета 0.4 мг, Б12 1000мкг, вит Д 2000ед/ден, Омега 3, Пектин.
Според доц. Русев, задължително трябва да съм на аспирин протект през ден преди забременяването, всеки ден след, както и Фраксипарин/Клексан 0.4 веднага след + тест.
Д-р Вецев не беше съгласен с това, че трябва да се започват от началото, а първо трябва да проследим нещата.
Другото разминаване между тях двамата е, че доц Русев каза няма смисъл да се пуска хомоцистеин, защото постоянно ще се променят стойностите и няма да е реално, Вецев каза, че това било от най-важните изследвания.
Януари съм при проф. Паскалева да видим какво ще каже и тя.
Какво мислите и кого да слушам?

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 11:50 от TheAxe

# 194
  • Sofia
Здравейте, това са моите мутации. Първата ми бременност приключи заради кухо яйце (според всички лекари, не са мутациите причината).

MTHFR 677CT                  хетерозигот C/T
MTHFR1298AC                хетерозигот A/T
Factor VII Proconvertin   хетерозигот G/A

И коагулация:
АРРТ       27.2    (реф 30-40)
D-Dimer   0.15    (реф &lt;0.5)

Витамини:
Б12      300   (реф. 133-675)
Д          35     (реф. &gt;30 норма)
Фолат 19.5  (реф. 5.4-23)

Приемам неофолик мета 0.4 мг, Б12 1000мкг, вит Д 2000ед/ден, Омега 3, Пектин.
Според доц. Русев, задължително трябва да съм на аспирин протект през ден преди забременяването, всеки ден след, както и Фраксипарин/Клексан 0.4 веднага след + тест.
Д-р Вецев не беше съгласен с това, че трябва да се започват от началото, а първо трябва да проследим нещата.
Другото разминаване между тях двамата е, че доц Русев каза няма смисъл да се пуска хомоцистеин, защото постоянно ще се променят стойностите и няма да е реално, Вецев каза, че това било от най-важните изследвания.
Януари съм при проф. Паскалева да видим какво ще каже и тя.
Какво мислите и кого да слушам?
Аз съм хетерозигот Протромбин, хомозигот MTHFR 1298, хомозигот ТАФИ + още 2 хетерозигота.

Русев ми каза, че трябва да започвам с Фракси/Клексан 0,4 всеки ден още от положителен тест. Но за него си имам едно наум - той е имунолог, не хематолог.
Вецев първо искаше да видим кръвотока. Той беше добре и ме остави само на Акард, без инжекции. В последствие ми каза, че с този кръвоток е мислил да ме остави само на Акард до 20гс.
Към 12/13 гс не издържах и отидох при Паскалева. Тя ми пусна изследвания - д-димер и фибриноген на горна граница, а Протеин S много занижен. И на базата на тези изследвания тя ми предписа фракси 0.3.
Аз реших да послушам хематолога, защото не ме интересуваше само доплера, дали кръвотокът към бебето е добър. Имам тежка фамилна обремененост заради Протромбин и бих искала да съм защитена от тромби по принцип в този период.

Общи условия

Активация на акаунт