Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 745
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Mandaria, аз ходих при Паскалева след аборт и небременна. Аз съм фактор 2 Протромбин. Тогава (преди две години) ми дадоха час за след два месеца. Сега мисля, че има промяна и излиза график месец за месец и не се чака толкова.

По време на консултацията много се чудеше какво да ме прави, но все пак ми даде рецепта за Фракси/Клексан, като уточни, че тромбофилията прави проблеми най-вече в третото тримесечие.

Иначе друг специалист - като небременна ходих и при Карагьозова (АГ в Майчин дом) и тя ми каза, че задължително трябва да съм на НМХ от положителен тест, само защото съм с високорискова мутация + висок холестерол. Каза ми като забременея да мина да си взема рецепта.

# 256
Инвитрото не е правено в България
Все още не съм се записала на ЖК.
Върнаха ме сънощи от СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна” ЕООД ...
Може би трябваше да отива в спешно отделение на Окръжна болница....но  мислех, че по правилно да отида в АГ...
Първа бременост ми е и не съм запозната с реда
Наистина много неприятна ситуация.. Аз бих проучила за някой добър специалист или болница в района и бих се обадила още утре за преглед по спешност. Не сте ли се ориентирали вече при кого смятате да се запишете на ЖК? Според мен е желателно някой да ви види на място. Може и през спешното, но е хубаво да знаете горе долу с какви АГ разполагат в болницата.

# 257
Трагедия е с АГ специалистите във Варна... а аз съм и с близнаци.
Разпитвам, но моите близки родиха преди 15години...много дълго чакана бременност ми е.
За сега ходя на частно най -вероятно при него ще се записвам на ЖК...но още от сега хванах пропуски...
Твърдеше, че с  близнаци няма как да правя БХС, а се оказа, че може.
Не се прави късното БХС.

За да не  спам  темата.
Утре ще съм втори ден без клексан
Следобяд съм на преглед при хематолог)
Може ли да стане фал, че два дни не  съм си го била клексан и4-ти ден ще съм без аспирин?

# 258
Джой Джой, стискам ти много палци. А
На мен също ми е много дълго чакана първа бременност и не искам да си представям какво ти е. Дано всичко да е наред с бебчетата. Да те успокоя - Сигридов ми беше дал инструкции какво да правя ако прокървя, уточнявам за едно бебенце, но все пак беше казал да спирам инжекциите за 2/3 дни ,така че би трябвало да не е опасно. Другото е лежане, витамин к - кавит - 3 дена по 10 капки и витамин Ц 3*500 мг. Това са само препоръки, естествено че трябва да отидеш в спешното и да те приемат в болница с кървене, но ако те върнат, все пак лекар ми ги е казал тези неща и съм си ги записала.
Манди, миличка, много съжалявам. В Щерев изписват фракси и аспирин след трансфер на всички с мутации, в Адела само аспирин, а фракси след положителен тест. Така че не знам, иначе аз ходих при проф. Герчева в Токуда, която беше категорична че при съвкупност от мутации нищо че е хетерозигот, трябва да има фракси/клексан още от трансфера. Пък и тук го бях прочела в темата за инвитрото - хора без мутации са на инжекции в различните клиники за да си повишат шанса какво остава за хора с Лайден.....Но и другото е вярно, че Паскалева казва че тези мутации се отразяват в третия триместър.....

# 259
При ин витро от стимулацията се повишава много естрогена, който е особено опасен при жени с тромбофилия. Плюс евентуална бременност, която също увеличава хормоните, плюс допълнително Естрофем или прогестеронов препарат и нещата стават сложни. Затова при ин витро е добре още след трасфера да има терапия, дори с нискорискови мутации. Но разбира се всеки лекар има свой подход, кой ще послушате накрая зависи от вътрешното усещане.

Joy Joy според мен при повтарящо се кървене е задължително да те приемат в болница. При мен така се случи и спря кървенето. Аспиринът го спрях и го започнах отново чак в 13-14 г.с. Клексанът го спрях за 2-3 дни.

# 260
Joy Joy при кого ходиш във Варна?
Аз ходя при д-р Мария Ангелова. Тя ми откри тромбофилията и ми назначи терапията...

# 261
  • София
Момичета, моля ви! Кажете откъде се сдобивате с клексан или фракси, турски, гръцки, какъвто и да е?? Благодаря предварително много!

# 262
Момичета, моля ви! Кажете откъде се сдобивате с клексан или фракси, турски, гръцки, какъвто и да е?? Благодаря предварително много!

За Клексан може да пишете на Санофи. Отговарят бързо и снабдяват.

Друг вариант е групите във фейсбук.
https://www.facebook.com/groups/168326701799117/?ref=share

# 263
Аз говорих днес със Санофи, казаха ми най- рано в четвъртък да звъня пак, за момента нямали яснота кога, как и какво?! И аз съм в издирване и лека паника.

# 264
Имате ли някой познат, който работи в болница? Там обикновено винаги имат наличности и могат да ви дадат поне малко, да се закърпи положението. Другия вариант е АГ, ако може да изнамери някакво количество, но не знам дали биха съдействали до там, сигурно си е до човек.
Наистина абсурдна ситуация. Чудя се само тук ли е така, редовно да оставят големи групи хора без жизненоважни лекарствени средства и оправданията обикновено са недостиг. А защо е този недостиг.. мистерия. Според мен трупат количества в болниците, заради омикрон, но не е редно да оставят бременните на произвола..

# 265
Може да питате и в чата в Телеграм, той е само за търсене и предлагане на лекарства.
https:-spam302-/joinchat/g-mEy8rIt_wxZGU0?fbclid=IwAR2lfkQ5dYysM … 4dnrUI1OH-nlTDC6o

# 266
Аз говорих днес със Санофи, казаха ми най- рано в четвъртък да звъня пак, за момента нямали яснота кога, как и какво?! И аз съм в издирване и лека паника.
Дано да не е вярно това, защото аз имам точно 2 инжекции - в четвъртък бия последната и вече съм в голяма паника. И от аптеките като казват да си питаме АГ - аг-тата да не би да си държат клексан вкъщи и да ни дават???? Какъв е смисъла да търсим АГ?

# 267
Winter, според мен го казват точно защото в болниците имат запаси и евентуално лекарите биха имали достъп до някакви количества, ако е много належаща ситуацията. Освен ако не са само на частен кабинет..

# 268
Дано да не е вярно това, защото аз имам точно 2 инжекции - в четвъртък бия последната и вече съм в голяма паника. И от аптеките като казват да си питаме АГ - аг-тата да не би да си държат клексан вкъщи и да ни дават???? Какъв е смисъла да търсим АГ?

Обадете им се и вие и им кажете ситуацията. И после моля ви, споделете какво са ви казали. Защото и аз имам запаси до петък и после увисвам. Притеснявам се в четвъртък като му звънна на представителя да не каже "Амиии....за другата седмица...."....

# 269
Ако имате възможност, може и от Турция да си вземете Оксапар или Енокс. И без това са по-евтини от Клексана и са по 10 в кутия.

Общи условия

Активация на акаунт