Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 740
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
Днес обиколих няколко аптеки, търсейки Клексан или Фраксипарин - никъде нямаше. Последно се мушнах в аптеката вътре във ВМА, където ми казаха, че нямам шанс да намеря нито едно от двете, но пък предлагат алтернатива - Арикстра. Продават я само след консултация на тел. 0898777282.
В групата за Тромбофилия- взаимопомощ във Фб може да се намери Оксапар.

# 271
Здравей, Ophelia Wilde,

Може ли да ми пратиш линк към групата за тромбофилия във фейсбук?

Благодаря!

# 272
Здравейте,

С такива мутации какво приемате?

Досега смятах, че са нискорискови. Имам един мисед аборт и една успешна бременност ❤, през която част от времето бях на аспирин протест.

Записах консултация с доц. Конова за края на месеца, но ме гложди, че не съм направила по-рано такава. В съвсем начална трета бременност съм, АГ ми предписа утрогестан поради история от зацапвания.

# 273
Здравейте,

Досега смятах, че са нискорискови. Имам един мисед аборт и една успешна бременност ❤, през която част от времето бях на аспирин протест.

Записах консултация с доц. Конова за края на месеца, но ме гложди, че не съм направила по-рано такава. В съвсем начална трета бременност съм, АГ ми предписа утрогестан поради история от зацапвания.
И аз ходя при нея, мисля че ще изпише фракси или клексан, аспирин нещо за задържане вече ти пиеш.

# 274
Здравейте отново,
След медикаментозен аборт на кухо яйце в 8 г.с. и направени изследвания за тромбофилия се консултирах с няколко специалиста и препоръките им доста се разминават.

Имам хетерозиготни мутации на Factor VII (proconvertin), MTHFR (и двата:677 и 1298). Според доц. Русев задължително трябва да съм на НМХ след + тест, а според проф. Паскалева това са нискорискови мутации и ако изследванията са ми добре, няма да има нужда. И двамате препоръчаха АП до забременяването. Следящият АГ също каза, че инжекциите няма нужда да се почват още от + тест, а ще следим кръвотока.

Искам да бъда потготвена при следваща бременност как трябва да се действа, а не да се лутам по доктори пак. Все пак от положителния тест до първия преглед има поне няколко дни. Изчела съм доста от темите за тромбофилията и продължавам да съм страшно объркана. Кого трябва да слушам?

# 275
Здравей, Ophelia Wilde,

Може ли да ми пратиш линк към групата за тромбофилия във фейсбук?

Благодаря!

Заповядай, Майка зайка
https://www.facebook.com/groups/168326701799117/?ref=share

# 276
Здравейте, момичета! Имам един въпрос. След спонтанен аборт (по моя вина), АГ-то ми предложи да си направя изледвания за тромбофилия. Имам хетерозиготен носител C/T на  MTHFR. Лекарката каза да пия само аспирин протект. Вече минаха два месеца от аборта, в които опитваме за бебе, но все още без резултат. Та въпроса ми е според вас да пия ли аспирина по време на цикъл, тъй като разрежда кръвта и прочетох доста противоречиви мнения, че аспирина пречи на закрепването на оплодената яйцеклетка. Иначе съм на аспирин от 2 месеца не съм го спирала. Но се чудя дали този месец да го прекратя по време на опитите.

# 277
Здравейте, момичета! Имам един въпрос. След спонтанен аборт (по моя вина), АГ-то ми предложи да си направя изледвания за тромбофилия. Имам хетерозиготен носител C/T на  MTHFR. Лекарката каза да пия само аспирин протект. Вече минаха два месеца от аборта, в които опитваме за бебе, но все още без резултат. Та въпроса ми е според вас да пия ли аспирина по време на цикъл, тъй като разрежда кръвта и прочетох доста противоречиви мнения, че аспирина пречи на закрепването на оплодената яйцеклетка. Иначе съм на аспирин от 2 месеца не съм го спирала. Но се чудя дали този месец да го прекратя по време на опитите.
Здравейте! Аз съм с 4g/5g хетерозигот и доц. Конова ми беше изписала аспирин протект от 15 до 25 ден на цикъла до забременяване, ако си спомням правилно дните. Общо взето трябваше да го пия по време на овулация. Така че не мисля, че би затруднил закрепянето на яйцеклетката, доколкото знам при доста хора е част от терапията преди забременяване, но за това колко време и как да се пие, не мога да дам мнение, въпреки че по време на цикъл ми звучи малко рисково, но нека и други да кажат как са процедирали с него. От АГ ли ви беше изписан? Защо не запишете един час за хематолог за допълнителна консултация? Не всички АГ имат опит с тромбофилии и според мен в тези случаи е по-добре човек да се презастрахова с второ мнение за всеки случай.
Освен това два месеца са доста кратък период при опити за забременяване, не всички успяват толкова бързо. Така че не се отчайвайте и напрягайте излишно. Щом е станало веднъж, бъдете спокойна и ще се случи отново. Успех!

# 278
Много благодаря за бързия отговор. Да, аспирина ми беше предписан от АГ, но като цяло само ми каза пий аспирин протект, взимай го вечер и това беше. Ще послушам съвета ти и ще се консултирам с хематолог! Благодаря много отново!! Hug

# 279
Момичета,  някъде по аптеките започна ли да се появява клексан? При нас в квартала няма все още.

# 280
Здравейте,

Здравей, моите мутации са абсолютно същите. На предното инвитро бях само на Натаспин 2×1тб., сега не знам. Моля те да споделиш как е минала консултацията 😊.

# 281
  • Варна
Момичета, днес срещнах един пост, че на жени на терапия с кръворазреждащи не препоръчвали ваксинация с Файзер заради някаква точка в листовката. Намерих го в точка предупреждения и предпазни мерки : ако имате проблем с кръвосъсирването, лесно получавате синини или използвате
лекарство за предпазване от поява на кръвни съсиреци.
Аз съм с две дози Файзер и планирам бустерна. В момента съм в 14 седмица, пия Натаспин, но следващата седмица има вероятност да включим и фраксипарин. Някой има ли опит с поставянето на ваксина по време на бременност и тази терапия?

# 282
Аз, на Клексан 0.4 и Аспирин, ваксинирах се с Пфайзер в 16-та и 20-та г.с. Ваксината не се прилага само ако има алергия към някоя от съставките. За предупрежденията, както и за ваксинирането на бременни и кърмещи пише първо консултация с лекар или фармацевт, но това не означава, че са противопоказания. Просто такива са препоръките.

# 283
С три Пфайзъра съм, последният сложен в 13 г.с. и съм на Фраксипарин. Не съм имала проблеми и никой нищо не ме е предупреждавал.

# 284
Аз съм на клексан и АП, и точно преди да се разболея разпитвах АГ относно ваксинирането. Ако не се лъжа, точно Пфайзер ми препоръча тогава. Опитах се и доц. Конова да подпитам покрай пращането на хемостаза всеки месец, но така и не получих отговор от там.

Общи условия

Активация на акаунт