Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 763
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
Пикът на НМХ е на 4-тия час, и тогава е най-точно, ама то как точно да го уцелиш, като не зависи само от теб.

# 316
Честно казано съм доста объркана с това изследване. Казах им в лабораторията, че смятам че трябва да е на 4 час точно, те отговориха “между 3 часа и половина и 4 се прави” и ми взеха кръв. Всъщност не разбирам какво значи това 0.1 като е толкова под референтните стойности.

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 19:04 от Sunny_00

# 317
  • София
Данните от изследването на антиХа трябва да се тълкуват заедно с ехографски данни за кръвотока на маточните артерии към плацентата, и за развитието на бебето.

Освен че трябва да се изследва 4ч след поставяне на инжекцията, трябва инжекциите да са поставяни в един и същи час ежедневно в последните няколко дни, и поне 3-4 седмици след започване на терапията.

При мен проф. Паскалева искаше да изследвам веднъж на триместър, но при мен кръвотока беше идеален и бебетата се развиваха без закъснение, даже бяха напред. Когато се колебаеше дали да ми увеличи дозата в 3 триместър, двамата фетални АГ ме посъветваха да не го правя, защото според в моя случай не е необходимо.

# 318
Да, спазих всички изисквания освен, че е на 3 часа и половина. Доплера е в норма с тази доза, но не разбирам защо лекарят ми казва, че е Ок, а аз го виждам колко е много е под долната граница .

# 319
Да, спазих всички изисквания освен, че е на 3 часа и половина. Доплера е в норма с тази доза, но не разбирам защо лекарят ми казва, че е Ок, а аз го виждам колко е много е под долната граница .

Потърсете и второ мнение в случая, щом не се доверявате на този

# 320
Благодаря много за информацията! И аз съм чувала добри отзиви за д-р Паскалева и мислех да си запазвам час по време на бременност.  Сега се замислям, че ще трябва да се срещна с нея и то на всяка цена!

quote author=Aria Mia link=topic=1383737.msg44105236#msg44105236 date=1641658465]
Аз ходих при д-р Тончев от Медицински център Д-р Калчев. Но може би най-популярна е доц. Паскалева.

Благодаря за отговора,  но добър хематолог, който да е запознат с бременност и спонтани аборти къде да търся?

quote author=Aria Mia link=topic=1383737.msg44103314#msg44103314 date=1641631587
Здравейте, според мен е добре да посетите хематолог преди забременяване и да намерите АГ, което има опит с бременни с тромбофилия, който да Ви следи след забременяване и да променя терапията при необходимост.
[/quote]

# 321

Сега видях, че на референтите стойности пише “профилактика”. Може би трябва да са по различни при терапия. Ще се консултирам и с някой друг .

# 322

Сега видях, че на референтите стойности пише “профилактика”. Може би трябва да са по различни при терапия. Ще се консултирам и с някой друг .

Ако дозата е 0.4 то се гледат профилактичните граници.

# 323
Моята е 0.3.

# 324
Гледат се профилактичните стойности. Когато е под долната граница означава, че трябва да минете към по - висока доза.

Паскалева според мен е прехвалена .. най-грешно похарчените ми 200 лв.  С  4 мутации ми каза, че не съм за никаква терапия и да спирам всичко , тогава бях в 21 седмица, без да пита как е кръвотока и т.н. АГ каза, че това е пълен абсурд и започната терапия не се спира , камо ли в 2 и 3 триместър .

# 325
  • София
0,1 е много ниска стойност и категорично сочи нуждата от повишаване на дозата веднага, защото тази, на която си, не те компенсира в момента. Доплерът, дори да показва  добър кръвоток, не е достатъчен показател и не е гаранция, че няма да се образуват тромб/и.
Паскалева е добър специалист, но понякога изчатква и много пъти съм я хващала как за еднакви мутации и ситуации казва съвсем различни неща като терапия или оставя без.
След 20та седмица нещата започват да се развиват много динамично и изискват следене изкъсо, особено при жени с предистория от аборти или такива с многоплодна бременност.

# 326
Бихте ли могли да ми препоръчате към кого да се обърна? Моят лекар не иска да ми смени дозата и не знам какво трябва да направя.

# 327
Бихте ли могли да ми препоръчате към кого да се обърна? Моят лекар не иска да ми смени дозата и не знам какво трябва да направя.

Аз мога да препоръчам доц.Живка Карагьозова-работи в МЦ “Фемина” и в Майчин дом

# 328
Кога за последно преди раждането правихте изследвания? Аз правих преди около 4 месеца, сега съм в 38 седмица. Др Вецев следи кръвотока и казва, че всичко е ок....И аз си живея спокойно, но не знам дали е ок това.

# 329
  • София
Дози като 0.4 и 0.6 и 0.8 се смятат "профилактични", терапевтични са над 1.2, доколкото си спомням.

И да, започната терапия не се спира.

На мен последното изследване ми беше към 25-26гс, после влезнах в болница и трябваше да лежа, изобщо нямах време да се тревожа за антиХа.

Знам че толкова близо до раждането е по-добре да не се сменя доза - нито са се увеличава, нито да се спира. Стискам палци всичко да е наред 🍀

Общи условия

Активация на акаунт