Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 685
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря, и аз мисля, че ще бъде нещо от сорта на 2-3 седмици. Мой приятел пулмолог днес  ми каза, че намирането на клексан ще стане още по- невъзможно и да си намеря нужните дози от сега.. всичко се изтегляло за болниците заради ковид и отделно Софарма си местели завода в Румъния и нямало да има ..

# 346
Значи болните от Ковид са много по-важни от бременните с Тромбофилия..

Аджеба дали не плъзна отново Ковид заради разпуснатото положение благодарение на великолепното министерство и масово глупав народ който си организира партита и най-разни, а бременните дето треперят 9месеца, даже дори с години, който чакат за инвитро или др, да се оправят…

Просто нямам думи.. и това ми било министерство и управляващи..ай сиктир..сигурно си лежат вкъщи и се чешат..

Просто съм супер възмутена, макар че аз не съм бременна и нямам нужда за сегя от инжекции, съм много притеснена за нуждаещите бременни.

Стискам палци момичета, дано в най-ранен срок заредят🙏🙏

# 347
  • Sofia
И аз това не го разбирам. Сега освен Ковид болни други нуждаещи се просто не съществуват.

# 348
След естествено раждане пак трябва да сме на НМХ известно време, нали? Не само след секцио?

# 349
Доколкото аз знам, ако имаш мутации и след естествено раждане се поставя , но в по - кратък срок.

# 350
Здравейте. Може ли мнение дали тези резултати са добре, докато чакам отговор от следящия ме лекар...

# 351
  • София
НМХ се поставя не (само) заради секциото, а заради бременността по принцип. И би трябвало да се поставя докато кръвосъсирването на организма се нормализира.

Линк към Референтни стойности за д-димер и фибриноген по триместри има на първа страница на темата.

# 352
Някой беше казал че за клексан се звъни на телефона на опаковката, аз не съм пробвала, де…

# 353
Здравейте момичета, на 27 г. съм и съм бременна за първи път в 6 г.с. съм за съжаление нещата не се развиват добре, имам нисък прогестерон 19 ng/ml и вчера бях за първи път на преглед при АГ и ми откриха тромбофолия, много се притеснявам и имам много въпроси, ако може някоя мама минала през това да ми пише ще съм много благодарна!😞

# 354
Здравейте, Диана, може да се влияе, както на ниския прогестерон, така и на тромбофилията. Важното е, че сте ги открили навреме. Предполагам, че АГ вече Ви е назначил прогестерон - хапчета/глобули/инжекции и ще следи, как се вдига. Относно тромбофилията - добре е да намерите АГ, което разбира от тези неща и да се следите при него. Посетете и Хематолог. Ще Ви назначат адекватна за Вашите мутации терапия. Пожелавам успешна бременост до финал!

Здравейте момичета, на 27 г. съм и съм бременна за първи път в 6 г.с. съм за съжаление нещата не се развиват добре, имам нисък прогестерон 19 ng/ml и вчера бях за първи път на преглед при АГ и ми откриха тромбофолия, много се притеснявам и имам много въпроси, ако може някоя мама минала през това да ми пише ще съм много благодарна!😞

# 355

Как така не се развиват добре? Какво се случва?

При мен прогестерона също беше нисък, но бях на Утрогестан и инжекции в началото.
Също съм с Тромбофилия, но тя се прояви чак към 16гс и мак тогава вкл. само Аспирин и по-късно по преценка на следящия-Клексан.

За София препоръчвам-доц.Живка Карагьозова. Тя овладя нещата още в 5гс и ме следеше докрай

# 356
Здравейте, момичета!
Може ли да помоля за мнение относно изследванията ми. В 8 г.с. и до момента бях на фраксипарин/клексан първо всеки ден, АГ-то ми ги намали на през ден, и на последния преглед каза да ги спра и да пия само аспирин всяка вечер. Притеснено ми е и не знам дали е добре да се спират.
Благодаря ви много

# 357
Имате 2 високорискови мутации и една 4G/5G, която се води нискорискова. Първите две изобщо не са за подценяване и според мен е необходима терапия. Да не говорим, че започната терапия не се спира и такава през ден няма. НМХ се поставя всеки ден. Най-добре се консултирайте с хематолог.

# 358
Здравейте, момичета!
Може ли да помоля за мнение относно изследванията ми. В 8 г.с. и до момента бях на фраксипарин/клексан първо всеки ден, АГ-то ми ги намали на през ден, и на последния преглед каза да ги спра и да пия само аспирин всяка вечер. Притеснено ми е и не знам дали е добре да се спират.
Благодаря ви много

Аз съм фактор V Лайден и 4G/5G. Предната бременност бях всеки ден на фраксипарин 0.4, тази редувам един ден аспирин протект и един ден фраксипарин 0.3 или 0.4 ( тях ми ги е сменяла спрямо контролите). В 7г.с. изкарах Ковид и само тогава ми направи инжекциите всеки ден, заедно с Натаспин. При един и същи доктор през интервал от около 5 години са изписани терапиите. Преди седмица бях на 2ра ФМ и всичко беше ок - кръвопоток и т.н....

# 359
Здравейте! Освен няколко мутации имам и затруднен кръвоток в маточните артерии и две загуби. Като подготовка за следваща бременност имам назначен аспирин вечер. Бих искала да попитам дали има някой друг с такава профилактична терапия и какво е обяснението за прилагането му. Много благодаря! И успех!

Общи условия

Активация на акаунт