Фигурно пързаляне - 10

• 40 880
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Ще прегледам американците, но само избирателно. Е, споменатите любимци – задължително Grinning
Благодаря, че специално ги отбеляза!
А ти не се мятай на еп галата с голямата кошница все пак... не е нищо уау. Просто имаше 2-3 програми, които имах предвид в предния пост.
Споделям мнението ти за турнира при мъжете. Доволна съм и аз.
Довечера отивам зад океана Stuck Out Tongue Winking Eye

# 571
  • Варна и...духом на Босфора
Шошулче, 😘 да,тази двойка,И,айде да кажем всичките двойки дето им е коуч Маурицио Маргалиев 😀.

Галата не можах да гледам,дано има повторение.

# 572
  • MJF
Мда, върнах се във видеоархива , приятно ми беше. Макар че май не намерих сега това което баш помня. Настя Губанова е цъфнала на екрана ми за първи път  на югп 2016г , тогава с въпросния цвят рокля като лебеда на Сен Сан. Имах си аз да забравя лебед  Satisfied . После втори гп етап, финал и декември 2016 са я пуснали да дразни какичките на руското национално и вече с друг тоалет . А следващия сезон пак с рокля в тази тоналност вече с тази волна. С времето образите са се сляли. Smiley

Туренко и Магри за подопечните си.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 19:10 от Шошулчо

# 573
  • Sofia
Еми, галата я има в канала на isu тук: https://www.youtube.com/@SkatingISU
Ако ти се гледа не на телевизор Simple Smile

Видях Грийн и Парсънс. Чудесни са, браво за среброто! Макар че на мен (засега) ми е любима волната им от миналия сезон, но и настоящата им пасва и я изпълняват прекрасно.
Дяволо има да черпи за неговите любимци Stuck Out Tongue Winking Eye Готини са те, въпреки многото акробатика, артистични са, пластични, раздават се, провокират, харесвам ги повече от големите им конкуренти, които вече се оттеглиха. Та... да им е честита титлата и успех на световното!
Изабела Левито и Джейсън Браун са другите, които ми харесаха, Малинин нещо не, само скача засега, Брейди Тенел пък изобщо не мога да я захаресам откак се е появила...
В някой от сл. дни ще прегледам другите момичета. Американките имат един характерен стил на пързаляне, който много ми допада, но не познавам младите попълнения там, ще понаваксам.

# 574
  • MJF

Започнала съм волните дами. Първите 2 групи видяни. След първите 2 фигуристки на леда изключих звука иначе няма как да гледам, Ник нон - стоп бърбори и възклицава  и ми е ясно защо именно на волните дами е изпаднал в логорея след видяните 12 Wink Mr. Green. От време на време в последните секунди на програма пускам звука, колкото да чуя музиката все пак, когато е свършила скоковата мъка/замлъкнал Ник
Скрит текст:
От 12 волни живнах на 4. По различни причини.
Анастасия Гожва има потенциал за повече, това което има е грамотно. Има и живец и желание.
Даша Грм извън скоквия контент, особено пък като съм изключила звука е видно как има цялостна програма- хорео-презентация.
Марилена Китромилис с достойнствата на американското склажение.
Лара Наки Гутман с това което не е скокове. Хубава програма и презентация.

Една оценка ме афектира от тези 12 и това е тази на Никол Шот. Еле пък като видях , че е по-висока от тази на Китромилис и то по компоненти в оценката  за които именно откроявам Маринела в този състав на първите 2 групи Mr. Green
.

# 575
  • MJF
Още нещо да отчета и споделя. Все пак ЕП и амер. нац. мисля че ще ги довърша до 4К Mr. Green
В началото на сезона като видях календара , мърморех за засичането на тези два старта в една седмица/паралелно но сега реално считам , че добре се получи. Само дето аз тактически малко сгреших. Трябваше предимно/първо ЕП да видя а после, за десерт ам. нац. Туй е реалността при дадените обстоятелства. Няма да пиша защо за да не се афектирам още преди да съм почнала с ЕП сега. Последното ми мърморене е провокирано най-вече от това ,  че последно гледах още малко от краткия евро танц. Американските танци ги гледах анблок и въобще нямах проблем, а тези мога да ги гледам само "на час по лъжичка".

Волните дами
Скрит текст:
Догледани - бяха ми останали последните 2 групи.
III
Julia SAUTER я хваля на този старт за формата в която се е привела. Може доста по-чисти изпълнения да направи и на кратката и на волната , ако участва на СП , специално ще ѝ стисна палци там. Дори в оли сезона не бе толкоз "жива" колкото на това състезание.
Janna JYRKINEN се събра и на волната, пред родна публика, въобще цял старт на позитив при нея. Хайде да видим нататък как ще я мотивира това. PB e получила и на моя екран е така.
Нина Петръйкина търпеливо чакам да приключи най-вече с менталния си пубертет. Но прекалено много се бави с това, както и Селевко младши, за да не кажа и старши, ама щото там не е пубертет де, ""хед кейс".
IV
Nina PINZARRONE- тази дебютантка при сеньорите я хваля с доволство за този ѝ старт, хем можеше и още по-добре на волната. Хареса ми че що годе се спрява с вълнението. Въобще съм доволна от нея. Туй имаме програма, презентация  след скоковете и техническо старание. Да дерзае. Чакам я на следващия ѝ старт. Има за кой Луна да печели квоти на белгийския фронт. Добър екип се получи така. И за нея PB  волна и SB старт. Да видим какво следва за нея.
Куракова както разбрахме след У. директно на ЕП. Приоритети. Тук с големи проблеми на вечните ѝ няколко. За нея не бях забелязала дори , че е била на таз универсиада, та ми се изясни напълно гледката. А аз неинформиран оптимист. Сега виждам , че нашата съдийка Попова благосклонна към нея. А имаше голяма шанс Екатерина на европодиум Neutral Face , сама си е виновна. Юньорките не дремят и не са само руски. Както се оказа. Wink
Кими Репонд се справи  и с волната си. Ето състезателя на този старт с 2 най-чисти изпълнения . На 16 години. "40 кила с мокри дрехи". Допубертетна. Всичко това на вниманието на другарите в ISU и задаващите въпроси в предишния цикъл на руските юньорки за ръст и тегло по пресконференциите, особено една дама дето превежда японски-английски. Нали е сезон "лов на вещици" та...ще вадим компромати. Само да не почвам. Wink Но да се върна на Кими. Та нещо за което я хваля вече втори сезон е как си намира осите на скоковете, определено има много добро вътрешно чувство и е много стабилен състезател в това отношение. Но скоковете стават все по-ниски а тя не спира да расте . Да видим нататък. Голямо браво от мен и ако перефразирам Ник, дано усмивката ѝ трае   и до края на сезона. Да видим какво следва и за нея.
Луна включи в един момент от средата нататък, по-точно след втория 2а , мисленето и се почна Neutral Face . Жалко, срива беше изцяло на психолгическо ниво, да си вземе задължително големи поуки.
Те двете с Губанова се редуват този сезон при мен Smile , Луна на кратката е задължително без звук  а Настя на волната. Абе мъчат ме и двете Tired.
Настя трепна но издържа до края все пак повече. И туй добре. Разгеле медал от голям ISU старт за Губанова. Туй голяма радост и за нея и за мен. Гледалите я от 2016, а можи и от преди това , добре знаят за каква епопея ,  за какви възходи и падения иде реч. Голям късмет има Губанова. Хайде сега като 20 годишна след това състезание дано поне малко повече си повярва и по-уверено проведе следващите стартове.
Tired
Иска ми се да гледам повече добри състезатели сред добрите фигуристи.
Цветния , съдиите. Нашата съдийка е особено за Popcorn. Абе уклон имаме към презентацията ний, спор няма Wink . Там ни е силата. Wink
Крайното класиране
Снимка на пиедестала https://i.imgur.com/zM3S3u6.jpeg на трите симпатяги.

Ритмичния танц- напреднах с още една група , предпоследната и живнах като видях поредни Лу-Тео, Тешлерови и отчасти Казакова -Ревия.

От америк. нац.  Bradie Tennell - видеоинтервю.
И такова с Lukas Britschgi
Ламбиел и Сара Майер интересно дали са се оказвали на пиедестал на едно и също състезание от такъв ранг. Почти напълно сигурна съм че не , но не ми се проверява сега.
Гледайки класирането на ЕП при дамите и съответно гледката на квотите за следващото.....американското първенство и догодина трябва да е с ЕП паралелно. Така да го кажа най-кратко и завоалирано Wink Mr. Green

# 576
  • MJF
Анастасия Губанова - от Фладе.
Павел Слюсаренко- съдържателно интервю. Отговори  на много въпроси , които ми възникнаха до тук в сезона като гледах подопечните му дуети.
Sara Conti and Niccolò Macii -интервюто е от ФГП.

А иначе догледах ритмичния танц на ЕП. Предимството на туй мое гледане е , че след като видях резултатите още предишните дни сложих в бан още един дует и така на този старт в последната група гледам 3 танца и цари мир и по-малко афекти. Намека от съдиите схванах още на финландското гран-при и вярно, изпълниха заплахата, но и аз готова. Mr. Green Как обичат банкети другарите в ISU.
Започнах волния танц. Видях първата група.

Морис Квителашвили
Кимми Репонд
Анастасия Губанова

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 21:01 от Шошулчо

# 577
  • MJF
. Изгледах и волния танц, т.е. приключих с танците. И дори почнах 12-те/ 6 по 2 изпълнения,  които ще видя от спортните дуети, вижда му се края.
Wine Glass за Шарлен-Марко и този златен медал, отделно за Барбара и сие. Много се радвам за тях , че дочакаха. Това не беше  sb волното изпълнение на моя екран до тук в сезона но достатъчно.
А иначе имеше достътчно силни моменти на тази волна и достатъчно разнообразни програми, като цяло финално ми хареса. Още повече , че аз не се афектирах и пропуснах изцяло на този старт два дуета и ей на , дори таблицата гледам сега сравнително спокойно, със саркастична усмивка и Popcorn
Да похваля в повече следните дуети, за да не пропусна някой карам по крайното класирането отдолу нагоре : Полибина-Головишников, Пинчук- Погориелов , Симова - Аксенов, Носовитски, Мани-Рьотлисбергер, Казакова-Ревия,  Ташлерови, Лопарьова-Брисо, Рийд-Амбруевичус и Гиняр-Фабри.
Отделно хвяла юньорите , които този сезон са на два стана и имат и презентират и танго и латино и то добре- Пинчук- Погориелов и Симова-Аксенов.
Кратките спортни дуети.
Видях как ударно е започнал този старт с Павлова-Святченко, имат да си оправят спиралата. Ребека-Филипо с очакваните грешки, една не си спестиха , че даже и падане на Амброзини/Фреди на равно място. Имат голям късмет че не съм съдия защото....Алиса -Рубен започнаха добре но след това се "разклатиха", могат повече, като знаят слабото звено нямат право на грешки на останалото.

Аника-Роберт като изключим колебанието на 3с много добре се "завъртяха" на любимия ми елемент, доволна съм от тях. Конти -Маки освен познатия проблем с туиста малко в повече твориха на пируета, можеха и по-чисто, бавно и на контрол, ясно, очаквано при такава ставка.
С първото и второто място така като гледам таблицата съм съгласна на кратката програма.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 18:44 от Шошулчо

# 578
  • MJF
ISU ни подготвя за 4К.
Заради локацията гледаме "на другия ден". Туй е положението , чакама да се върнат в Азия и тогава ...като хората.

Приключих със състезателната част на ЕП. Остана ми да прослушам прес-конф. и да превъртя галата но това не са спешни неща Wink.
Да си довърша коментара по видяните 6 спортни дуета.
Скрит текст:
Lucrezia BECCARI / Matteo GUARISE - очаквах повече на кратката програма от тях, чух и Ник че на загрявката и въобще действително по-добре е била гледката. А аз ги видях на запис от Варшава и там "скачаха" поне. Бекари съм я гледала като юньор и не беше чак толкоз зле със скоковете както показа към момента. Да видим докъде ще му стигне желанието на Матео.
Волните
Мария Павлова след като миналата година на този старт я гледахме като втори унгарски дует с Наги, този сезон се скатават със Святченко и им са получава добре. Даже много добре. Разгеле видях троен туис като хората на този старт. И амплитуда , техническо качество като хората. Различаваха се на този старт от киломитри. Така да го кажа най-кратко.  Браво, да дерзаят. Още много съжалявам за Юлия Щетинина от дуета с Magyar , а какво отделно забавление бе фамилията ѝ как бе изписвана по екраните на ISU.
От Аника-Роберт ми се искаше по-силна волна, обвадеждих се след кратката но....
Рубен няма право на такива грешки в скоковете . Не и с Алиса до себе си. Макар че грешката му бе точно породена от нея. Шанс имат само ако постегнат останалите елементи. Справка Ребека-Филипо.
И като ги споменах  да ги похваля Гилярди-Амброзини за двете им хубави програми този сезон, 2 конфети направо. Скоковете са мираж но останалото се стараят да е на висота и дори повече от това. Кадърен подход. Но само заради тези 2 програми ги гледам и се правя че не виждам скоковия им контент. Но ...
Поздравление от мен на хореографите Luca Lanotte, Anna Cappellini, Corrado Giordani.
Corrado Giordani все по -често плътно до Барбара на танцовия италианско фронт и това е добре.
Конти-Маки проведаха волната си като кратката си. Бавно на контрол под 2 равни като темп мелодии. Можеха и по-добре. Архива тук помни как ги хвалих миналия сезон. А точно на ЕП 2021 "мърморех" , че ако постегнат туиста при някакъв куп грешки на някой от руските дуети тези двамата може и до медал да стигнат. Ей на , случи им се. Хем без да са си оправили туиста и с 3т-1а-1а.
Това бе последния ISU старт на който отпуснах намаление на спортните дуети. Докато...
От тук нататък само на запис, след щателно гледане на протокола. Само след предварителна подготовка 2023 мога да гледам  на СП и сие спортни дуети с двойни скокове, двойни туистове и т.н.

Докато се мотая в ютуб трили де що има от американското национално. Само един Ендрю Торгашев с изпълнението от галата им "свети" там. Smiley съответно дори видян. Браво, показа в това изпълнение своите силни страни.
Та остана ми да видя волните американски мъже във vk. Пиедестала особено ме развесели като видях снимки предишните дни- Браун и тримата ребятки Малинин, Торгашев и Наумов. Smiley
За Панйот разбрах че е бил в сериозен здравословен тай-аут, та .....До инфо за Хиваташи още не съм стигнала.

След мъката с "латиното" този сезон следващия ще ми се стори песен Satisfied
Let’s dance 80’s! Shawn Rettstatt и на руски
Между другото , в Еспоо на много пъти камерата улавяше в публиката един зрител на първите 1-3 реда , от центъра по някой фланг, с очила, мъж, зряла възраст, леко плешив, вееше различни "парцали", който по време на изпълненията просто си куфееше с музиките, припяваше , танцуваше седнал, въобщееее... кефеше се човека. Чак му завидях от дивана пред екрана.

Още малко качено от американската гала в ютуб-  https://www.youtube.com/@ReenieOnIce

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 12:21 от Шошулчо

# 579
  • MJF
Готова съм за 4К Bowtie

Видях американските волни мъже на националното им.
Разбира се с положителен знак най ме изненада Торгашев, браво на Ендрю, да почакаме дали ще го видим още някъде този сезон, няма ТЕS минимум покрит за СП.
Съдиите на волната ювелирно събраха трима в 177.  Иди разправяй че са на различни места , да бе да. Confused
Малинин ме зарадва с гледка на тази тройна комбинация - 3луц-3аксел-3т =19.91 като база.
Ма и Паниот се стараха в своите възможности към момента. Пулкинен себе си. Капейкис опита 4с. Наумов добре за себе си. Хиваташи очаквано. Браун себе си , базовия му ТЕS по-малък и от Капейкис , нататък ясно с падане на последния скок - 3ф.  Всички останали също видяни, сред тях има интересни но тепърва ще видим за тях какво и как. Да дерзаят.
Довърших си и третия руски гп етап. Бяха ми останали и там последната група на волните мъже.
Минах на 4 руски гп.
Видиях ритмичния танц. Там Хавронина - Чиризано гледах като за последно и въобще не разбрах през какви стъкла гледат съдиите и дуета се оказа на трето място .
Започнах кратките дами.

И така , местим се в Колорадо Спрингс.

07.02.2023 - 12.02.2023

Таблицата
Смятам да се насладя на този старт. Без афекти 10001  на ЕП.

Lilah Fear and Lewis Gibson- видеинтервю.
На американския танцови дуети фронт се разпаднал дуета Катарина Улфкостин-Джефри Чен. Не знам какво да кажа за тези двамата. Помня ги от първите им участия на югп. Вървяха и напредваха добре , даже много добре. И имаше едно емблиматично падане на едно ЮСП където се бореха за медал и от там нататък като се почна. Почти нямат старт без падане. Куриоз направо. Още един юньорски дует който даде фира при преминаване при сеньорите. Sad

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 23:18 от Шошулчо

# 580
Мислех да напиша няколко думи за мъжете на 4К, но бях малко поизостанал с фигурното пързаляне последните дни и като видях последните новини за Роман Костомаров, просто ми се изпари всякакво желание. Абсолютен кошмар, дано успее да се пребори. А като си помисля, че довчера го гледах да се пързаля в Ледниковый период... Никой не заслужава това, през което преминава този човек.

# 581
  • MJF
Smile да споделя каква я свърших.

Вчера изгледах кратките дами на 4-я руски ГП етап. Ама много симпатичен кратък старт се е получил в Москва. И нямам предвид само какво показаха Туктамъйшева, Муравьова и Акатева ами голям брой от останалите момичета , "от регионите". Хората масово се постарали с програми а състезателките ги презентираха. Свежа гледка  на тази кратка. Сега пак съм с нет-доставчик с блок на .ru и не мога да цитирам конкретните имена, но последното момиче на краткия лед се сетих че я гледах миналия сезон и беше казуса - състезател без треньор. Мда, помня го това нещо. Агата/Агнес този сезон за първи път на моя екран, с треньор, попораснала и много приятно изпълнение.  Като стигна до .ru идната седмица ще ги изкоментирам повече.
А иначе видях,  като продължение Wink, кратките дами на 4К. Ей на , слях ги в един старт за ужас на ISU. Mr. Green
И честно казано благодарение на това съвпадение усилих първите 2 групи на 4К. Не случайно и Ник пак беше в логорея на първите 2 групи. Wink

Кратките дами, цветния протокол.
Първо ги видях. После отворих таблицата и разгледах класирането. То определено не ми е много ясно. Та отворих и цветния протокол. Докато го разглеждах без да искам се вгледах в съдиите и ..... ,  чак да умре всякакво желание за гледане. Е бива ли такова откровено безобразие.
Празника явно се отлага , няма да е този път на 4К. Убягнало ми беше къде всъщност се намираме/надморската височина. Не ми се рови кога предишен път за предпоследно е имало голям ISU старт там , но добре помня как смазано се получи.
Та какво видях аз:
Скрит текст:
В първите 2 групи състезателките видно могат повече от колкото показаха този път. Това не го пиша просто така а действително не малка част  от тях съм ги виждала с по-силни кратки.
Не помня къде но не виждам за първи път Tara PRASAD и дейстително това е pb. В ръцете нямаше грешка , акцента е на тях и хореото. Sofia Lexi Jacqueline FRANK голям пубертет я е налегнал.
В останалите 2 групи не разбрах как Tzu-Han TING се оказа в тях. Всички останали се стараха да са на висота, дошли на състезание а не да се покажат с хубави рокли.
Моне Чиба сеньорски дебют, много добро изпълнение направи, нямам забележка - 18 г. Тепърва ще расте.
Jocelyn HONG определено ми хареса програмата - хорео-музика. Самата Джозелин направи стабилно изпълнение и презентира прогамата си.
Хана Йошида за жалост пак с две по-големи грешки, чакам си и това е .
Chaeyeon KIM - пак да кажа колко ми харесва този клин/чаропогащник като замисъл, хем този път е друг вариант а и горнището май е друго. Чисто технически изпълнение. Този път получи по-висока втора оценка отколкото на ГП. Не че виждам разлика м/у сега и тогава от самата Chaeyeon но ....аз мърморех на ГП ѝ че не ѝ додадоха като крайна оценка. Този път PB. И цяло трето място във веменното класиране.
На първата част от кратката на Брейди не внимавах защото се ядосах, че виждам някакво подобие на тоалета от националното ѝ , каква шик "рокля" беше там и каква стандартна воална , градиентна , с висока талия пола сега. Нищо общо. И възприятието на програмата ми се наруши. Жалко. А иначе техничски второ стабилно поредно изпълнение за Тенел.
Ринка Уатанабе смаза пограмата си след като не се получи аксела.
Амбър повтори изпълнението си от националното буквално 1:1, чак ме развесели. Тук получи PB за него. Принципно е така, щото нали националните не броим. Браво на Глен.
Маделин цял сезон я гледам как все повече деградира със скоковете. А за капак и тази нелепа за нея програма. Как да не се  сещам за другия такъв "канадски лебед" а аз от добри чувства към Кейтлин  Озмонд гледам да не се . Neutral Face
Haein LEE кара пубертет и аз чакам. Тук от съдиите получи SB но на моя екран имаше май едно по-чисто изпълнение. За себе си към момента дерза и нямам забележка.
Корейския ни ветеран, като м/ународен опит , за кой ли път този сезон показва стабилна и чиста кратка, свалям ѝ шапка и има голямо браво от мен. Голямо браво на Yelim.
Последна на краткия лед Левито. Справи се към момента с проблемите си и съумя стабилно да си завърши програмата. Нямам повече коментар, няма смисъл да се повтарям за нея.
Та. 2 3а се опитаха. Уатанабе не успя. Йошида малко повече. Но далече от добър. А точно на 4-я руски ГП видях 3 чисти кратки програми с 3а.
При тези обстоятелства и сходния технически контент аз на мястото на съдиите щях да се взема в ръце и по изключение да взема да ги откроя по втора оценка адекватно, кой с програма , кой с пързаляне, кой с презентация , защото .....те са различни. Ей така поне един път да го направят. За разнообразие. Но ....ще се хванат за гушите Mr. Green
Съдийските творения на този протокол са достойни за рамка и в някой коридор на ISU офиса , начело с любимите ми австралийски съдии.Mr. Green

За Роман Костомаров прочетох новините предишните дни , дано се стабилизират нещата.

Записа на кратките мъже започва с откриването на 4К. Та последователно шефа на американската федерация и Елек след него ми отговориха на въпроса кога сме били последно на тази арена на ISU голям старт - 2012 4К и въобще.
Разгеле ISU качиха някакво откриване, че това на ФГП и на ЕП .....останаха без наличен запис/невидяни. А хората се стараят да правят такива. Дай им банкети на другарите пък откривания .....Tired
Кратките мъже,цветния протокол
След афекта ми от съдийството на кратките дами това на кратките мъже чак ме довърши, а това дето направиха с Ча ...Но афекта ми почна от Бо, после на Шайдоров, после веднага на Ли, ....и на Ча спрях картината и след пауза догледах и него  и Сато. Думи нямам.
Та без оценките и съдиите какво видях:
Скрит текст:
Предвид локацията очаквах по-слаба кратка. Имаше достатъчно просветления и положителни моменти.
Кратките мъже започнаха приятно с изпълнението на     Edrian Paul CELESTINO - чисто изпълнение от състезател с 2а.
Darian KAPTICH в първия момент въобще не го и познах а като разбрах кой гледам на екрана се развеселих, човека пораснал, възмажал а аз не съм го виждала от юньор. Мин знам че се отказа от състезателното фигурно а Дариан като ми се загуби от погледа ,също реших че най-вероятно се е отказал. Опита 3а, опита и 3луц  и 3-3т. Pagiel видян и последва първия от героите на деня.
Орцел за себе си много добре, опеделено sb, а сега виждам че е получил и PB. Радвам се, че зарадва  Ravi Walia. Конрад даде надежда на националното си, за първи път в сезона  пролича работата му с новия треньор та ето на сега. Браво. Следващите двама на краткия лед ще ги прескоча като коментар.
Корейския мъжки отбор е същия като миналата година на 4К. Jaeseok KYEONG пребори 3а и след това доволен и с настроение до края на програмата, ясно че на волната ще е "творчество" но за кратката браво, виждам сега че е получил и PB, герой.
Прочетох интервю с Наумов след националното му , та се изясни къде/защо бе зачезнал, това обяснява и картината която показва към момента. Може повече и ако иска да дерзае да влезе в по-добра форма. Сега е бледо и трудно за гледане подобие на себе си. И ментален и физически пубертет при него. И на него и на Капейкис им дадоха в повече съдиите , особено пък на Лиъм.
Rakhat BRALIN може повече от колкото показа тук. Разбира се като за състезател без 3а в арсенала си.
Другия юньор след него - Yudong CHEN опита кратка с 4с и 3а, едното пострада за сметка на другото, този път аксела. Но това му е sb , така че за себе си герой. Втора оценка на него бих му дала по-висока от колкото получи. Да видим на волната какво ще събере.
Гоголев този сезон толкоз жив/живнал на кратката не помня да съм го видяла та сега гледам с учудване протокола. Объркания пирует дори не съм го забелязала. Но все пак е близо до sb от самото начало на сезона. Мда , така беше, сега след като направих справки с таблиците се сетих че Стьопа почна обнадеждаващо сезона а после на ГП...и на националното му. От мен има sb. Чакам го обнадеждено на волната и него  и Орцел, а да ги видя тез двама жирафа.
Наш Бо. Имам чувството че не съм го виждала ....от два века. Еми някак е променен, прическа ли , излъчане ли. Работено е над това което не е скокове, видно е  и за туй браво. Но скоковете още са в "търсене ". Оценката му е завишена и добре че не съм съдия. Чакам го на волната , иска ми се стабилно изпълнение. Кратка миналия сезон видях един път като хората от него, чакам волна. Hands Plus1
Туй нещо при Шимада е просто несериозно, не съм сигурна  дали самия той може да си отговори защо след такъв добър като за него 4с "сътвори " 2л-2т. А иначе програма , презентация,..но кел файда като  вечно ....Ех.
Шайдоров май го виждам за първи път този сезон. Междувременно той е пораснал на височина и съответните познати проблеми, 18-г туй е положението, да дерзае. Въпреки проблемите с познатия контент - 4с, 3а, 4т-3т. Занижена оценка получи. Това бе първия ми по-голям афект, след пък завишената на Бо.
Веднага след това занижената оценка на Sihyeong LEE, който въпреки грешката на 4т направи много приятно и елегантно изпълнение.
И тук като при дамите на кратката един състезател съвсем не бе в своята група, че тук даже и в последната, състезател без 3а . Dias JIRENBAYEV с приятна програма и изпълнение иначе.
За Денис Тен се сетих още на Rakhat BRALIN но като видях Оксана Тен съвсем ....
Джими Ма реши да изненада себе си и мен днес със стабилен напълно лебед. Браво! Дочаках. Голям герой.
Као Миура можеше и без грешката на 4с но останалото на един дъх, на скорост, наситено и т.н. Шайдоров да си прави справка с Коа към какво трябва да се стреми , защото имат един и същ скоков контент.
Кийгън за мен е извън състезателната програма, гледам го, припявам си , кефя се с него. Даже sb му дадоха тез съдии. Но реалното му sb бе на националното му и препоръчвам да се види на пропусналите го. Кийгън роден с кънки, спор няма. Satisfied
Все пак съдиите можеше да се постараят повече и да привлекат вниманието на Ча преди да заеме началната поза, е много се ядосах как го сецнаха, ама много. Въобще всичко се обърка след това. Колкото и да се стара Ча. Безобразие. А той променил прическа, така къде къде по-добре, даже видях че нещо са попроменили по хореото  или по-скоро той повече "в образ" но .....
След ГП Шун Сато и сие смениха контента на кратката му и аз напълно одобрявам този ход. Нека на кратката е без луца. Получи се падане на 4т, очаквам да се реабилитира на волната , стискам му палци.

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 22:10 от Шошулчо

# 582
Хубаво състезание стана вчера при момичетата, много оспорвано с няколко напълно чисти програми в последните две групи. Програмите ми бяха почти като нови, от толкова азиатки ми се завъртя главата.Smile Моне Чиба за мен заслужаваше по- висока втора оценка, като че ли нейната хореография най- много ми допадна. Хаеин Лий (изобщо не сигурен как се пише на български) с най- най- чистото от всички изпълнение, от 6-а стана първа, браво. Лидерката Йелим Ким изтърва титлата с грешка на салхов. Ринка с още един чист 3A и готин тоалет. Брейди Тенел с интересен тоалет, готина програма и underrotation на няколко скока. Тук поздравления за коментатора, предвиди тази ѝ слабост.Изабо Левито "изчезна" в последния момент, даже коментаторът си нямаше идея какво става., после каза, че имала медицински проблеми. Жалко, едно от най- приятните ми момичета извън Русия.

Това състезание ми хареса значително повече от Европейското и ISU Гран При.

# 583
  • MJF
Iceman, прочетох те сега. И аз изгледах волните дами , т.е. готова съм с дамите на 4К.
Еее ама много съм доволна от пиедестала , а и още няколко под него ме радваха. По - конкретно утре ще споделя.
Днес се черпя от доволство Wine Glass Браво на много от състава.
Днес дори съдиите не ме афектираха , на няколко пъти чак ме изненадаха с положителен знак.
Satisfied

Екатерина Рубльова
Максим Наумов- да предупредя че се чете по диагонала за да се стигне до Наумов.
София Захарова

Първо да се върна малко на четвъртия руски гп етап , на кратките дами . Да се повторя че като цяло се е получил много симпатичен и приятен за гледане кратък старт. Агнета Латушкина съм се опитвала да нацеля като име в събота Smile . Но и Парамонова, Зинина, Реброва....откроявам го този старт на руския фронт с наличието на повече гледаеми програми, хорео под музиката и фигуристки юньорки , които се стараят и справят с презентацията, на фона на техническия акцент по задание там, както си знаем.

Волните дами, цветния и крайното класиране.
Iceman и аз съм до никъде с корейските имена и не само , "спасявам се" с копи-пейст. Wink
Мда , получи се празник на волните дами с няколкото чисти волни изпълнения и въобще със старанието на не малко от останалите към такива. Медалистките светеха от радости на церемонията по награждаването. И аз с тях Smiley , много обичам когато се получава цял доволен пиедестал. Като се събраха тричките заедно с медалите и китките  бяха "като аптекарски шишета/ по ръст от дясно наляво и 20,18,18 по егн Smile
Обаче завършихме състезанието без цели две -Левито и Франк. Жалко.
При такава бройка състезатели гледахме всички и на волната и това в първите 2 групи не бе много вдъхновяваща на моменти гледка. Но толкоз могат към момента, при не малко от тях "горивото свърши" след първите 3 минути и изцяло на волеви до края. Никак не им е лесно на юньорките в случая.
Скрит текст:
Първите 2 групи няма да изкоментирам по ред.
Първо трите представителки на Казахстан. Bagdana RAKHISHOVA я виждам на този старт за първи път. Има нещо симпатично в нея на леда и без проблем си я изгледах независимо от всички грешки и сие и на двете ѝ изпълнения , да дерзаят с Оксана Тен.
Sofiya FARAFONOVA има само един проблем - скоковете , скоковия контент. Извън това много приятно и културно пързаляне и присъствие на леда. За роклята на "лалаленд" отделна похвала, върнах записа да видя как стана фокуса Wink
Анна Левковец като скоков контент и въобще  най -силна от тричките, жалко че на волната грешките бяха в повече.
Но и трите с добри програми, добра гледка на леда, добро общо впечатление. Да продължават в този дух. Ей така запомнени като тройка.
Триото от Хонконг признавам че ми е слято в един образ на Joanna SO. Тричките нямат 3-3 в арсенала си , по музика не мога да ги откроя, за капак и "фантом" и губя еднакво количество енергия да се сетя кое име как се чете и на кой е като физиономия, та да се сетя "а какво беше на кратката". Blush
Tzu-Han TING и Tara PRASAD имат късмет че не съм съдия на волната , защото щяха да получат по-ниски оценки.
Jocelyn HONG след доброто впечатление от кратката остави такова и след волната . Въобще направих справка за нея. Гледала съм я и до сега но не съм я запомнила, та ето сега на този старт ми попадна на радара. Да , няма 3-3 но как се справя и може да се справи с останалото ме впечатлява, а и се работи над всички съставляващи. Напълно съм съгласна че след трите , трите , трите и трите е тя на ред. А аз ако бях съдия щеше да е пред Justine MICLETTE и на волната и в крайното.
До края за по-лесно ще карам по тройки.
Трите канадки:
От мен похвала само за Sara-Maude DUPUIS- определено ме впечатли на волната след като на кратката откровенно ме разочарова, защото очаквах повече. Нея определено я помня от югп и то във вида в който е и сега. Всъщност това е първата и една от няколкото чисти волни. Голямо браво на Сара.
Трите американки:
Всъщност на волната останаха 2.
Брейди има похвала от мен за целия старт. Видяхме от къде тръгна в сезона , знаем след каква пауза и се докара към момента с два поредни силни и стабилни за нея старта в рамките на 20-ина дни. Много се радвам че успя. Пиша го контента който показва сега преборен/стабилизиран, желая ѝ здраве за да го доизчисти и  поусложни. Чакам я на СП. И да припомня че Тенел е на 25.
Амбър очаквано след 3а нещо щеше да омаже , този път падна на салхова и сдвои тулупа на каскадата но нататък до края на 6. На националното след аксела имаше друг набор грешки и то към края. Аз съм доволна , че този път не трепна във втората и третата трета на волната, сега ясно че там трябваше да има трета каскада но ... Чакам я и нея на СП. Искам с две по-чисти изпълнения да капитализира повече целия труд и промени които направи в м/усезона и провежда най-силния си сезон до тук в сеньорската си кариера . Да припомня че е на 24.
Въобще съм доволна и от двете , хем можеха и повече.
Трите японки:
Двете 18 годишни юньорки Моне Чиба и Хана Йошида и 21г Ринка Уатанабе.
Моне получи  PB за  изпълнение си и ми припомни как започна сезона на моя екран. Много се радвам как се събра на този старт и в двете си програми. Хем на кратката не ѝ додадоха. "А за капак" се оказа достатъчно и за подиум.Smile Честит ѝ първи такъв медал, чудесен сеньорски дебют. Да дерзае.
Хана "твори" този път даже повече от колкото се бях примирила аз предварително. Какво да се прави, туй е положението към момента, само "да не отпуска ръце".
Искаше ми се по-чисто изпълнение на волната от Ринка за да се получи реабилитация за грешката на кратката. Много ме е яд за бабачката на волната а и като не се получи по-чиста кратка...Аксела се получава през един път. Чакам да се получи два пъти на един старт. Цена няма да има.
Губи ми се какъв е предварително обявения състав за СП от японския фронт, мързи ме да "ровя" сега.
Трите корейки 16, 18 и 20:
Когато не очаквам те тогава вземат че "преборят" японките и американките. Скици. А аз от колко сезона мърморя ли мърморя , че все си профукват шансовете.
Юньорката Chaeyeon особено с волната си програма създава трудности на съдийството целия сезон до тук. Хем тя няма никаква вина. Извън скоковия контент като оценки за Skating Skills, Skating Skills и Presentation на всеки старт получава какви ли не . И то при всеки юньор като нея е така. Още ъгловата, програма не като за нея, презентация ...има/няма и т.н. А извън съдийските творения браво на Chaeyeon за този старт- сеньорски дебют за нея с чиста кратка и сносна волна.
Дочаках си чиста волна от Haein LEE. Ама много съм доволна. И много се радвам че успя. Хайде дано му се вижда края на пубертета, достатъчно се настрада и тя. Светеше милата от радост на награждаването. Голяма радост че се справи със себе си.
Yelim с добър запас от кратката , който погаси не малко  загубите от 2-те грешки. А толкоз добре вървяха нещата преди края. До тук се справя много добре в сезон със себе си. Виждам че и тя е била на Универсядата, достатъчно наситен сезон до тук със стартове . Чакам я на СП.
Haein и Yelim пак двечките на пиедестала на 4К след миналата година. Този път злато за Ли и сребро за Ким. Поне не им се повтарят цветовете медали във витрината от 4К. И туй добре.
Но и на  корейския фронт не знам предварителния състав за там.

Има и един такъв момент на корейския фронт този сезон който забелязвам. Там разгеле някой е получил просветление ти да видиш и няма това изобилие от ритове в програмите на състезателите им, за които години на ред .....Tired
Видях и "латино" танцовата гала/ ритмичния танц
Имам кратък коментар за него по стартовия ред.
Скрит текст:
Първо живнах на Marie-Jade LAURIAULT / Romain le GAC , второ на Kana MURAMOTO / Daisuke TAKAHASHI. Двата дуета през един на леда и съответно си представих латиното от Ромен и Дайс в дует. Бомба ще е . Това не в обида въобще на Мари и Кана. Но тези двамцата са отлена бира на този танц Smiley Satisfied то презентация то чудо hahaha голямо веселие. Жалко за падането на Кана. А после и другото такова не на място падане на Майкъл. ooooh! и за двете.
За трети път живнах на Marjorie LAJOIE / Zachary LAGHA - забележки нямам, като презентация това е със сигурност sb -то им до тук на моя екран.
И толкоз , нататък до края изгледани протоколно, така да се каже.
Кристина-Антъни нещо не бяха се настроили много добре, не презентираха достатъчно "латино", някак разконцентрирани ми бяха.
Грийн-Парсънс нещо прекалено ги наказаха за падането. Прекалено.
Двата най-старши дуета видяни.

Ирина Жук и Александр Свинин

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 15:59 от Шошулчо

# 584
  • Sofia
Прехвърлих волните дами от Колорадо. Яд ме е, че Йелим Ким сгреши и изпусна златото. Победителката не ми хареса изобщо, но беше безгрешна, да. Не ми се занимава да търся и сравнявам, но тази Лий така ли си се пързаля по принцип – голямо ръкомахане, голямо нещо, избоде ми очите, регулировчик направо! Хореография ли е, нейна си особеност ли... обаче не може така, то грозно чак, все едно постоянно се засилва/балансира/компенсира/помага с тия ръце... И да, сигурно не го прави за това, но така изглежда. Скована е в торса, не беше артистична и самата й програма също не ми допадна. Японката Ринка също е дърво в торса, но го няма това с ръцете, напротив – фини и елегантни крайници показва, а костюмът й е страхотен. Хареса ми Моне Чиба, която остана трета – пластична, с красиви позиции в пируетите и много интересно скача – лека и бърза като пумпал във въртежната фаза, а в летежната плавна и с дължина. Иначе още й е детско пързалянето. На целия този фон Йелим Ким в моите очи има една грация и дори балетност. Цялото поведение на тялото й е по-добро и класно. Хореографията и начинът, по който я изпълнява я поставят над останалите дами в това състезание, но уви един салхов я препъна. Какво да се прави... и това го има в спорта – уж справедливо класиране, ама някак ми се ще да беше мъничко по-друго Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт