Фигурно пързаляне - 10

• 40 823
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • MJF
Стигнала съм до втората група на танците но блокираха картината където гледах Tired Направо ми убиха желанието да гледам. Сега не ми се търсят алтернативи.

Това с квадратчетата бе и на предишната олимпиада. Казват че на американски канал си има нормалната таблица на екрана. То олистарта е под МОК та от там е цялото туй. Като почнем с глупостите които бяха написани в биографиите на фигуристите на олисайта та .....до картината на сключилата с МОК договор телевизионна компания.

Нейтън и Шома са героите на днешната кратка. Чудесни бяха. А имаме и рекорди нали?

Diavolo, пиши си където ти идва музата. Аз и в двете теми ще чета. Но докато почне баш старта ще трябва да се напасна с ресурси за гледане.

# 91
  • София
Ами Нейтън за стотни не подобри рекорди на Юзу за кратката програма, ама имам усещането, че ще го направи на същинското състезание.

Иначе имахме световен рекорд в спортните двойки на кратката, където китайците подобриха рекорда на руснаците от европейското.
Нишо чудно и в неделя Камила да подобри собствения си световен рекорд за кратката.

# 92
уау китайската двойка бяха страшно добри

# 93
  • Sofia
Шошулчо, аз платих на Евроспорт и гледам в сайта им, че нямам тв. Имаше си обичайните повторения и каданси, преди оценките, понеже питаше... Обаче съм съгласна за заснемането – не е хич добре. Все се надявам да се коригират в идните дни. Не знам ква е тая мода да показват особено пируетите от тавана?! То фигуристът се вижда като една трептяща точка, даже мацаница. И да, не ми допада, че пак се върнаха към онова със светещите квадратчета, ама нейсе... Дано стане хубаво състезание!

# 94
  • MJF
Сиена М., мерси за отговора. Значи така. Аз докато не ми изтриха  записа който гледах по едно време се разсеях с мишока та дочух реклами и схванах че гледам ретранслация от Peacock а не от евроспорт плейъра та схванах какъв е проблема.

Туй с квадрати ако не бъркам го измислиха американските транслации имаше го преди години на тяхното национално. За канадците не помня. Но и те се осъзнаха та тази година и на американското национално си имаше таблица като хората на екрана, махнаха квадратите. А тези сега са по-зле защото нещо е мътно и цветовете не се виждат добре на фона който са подбрали.

Оххх, кой ще ни спаси от кадрите от тавана по време на изпълнение?! Мани, мани. Но все пак не стигат висините на онези франсета от Гренобъл на гран-при. Там на заснемането на пируетите моята координация пострада направо Mr. Green Wink

# 95
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
@шошулчо не случайно за това ни гледам бнт ни евроспорт; гледам nbc и nbc sports и espn

# 96
  • Sofia
Ех, аз нямам избор, а и нерви да ровя из нета, та затова избрах варианта през сайта на евроспорт, каквото е такова.
Ще правим ли предположения за медалистите?!
В отборното предвиждам злато за руснаците, втори американците, трети япония. (Редактирам се: тъкмо ми хрумна, че точно тук може "задкулисно" да уредят американците с титла, а Русия да останат втори).

При жените вероятно трите рускини ще окупират стълбичката.
Мъже – струва ми се, че Нейтън ще изпревари Юзу. Трети Шома или Винсент.
Танци – Габи/Гийом, втори Синицина/Кацалапов, бронз за една от американските двойки.
Спортни двойки – Мишина/Галямов, сребро за китайците, трети ще са една от останалите руски двойки.

Аз лично ще стискам палци за злато на Нейтън, Суй/Хан, Габи/Гийом, при жените нямам фаворит, не харесвам рускините, ще си избера някоя японка или корейка, пък дано се разчупи триото на Тутберизде.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 22:23 от Сиена М.

# 97
  • София
Отборната надпревара:
Русия / САЩ / Япония
Аз съм за Русия. Американците нямат никакъв шанс за титлата. Още в неделя при жените ще се отвори разлика. А тепърва предстоят волните програми, където руснаците ще ги изкъртят (Нейтън няма да се пързаля във волната).

Жени:
Русия (Камила)/Русия (Анна)/Русия (Александра)
Аз съм си за Япония и Република Корея

Мъже:
САЩ (Нейтън) / Япония (Юзу) / Япония (Шома)
Аз съм за Юзу естествено

Танци на лед
Франция (Габи/Гийом) / Русия (Синицина/Кацалапов) / САЩ (Хъбъл/Донахю)
Аз съм за Чок + Габи/Гийом

Спортни двойки
много е сложно тук, пфф. Все пак прогнозирам Русия (Мишина/Галямов) / Китай (Суей/Хан) / Русия (Тарасова/Морозов)
Тук твърдо съм за китайците. Много искам да вземат пустото злато, заслужават го, уф. Но ако Мишина и Галямов не сбъркат, ще е много сложно.

# 98
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
аз като Американка съм за моите хора Нейтън Чен и другите които участват

# 99
  • MJF
[Дописвам си впечатленията от танците и последната група на спортните дуети. За жалост от любимите ми спортни дуети само последната тройка на леда видях снощи на запис. Останалите не ги дадоха Frowning . Взимам си бележка и ще внимавам от тук нататък с гледането.

Ритмичния танц
Скрит текст:
С тези квадратчета  и като видял само 3 кратки спортни дуета останах с впечатление че танцьорите ни се излагат Wink , голяма "жълтеница" от тоз познат  Елек в техническия панел Wink. Наредиха ги "както трябваше" https://skatingscores.com/2122/olyt/sr/dance/short/tss/ . Извън това във втората група като презентация  за мен се получиха sb изпълнения от повечето дуети и ги хваля за това. Уан-Лю имаха само едно ГП участие в началото на сезона и после не съм ги виждала по обективни причини и сега с Елвиса си бяха по-готови, стараха се, , логично получиха sb оценка. Меди-Зак определено също със sb на моя екран този сезон, много силно изпълнение- получиха и PB от тези съдии. Нямам забележка към тях. След тях Пайпър - Пол позаситниха акуратно по леда, нов тоалет, това изпълнение на моя екран бе определено sb като презентация и интерпретация, браво, но в първата песен на Елтън програмата им продължава да ми куца като такава и те в нея. Чак на втората песен- в последната трета на кратката гледам познатите ми Пайпър-Пол, преди това и аз и те се мъчим с Елтън. По -добре беше "моята улица" да е за финал но не би Wink . Програмата на Шарлен -Марко я изкоментирах на ЕП, сега просто се наслаждавах и си припявах с Майкъл , sb изпълнение определено се получи, Барбара със секундомера на място след като я "загубихме" на волната на предишния им старт Wink . Аз съм спокойно в такъв случай, може да танцуваме без да се презадържим на поддръжките Wink . Чудех се да си спестя ли или да се жертвам и видя Синицина- Кацалапов и тяхната "соц-дискотека", по-точно на Жулин. Все пак ги видях. Толкоз.
Разбрах че на загрявката на втората група в танците е имало леко напрежение м/у Синицина-Кацалапов и Меди-Зак. Фигуристите много да внимават защото хич не съм в настроените за такива "номера". Имаме достатъчно такива спомени, вкл. и от О. Naughty Другаде чакам  търпеливо скандали а не от тях. Да внимават.

Снощи записа на който доглеждах първия кратък ден започна с мъжете та ги видях повторно. Развеселих се как Рафаел "изкара" изпълнението на Нейт до бортика, първия път съм гледала толкоз внимателно на леда , че не съм го видяла Smiley Mr. Green , явно съм гледала и за Рафаел толкоз внимателно.

Само последната група на спортните дуети.
Скрит текст:
Кирстен- Майкъл получиха  sb, аз не съм сигурна но те толкоз "твориха" до тук в сезона че ... а и националните не се броят, така че се съгласявам. А иначе позната гледка на леда , внимавах да мижа в началото а после до края взеха че се стегнаха, на фона до тук в сезона с чиста съвест им казвам браво.
Суй-Хан и новия рекорд, това се казва убедително начало, ама много им се радвам! Голямо браво! Няма да ги хваля повече към момента , от суеверие Wink .
Мишина-Галямов също голямо браво. 2 образцови кратки изпълнения в една точка. Ясно че за тях PB.
Така един след друг тези 2 дуета можеше да сравним силните им страни а те са различни. Напълно доволна съм и от четиримата.
Много ме е яд че за сега нямам картина от останалите кратки дуети. Ако ви попадне общодостъпна моля да ми кажете.
Отворили сме дума за предпочитанията и прогнозите ни. Ами аналагични са като ви прочетох и моите. Smiley . Подготвила съм си вишновката и се надявам не един път да стигна до нея с кеф Smiley . Ето вчера имаше поводи и в спортните и при мъжете.
А иначе като цяло при жените съм неутрална относно кой какви медали. Трите руски фаворити не са мои. Казвала съм и преди- от тази тройка за мен има половин фигурист, останалите две и половина са художествена и спортна гимнастика на кънки. При мъжете се раздвоявам 50:50 м/у Юзу и Нейт. Имам големи доводи и за двамата независимо от крайното развитие на нещата/ резултат. Никак няма да съм доволна ако и двамата се размината със олизлатния медал този път. При спортните дуети съм в сходна ситуация. Руско-китайски пиедестал, ако има нещо друго като шарка няма да съм напълно на кеф. Иска ми се Суй -Хан да са олизлатни медалисти, иска ми се олимедал за Тарасова-Морозов, руската "младеж" също може и заслужава , Пън-Дзин. Все пак това ми е най-любимата дисциплина към момента и от началото на сезона се настройвам че както и да се получи олипиедестала искам там да са все големите ми любимци и със стабилни изпълнения. На всички им стискам палци. За разлика от мъжете, къдета са двама, тук имам общо 5 дуети за всеки от които имам големи доводи защо са на олипиедестала. Не е лесно Thinking . В танците ако Габи-Гийом не вземат златото ще съм повече от изненадана а с какъв знак зависи от това кой ще ги е преварил Wink Smiley

Днес сме почивка а утре 3,30 кратките дами, 5.50 волните мъже. Неделя е сингъл ден Wink . Още не виждам съставите на таблицата , голяма потайност цари.

Сега прочетох оли-темата. redemi e виновна но това за вампира Камила много ми хареса. Ей тоз тоалет за волната е ....баш вампир,.... така да ми боде очите цял сезон до тук. Да видим дали ще видим нещо ново. Съгласна съм и на водолазка от Нейт, само да не е с тез червени петна по бюста и ръцете. Smile
Повиши ми се настроението, намерих си запис на спортните дуети и сега ще го изгледам, да не би и него да ми блокират Mr. Green , как пък не им омръзна на тия и не разбраха че в интернет ерата и докато има искане за гледане ще има и качване. Satisfied

Да допиша впечатленията си от спортните дуети
Скрит текст:
Как започнаха? С добър туист и напомняне за Альона-Робин и Пина, еххх спомени. И за трите дуета в първата група баш старта предстои, така че това вчера им бе добра тренировка в състезателен режим. Някакви големи геройства не направиха но Жук-Бидар и Сафина-Берулава направиха изпълнения близки до sb им. Сафина -Берулава са в преразход този сезон на стартове, играят и на двата фронта,  та не знам от къде черпят сили вече. А на О и на туй отборно. Почнаха с ЮГП, после на Небелхор си спечелиха оликвота, после ЮГП, ....та до вчера.
Алекса-Брендън не успяха да прикрият чрезвичайното си напрежение , за Фрейзър туй е и оли-премиера, PB изпълнение направиха и трябва да са мнооого доволни. Първото що годе паралелно въртене за деня, мерски за което. Чисто изпълнение и от Рику-Риючи, браво на тях, поредно. И те с PB. Италианските ни ветерани  Никол- Матео на последни волеви, не им е лесно.
И така , получиха се четири много добри изпълнения общо на тази кратка. Трабва да сме напълно доволни при 4 от 9. 

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 12:38 от Шошулчо

# 100
Приемате ли нови членове в темата? Simple Smile Не знаех, че съществува такава, та едва днес случайно попаднах тук.

Не следя на живо Игрите, понеже нямам абонамент, а и среднощното гледане не е вариант за мен след безсънните премеждия през 2018 Animal Hear No Evil
Чувайки обаче, че режисьорите пак са експериментирали с летящите камери отгоре, не съжалявам, че изпускам. Не знам кой им даде идеята за заснемане на пируети отгоре, при положение, че те трябва да се наблюдават странично, за да се оцени сложността и GOE.

До колкото разбирам, за отборната кратка програма при жените ще е Камила, има ли вече инфо за прозиволната?

При танцовите двойки се надявам Пападакис-Сизерон да си грабнат златото. Още повече се надявам Стеоанова-Букин да са на подиума, имат страхотна произволна програма. Най-вероятно обаче Синицина-Кацалапов ще ги изместят, въпреки че той е контузен и в момента туизлите са нестабилни.

За спортните двойки тайно стискам палци на Тарасова-Морозов, просто имат страхотен туист и като цяло са най-елегантни, а и след 2018 заслужават изкупление. Суи-Хан са достойни съперници и също бих се радвала, ако успеят да вземат злато. Мишина-Галямов имат висока степен на трудност, но още не могат да ме грабна някак си.

При жените ми е най-трудно. Голям фен съм на Тутберидзе триото. Камила има уникален стил, трудни скокове и едновременно елегантност и добро владеене на острието. Въпреки това фаворит ми е Шербакова. Гледах клипове, че към 4F готви и 4Lz, a него го не сме го виждали цял сезон. Интересно ми е дали Трусова ще рискува с 3А в кратката. Иначе, ако направи 5 четворни в дългата, дори да не вземе злато, ще влезе в историята.

# 101
  • MJF
Grant, разбира се че приемаме. А на многословни и редовни особено се радваме. Satisfied

Туй "от горе" снимане ако правилно помня го почнаха именно далекоизточните телевизионери. Те там щото нали "по техниката" та японските и китайските гран-прита от един момента нататък по закон бяха с кадри от покрива и дойдеше ли им реда все се сещах и почвах да мърморех. Помня много лоши снимания на техния фронт назад във времето. Но лошото е че този сезон прихванаха таз зараза и европейските снимачи. Дори не искам да се сещам за снимането на френския  гран-при етап този сезон и веднага след него и италианския, на руския фронт също с вклъчването на една конкретна тв там. Tired ужасно е че няма кой да им каже и да ги принудят да спрат с това издевателство. Има гали , там ако искат и ала като сериал да снимат. Разбира се нямам предвид спортните ни гали.
Вярвате или не но френското гран-при този сезон бях на косъм да се откажа въобще да го гледам именно заради безобразното снимане минаващо всякакво мое търпение.

Инфрмацията за отборното е на час по лъжичка, явно си мислят че така евентуално ще ни е по-интересно пък ние не поддаваме Mr. Green
Eто състава за кратките дами утре. Волните мъже още се уточняват.

Както се и очакваше Камила Валиева е на кратката. Александра е по рекордите и историята. В баш старта очаквам максимален риск от нея.

# 102
Френското ГП всяка година има някакви проблеми - разтопен лед с локви, върху които фигуристите скачат Fearful , лоша камера или странни медали (още помня онези звезди от преди няколко години..)

Съгласна съм за Трусова, не случайно ѝ викат Руската ракета. На мен този сезон много ми харесва изборът за кратката ѝ програма. Жалко само, че вече не прави 3Lz-3Lo. За мен това е уникална комбинация.

# 103
  • Sofia
Вярвате или не но френското гран-при този сезон бях на косъм да се откажа въобще да го гледам именно заради безобразното снимане минаващо всякакво мое търпение...

Поради това и мн други безобразия аз отдавна се отказах да следя зорко любимия спорт. Изчерпа ми се търпението и пропускам много стартове. Преглеждам само най-големите първенства и спорадично изявите на конкретни фигуристи, когато съм на кеф и/или за да наваксам с инфо. Ясно, че спортът се развива и т.н., но бая неща не са ми по вкуса. Тутберидзе ако ще да научи 13 годишни пумпалчета да скачат по 20 четворни във волните си, никога няма да им стана фен. Може да е зрелищно, но не е фигурно пързаляне това.
И понеже в инд. дамска надпревара нямам фаворит ще ми е интересно например Камила да сгреши, а Трусова да се хвърли на макс и да е перфектна. Или някакъв друг сеир Smile

# 104
  • MJF
Мани, мани hahaha тез "френски" звезди. Ех този френския "Мосю" дето все очаквам пак да "изкочи" на сцената идните няколко години. Старо ISU куче е той, не е шега работа. Охх , от тез звезди вторите- то нали 2 поредни години се "звездиха"-  помня че Миша Джи получи една. Медал от гран-при няма в кариерата си но има звезда Wink
Туй поне бе смешно. И гълъбите в залата в Париж. Но локвите, снимачите ......не е шега.
А като се сетя че този сезон СП е във Франция Mr. Green

За жалост Труси, Альона и Анна ....попаднаха в "ковид-ерата", пика им съвпадна с появата и ......Сега са със сериозно натрупани травми и прочие багаж. Да видим.

Като отворихме дума за снимането. След съдийството това е втората по-голяма проблема на този спорт. И категорично съм на мнение че и двете неща са поправими но трябва и желание. Нищо не пречи ISU да има упътване/ напътствие а най-добре свой снимачен екип, както да речем е наш Тед в юньорското гран-при. Та да се изисква някакъв минимум от снимачите. Фигурист по време на изпълнение да не виждаме в друг вид освен цял на екрана, къде да са камерите за да се снима овалното поле като хората, зоната за оценки, повторенията - кадърни а не....сериал. Да има стандарт. Както заклетите зрители сме свикнали. А не ..... Ей на, светофар/квадратчета на екрана ooooh!
Спорт без картина не е спорт, а за да има зрители е задължително кадърно снимане. Peace

Аз съм малко изненадана от решението на японската и американската федерация за утрешните кратки дами но каквото са решили Thinking  
Мъжете още ги бавят да ги качат.

Общи условия

Активация на акаунт