Фигурно пързаляне - 10

• 40 892
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Глейкенгауз щял да придружи Грасъл в Еспоо, може оттам да излезе пък друг цирк, нека да видим. Очаквам реакцията на Мегън Дюамел по въпроса.

# 556
Глейкенгауз щял да придружи Грасъл в Еспоо, може оттам да излезе пък друг цирк, нека да видим. Очаквам реакцията на Мегън Дюамел по въпроса.
Дудаков също е там.

# 557
  • MJF
Мда, и двамата са в Еспоо. Очаквам и Савин, и Климов,  и  .... в спортните дуети до бортика.
Това ми напомня на ковидната пародия с всички паспорти и глобализацията.  Пак се сещам за Куршевел 1 и 2 миналия сезон.
Как пък не разбраха , че много хора имат повече от един паспорт. Лов на вещици не става при такива обстоятелства току така. Tired
Направо ще ми намерят още едно забавление  на този старт - да броя руските спортисти и треньори. Wink После и американските и азиатските и ....на този старт.  Rolling Eyes
Най-добре да не ме предизвикват и да се усетят колко са смешни всичките тез чиновници. Точно си догледах днес волните жени от третия руски гп-етап с начало с Виктория Сафонова , която се състезава за Беларус. С две добри като за нея изпълнения на едно състезание. Два пъти съм я гледала на ЕП и двата пъти я помня с добро.
В последното интервю на Денис Василевс хубаво е казал две неща . За системата и този спорт, без фондове и система  е невъзможно за да си на високо ниво. И за накъде върви този спорт. Напълно съм съгласна. Много приятно впечатление ми остави с такава трезва глава на тази млада възраст.

В една часова зона сме с фините , така че утре начало с кратките спортни дуети от 13,15 ч и т.н.
Домакините и банкет са предвидили. И пресконференциите в ютуб ще дадат. Въобще нормалности.
https://www.youtube.com/@SkatingISU/videos?view=2&sort=dd&live_v … ew=502&shelf_id=0

Rebecca Ghilardi and Filippo Ambrosini
Пусто любопитство. Отворих да видя класирането на кратките спортни. Възрадвах се,  че видях логични челни позиции, все пак не напразно стискам палци на тези които са ми големи любимци, а не само любимци. Wink . Отворих и протокола да видя какви са ги творили реално и от суеверие реших , че ще ги гледам след като се изпързалят и волно. Продължавам с палците до тогава. Всичко от днес до утре на волната е въпрос на психология. Дано се справят. А иначе протокола/класирането ме подсетиха,  че в туй състояние до което ме докара ISU мен всеядния зрител, да се занимавам с какво няма да гледам Rage, напълно бях забравила за Аника - Рубен и Алиса- Робърт. Та имам 6 дуета за гледане. Плюс Ковальови. Но всичко това след утрешната волна. Да дерзаят.

А иначе да изкоментирам видяните волни дуети в Казан на третото руско гп. Артемева-Брюханов и Кадъйрова-Колесов се справиха много добре за пресни дуети от познати и опитни лица. Браво.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 16:26 от Шошулчо

# 558
МОК и днес са си правили вятър на устата. Обсъждало се участието на спортисти от Русия и Беларус на спортни събития. Стигнали са до извода, че не трябва някой да бъде наказван само заради паспорта си (а стига бе). Евентуалното им участие да бъде като неутрални. За всеки атлет ще се проверява индивидуално (каквото и да значи това) дали спазва правилата на WADA и  дали действа срещу миротворната мисия на МОК, като подкрепя войната?!? Ако оставим всички тези глупости настрана, крайно време е за поне някакво нормализиране на нещата и на някой да му хрумне, че спорт и политика са различни неща.

# 559
  • MJF
Смешковци. Нямат грам смелост. И всичките чиновници са такива  в тези организации. Нямат грам смелост да вземат и застанат зад каквото и да е решение. По цял ден иначе бла-бла-бла еле пък пред медии.

Нещо стигна до мен от "помията" на която е подложен Грасл и сие на терена. Егати и простотията , бетер "ранно средновековие".

Аз не съм гледала днес фигурно. Но видях резултата и на кратките мъже на ЕП. Много се радвам че и тук на чело  е баш този от състава ,  в който най - вярвах предварително че ще се справи. И то с достойно изпълнение. Стискам палци и на волната да се представят добре повечето, макар че няма да им е лесно.

Започнах гледането на ЕП с кратките мъже. Доволна съм че чувам на ису-канала най - недразнещия ме "радиокоментатор", ако не бъркам това е Саймън а Ник е с бана. Thinking . Туй добре, така се гледа.

Кратките мъже
Скрит текст:
В първата група на леда 4 дебютанти, без наш Лари. На целия фон блесна Власенко , първи 3а за състезанието и като цялостен пакет. Samuel MCALLISTER за първи път го виждам, очаквах друго лице от тази федерация. David SEDEJ дебютира при сеньорите, да дерзае. Котларик стар познайник, отдавна не съм го виждала.  Луполовер без луца няма много оръжия, понеже нали е без 3а, та ....но музикално оживи публиката, така да го кажем. Боричев видян. И като сме на българска вълна на този стар първи съдия Татяна Йорданова - България.
II
В тази група няколко положителни момента. Първо технически чисто изпълнение без четворен за състезанието от Kyrylo MARSAK, както и заподозрях справката показа , че това му е и PB изпълнение, браво, да го видя какво ще събере на волната този дебютант при сеньорите.
Нюбъри и на моя екран със sb, но като цяло от мен нямаше са получи чак пък толкоз висока оценка , видиш ли ти че този път си скочи аксела, може повече.
Рещенко с първи опит за четворен на този старт, но не се получи нито тулупа нито останалите скокове нататък. Голям срив, жалко.
Втория герой за този старт е Самойлов, ето кой ме изненада напълно. Обичам такива изненади, браво. Хайде сега да видим какво ще събере тази скица на волната. Съмнявам се дали самия Владимир може да изброи треньорите през които е минал до тук в кариерата си на състезател Wink Ясно че това му бе PB изпълнение.
Городницки "с нищо ново под слънцето", пак в търсене на аксела. Всеки сезон го почва едви ли не от нулата. Несериозен канадски състезател. Tired
Jari KESSLER по-силен във втората оценка, очевидно скоковете не са му силната страна. Третия в състезанието с 2а в бонус зоната
III
Комшията Демирбога този сезон го виждам за първи път чак на ЕП, явно ще набира форма до СП, можеше и по-добре. Зарадва се че въпреки "голямото творчество" получи q, хайде дано се постегне на волната.
Старостин предвид уклона му към "творчество" и перманентния му враг-скоковете, се спряви сносно. Но може и по-добре, ясно че на волната ....няма да го бъде. Ето да му дам за пример Tomas-Llorenc GUARINO SABATE. Явно не се чувства 100% сигурен в скоковете си , подбрани умело два темпа в програмата, 3а и каскадата луц-тулуп под бавен темп и пълен контрол и нищо друго и вече след като съсредоточено ги пребори, смяна на ритъма и напред към флипчето с размах. Ей на , човек за пример на една камара дето са на неговото ниво като скоков набор и успешност с него.
Нашия ветерена Виртанен ми се видя някакъв смазан, под давление, ще се разбере от какво/защо така евентуално, но чак и справка направих и вярно, дори е преместил аксела последен, щото докато гледах нещо се усъмних , че до тук  в сезона бе така. А и никакъв скок в бонус зоната , досущ като наш Адам.  Все пак го гледах и на Финтрофи и после и на финското гп.  След Валтер и  Davide LEWTON BRAIN ми бе много монументален на леда. Двамата като близнаци в скоковия набор.
След тези два монумента Хагара направо като дете, жалко че пообърка каскадата а и нататък сили не му останаха видно. Този сезон на югп на моя екран имаше и по-хубаво изпълнение на тази кратка за която го поздравих още тогава като програма която му подхожда. Да го видим на волната какво ще събере в тази видно не цветуща форма ама така е при тези които са и юньори и сеньори.
IV
Андреас Нордебек вече и на ЕП. Появи се конкуренция на Ники Майоров. Взела съм го под внимание този юньор. Особено ако не продължи да се извисява , може да се получи нещо. Има нужния хъс от това което съм видял от него като юньор. Този път можеше все пак да пребори аксела, но не би. Да дерзае. Току виж излезе по-добър състезател от Николай.
Все пак Франджипани в последно време се е извисил, поне така го виждам от дивана пред екрана, но няма да вадя метъра. Внезапно висок  Габриеле и "внезапно" този път с почти  2  четворни , но за сметка на аксела. Да дерзае с физиката. Все пак след геройството му на Непела, това е най-добрата му кратка от тогава до сега.
Маурициа Зандрон с тази нарезка на тази музика ме дразни според мен вече не втори а трети сезон, няма да проверявам сега дали съм права. Гледайки как се мъчи на кратката , че и моя слух, си мислех за брат му , Лаура , ....
Но все пак този път се получиха повече неща от слабия му старт на гп.
Михаил Селевко в своето амплоа. Но това което има като  първи пирует той е нещо което ми липсва в днешното фигруно а и той го изпълнява на много добра скорост, любувам се в този момент.
Ника Егадзе "потвори" на воля. Може и по-добре. С грузинския отбор почвам да се бъркам кой къде с кого тренира. Туй реплика към дамата-федерация. С един спортен дует останаха, тук са и без него, синглите с треньори без треньори, танците с нови треньори.....въобщеее.
С тази нон стоп смяна на контента в сезона при Денис този път виден луфт в програмата след флипа в началото и това ми смаза на мен картината до края от цялата композиция. Ясно че преходен сезон, непрекъснато сменят контента, но програма....Да видим какво ще върже на волната , на кратката все пак очаквах повече.
V
Провокира ме коментатора на Бричги да се разровя до тук в сезона какъв му бе контента на кратката. Лукас постъпателно към програма с 4Т-2/3Т, просто на гп този сезон си връщаше тулупа. Туй добре, добре си спаси днес кратката но и е тренирал всичко това Smiley . Има от какво да е доволен, добре се измъкна, браво. Да видим какво ще събере на волната.
Кевин може да се сърди само на себе си затова , че ме подсети че до този момент състезанието вървеше без бабачка, даже не бях забелязала този факт и ...ей го на. А иначе каква пластика на лед показа Еймос. На моя екран това му е sb и признавам че не очаках. Хайде да видя какво ще събере на волната в такава форма щом се е привел.
Адам на някои моменти не бе с идеална ос и/или приземяване. На моя екран френското гп му остава sb а тази кратка много близо до него. Голямо браво от мен че се събра така. Радвам се. И чакам с интерес дали до края на сезона ще си остане без скок в бонус зоната Smiley . Най- вероятно ще да е така , стаблността преди всичко.
След Кевин Морис успя да лови пеперуди ooooh! . Разбръцан си остава и до тук в сезона Квителашвили.
Наш Рицо почти усили кратка с 4т-2т и 4рит . Най - добрия му опит до тук в сезона и почти успя. Голямо браво на Матео.
Грасл вече е на 20, т.е. фигурист с достатъчно опит за да знае , че след като се е  заел в този сезон със техниката си  такава горе долу ще е картината. Добър контент на кратката, очаквано развал на луца, никаква изненада. Въобще не се сещам за фигурист в неговото положение при който да не съм гледала веднага всичко това което гледам от Даниел този сезон. Пожелавам му трезва глава и търпение. Пък ако не се получи , ще си остане на неговата техника. Небето няма да падне от това
Някакъв нов квадрат виждам на този старт, не че много се вглеждам горе вляво на екрана , но ми се привидя някакво оранжево/ жълто с червена точка, май невалиден елемент Smiley някой се забавлява от наетите затова.
Цветния протокол
Съдиите
Да не ми се обижда нашия съдия но ме развесели с второто място на Кевин. Саркастично . Като гледам къде е поставила и Старостин спрямо да речем такива като Нордебек, явно любителка на силните във втората оценка предимно Smiley . Добре че не съди сама. Wink

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 20:45 от Шошулчо

# 560
  • MJF
U.S. Figure Skating Championships
Любопитен временен резултат в танците,  достоен за  Popcorn
По таблицата виждам , че и Брейди се е стегнала.
https://www.youtube.com/@looplooptoeloop/videos

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 08:19 от Шошулчо

# 561
Гледах последната група от мъжете в полузаспало състояние и нивото не беше особено високо. Адам със сложната фамилия с единственото напълно чисто изпълнение, нелоша хореография и отвори сериозна преднина.  За пореден път Мориси Квителашвили ми направи негативно впечатление, този сезон просто е под всякаква критика. Покрай Грасъл показаха десетина пъти Дудаков и Глейкенгауз и, о, изненада, коментаторът нито веднъж не спомена кои, аджеба, са тия и защо толкова ги показват.
А на какво точно са подложени Грасъл и сие?

# 562
  • MJF
Кратките мъже ли гледа? Понеже аз само тях съм гледала.
Ами Саймън/коментатора мълчи и добре прави, както не говори за другите треньори така и за тези. Фен съм на бритишкоментаторите на фигурното по евроспорт от както се върнах да гледам фигурно, а това е някъде от 2002-2004 да речем. По различни причини през годините при това. От Сочи насам да речем те никога не са си позволявали русофобия в ефир. Никога не съм ги чула дори като намек / "сещай се снахо". Става въпрос за Саймън и Ник. Второто нещо за което оставам техен фен, въпреки недостатъците им, е това че в ефир поне един път и двамата си казаха мнението за онази простотия , която почнаха да правят телевизиите с разрешението и съдействието разбира се от другарите в ISU - с правенето на маймуни състезателите, дето седят встрани някъде пред камерите и се сменят като носни кърпи там като някой ги изпревари в класирането. Едно от нещата заради които гледам задължително с дистанционно/мишка и ...не гледам.
Но от няколко години към тарторите в евроспорт сложиха един друг, с отвратителе акцент, по -млад от тях, бивш британски танцьор, не съм го виждала на лед/не го помня. Той е явен русофоб в ефир. И туй едно на ръка ами е фоб към де що има на изток от берлинската стена, крайно неинформиран за всичко що е на изток от нея. В ефир. И коментара ми вчера за коментатора бе именно че се зарадвах че не е той този път. И така се гледа.
Миналия сезон един от тарторите на евроспрот, май Ник, бе наказан от ISU и повече не коментира. Беше свързано нещо с нашата приятелка Мегън Дюхамел цялата работа. Mr. Green
Eвроспорт сигурно вече и бейзбол дават на еврозрителя в ефир. Те отдавна не са евроспорт.
Този който коментира кратките мъже е бивш британски състезател по фигурно, т.е. не е "хванат от гората".

Грасъл като представител на своето поколение прави грешката "че си гледа в телефона и чете".
Ето аз да речем вече въобще не влизам във https://www.fsuniverse.net/forum/ . Там от почти година освен фобия и политика фигурно почти  не се обсъжда.

Няма да се редактирам. Но преди нахвърлях имена , в които не съм 100% сигурна а нямаше как да си направя справка. Та:
Бритишкоментаторите по евроспорт години наред бяха  трима Christopher "Chris" Howarth , Nicky Slater и Simon Reed Благодарение на тези тримата и наш Боричев се върнах като зрител в този спорт след пауза по логистични-липса на време- телевизор и сие причини. А иначе съм споделя не един път тук че съм зрител от много малко дете на този спорт покрай възрастните около мен. И разбира се виждам че съм в грешка кой коментира сега Blush:smiley. Според мен кратките мъже ги коментира Ник - Nicky Slater. А този който се изпати миналата година с това че се изпусна в ефир с нещо по адрес на Мегън е Саймън- Simon Reed.
Тези тримката-Ник, Саймън и Крис да ми простят че редовно ги бъркам , вкл. и този път Blush. Но  имат целия ми сантимент. Любимци са ми и туй то, въпреки регулярните ми критики към тях.Smiley

От няколко години към един от тези тримата прикачат като втори коментатор Mark Hanretty - този който аз въобще не понасям. А ISU го "слага" като самостоятелен такъв на тяхния ютуб канал. Този Ханрети се изживява като голям хореограф и освен от танци от другите 3 дисциплини "нищо не разбира". Отделно явно и не чете нищо, което не от Острова или от англоезичния свят, има работни интереси зад океана и лее по-по-най за там. Всичко това в ефир и се разбира също от него в ефир.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 11:41 от Шошулчо

# 563
Луна преди няколко седмици каза как в нея се появили съмнения за резултатите на рускините. Дойде Еврото, тя влезе като единствения фаворит, рускините бяха наказани и какво стана? Загуби от рускиня, пързаляща се за Грузия, тренирана от руснак.Smiley Кармата е гадно нещо. Между другото, зарадвах се за Настя Губанова. Програма ѝ днес си ми беше като нова (не помня, дали съм я гледал), хареса ми като музика и идея, тя самата също я представи доста добре и емоционално. Скоковете ѝ бяха окей на общото ниво. Абе, приятна за гледане и логично първо място. Луна се преби 2 пъти, Кими Рипонд с единствената чиста програма взе брозна и малко не ѝ стигна за сребро. Нивото на състезанието- е, тук мисля да не коментирам. Съдийството не ми се понрави особено, смятам, че бяха прекалено строги. В Русия малко надписват GOE-то, в САЩ са дали на Малинин 110 за кратка без 4А, а в Еспоо за залитания на приземяване имаше -4, -5.Smiley

# 564
  • Варна и...духом на Босфора
Шошулче😘😘😘😘

Гледам по малко да се разведря,прибрах се в Бг по много тъжен повод.

Като казахте коментатори, вчера -
Кедъра- Фигурист😁

От волните днес танцови двойки досега изключително много ми харесаха словаците Ана и Кирчо и двойката ,с която работи Маурицио Маргалиев😀/ от Братислава ЕП/.

Немският коментатор,има един,мега зле е милият..

# 565
  • MJF
Такаа. Да споделя какво изгледах и изкоментирам.
От европейското кратките дами видях и започнах ритмичния танц.
От американското нац. видях каченото в тубата от краткия ден но има някои липси в качването  и не всичко което съм планувала да видя още е качено.
ЕП
Кратките дами
Скрит текст:
Нямам време да напиша подробен коментар за всички 29.
Най - много ми харесаха 2 изпълнения, тях бих и ги препоръчала ако някой ме пита какво да види. Това са кратките на Губанова и Пинцароне.
Зарадвах се на редица успешни дебюти, които направиха на тази кратка не една и две юньорки. Някои ще посоча но сигуно поне една ще изпусна в изреждането:
1. Швейцарския фронт с две от 4-си силни юньорки към момента на този старт- Кими Репонд и Ливия Кайсер. На вътрешния швейцарски фронт се очертава много добра конкуренция при момичетата. Да видим как ще се развие този факт. Гледах ги до една на тазгодишния югп. Репонд и Кайсер обаче растат ли растат на височина та ..Кими от мен щеше да получи по-ниска крайна оценка от колкото получи.
2.Нина Пинцароне . Голямо браво има от мен.
3.Janna JYRKINEN след като претръпна с пълния срив на катката си на финландското гп на тази същата арена преди 2 месеца , този път изтринирала тогава как става номера, се справи с вълнението и по юньорски и като от допубертетна нискоръстова фигуристка се справи с кратката си. Получи и надбавки от съдиите като домакин. Та празник. WinkSmile
4.Sofja STEPCENKO за себе си също с добър дебют -pb изпълнение.
От недебютантките и ветеранките съжалих за грешките на Саутер и Грм, можеха и ми се искаше по -добре.
Нашата Александра се представи над очакването ми. Леко по-жива по втора оценка ми се видя, но много леко а и може да ми се е сторило така просто защото я виждам за първи път в сезона и е с нова кратка програма.
Josefin TALJEGARD видно е поотслабнала , с познатата кратка програма, виждам я за първи път и нея в сезона, Thinking на финтрофи май пропуснах да я видя.
Добре че състезанието не завърши с Шот а с Куракова все пак. Екатерина ясно че можеше повече по скоковете но като презентация постави приятна точка на дългото състезание.
Тази програма на Хендрикс вече категорично не е по силите ми да я гледам. Първо махах звука в началото на сезона, после в добавка  взех да не гледам хореото а да проследявам  само техническите елементи. Та така със зор догледах и този път какво събра. Цялата гледка - не става за гледане. Да не ми се обижда Луна. Peace
Niina PETROKINA досущ като съотборницит си Селевко. Да ходят спешно на спортен психолог, минават всякакви граници на моето търпение. Ужасни състезатели.
След цирка който видях на ритмичния танц с оценяването на двата украински дуета в момента нямам никао желание да прокоментирам Микутина.
Ева- Лота ме ядоса с това , че все пак беше сложила луц в контента си , т. и упорита. Ако беше мислила можеше да не е толкова назад в краткото класиране.
Цветния протокол и съдиите. Всичките творения на нашата съдийка особено видяни. За професионализма на съдиите в ISU e достатъчно да се погледне третия ред- оценките на Кими Репонд, къде е първо място и къде е 10-о?! Няма нужда от повече коментар по съдийството, професионализъм висша степен.
Ритмичния танц започнат. Сега като отворих таблицата и  виждам че съм видяла първите 12 дуета стъпили на краткия лед. От тях откроих един - Анна Симова - Кирил Аксенов , запомних ги от първия им старт на югп този сезон и съм доволна , че и този път се справиха добре с кратката си , имат браво от мен.  Носовитски този път се изпързаляха по - добре от предишния им път на моя екран- Скейт Канада , туй добре.

Краткия американски ден.
От спортните дуети видях 3 дуета.
Скрит текст:
Алекса - Брендън вързаха чиста кратка. Emily Chan - Spencer Howe паднаха на скока си , който беше 3т. Така или иначе все нещо объркват та резултата е близо до sb. Изпълнението извън грешката ми хареса, да дерзаят. Видях и новия дует на OShea , като за нов дует почти им се получиха нещата.
От краткия танц видях повечето. Katarina Wolfkostin-Jeffrey Chen и Макнамара-Спиридонов ми остава да видя.
Дяволо да види спокойно Чок-Бейтс. Даже на мен ми харесаха този път. На фона на "подвизите" им до тук в сезона.
Да похваля отделно Isabella Flores-Ivan Desyatov изпълнението им , рядко да ми хареса на мен латино на лед. И двамата съм ги гледала в предишните им варианти като дуети. Добре им се получи.
Наш Колесник се появи. Карал пубертет видно. Пах пухкавелко, позната гледка но ще влезе в релси, не се съмнявам. Но към момента ми прилича на Пономаренко. И двамата да не ми се обиждат, знаят че съм с най-добри чувства. Smile Новия му дует любопитна гледка.
Кратките дами
Скрит текст:
Хваля Брейди предвид неволите ѝ.... Отделно ми хареса цялото ѝ изпълнение и го препоръчвам. Новата рокля-музиката-чистото изпълнение =eдинно цяло се получи. Голямо браво от мен. За новия тоалет отделна похвала от мен.
Стар също в добра форма, зардва и Иван Динев и мен. Въобще добре.
Амбър не пропусна да омаже нещо но поне не бе много ooooh!
Грейси с чиста кратка и има от какво да е доволна, браво.
Одри с много приятно изпълнение на тази ѝ програма , визуално чисто почти. Порязаха я с близо 6 точки и аз рядко виждам такава реакция на оценки от Гембъл  и съм съгласна с нея. Прекалиха съдиите.
Clare Seo е попаднала в капана на пубертета с пълна сила. С него се бори и все повече Торнгрен. Търпение и упорство.
Левито се изпъзаля както си знае.
Кратките мъже.
Скрит текст:
Човека празник с чиста кратка и приятно впечатление и изпълнение. Но публиката ми попречи да се насладя. Има някаки цвилещи тийнове и пляскащи останали Rolling Eyes. Едва ли не без звук гледах Джейсън. Малинин някакв спечен , стегнат в повече.
Разгеле Томоки ми показа кратката си програма, по всички скокове и пируети имаше "творчество" но важното e че се получи що годе стабилно ooooh! . Но със сeтни сили докара кратката до края , не знам какво ще прави на волната.
Капейски за разлика от няколко батковци дето видях след него, си направи чиста програма, пребори си аксела .
О чудо , Торгашев на моя екран, не помня от кога не съм го виждала. Този мой юньорски приятел Mr. Green не се e извисил ала манекен и туй добре, чист аксел, но сега се бори с 4т. На моя екран както гледах записите в ютуб последва Пулкинен и ме напуши голям смях. Сетих се как вървяха като скачени съдове тези двамцата като бяха юньори по дългата им югп кариера.  Пулкинен със срив, нищо ново.
Джими Ма за жалост все пак реши да сгреши на последния си скок Tired . Преди него бе плавен лебед с няколко отклонения. Ех.
Като проверявах за наличност не намерих Паниот и Наумов. Та като се появят ще ги видя и тях двамата.

На американския фронт ме изненадаха с липса на цветните квадратчета на екрана , къде си ги загубиха ?! Thinking

Прослушах и пресконференцията на кратките мъже на ЕП. За всеки случай. Нищо ново "не излезе" от там. Поне да беше питал някой Адам до края на сезона няма ли да опита да премести скок в бонус зоната. Не че не знам отговора но все пак.
Bowtie такива ги свърших до тук.

Спойлери на мен не ми пречат та знам класиранията на ЕП. Да се почерпим за първото място на Анастасия Губанова Wine Glass
Много се радвам за това ѝ постижение и медал. Помня юньорката Губанова в зелена рокля , близо до цвят резида, с чудесно изпълнение на нейна много приятна програма на ЮГП. След това я налегна пубертета. Никой на руския фронт не го чакат да го мине , по редица обективни причини и съответно... Настя получи своя голям втори шанс в лицето на грузинската федерация. И стигна до този старт. Сега нямам повече време , но ще потърся онова изпълнение он юньорския ѝ период с който я помня. Мда.

redemi Hug
А така. Точно Анна- Кирил похвалих за краткото им изпълнение, до волните още не съм стигнала. Hands Plus1
Само малка корекция , ама за да сме точни. Треньора им е Матео Зани и ето едно по-прясно интервю с него.
Matteo Zanni

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 21:40 от Шошулчо

# 566
  • Sofia
Аз Луна Хендрикс я харесвам, даже много – приятна ми е за окото, има хубави програми, присъствие, а последните години израсна. Какво е говорила за рускините не знам, а и не ме вълнува особено, като цяло в тоя спорт има много за "говорене", вече не обръщам внимание, а и не следя така сериозно, както преди. Истината е, че Луна сама си я изпусна титлата, напрежението й дойде в повече, но и това е опит.
Анастасия Губанова също ми е любимка и се радвам за нея, заслужи. Пия едно виртуално вино по повода Simple Smile
Другите за които съм хепи са Шарлийн и Марко.
Гледах по-силните групи и в четирите дисциплини, основно волните, и като цяло ми беше приятно. Имаше хубави неща и моменти.
Искам да кажа и две думи за Саша Фейгин и да я похваля. Беше стабилна във волната и самото съчетание не е лошо. Поочупила се една идея. Има над какво да работи, и за техника, и за презентация, но отчитам напредък. Тя преди направо се страхуваше и срамуваше като излизаше. Има някакво прилично средно ниво, да дерзае! Ясно че мега шампионка няма да стане, но може да градира още и да се пързаля доста години, ако е здрава и има желание. Липста на артистичност обаче й е голям препъни камък и е доста дървена в горната част на тялото... Щях да я хваля, а то излезе друго.. Но с най-добро чувство го казвам това, градивно демек. Чудесно момиче е Саша и й желая здраве и успехи.

# 567
  • MJF
Ммм, значи реално може една идея да се е поразкрепостила Фейгин от досега на  състезателния лед . Абе усетих нещо такова на кратката. Радвам се че и на волната е оставила такова впечатление , ще стигна и до нея. Иначе напълно споделям твоето мнение по състояние и перспективи за Фейгин.

# 568
  • Sofia
Ма не може програмата ти за гала да е по-естетична, по-артистична и по-въздействаща от състезателните ти съчетания бе! Как ги мислят тия работи не знам... То хубаво точки, контент технически и т.н., обаче къде отива красотата в тоя спорт. Ама ха! Ядосах се, докато си прехвърлям галата и си мрънкам. Пак ще пия едно виртуално вино. Но днес за утеха.

# 569
  • MJF
Сиена М., направо ме обнадежди за ЕП-галата WinkSmile . Най почвам да се разсейвам/мотая и сие като дойде ред на някоя спортна гала да прегледам. Ей на, канадската национална още ме чака Blush, хем там е наш Кийгън ако не друг.
И още нещо специално към Сиена М.. Препоръчвам  и  двете изпълнения на нашите приятели Грийн-Парсънс на американското национално. sb на моя екран бяха, особено волната.

Имаме добри запаси от Wine Glass и Popcorn така че спокойно и смело с наздравиците като имаме повод / като ни радват любимците. Wink

Та да споделя какво още видях от двата паралелни последни старта. От американския волен фронт видях това което беше качено на този ютуб канал https://www.youtube.com/@looplooptoeloop/videos към вчера следобед, т.е. останаха ми само волните мъже.
Волните дами
Скрит текст:
Много се радвам какво събра и на волната Тенел, Wine Glass за това, признавам че не вярвах да успее, на база гледката по гп.
Амбър с почти чист 3а, сега в протокола виждам какво що, но визуално беше много добре. Малко след  това "включи мисленето" и взе да бърка и ...аз бях за скрита камера. Та така дружно ooooh! се стегна до края и завърши на висока нота. Радвам се и на нея.
Стар губеше концентрация поне на 2 пъти от там и грешките , а можеше този път спокойно без тях, защото е явно от началото на сезона как по-добре тренира и в каква по-добра форма е. Но е добре,  че като класиране е на 4-о място а не по назад.
Josephine Lee направи добра волна и се реабилитира за кратката. Признавам че я виждам/обръщам внимание за първи път.
Торнгрен, Голд, Seo без откровения на волната но аз и толкова и очаквах от тях към момента, не повече.
Одри Шин въпреки че пак я "порязаха" повече от реалното, аз и на волната я изгледах с удоволствие и внимание. Абе симпатична си ми е от юньор и редовно си ми задържа интереса в тези 3/4 минути от до. Това го считам за голямо умение/+ и не ме интересуват техническите ѝ бъгове.  
Левито с две чисти технически изпълнения на този старт. Честито ѝ  първа национална титла при сеньорите. Амбър  а  още повече Брейди знаем, че имат национални медали при сеньорите  а виж за Стар това е първи медал/пиедестал.
Волните танци
Нямам забележки, както и на кратката и на волната гледах без проблем.
Скрит текст:
От ритмичния танц още не съм видяла на Катарина-Джефри но знам че пак са паднали от протокола. Много лоша традиция става това за този дует и като привършиха волната  видях че и те и треньорите им и аз се радвахме особено за това  че този път  не паднаха. В плана на оценяването, да го кажа така най-кратко- някои аномалии от кратката не се случиха на волната и туй добре. Физиономията на Шпилбанд на оценката на Цингас-Колесник особeно ме Mr. Green Wink. А иначе като съм ги споменала тез двамцата. Миналия сезон ги видях на един старт, не много сериозно вглеждайки се. Сега виждам напредъка при Цингас, има голямо браво от мен. А иначе този вариант дует ми харесва несъмнено повече от Нгуен-Колесник като общ фасон. Да видим тепърва как и какво, да дерзаят.
Преди да изгледам всичко планувано от ам.нац. няма да надничам за съобщението кой къде от тук до края на сезона , но съм много любопитна какво е решението в отсъсвие на Кейтлин- Жан-Люк на този старт.
Волните спортни
Скрит текст:
Гледането им започна със засечка. Първи на екрана ми цъфнаха  Emily Chan-Spencer Howe и за нула време ми щампираха на екрана 2салхов-2а-2а и 2т Rolling Eyes . Пълен афект и спрях картината, просто не бях се подготвила. Та отворих протокола видях там кой въобще има троен скок, поне един на този старт и така вече подготвена попрегледах качените. Не мога да кажа че гледах, а  ги прегледах. Толкоз. Да са ми благодарни, че въобще продължих след "двойния наниз за добър ден " дето ми устроиха. Живнах единствено на Sonia Baram-Daniel Tioumentsev но този път не им се много получи волната , на ЮГП този сезон бяха с по-добра. Чакам ги на ЮСП. Така или иначе тези състезатели са с друг сезонен график.

От ЕП видях волните мъже. Черпех се многократно защото за Бричги , Рицо и Фа поотделно и после и дружно за подуима като цяло .  И по волна и по общо .....Wink Ама мнооого съм доволна и от тримата и от подиума, хем Рицо и особено Фа можеха и още по-добре. Satisfied
Въобще в синглите ЕП се получи за мен. Доволна. Разгеле от нещо в този сезон на ISU -старт. Да видим нататък.
Но по ред за волните мъже
Скрит текст:
I
"Група на тройните аксели". В нея по-добре се справиха с волните си Городницки и Хагара. Демирбога в каквато форма се беше подготвил за този старт и на кратката и на волната можеше и трябваше да направи повече. Но не успя. Хайде да видим на СП в случай че запази тази форма. И като сме на тази група ето един пример за възползване едва ли не в максимална степен от м/усезонните промени при синглите и отварянето на кутията на Пандора- личното ми мнение. Марк- без троен на кратката , с 2 тройни и 2а-2а при чиста волна може да набере в диапазона около 140. Т.е. 2,5 добри изпълненя от 6.
II
Групата в която макар и да има такива с повече от 3а си знаех, че щеше да има по-лоши волни от колкото в първата група. И така и бе. Само 1 изпълнение заслужаващо реално гледане. Tomas-Llorenc GUARINO SABATE има голямо браво от мен и на моя екран това му е въобще PB старт. Извън самия резултат го хваля и за грамотно поставената му волна.
В тази група е и първата от двете оценки на тази волна с които категорично не съм съгласна и ми докараха афект от сидийте. Зандорн е "героя". Такава оценка, особено втората му, за такова изпълнение щеше да види само през крив макарон ако бях съдия.
III
Начало с двата валидола- Егадзе и Михаил Селевко. Гледах ги и за пореден път съчуствах на треньорите им и се чудех как не са ги хванали за гушите им тез двамцата. Tired Повече от слонско търпение трябва да има човек с такива. Шведския Андреас го хваля  за чистата втора част от волната му, а първата очаквах да е такава едва ли не със 100 % сигурност:wink:. На база добрата кратка, но не безгрешна и на база грешките на останалите той се оказа в тази група на волна, а и тепърва ще разбера къде/защо аджеба липсва Ники Майоров. Голям хап е за юньора Нордебек,който този сезон тепърва почва да си стабилизира тройния аксел, волна програма при сеньорите. Но ето пък какъв богат опит за него на този старт. То ЕП, то успешно минаване на волна , то в третата група на волната, ...кой като него Smiley.
Грасл и на волната едва ли не по превдарителния ми сценарий за него. Протокола му е много червен но визуално не беше толкоз зле. Тук е момента да кажа , че ако бях съдия Даниел след кратката нямаше да е в тази група а в следващата. Да дерзае.
Франджипани и той е от  групата на големите валидоли. Браво за първата половина на волната, след това "включи мисленето и ...". За скрита камера бях и на неговата волна. ooooh!
IV
Всичко имаше в тази група. Като се започне със Самойлов, който реши да бъде себе си на волната.  
Бричги един от двата големи героя за мен на тази волна. Няколко похвали от мен, на които им дойде ред на този старт. Хваля го и него и тези около него за подхода, тактиката , стратегията от началото на сезона до този старт. Любопитните със skatingscores.com лесно могат да проследят какво имам предвид. Всъщност Бричги почва да ми заприличва на Фа като подход и тактика . Това което този сезон гледаме от Фа започна преди 2 сезона да се гради по -сериозно и ей на, до къде се стигна. Мноооого се радвам че им се получава. Да продължават така. А иначе редовните похвали за PB волна.
Следващите 2-а ми се сляха в общо изпълнение и изгледани "в режим гала". Добре е че точно те бяха "в пакет" на волната та... Така най-кратко и най-мило да се изразя. Но да не пропусна, че оценката на Кевин е втората на тази волна която особено ме афектира. И каквото писах при Зондер същото и за тази. Абе късмет че не съм съдия Mr. Green
Наш Рицо победи ритбергера на волната си.  След началното колебание въобще не трепна и от рита до края с усмивка, само дето не припяваше за разлика от мен Talking to the Moon Smiley . На Скали отделно мерси че ми припомни този сезон тази песен. Мда. Браво Рицо.
Фа за първи път в кариерата си до тук в позиция да излиза последен на волната , водеш от кратката с повече от голям шанс за първи  медал на ISU турнир от такъв ранг. Видно се погипсира около колебанията на два от трите четворни, еми те тези неговите 5 скокови анблок,  но ...се преодоля.  Това е голяма победа за него над себе си. Аз на волната в класирането го поставям на трето място. Втората му оценка от мен на тази волна е по-ниска от тази на съдиите.
Цветния протокол и съдиите. Нали сме с български съдии на този старт та не се удържам от това  "да ги видя под микроскоп" Wink . Доволна съм че този път съвпадам с Татяна Йорданова в първите 6. на волната.
Крайното класиране
Видях и награждаването им , харесаха ми букетите, особено това че бяха без излишества, без разни хартийки, блистулки и пр. боклук за планетата. Въобще доволна.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 13:50 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт