Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Млади майки

 • 1 581
 • 38
 •   1
Отговори
# 30
 • Terra incognita
 • Мнения: 7 668
Курсът може да отпадне за по- късен етап, а лекциите едва ли са по 10ч дневно, да не говорим, че повечето специалности позволяват задочна форма на обучение, а защо не и онлайн?

# 31
 • Мнения: 242
Курсът може да отпадне за по- късен етап, а лекциите едва ли са по 10ч дневно, да не говорим, че повечето специалности позволяват задочна форма на обучение, а защо не и онлайн?

Онлайн обучението и работата си се вършат от само себе си и човек може да обгрижва през цялото време бебето си докато "работи". Simple Smile

Да се справяш с майчинство и студенство може би зависи от обучението. При нас работа по специалността се почва 2-3 курс. Майки-студентки почти нямахме. Тези, за които знаех, се бавеха с всичко. Не трябва да се пренебрегва финансовата страна на нещата. Не мисля, че е много хубаво да си зависим от някого.
Хубаво е на 40 да си с пораснало дете, но това определено иска жертви.

# 32
 • София
 • Мнения: 1 063
Всяко нещо изисква “жертви”. Афродита си измисли, че имало казус дали може майката да си гледа пълноценно детето. Аз такъв не видях, видях едно плахо запитване какво ни е мнението за младите майки. Разбира се в темата се появиха и хора да размахват пръст и да развиват теории кое било пълноценно гледане и кое не. Сякаш на една бременна точно това трябва да й се говори в момента, нали. Нека да ѝ е гадно, да си знае, че не се прави така. За пореден път се отвращавам от липсата на такт и жестокостта на жени към жени в този форум.

# 33
 • Мнения: 876
Авторката може да премине към задочна форма на обучение, ако ще й бъде трудно да се справя. Да не говорим, че сега покрай пандемията масово се учи онлайн. Ако е по-лека специалност, би могла да съчетава нещата без кой знае какви големи усилия.

Мнението на околните, обаче, не виждам какво значение има. Щом имаш мъж, който ще поеме финансово нещата, имате дом, имаш подкрепата на родителите си, тогава какво те притеснява? Ранното майчинство има много плюсове. Ти ще си млада още, а ще имаш голямо дете. Предполагам и, че родителите ти са млади, което е огромен плюс за помощта им и за отношенията им с бъдещото внуче. Така че аз виждам много ползи от ранното майчинство, стига да си дадеш сметка, че оттук насетне започва истинския живот, в който поемаш пълна отговорност за едно човешко същество. Докато твоите връстници ще ги вълнуват дискотеки, ти ще имаш сериозни ангажименти. И не се притеснявай, хората не че не приемат младите майки, а просто съвременният начин на живот по естествен път е изместил възрастта за раждане и новото нормално вече е друго. Докато едно време е било най-нормалното нещо на света една жена да роди на 19-20 години.

# 34
 • Мнения: 85
Мама ме е родила на 18, като тате е 10 години по-голям от нея. Бабите и дядовците ми са ги подкрепили и до ден днешен го правят. Няма нищо по-хубаво от това да имаш млада майка и да ти е не само майка, а и най-добра приятелка. Това не ѝ е попречило да се обучава - има три висши образования и в момента е в процес на обучение. Сега аз съм на 24, бременна в 4ти месец. В сравнение с майка ми.. аз съм позакъсняла😀😀😀, но успях да завърша образованието си и да се занимавам с това, което искам. С бъдещия татко, който е 2 години по-голям от мен, нямаме търпение да се запознаем с бъдещия член на нашето семейсто. Бъдете здрави!!😊

# 35
 • София
 • Мнения: 4 029
Хората винаги ще говорят, угодия няма. Ако родиш преди 20г, подранила си, бързаш. Ако родиш след 30г, закъсняла си. Щом имате финансовата и морална подкрепа от близки и самите вие като двойка се чувствате готови, останалото е без значение.
Аз родих на 22г, според моите представи бях млада майка. Бях студентка трети курс, когато забременях, завърших и си взех държавните изпити със състудентите ми, с много добър успех. Да, трудно е, изморително е. Приспивах малкия с лекции по прогнозиране на международните пазари, ама ей, оцеляхме. Излязох на сцената да ми връчат дипломата със сина ми на ръце. И да ви кажа честно, нямаше по-горд човек от мен в този момент.
Всичко ще бъде наред. Лека бременност!

# 36
 • Мнения: 149
Здравей ! Аз също съм бременна на 19год Януари правя 20. В 4г.с. съм. събота ми е първия преглед.

# 37
 • Мнения: 29
Здравей аз съм на 17 краят на годината правя 18, родих на 29 септември не съжалявам детето беше желано, нежелани коментари за възрастта ми има и винаги ще има, но не обръщам внимание. Всеки има право на избор, щом вашият е да бъдете родители нищо не може да ви спре! Аз също уча и гледам детето си сама баща му е на работа през деня ,винаги имам време за него и ще имам! Върви с гордо вдигната глава и да не те интересува мнението на другите!  Бъдете здрави и се обичайте, леко бременеене!

# 38
 • Мнения: 570
Има жени в темата, които не са запознати с правата на майките-студентки. Докато е бременна една студентка, има право на 50% присъствие. Годината, в която бебето е родено, е освободена на 100% от присъствие. Третата година(втора от майчинството) пак присъствието е 50%. Отделно преподавателите също са хора и влизат в положение. Та, не се заяждат, че някой не е отишъл 6 пъти, например. Даже много се радваха, като отидох с детето, за да си взема дипломата.
Бях майка студентка, сега с второто бебе пак уча. С този ковид, всичко е дистанционно. Детето ми е било постоянно с мен, учех по нощите, а той беше мнооого ревливо бебе и пак успях. Да, с помощ, разбира се. Горда съм, че когато синът ми прави пълнолетие аз ще бъда на 40 и живота ще е пред мен. Толкова много енергия изискват децата, не вярвам след 15 години да е повече от сега.
 Нека всяко дете, което се ражда, да е желано, обичано и с майка, която е готова за него.

Общи условия

Активация на акаунт