Съпругът ми настрои детето против мен

• 3 123
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Нали вече е говорила с него, казал е, че е нормално детето да се държи така, какво друго да му обяснява? Време е да каже нещата с действие, щом приказките не помагат.

# 16
  • София
Тази възраст е такава, че отказите, тръшканиците и врясъците не са чудо нечувано. Пробвайте да промените подхода - от императивен към заобиколен, докато се очовечи и започне да тече диалог. И се запасете с много търпение, защото в тази възраст могат да изнервят и светец.
По отношение на съпруга не виждам какъв съвет мога да дам, типичен балкански субект. Гледайте поне да не си изяснявате отношенията пред детето, защото усещат разнобоя и се усъвършенстват да го използват в своя угода.

# 17
А не е ли възможно майката да е прекалено възпитателна и да иска всичко тя да определя?

# 18
  • София
А не е ли възможно майката да е прекалено възпитателна и да иска всичко тя да определя?

Абсолютно възможно. Прекалената протекция, строгост и категоричност във възпитанието на двугодишно може да рефлектира и да води до точно подобни емоции - усещане за провал.

# 19
Дори и да е така, това ли е начинът - оборване на майката пред детето и директно рушене на нейния авторитет. И то при двегодишно дете, а си представям занапред какво ги очаква. За мен това е ярък пример на неуважение и последващи конфликти - с детето и с половинката, ако не се разрешат на момента.
Някой писа, че говоренето преди детето са празни приказки. Не мисля. Именно така се разбира дали и двамата гледат в една посока, мислят сходно и как ще върви семейната каляска. Време е за преглед и поправка, ако въобще е възможно и различията и неуважението не са прекалено големи.

# 20
  • София
Родителите трябва да се единни. Ако единият прекалява, да се обсъди насаме, вместо системно да се подкопава авторитетът му, докато детето престане да го приема като фактор. Когато родителите дърпат в различни посоки, това дава объркващи сигнали на детето и води до проблемно поведение. Трябва да има обща стратегия и пред детето родителите да се подкрепят един друг, за да има тежест това, което се опитват да възпитат у него.

Дидо, кое в поста на авторката те наведе на мисълта, че причината е в нея? Жената казва, че детето трябва да слуша и двамата родители, мъжът твърди, че само бащата. Това само по себе си е достатъчно показателно кой какво се опитва да наложи, а хич не е само то притеснително в описаното поведение.

За мен приказките не биха дали особен ефект в този ситуация, действията винаги са много по-показателни. Нека жената се отдръпне, да остави цялата отговорност на него. След това самият той ще поиска разговор.

# 21
Детето е само на 2 години, в момента гради навици. Всичко става с постоянство, упоритост и все пак с бащата да сте единни. Моето като беше на две, не беше по-отзивчиво, макар баща й не е приемал такава защитническа роля. Трябва да знае, че възрастните взимат решенията. Не се поставяй сама в позицията, че те мисли за лоша. Всяко дете обича майка си. Днес бяга, утре ще се залепи за теб. Прекалено е малко още. Бащата не го настройва срещу теб, всъщност не му се занимава с фасони, затова отстъпва пред всичко. Кажи му да се стяга, а не да бъде пасивен с цената на личното си спокойствие.

# 22
Дори и да е така, това ли е начинът - оборване на майката пред детето и директно рушене на нейния авторитет. И то при двегодишно дете, а си представям занапред какво ги очаква. За мен това е ярък пример на неуважение и последващи конфликти - с детето и с половинката, ако не се разрешат на момента.
Някой писа, че говоренето преди детето са празни приказки. Не мисля. Именно така се разбира дали и двамата гледат в една посока, мислят сходно и как ще върви семейната каляска. Време е за преглед и поправка, ако въобще е възможно и различията и неуважението не са прекалено големи.

Ако има нарушаване на авторитет и културен разговоре не помага, следва връщане на услугата.
Тя да почне да му руши авторитета.

# 23
Дидо, кое в поста на авторката те наведе на мисълта, че причината е в нея...
Изказът ѝ, но няма да правя разбор. Вероятно  и поведението ѝ са коментирали, но тя не смята, че може да греши.

# 24
  • Sofia
Заключвам по желание на автора.

Общи условия

Активация на акаунт